Zlatibor Objavljeno Februar 26, 2022 Opozori Objavljeno Februar 26, 2022 Hvala, na ebay se niti nisem spomnil
zupi13 Objavljeno Marec 17, 2022 Opozori Objavljeno Marec 17, 2022 (popravljeno) Pomlad se bliža, treba je naročiti stvari za update, zato me zanima, če je kdo že moniral kit za dvig zadnjega dela/nihajke na 650 prva serija. V mislih sem imel 2 ali 3 cm, danes pa gledam pri Cosmu, da imajo tudi 4 cm kit. Glede na mojo višino (200 cm), ne bo problema z dosegom tal, me pa skrbi, ker nikjer na netu nisem našel komentarjev, da je kdo tega zmontiral. Lahko pričakujem kakšne tehnične težave? Zraven pa bom naročil še kit za znižanje stopalk. Sem pa zamenjal avtomat za smerokaze in sedaj delajo z normalno hitrostjo.... 😁 👍 Popravljeno Marec 17, 2022. Popravil zupi13
raza Objavljeno Marec 17, 2022 Opozori Objavljeno Marec 17, 2022 Če boš pretiraval z dvigovanjem zadaj, boš povsem pokvaril geometrijo motorja in s tem vozne lastnosti. Enako kot zadaj bi moral dvigovati tudi spredaj. Vendar dvomim, da se da kaj storiti s sprednjim vzmetenjem v smeri daljšanja krakov. DAMI34 1
zupi13 Objavljeno Marec 17, 2022 Opozori Objavljeno Marec 17, 2022 No, zato sprašujem, da ne bom kozla ustrelil. Kar sem prebral US in UK forumov, so vsi montirali max 1" raiserje, ker jim daljših ni bilo treba, in so vsi pohvalili boljšo lego. Torej jaz načeloma s 3 cm ne bi smel imet težav.... Sploh ker nisem nek divjak na motorju.....
Joker Objavljeno Marec 19, 2022 Opozori Objavljeno Marec 19, 2022 Zakaj pa bi ga sploh višal? jvalant 1
raza Objavljeno Marec 19, 2022 Opozori Objavljeno Marec 19, 2022 pred 25 minutami, Joker pravi: Zakaj pa bi ga sploh višal? Premajhen (prenizek) za njegovo telesno višino....
zupi13 Objavljeno Marec 19, 2022 Opozori Objavljeno Marec 19, 2022 Točno tako, čeprav po lanskih prevoženih kilometrih je navdušenje bilo tako, da niti nisem pogrešal bolj udobnih nastavitev....😁 Bom naročil 3 cm poviške, pa delim izkušnjo....
Joker Objavljeno Marec 19, 2022 Opozori Objavljeno Marec 19, 2022 pred 2 urami, raza pravi: Premajhen (prenizek) za njegovo telesno višino.... To ne pomaga nič. Z višanjem se bodo kvečjemu poslabšale vozne lastnosti. Pomembna je razdalja med sedežem in stopalkami. Ker smo ga imeli pri hiši in ker sam merim še malo čez 2m vem, da je ta motor sicer zelo prostoren, je pa omenjena razdalja premajhna za dolgine. Najboljša rešitev je predelava sedeža. Pretirano nižanje stopalk bo imelo za rezultat prehitro drgnjenje v asfalt. V kombinaciji z vsaj malo utrujeno vzmetjo pri tej starosti in, pri tej telesni višini, tudi verjetno ne ravno peresno lahkemu vozniku, bo to tudi zelo verjetno. HyperJack, zupi13, DAMI34 in 1 other 2 2
zupi13 Objavljeno Marec 19, 2022 Opozori Objavljeno Marec 19, 2022 Tak odgovor je odličen, potem je najboljša rešitev predelava sedeža? Bi s spuščenimi stopalkami drgnil asfalt? Naj povem, da na mopedu nisem divjak, za to imam kolo.... 😁 Motor je za sprostitev....
Joker Objavljeno Marec 19, 2022 Opozori Objavljeno Marec 19, 2022 pred 3 minutami, zupi13 pravi: Bi s spuščenimi stopalkami drgnil asfalt? Težko rečem, ker je pojem divjak zelo raztegljiv pojem. Je pa dejstvo, da moja draga, ki je sicer vozila ta motor, s tem v glavnem ni imela težav, mojih 30kg več pa je bilo dovolj, da se je to dogajalo. Sicer pa sam najbolje vidiš, kaj se pri tvoji vožnji dogaja, koliko "lufta" ti ostaja. Če dovolj, potem bo znižanje stopalk za 20mm naredilo občutno razliko. Naj povem še to, da sam zvišam sedež pri vsakem svojem motorju. Tudi Na GSA. Ko sem pri prejšnjem prinesel sedež v predelavo, je mojster dejal: "Predelal sem natančno 114 sedežev za GS in GSA ampak ste prvi, ki hoče višjega!" Bostjan L 1
SAR-Solo Adventure rider Objavljeno Marec 19, 2022 Opozori Objavljeno Marec 19, 2022 Sam sem imel na motorju znižane stopalke. Brez skrbi. Ne boš drgnil po asvaltu. Stopalke se znižajo z priloženimi ploščicami in za menjalnik ter zavoro dobiš druge matice za nastavitev. Meni je full odgovarjal kit. Kolena so manj pokrčena ter zato udobnejše sedenje in pri ustavljanju motorja sem vedno zapenjal z hlačnicami za stopalke. Zna bit nevarno! Potem nisem imel teh težav saj so stopalke zamaknjene tudi naprej.
zupi13 Objavljeno Marec 19, 2022 Opozori Objavljeno Marec 19, 2022 @JokerKdo ti je predelal sedež? To bi še pomagalo pri izboljšanju položaja. Naročil bom 30 mm raise kit in kit za znižanje stopalk. Predelava sedeža pride pa potem kasneje na vrsto.... Potrebuje kdo kaj iz Cosma, častim poštnino.....? SAR-Solo Adventure rider 1
Pajk Objavljeno Marec 19, 2022 Opozori Objavljeno Marec 19, 2022 31 minutes ago, zupi13 said: @JokerKdo ti je predelal sedež? To bi še pomagalo pri izboljšanju položaja. Naročil bom 30 mm raise kit in kit za znižanje stopalk. Predelava sedeža pride pa potem kasneje na vrsto.... Potrebuje kdo kaj iz Cosma, častim poštnino.....? Če si pri volji😊 https://www.cosmo-accessories.com/brands-2/suzuki/bandit/radiatorguard-vstroml1-blacklines-123-detail
zupi13 Objavljeno Marec 20, 2022 Opozori Objavljeno Marec 20, 2022 pred 21 urami, Pajk pravi: Če si pri volji😊 https://www.cosmo-accessories.com/brands-2/suzuki/bandit/radiatorguard-vstroml1-blacklines-123-detail Ziher pravi link? Naročim. Pajk 1
Pajk Objavljeno Marec 20, 2022 Opozori Objavljeno Marec 20, 2022 (popravljeno) @zupi13Zaščita za hladilnik za bandita. Naroči. Pa povej glede denarja. Popravljeno Marec 20, 2022. Popravil Pajk
Joker Objavljeno Marec 20, 2022 Opozori Objavljeno Marec 20, 2022 pred 22 urami, zupi13 pravi: @JokerKdo ti je predelal sedež? Avtotapetništvo Kopač v Šenčurju. zupi13 1
zupi13 Objavljeno Marec 20, 2022 Opozori Objavljeno Marec 20, 2022 pred 37 minutami, Joker pravi: Avtotapetništvo Kopač v Šenčurju. Hvala!
zupi13 Objavljeno Marec 26, 2022 Opozori Objavljeno Marec 26, 2022 Paket prispel, čez vikend zmontiram in preizkusim.... Hvala še enkrat vsem za nasvete! 😎 SAR-Solo Adventure rider 1
zupi13 Objavljeno April 3, 2022 Opozori Objavljeno April 3, 2022 Kit za znižanje stopalk sem zmontiral, se zelo pozna pri položaju nog, sem pa na drugi testni vožnji izgubil vijak, ki povezuje stopalko menjalnika z osovino menjalnika. Ko dobim zamenjavo, ga moram zalepiti.... Lift kit čaka pa na naslednji vikend...
zupi13 Objavljeno April 8, 2022 Opozori Objavljeno April 8, 2022 En vijak s kontra navojem in dvema maticama na uradnem servisu manj kot 11€. Se mi ne zdi drago, pa še v treh dneh sem dobil..... 👍
ajzak Objavljeno April 9, 2022 Opozori Objavljeno April 9, 2022 Razmišljam kaj bi bilo bolje, kupiti rabljenega Stroma ( 8-9 let starega ) za 4-5000, ali nakup novega ? Razlika v denarju spet ni tako ogromna. Kaj vi predlagate ?
Joker Objavljeno April 9, 2022 Opozori Objavljeno April 9, 2022 (popravljeno) Po mojem je precej odvisno od tega, koliko se nameravaš voziti. Če boš delal par 1000km letno, je nesmisel jemati novega. Če pa boš naredil recimo 15000km letno pa je vredno razmišljati o novem. Težko boš namreč našel 8 let starega z malo prevoženimi kilometri za ugodno ceno. Po drugi strani pa, če govorimo o 650 kubičnem, je to motor, ki je sposoben narediti res ogromno kilometrov brez omembe vrednih vložkov. Se mi zdi, da ti nisem prav veliko pomagal... Popravljeno April 9, 2022. Popravil Joker DAMI34 in Bostjan L 2
Najots Objavljeno April 10, 2022 Opozori Objavljeno April 10, 2022 Če Ima motor recimo 30.000 do 40.000 km in ga boš s tvojo vožnjo po enih 7 letih prodal ko bo imel cca 60.000 km, ker si boš zaželel kaj drugega, boš po moji računici najmanj izgubil.
DAMI34 Objavljeno April 10, 2022 Opozori Objavljeno April 10, 2022 za pretehtat je: odkartat 4-5 jurjev investirat v nov verižni set, nove gume, kake bremze in nekaj drobnarij, zato dodaj še jurja. Ko boš prodajal čez 3 leta recimo, bo še vedno vreden 4-5 ali novega za 10-12kek, nimam pojma o cenah, meti nov motor, meti garancijo, kup elektronske podpore in ko ga boš prodajal čez 6 let, bo vreden spet 4-5. Men se zdi, sploh če sam lahko marsikaj doma narediš, da ni bistvene razlike. Bolj v tem a želiš novo, a želiš garancijo, a želiš kup elektronske navlake... Štromi so pa drgač zanesljive mašine, enostavne in poceni za vzdrževanje.
ajzak Objavljeno April 10, 2022 Opozori Objavljeno April 10, 2022 Je velika razlika pri zavarovanju ? Recimo polni kasko za novega in nekaj srednjega za rabljen motor ? Drugače sem pa "frišn" voznik, za lažjo predstavo.
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se