bajsi Objavljeno Julij 25, 2011 Opozori Objavljeno Julij 25, 2011 Sax pa hoče povedat, da sodeč po Dunlopovih specifikacijah na Grobniku ni "ravno obratno", ampak da naj bi se povsod vozilo tako. Hladno - trde, toplo - mehke. Tudi jaz bi rad slišal kakšno bolj konkretno razlago zakaj tako.. Na Sport1 bivši motoGPjevec Alex Hoffman trdi isto, v hladnem trša zmes (naj bi bolje delalal pri nižji temperaturi gume, ki je tudi posledica nizke temperature asfalta) in v toplem vremenu mehka zmes gume (dela pri višjih tempearturah gume -temperatur fenster- nekak tak). In če sem jaz razumel pravilno je fora v tem v katerem temperaturnem območju guma zagotavlja optimalen oprijem, hladna ima to območje nižje, mehka pa višje. Evo takpo preprosto sem si jaz to razložil, nisem pa neki divji racer z lastnimi izkušnjami. LP Bajsi Brdaus, sax46, hilton in 1 other 4
crusty Objavljeno Julij 25, 2011 Opozori Objavljeno Julij 25, 2011 Na Sport1 bivši motoGPjevec Alex Hoffman trdi isto, v hladnem trša zmes (naj bi bolje delalal pri nižji temperaturi gume, ki je tudi posledica nizke temperature asfalta) in v toplem vremenu mehka zmes gume (dela pri višjih tempearturah gume -temperatur fenster- nekak tak). In če sem jaz razumel pravilno je fora v tem v katerem temperaturnem območju guma zagotavlja optimalen oprijem, hladna ima to območje nižje, mehka pa višje. Evo takpo preprosto sem si jaz to razložil, nisem pa neki divji racer z lastnimi izkušnjami. LP Bajsi ...ja potem takem sm jest skoz z napačnimi gumami vozu.........u madonca kolk bi pol šele letu, če bi ta prave zbral :D dotem, svobodnaptica01, Kawc in 5 others 5 3
predragkp Objavljeno Julij 25, 2011 Opozori Objavljeno Julij 25, 2011 Na Sport1 bivši motoGPjevec Alex Hoffman trdi isto, v hladnem trša zmes (naj bi bolje delalal pri nižji temperaturi gume, ki je tudi posledica nizke temperature asfalta) in v toplem vremenu mehka zmes gume (dela pri višjih tempearturah gume -temperatur fenster- nekak tak). In če sem jaz razumel pravilno je fora v tem v katerem temperaturnem območju guma zagotavlja optimalen oprijem, hladna ima to območje nižje, mehka pa višje. Evo takpo preprosto sem si jaz to razložil, nisem pa neki divji racer z lastnimi izkušnjami. LP Bajsi Ja to naj bi bil nekako princip....skoraj....optimalna delovna temperatura in pritisk naj bi bila pri segreti gumi skoraj enaka za temp. in enaka kar se pritiska tiče.... ....dunlop razlaga zadevo takole...trda zmes se prej segreje pri nizkih temperaturah in ko doseže optimalno jo lažje zadrži....mehka zmes je namenjena za velike temperature(asfalta) in jo je pri nizkih temperaturah(asfalta) težko spraviti na delovno temp. in z tem optimalen pritisk z veliko možnostjo zdrsa zaradi "hladne gume"....kot je crusty tudi v praksi videl je pač range vporabe trdih in medium zmesi kar velik in je odvisen tudi od vrste (grobosti itd.) asfalta....mehke zmesi pa niso nikjer priporočljive pri 15 in manj stopinj iz gor navedenih razlogov....tako pravijo Brdaus, iom, sax46 in 2 others 4 1
RVT Objavljeno Julij 27, 2011 Opozori Objavljeno Julij 27, 2011 ...ja potem takem sm jest skoz z napačnimi gumami vozu.........u madonca kolk bi pol šele letu, če bi ta prave zbral :D Al pa odletu kewo in Sam dePihlja 2
crusty Objavljeno Julij 28, 2011 Opozori Objavljeno Julij 28, 2011 Al pa odletu ....sej ni sam "al pa" sej tud sem pa ne sam enkrat :D FrigoFrops, kewo in hilton 2 1
bobr Objavljeno Avgust 1, 2011 Opozori Objavljeno Avgust 1, 2011 Ojla. A gre kdo ta vikend kej trenirat dol? Open days je ta vikend. Jaz nameravam it v soboto ali nedeljo popoldan. Vreme upam da bo :closedeyes: kewo 1
kewo Objavljeno Avgust 1, 2011 Opozori Objavljeno Avgust 1, 2011 Ojla. A gre kdo ta vikend kej trenirat dol? Open days je ta vikend. Jaz nameravam it v soboto ali nedeljo popoldan. Vreme upam da bo :closedeyes: Če tale napoved štima, bom šu jst že kar v četrtek
predragkp Objavljeno Avgust 1, 2011 Opozori Objavljeno Avgust 1, 2011 Če tale napoved štima, bom šu jst že kar v četrtek petek sobota bom verjetno dol:))..napoved za grobnik je najbolje pogledat dan prej pa še ta ni ziher kewo 1
bobr Objavljeno Avgust 1, 2011 Opozori Objavljeno Avgust 1, 2011 petek sobota bom verjetno dol:))..napoved za grobnik je najbolje pogledat dan prej pa še ta ni ziher Ma ja ta napoved se itak stalno spreminja. Nič ni ziher dandanes
predragkp Objavljeno Avgust 3, 2011 Opozori Objavljeno Avgust 3, 2011 Če tale napoved štima, bom šu jst že kar v četrtek Napoved kaže glih za jutri dež...petek sobota nedelja pa brez dežja z malo oblačnosti http://www.meteo-info.hr/grad.php?aGrad=rijeka
kewo Objavljeno Avgust 3, 2011 Opozori Objavljeno Avgust 3, 2011 Napoved kaže glih za jutri dež...petek sobota nedelja pa brez dežja z malo oblačnosti http://www.meteo-inf...hp?aGrad=rijeka Sm vidu ja, sam smo se useen odločil da gremo kr za 2 dni, bomo tut v petek še dol
predragkp Objavljeno Avgust 3, 2011 Opozori Objavljeno Avgust 3, 2011 Sm vidu ja, sam smo se useen odločil da gremo kr za 2 dni, bomo tut v petek še dol No pol se vidiva v petek:))
kewo Objavljeno Avgust 3, 2011 Opozori Objavljeno Avgust 3, 2011 No pol se vidiva v petek:)) Hudo! Kr prit do mene, pa me za rukav pocuki evo še sliko, da boš laži najdu .) Upetk nas bo pa kr velik slovencov, zdej že ene 12 poznanih. Se vidmo! casper7, ninjaxx, DXR16 in 3 others 5 1
skofk Objavljeno Avgust 5, 2011 Opozori Objavljeno Avgust 5, 2011 Evo danes biu tud jst prvič na grobniku pa defenitivno se oglasim še kdaj z časom 1.46 sem pa tud zadovoljen casper7, iom, Lencdo in 6 others 9
kewo Objavljeno Avgust 5, 2011 Opozori Objavljeno Avgust 5, 2011 Tut jst sm navdušen, super je blo! Komej čakam naslednič! Najbolš čas sm mev 1.47 Za 1. je blo prehudo, čeprov smo šli mal u pesk pogledat O:-) Se vidmo, upam da čimprej, spet !!!!! Kawc, iom, P182 in 3 others 6
MiriGSX600 Objavljeno Avgust 6, 2011 Opozori Objavljeno Avgust 6, 2011 Pletene cevi si nabav čene boš slej ko prej odletu. sam nasvet iom in Kawc 1 1
kewo Objavljeno Avgust 6, 2011 Opozori Objavljeno Avgust 6, 2011 Pletene cevi si nabav čene boš slej ko prej odletu. sam nasvet vem, vem... še marskej bom zamenu! aja, odletu sm pa že haha. Ciljna je bla mal prekratka Kawc 1
shark357 Objavljeno Avgust 6, 2011 Opozori Objavljeno Avgust 6, 2011 Danes je bil tudi moj prvi obisk Grobnika, za enkrat zelo navdušen, najboljši čas 1.49,7s Par fotk iz boksev, akcijske ter kak posnetek pa bo dodal Bobr :grim Kawc, gsx750f, dotem in 1 other 4
bobr Objavljeno Avgust 6, 2011 Opozori Objavljeno Avgust 6, 2011 Grobniško novokrščeni Shark je bil danes po dooolgi pavzi kar priden . Dobro ti je šlo. Slike dobiš jutri, men se jih ne da urejat in gor limat, nimam časa No tudi moj dan je bil ploden, 1:45 bo zaenkrat kar v redu Kawc 1
ray ban Objavljeno Avgust 7, 2011 Opozori Objavljeno Avgust 7, 2011 Tudi jaz sem bil učeraj dol,letos prvič in to s novo mašino.Bobr malo naprej od vas sta bila dva novogoričana,tisti črnim gsx r 1000 sem bil jaz,no časov nevem sicer sem pa kar zadovoljen ,fotke bom pa še prilepil seveda če je sploh kakšna ratala. Kawc 1
kewo Objavljeno Avgust 7, 2011 Opozori Objavljeno Avgust 7, 2011 Evo da še jst kašno fotko prilepim Keiko, casper7, gandi in 5 others 8
Pupi13 Objavljeno Avgust 7, 2011 Opozori Objavljeno Avgust 7, 2011 Grobniško novokrščeni Shark je bil danes po dooolgi pavzi kar priden . Dobro ti je šlo. Slike dobiš jutri, men se jih ne da urejat in gor limat, nimam časa No tudi moj dan je bil ploden, 1:45 bo zaenkrat kar v redu sm vaju vidu s sharkom uceri dobr sta pelala sploh če sta bla prvič drgač pa tvoj suzuki pa akrapovič mata pa odličen zvok Kawc 1
bobr Objavljeno Avgust 7, 2011 Opozori Objavljeno Avgust 7, 2011 sm vaju vidu s sharkom uceri dobr sta pelala sploh če sta bla prvič drgač pa tvoj suzuki pa akrapovič mata pa odličen zvok Shark je bil rvič na Grobniku, jaz sem začel letos in sem že opravil nekaj obiskov. Vsakič gre boljše Hja moja raketa ima šele zdaj pravi zvok :naughty: Že stock izpuh ni bil slab ampak tole zdaj je prava pesem. Baje se me sliši daleeeeč stran . Se vidimo spet naslednji mesec. A ima kdo kaj info o dogodku ki bo 8.9.? Nek štajerski dan na grobniku al kaj že. Kawc 1
Popularna objava Kawc Objavljeno Avgust 9, 2011 Popularna objava Opozori Objavljeno Avgust 9, 2011 (popravljeno) Evo še jest, mal s zamudo, par slikc, prvič na Grobniku, prvič na "pravi" pisti, čas 1:48 (na roke) sicer bi lahko blo bol, ampk za prvič bom zadovoljen, bo pa drugič tok bolš Pa usm hvala za družbo, supr družga, še bo treba ponovit Popravljeno Avgust 9, 2011. Popravil Kawc kewo, iom, mixxx in 7 others 10
skofk Objavljeno Avgust 10, 2011 Opozori Objavljeno Avgust 10, 2011 Evo še par mojih od zadnjič mixxx, Kawc, P182 in 5 others 8
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se