bajkr88 Objavljeno Maj 8, 2018 Opozori Objavljeno Maj 8, 2018 prav nobenih tezav ni... vzames rorcange ga mal zmeckas in odvijes... zategnes ga pa samo z roko.... je pa pas fajn imet ja Joker 1
Snečer Objavljeno Maj 8, 2018 Opozori Objavljeno Maj 8, 2018 pred eno uro, Rogerg pravi: prav nobenih tezav ni... vzames rorcange ga mal zmeckas in odvijes... zategnes ga pa samo z roko.... je pa pas fajn imet ja točno tako, če zapika lepo odtegneš z "rorcangami", je ravno dovolj prostora da se to v bodoče prepreči je fajn tesnilo dobro naoljit ----------- primer, kako se ne dela a je na koncu le odvil pred 6 urami, sebar pravi: Napredujem s plani za prvi domači servis versača Imam: Filter za olje Olje Motul 5100 Zračni filter Od orodja za boljše opravljeno delo sem dokupil zadnje stojalo in moment ključ Bi se splačalo še svečke zamenjat (nimam pojma če in kdaj so bile nazadnje menjane)? Na eurotonu so 15€/komad (link) če boš menjal zračni filter, itak da boš tudi svečke... ključ (nastavek) za odvit je pod sedežem v orodju (moral bi biti
Joker Objavljeno Maj 8, 2018 Opozori Objavljeno Maj 8, 2018 (popravljeno) pred 1 uro, Rogerg pravi: prav nobenih tezav ni... vzames rorcange ga mal zmeckas in odvijes... zategnes ga pa samo z roko.... je pa pas fajn imet ja Če nimaš "rorcang" pa skozenj zabiješ izvijač in odviješ... Popravljeno Maj 8, 2018. Popravil Joker maxxa 1
bajkr88 Objavljeno Maj 8, 2018 Opozori Objavljeno Maj 8, 2018 tako kot je ta v videu delal da je nabijal s kladvom sraufncigr v filter in eno uro s tistimi mejhnimi papagajkami neki žveču jst na mojem versotu ziher ne bi delu... gre že , sam ... tak bols da pelje enemu kolegu ki ima mal vecje klešče in gre šala mala.. se pa že na daleč vidi da je dec bl lesen kot ne.. MiNa 1
ukica Objavljeno Maj 8, 2018 Opozori Objavljeno Maj 8, 2018 Ta pas baje stane 5e v bauhausu.. pa imas odvito v 15 sekundah. Nevem zakaj bi se mucil na kateri drugi nacin.. Al pa kups motor k ma oljni filter kot vlozek bajkr88 1
rookie007 Objavljeno Maj 9, 2018 Opozori Objavljeno Maj 9, 2018 Ob 30. 3. 2018 ob 12:22, Snecer pravi: Poštnina je 9,90 EUR. Plačaš paypal. VX(2) je bla original gor, ZVMX je pa močnejša. Ker versać ketne papca, sem vzel močnejšo, plus zaradi barve. Ko klikneš na izbrano ketno v komentar napišeš. 15/46/114 (OEM), Offener Kette mit Nietschloss. Farbe= (izberi , če je barva na voljo seveda). Torej razčlenjena s členkom za "zanetat"... Če hočeš drugačen prenos, izbereš druge številke. Živjo Snecer! Malo brskam po temi in sem našel, da si napisal, da Versys verige papca... Bil sem na servisu in moja veriga pri 38000 je le malenkost pretegnjena, skoraj neopazno (zasluga scott oilerja). Po pogovoru s serviserjem, verige ni potrebno menjat (prodaja in servis Trgomoto Krško). Maš res tolk problemov z verigo, koliko si jih že zamenjal? Lep pozdrav!
Snečer Objavljeno Maj 9, 2018 Opozori Objavljeno Maj 9, 2018 prvo sem menjal nekje pri 24-27 po spominu, bila je neenakomerno raztegnjena, ne pa pretegnjena, menjava ni bila "potrebna" po knjigi, samo 1x se je napenjala ampak to ni to drugo sem pa menjal nekje pri 37, ko sem namestil oiler, dal močnejšo in menjal barvo ni bilo potrebe po menjavi -------------------- daj motor na zadnji štender in vrti zadnje kolo ter probavaj ketno kak je našpanana, boš hitro videl, kako je neenakomerno raztegnjena, motor pa tudi "cuka" pri nizkih obratih skratka sam jo poglej, pusti mehanika rookie007 1
rookie007 Objavljeno Maj 9, 2018 Opozori Objavljeno Maj 9, 2018 (popravljeno) pred 2 urami, Snecer pravi: prvo sem menjal nekje pri 24-27 po spominu, bila je neenakomerno raztegnjena, ne pa pretegnjena, menjava ni bila "potrebna" po knjigi, samo 1x se je napenjala ampak to ni to drugo sem pa menjal nekje pri 37, ko sem namestil oiler, dal močnejšo in menjal barvo ni bilo potrebe po menjavi -------------------- daj motor na zadnji štender in vrti zadnje kolo ter probavaj ketno kak je našpanana, boš hitro videl, kako je neenakomerno raztegnjena, motor pa tudi "cuka" pri nizkih obratih skratka sam jo poglej, pusti mehanika Ravno to je mehanik naredil in mi pokazal kje je neenakomerno raztegnjena in je rekel, če me ne moti cukanje pri nizkih obratih, lahko komot vozim še kar nekaj časa. Mene ne moti in ker sem finančno bolj pri tleh, bo še nekaj časa ok. Koliko si jih pa že obrnil? Moj jih ima pri 11ih 38kkm... Ali ni časa ali pa problemi s križem. Btw, koliko olja mu daš ob menjavi, s filtrom vred? Meni se zdi 2 litra nekam malo po stekelcu... Popravljeno Maj 9, 2018. Popravil rookie007
Snečer Objavljeno Maj 9, 2018 Opozori Objavljeno Maj 9, 2018 pred 1 minuto, rookie007 pravi: Ravno to je mehanik naredil in mi pokazal kje je neenakomerno raztegnjena in je rekel, če me ne moti cukanje pri nizkih obratih, lahko komot vozim še kar nekaj časa. Mene ne moti in ker sem finančno bolj pri tleh, bo še nekaj časa ok. Koliko si jih pa že obrnil? Moj jih ima pri 11ih 38kkm... Ali ni časa ali pa problemi s križem. no, o tem govorim, mene to moti, ker nimam stila vožnje gas/bremza ---------- od sezone 2013 dalje, torej cirka 9 čukof na leto, s tem da lani je naneslo precej manj... počasi proti 100ke, še 5let+ MiNa in rookie007 2
rookie007 Objavljeno Maj 9, 2018 Opozori Objavljeno Maj 9, 2018 Hvala enako, gas/bremza stil ni niti moj, zadnje ploščice so še prve, kot nove, sprednje sem pa menjal preventivno in sem stare spravil, ker jih je še 80%... Glede olja?
Snečer Objavljeno Maj 9, 2018 Opozori Objavljeno Maj 9, 2018 pred 1 minuto, rookie007 pravi: Hvala enako, gas/bremza stil ni niti moj, zadnje ploščice so še prve, kot nove, sprednje sem pa menjal preventivno in sem stare spravil, ker jih je še 80%... Glede olja? enako ti lahko potrdim glede ploščic, lani sem jih zamenjal (spredaj, zadaj) zaradi "šminke" (rdeče brembo), original imajo mesa za po preračunu 250.000km kaj glede olja? zdaj sipam motul 5100, je menjalnik mehkejši kot s sintetiko, menjavam 1x na leto (po izteku garancije sam) pije ga itak ne (olja) gift 1
bajkr88 Objavljeno Maj 9, 2018 Opozori Objavljeno Maj 9, 2018 glih 2 litra ga gre not, sm menju tedn nazaj.... kao 1.9 ma men je to premal blo, sm dau u vaservago motor in je nivo tocno na sredini okncka lepo....
rookie007 Objavljeno Maj 9, 2018 Opozori Objavljeno Maj 9, 2018 Mal nazaj sem ti napisal, koliko ga nalivaš pri menjavi, s filtrom vred. Meni se zdi, vsaj na stekelcu, 2 litra nekam malo...
Snečer Objavljeno Maj 9, 2018 Opozori Objavljeno Maj 9, 2018 pred 5 minutami, rookie007 pravi: Mal nazaj sem ti napisal, koliko ga nalivaš pri menjavi, s filtrom vred. Meni se zdi, vsaj na stekelcu, 2 litra nekam malo... okoli 2 litra nalivam, po okencu merim na obeh stojalih, odvisno kolk mi ga ven steče oz not ostane (2,4l gre olja not sicer) dolivam bližje gornji črtici, ker olje hladi tudi alternator na drugi strani
rookie007 Objavljeno Maj 9, 2018 Opozori Objavljeno Maj 9, 2018 pred 1 minuto, Snecer pravi: okoli 2 litra nalivam, po okencu merim na obeh stojalih, odvisno kolk mi ga ven steče oz not ostane (2,4l gre olja not sicer) dolivam bližje gornji črtici, ker olje hladi tudi alternator na drugi strani Ravno zaradi tega sem v dvomih, je že res, da ga ne do konca izsušimo s cedenjem po kapljicah in nagibanjem na koncu, ampak, po moje bi bilo kar ok še kak deci in pol več kot 2 litra nalit, kaj praviš? Sam sem namreč že menjal stator, mislim, da pri 22kkm? Po moje, ker se je prejšnji lastnik držal cca 1,9 litra in ni primerno hladklo statorja.
Snečer Objavljeno Maj 9, 2018 Opozori Objavljeno Maj 9, 2018 mk1 je imel večjo možnost okvare statorja, a razlogi so lahko različni, aku, regler, korozija pa gre navitje... ni težav, če da 2l+, pač glede na okence gledaš, jaz dajem 2l+ rookie007 1
bajkr88 Objavljeno Maj 12, 2018 Opozori Objavljeno Maj 12, 2018 verso s pravimi gumami gre povsod ,par fotk od enga ki ga ne špara spljoh... MiNa, bosa, Hytech in 2 others 2 3
sebar Objavljeno Maj 21, 2018 Opozori Objavljeno Maj 21, 2018 Evo, servis opravljen. Versače ima nove svečke, olje, zračni in oljni filter. Noben bavbav. Vse skupi je blo dve uri dela s tem, da sem prvič razdiral karkoli na motorju in sm mogu malo pogruntat kako tank dol pobrat Se komu sanja zakaj so svečke take barve? Sploh sem bil presenečen, ker nista enaki. Tista bolj bela je z levega cilindra. Naslednji mesec še nova ketna + zobniki
maus Objavljeno Maj 21, 2018 Opozori Objavljeno Maj 21, 2018 pred 10 minutami, Snecer pravi: ena je kitajski ponaredek NGK sploh ne rab svečk .. sune vseeno
sebar Objavljeno Maj 21, 2018 Opozori Objavljeno Maj 21, 2018 Aja, pozabu napisat! Nevem če so krive svečke al filter al obojno. Iz (pre)nizkih obratov, recimo med 3-4k povleče z manj vibracijami. Če se pozna tud na višjih obratih težko rečem. Tam zna bit že placebo v efektu
Snečer Objavljeno Maj 21, 2018 Opozori Objavljeno Maj 21, 2018 pred 5 minutami, sebar pravi: Aja, pozabu napisat! Nevem če so krive svečke al filter al obojno. Iz (pre)nizkih obratov, recimo med 3-4k povleče z manj vibracijami. Če se pozna tud na višjih obratih težko rečem. Tam zna bit že placebo v efektu svečka in filter ko boš ketno. menjal boš videl kako gladko teče... sebar 1
ufo plast Objavljeno Maj 23, 2018 Opozori Objavljeno Maj 23, 2018 Zanima me ali je kdo na prejšnji model versys 1000 zmontiral gps, ali je kak konektor namenjen temu?
sebar Objavljeno Junij 19, 2018 Opozori Objavljeno Junij 19, 2018 Še en apdejt. Pred cca dvemi tedni sem neroda zvrnu motor iz stopnice na asvalt. na motorju razen zvite balance in minorne praske nč. Ker mi glihanje ni šlo sm naroču novo balanco Par cm širša in en cm višja, ni neke drastične razlike. Step 1: stara balanca. na sliki se ne vidi ampak v praksi je blo pa kukr da se cel čas v levi ovinek voziš Step 2: Balanca dol -> žalosten versače Step 3: primerjava Step 4: happy versače Joker, bosa, MiNa in 5 others 8
Timko Objavljeno Junij 20, 2018 Opozori Objavljeno Junij 20, 2018 Živjo družba, Kakšne imate kaj izkušnje z višjimi/potovalnimi vizirji? Torej za letnik 2011, 650 bi potreboval nekaj malo višjega... Ker trenutno veter še kar tuli okoli čelade :/
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se