Popularna objava miklavc Objavljeno April 11, 2020 Popularna objava Deli Objavljeno April 11, 2020 (popravljeno) Tale karantena me drago stane... Spet sem delal na 950. Ker mi KTM ni dobavil delov ki jih rabim, sem se obrnil na domače mojstre in nastalo je tole. 3D print zelo popularne shrambe "dog house" ene ameriške firme. Ker pač nisem našel original dela za dobit, je bil 3D tisk druga najbolša opcija. Tiskano iz PA12 njlona da je temperaturno in mehansko dovolj obstojno za na 950. Prva testna montaža ni najbolj odgovarjala... Ker pa sem rahlo poklicno deformiran in ne zaupam plastiki, sem škatlo oviv še v aluminjast reflektivni selotejp. Po nekaj mučenja in ugoavljanja kako to zmontirat da bo močno in pravilno mi je le uspelo. Tudi luknja med tankom in sedežem je izginila. Tako, sedaj imam na motorju malo več prostora za prvo pomoč in nekaj krame (v original škatlico pod sedežem sem prestavil akumulator in torbo z osnovnim orodjem). Ostante zdravi in lp! Popravljeno April 11, 2020. Popravil miklavc igc1, CeneR, Dr.SPEED in 8 others 10 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Luka66 Objavljeno April 12, 2020 Deli Objavljeno April 12, 2020 Super "zrihtan" bajk morda bom kdaj rabil kake inštrukcije, iščem enega takšnega na nišan, če bomo odrinili v Azijo, letos očitno ne bo šlo, tudi naslednje leto pa negotovo, glede na to, kar nam obetajo Corona strokovnjaki miklavc 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
miklavc Objavljeno April 13, 2020 Deli Objavljeno April 13, 2020 pred 12 urami, Luka66 pravi: Super "zrihtan" bajk morda bom kdaj rabil kake inštrukcije, iščem enega takšnega na nišan, če bomo odrinili v Azijo, letos očitno ne bo šlo, tudi naslednje leto pa negotovo, glede na to, kar nam obetajo Corona strokovnjaki Hvala Me še čaka nekaj dela, ampak ne dobim ž enkrat delov od KTM-a ? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
LR VID Objavljeno April 14, 2020 Deli Objavljeno April 14, 2020 Če kdo rabi crash bare jih dobi pri meni za 40e ali 2 platoja Laškega. Desni je popraskan, ni pa zvit. Lp. Vid MiNa 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava TheHound Objavljeno April 19, 2020 Popularna objava Deli Objavljeno April 19, 2020 (popravljeno) Še jaz mojo 990-ko predstavim ? Od nakupa v decembru opravil: olje, oljni filter, zračni filter menjava pnevmatik high fender kit novi ščitniki rok relokator stranskega stojala nov indikator prestav in tesnilo (puščal) karbonski pokrov prednjega zobnika in šus plata zamenjal prvotne grelnike ročk s heat deamons (velika razlika) in namestil rally gripe quadlock nosilec za phone namestil 2x USB priključek odstranil nosilce kovčkov, nove nalepke, nekaj novih vijakov, nekaj masti in malo glancanja... potem sem šel pa probat vse skup ? Na cesti super, na makadamu in slabših gozdnih poteh (ni bilo časa slikat) pa takoj presegel pričakovanja; je kot en velik dirtbike in zaenkrat še močno presega moje sposobnosti ? ... razmišljam še o Rade Garage/Perfect Fairings sprednji maski pa se glede izgleda še ne morem čist odločit ? Popravljeno April 19, 2020. Popravil TheHound dopolnil miklavc, LR VID, ofc in 11 others 14 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
TheHound Objavljeno Maj 16, 2020 Deli Objavljeno Maj 16, 2020 (popravljeno) Prodam Rade Garage EVO6 karbonsko sprednjo masko. Sem opravil testno vožnjo z njo in mi zaradi moje višine/čelade ne ustreza najbolj... https://www.bolha.com/okvirji-deli-karoserije-estetski-dodat-deli-za-motorna-kolesa/ktm-950-990-adventure-rade-garage-evo6-oglas-3987340 Popravljeno Maj 16, 2020. Popravil TheHound dodal sliko... MiNa 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
miklavc Objavljeno Junij 2, 2020 Deli Objavljeno Junij 2, 2020 Če kdo išče ležaje za 950/990 sem v dobrih odnosih z SKF zastopnikom na našem koncu in imam malo popusta pri nakupu le teh. Gre se za ležaje za kolesa, nihajko, krmilje,... Vse je SKF ali NTN, nič kitajskega šrota. in pa cene "kit" kompletov v primerjavi s KTM cenami (poštnina ni v ceni). Če koga zanima, lahko letos spet zrihtam cevi za izpust olja, cena 45€ + poštnina HyperJack, Nightmare, MiNa in 2 others 5 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
miklavc Objavljeno Junij 7, 2020 Deli Objavljeno Junij 7, 2020 Za zadnji amortizer je bilo poskrbljeno pri Premium Workshop v mariboru, vilic sem se pa lotil sam. Na sporedu je bil servis, menjava potrošnega materiala, menjava vzmeti in predelava hidravlike. No pa začnimo WP48 vilice z open chamber zasnovo so super za servisirat v domači delavnici. Sem jih imel že toliko narazen da ne štejem več Nikoli nebom razumel lastnikov motorjev, zakaj je težko menjat olje 1x na leto oz vsaj na 2 leti... Glede na stanje olja, to ni bilo nič nepričakovanga... ampak ker so nekateri leni ali skopuhi je pač tak pogled klasika v vseh OC vilcah ki so bile kdaj na moji mizi... Čas za globinsko čiščenje vseh komponent. Ena Dve Tako, vsi elementi vzmetenja očiščeni in pripravljeni na naslednjo stopnjo to be continued.... HyperJack, lightning, Quest in 4 others 7 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
BogyX Objavljeno Junij 22, 2020 Deli Objavljeno Junij 22, 2020 Pred časom sem opazil, da se pojavljalo težave s prostim tekom. Internet je poln informacij - običajno TPS (senzor položaja plina), lahko tudi koračni motorček. Sedaj sem zamenjal oba in s prosto dostopno Windows verzijo TuneECU nastavil napetost TPSa na 0,6V. Rezultat je bil prosti tek na 5000 RPM Youtube video Sem že bil na tem, da se odpeljem na servis, predvsem zato ker v moji verziji TuneECU ni bilo možnosti za resetiranje nastavitve pletenice gasa. No potem sem kupil Android verzijo tega istega programa in glej TPS napetost ni bila več 0,6V ampak samo še 0,38V brez da bi kaj nastavljal. Malo sumim, da ta prosto dostopna verzija namerno prikazuje napačno napetost. Obrnil sem TPS na 0,58V, kliknil v TuneECU na opcijo nastavitev TPS/pletenice in nato še Reset adaption je že takoj po vžigo dobro kazalo (miren tek pod 2000 RPM) in po 15min resetu (vsaj 15 min in ne več kot 16min) je motor spet OK. V nizkih obratih je sedaj občutno manj vibracij (med 2000 in 5000 RPM), je pa malo bol izrazit navor ko spustiš gas - prej ni tako hitro spustil obratov, tako da sedaj bol cukne/zabremza in sem v enem mokrm ovinku že čutil rahlo odnašanje. Mogoče komu kdaj prav pride... Lp Nightmare, AJ, LR VID in 3 others 6 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
jvalant Objavljeno Junij 27, 2020 Deli Objavljeno Junij 27, 2020 On 22. junij 2020 at 11:10 AM, BogyX said: Pred časom sem opazil, da se pojavljalo težave s prostim tekom. Internet je poln informacij - običajno TPS (senzor položaja plina), lahko tudi koračni motorček. Sedaj sem zamenjal oba in s prosto dostopno Windows verzijo TuneECU nastavil napetost TPSa na 0,6V. Rezultat je bil prosti tek na 5000 RPM Youtube video Sem že bil na tem, da se odpeljem na servis, predvsem zato ker v moji verziji TuneECU ni bilo možnosti za resetiranje nastavitve pletenice gasa. No potem sem kupil Android verzijo tega istega programa in glej TPS napetost ni bila več 0,6V ampak samo še 0,38V brez da bi kaj nastavljal. Malo sumim, da ta prosto dostopna verzija namerno prikazuje napačno napetost. Obrnil sem TPS na 0,58V, kliknil v TuneECU na opcijo nastavitev TPS/pletenice in nato še Reset adaption je že takoj po vžigo dobro kazalo (miren tek pod 2000 RPM) in po 15min resetu (vsaj 15 min in ne več kot 16min) je motor spet OK. V nizkih obratih je sedaj občutno manj vibracij (med 2000 in 5000 RPM), je pa malo bol izrazit navor ko spustiš gas - prej ni tako hitro spustil obratov, tako da sedaj bol cukne/zabremza in sem v enem mokrm ovinku že čutil rahlo odnašanje. Mogoče komu kdaj prav pride... Lp Nic ne dela namerno. Windows verzija ze dooolgo casa ni vec posodabljana. In tudi placljiva verzija je prakticno zastonj. Seveda pa vsak lahko pelje na servis in vsakic placa veliko vec kot stane Tuneecu... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
AJ Objavljeno November 29, 2020 Deli Objavljeno November 29, 2020 Ob 22. 6. 2020 ob 11:10, BogyX pravi: Pred časom sem opazil, da se pojavljalo težave s prostim tekom. Internet je poln informacij - običajno TPS (senzor položaja plina), lahko tudi koračni motorček. Sedaj sem zamenjal oba in s prosto dostopno Windows verzijo TuneECU nastavil napetost TPSa na 0,6V. Rezultat je bil prosti tek na 5000 RPM Youtube video Sem že bil na tem, da se odpeljem na servis, predvsem zato ker v moji verziji TuneECU ni bilo možnosti za resetiranje nastavitve pletenice gasa. No potem sem kupil Android verzijo tega istega programa in glej TPS napetost ni bila več 0,6V ampak samo še 0,38V brez da bi kaj nastavljal. Malo sumim, da ta prosto dostopna verzija namerno prikazuje napačno napetost. Obrnil sem TPS na 0,58V, kliknil v TuneECU na opcijo nastavitev TPS/pletenice in nato še Reset adaption je že takoj po vžigo dobro kazalo (miren tek pod 2000 RPM) in po 15min resetu (vsaj 15 min in ne več kot 16min) je motor spet OK. V nizkih obratih je sedaj občutno manj vibracij (med 2000 in 5000 RPM), je pa malo bol izrazit navor ko spustiš gas - prej ni tako hitro spustil obratov, tako da sedaj bol cukne/zabremza in sem v enem mokrm ovinku že čutil rahlo odnašanje. Mogoče komu kdaj prav pride... Lp Si ugotavljal ali je kriv TPS ali stepper? Imaš mogoče kataloško št. stepperja? LP Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
BogyX Objavljeno November 29, 2020 Deli Objavljeno November 29, 2020 Nisem ugotavljal kaj je krivo - sem zamenjal oba. Artikel-Nr.: 61041077000 - senzor Artikel-Nr.: 61041060000 - motor Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
AJ Objavljeno November 29, 2020 Deli Objavljeno November 29, 2020 pred 10 urami, BogyX pravi: Nisem ugotavljal kaj je krivo - sem zamenjal oba. Artikel-Nr.: 61041077000 - senzor Artikel-Nr.: 61041060000 - motor Hvala! Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
poggy Objavljeno Januar 3, 2021 Deli Objavljeno Januar 3, 2021 Se morda prodaja kak zares ohranjen 990? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava janD Objavljeno Februar 9, 2021 Popularna objava Deli Objavljeno Februar 9, 2021 Evo končno lahko prestavim naš prvi produkt pri J&M Adventure, nosilec prtljage za 950/990. Testirali smo ga zadne dve leti tako na terenu z mehkimi torbami kot na cesti z trdimi kovčki, in se je izkazal več kot zadovoljiv. Zelo široka površina je super, ko uporablajmo mehke torbe ali roll-up torbe, ker se ne "posedajo" čez stranice, da od zadaj zgleda kot banana in po možnosti še pritiska na žmigovce, in tudi z desetimi ringami nam omogoča, da lahko močno pričvrstimo ne glede kakšno torbo uporabljamo. Na nosilcu so tudi 4 luknje z navojem, da lahko pritrdimo recimo univerzal nosilec kapa/givi in podobne, in uporabljamo trde kovčke. Narejen je iz aluminija, tako da vse skupaj vaga okoli 1kg. V kompletu je nosilec, vijaki za pritrditev, majica, nalepke ter navodila za uporabo. Na nosilec dajemo 1 leto garancije! Če je kdo interisiran za nakup, mi lahko piše na info@jm-adventure.com ali pa obišče našo spletno stran shop.jm-adventure.com schwantz, lightning, marincspeedshop in 8 others 11 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
lightning Objavljeno Junij 3, 2021 Deli Objavljeno Junij 3, 2021 Pozdravljeni, Ima morda kdo po kakšnem srečnem naključju za prodat solidno šus plato, ala črni pes, flatland, weld86 ali karkoli drugega? Druga opcija je tudi družni nakup in deljenje stroškov poštnine, če koga zanima. Lp, Lightning miklavc 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
miklavc Objavljeno Junij 6, 2021 Deli Objavljeno Junij 6, 2021 (popravljeno) Ob 3. 6. 2021 ob 9:13, lightning pravi: Pozdravljeni, Ima morda kdo po kakšnem srečnem naključju za prodat solidno šus plato, ala črni pes, flatland, weld86 ali karkoli drugega? Druga opcija je tudi družni nakup in deljenje stroškov poštnine, če koga zanima. Lp, Lightning Zdravo! Nažalost nimam kaj za prodat, ker sem še tudi sam na originalni. Mi je pa kar všeč tale: Dela jih en model na poljskem, 4mm aluminij za 145€. Po dogovoru, bi jih lahko naredil tudi iz debelejšega materiala. Če koga zanima, ima samo FB stran: https://www.facebook.com/DFadvawelding/photos/?ref=page_internal Če bi šel v resno predelavo in bi prestavil akumulator pod sedež, bi pa itak vzel Twalcom Racing zaščito. Popravljeno Junij 6, 2021. Popravil miklavc Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
TheHound Objavljeno Junij 19, 2021 Deli Objavljeno Junij 19, 2021 Pozdravljeni, prodam nov, nerabljen, nikoli montiran dodatni ventilator za KTM 950/990 Adventure od Adva Welding z vsem potrebnim za montažo. Povezava do oglasa: https://www.bolha.com/ostali-deli-za-motorna-kolesa/dodatni-ventilator-komplet-ktm-950-990-adventure-oglas-7409130 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
AJ Objavljeno Avgust 7, 2022 Deli Objavljeno Avgust 7, 2022 Sem srecal koga od tukaj danes ob cca 9:30 z adventure 990 R na Puhovem mostu na Ptuju? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se