Kmet2 Objavljeno Marec 30, 2016 Opozori Objavljeno Marec 30, 2016 Pravkar, stenc55 pravi: Tale MRA mam tud jaz. Pri mojih 187cm odnese ves veter in turbulenco čez čelado. Edino ko je dež ga moram čisto dol spustit da mi sploh malo čelado puca. Evo iste višine sva ja men je to pomagalo kljub temu da sem kupil povišano vetrobransko šipo je MRA opravila delo Bmflar in Kolen 2
Slow Objavljeno Marec 30, 2016 Opozori Objavljeno Marec 30, 2016 (popravljeno) Sam predvidevam, da bi pri meni 1-2 cm visje postavljena sipca resila zagato. Ker ce za cca. 3 cm sklonim telo/glavo turbulenca precej izgine. Pojavi se pa, ko imam 100+ in postane opazno in motece pri okoli 120 km/h. Menim, da se mi veter zaletava ravno v zgornji rob celade. Seveda tole predvidevanje temelji le v primeru, da to povzroca zgornji tok vetra (in ne recimo stranski zaradi ogledal, ali cesarkoli drugega). 6 minutes ago, stenc55 said: Tale MRA mam tud jaz. Pri mojih 187cm odnese ves veter in turbulenco čez čelado. Edino ko je dež ga moram čisto dol spustit da mi sploh malo čelado puca. Kako se pa pritrdi na originalno sipco pri Stromu? In pa, ali imas tocno tega, ki ga je Kmet linkal? Popravljeno Marec 30, 2016. Popravil Slow
blindek Objavljeno Marec 30, 2016 Opozori Objavljeno Marec 30, 2016 Ali zvrtas ali pa kupis original kleme in ni potrebno nic vrtat. Tudi ce sipo zvisas za 2cm ne bos resil turbulenc Sem skoraj doktoriral iz tega in sprobal 5 razlicnih sip in je najboljse MRA, je pa tudi Givi Airflow dokaj dobro deloval. Slow 1
Slow Objavljeno Marec 30, 2016 Opozori Objavljeno Marec 30, 2016 Torej, če kupim omenjeni vizir http://www.tc-motoshop.si/si/vario-touring-dodatek-za-vizir-zatemnjen-ali-prozoren-i6400.shtml, bo ustrezal za Stroma in eliminiral turbulence? Kaksno original kleme? Vrtanje mi ne disi prevec.
blindek Objavljeno Marec 30, 2016 Opozori Objavljeno Marec 30, 2016 To ni enak kot jaz opisujem Isci MRA- XCREEN TOUR ali pa SPORT, kateri je tudi opisan v zgornjem linku in je se bolj nastavljiv. Pri MRA se da dokupiti kleme da ni potrebno ta dodatek sraufati na original sipo Slow 1
stenc55 Objavljeno Marec 30, 2016 Opozori Objavljeno Marec 30, 2016 pred 7 urami, Slow pravi: Sam predvidevam, da bi pri meni 1-2 cm visje postavljena sipca resila zagato. Ker ce za cca. 3 cm sklonim telo/glavo turbulenca precej izgine. Pojavi se pa, ko imam 100+ in postane opazno in motece pri okoli 120 km/h. Menim, da se mi veter zaletava ravno v zgornji rob celade. Seveda tole predvidevanje temelji le v primeru, da to povzroca zgornji tok vetra (in ne recimo stranski zaradi ogledal, ali cesarkoli drugega). Kako se pa pritrdi na originalno sipco pri Stromu? In pa, ali imas tocno tega, ki ga je Kmet linkal? Zvrtal. 3 minute dela. Razlika je če vzameš 3 cm višjo šipo ali pa tole. Šipa samo dvigne tok zraka za toliko kolikor je pač višja. Tale MRA deluje bolj kot spojler. Z naklonom usmerja kam bo zrak šel. Jaz se moram dvignit kar konkretnih 15-20cm če hočem s čelade spihat vodo, pa zadeva gleda samo 2cm čez šipo ko je max dvignjen. Druga stvar, zakaj sem vzel tole namesto povišane šipe je pa ta, da mi ta večja šipa zgleda ko glava kraljice pri Aliens. Nekaj glomaznega in grdega. Slow in Kmet2 2
Slow Objavljeno Marec 31, 2016 Opozori Objavljeno Marec 31, 2016 13 hours ago, stenc55 said: Druga stvar, zakaj sem vzel tole namesto povišane šipe je pa ta, da mi ta večja šipa zgleda ko glava kraljice pri Aliens. Nekaj glomaznega in grdega. Hehe tocno nekaj takega sem imel sam v mislih - dobra primerjava. Ne zelim, da izgleda kot postarski motor. Kater vizir tocno naj kupim za DL-ja, tisti, ki ga je Kmet linkal (69 evrov)?
stenc55 Objavljeno Marec 31, 2016 Opozori Objavljeno Marec 31, 2016 Jaz imam tega (po moje). Sem bil ravno v TCju ko sem se spomnil da ga že en čas gledam pa sem rekel onemu staremu not naj mi da spojler za V-stoma pa ga je prinesel. Zgleda res kot ta na sliki tako da mislim da je. Slow 1
Slow Objavljeno Marec 31, 2016 Opozori Objavljeno Marec 31, 2016 (popravljeno) 5 minutes ago, stenc55 said: Jaz imam tega (po moje). Sem bil ravno v TCju ko sem se spomnil da ga že en čas gledam pa sem rekel onemu staremu not naj mi da spojler za V-stoma pa ga je prinesel. Zgleda res kot ta na sliki tako da mislim da je. Hvala za odgovor. Si bom tudi sam umislil tega oz. nekaj takega. Prvo bom testiral s povisano sipo, ko bom imel cas in voljo. Potem pa dal nekam, da se zvrta, ker meni bi zagotovo pocila. Popravljeno Marec 31, 2016. Popravil Slow stenc55 1
Kmet2 Objavljeno Marec 31, 2016 Opozori Objavljeno Marec 31, 2016 pred 1 minuto, Slow pravi: Hvala za odgovor. Si bom tudi sam umislil tega oz. nekaj takega. Prvo bom testiral s povisano sipo, ko bom imel cas in voljo. Potem pa najdel nekoga, da zvrta, ker meni bi zagotovo pocila. Ne bo ti počilo ,sam prvo luknjo narfedi z res drobnim svedrom ,potem še z enim mal večjim in na koncu z tistim ki ga pač potrebuješ ,ponavadi so M5 vijaki . stenc55, Slow in Bmflar 3
stenc55 Objavljeno Marec 31, 2016 Opozori Objavljeno Marec 31, 2016 Ne bo počla če ne boš vrtal na -30°C. Samo en selotejp čez da lahko pocahnaš pa oster sveder, je tko majhna luknja da tudi forborat ni treba. Pa poglej v katero smer so luknje, mislim da so pravokotno na šipo, ne na smer vožnje. Slow 1
joshi Objavljeno Marec 31, 2016 Opozori Objavljeno Marec 31, 2016 pred 8 urami, Slow pravi: Hvala za odgovor. Si bom tudi sam umislil tega oz. nekaj takega. Prvo bom testiral s povisano sipo, ko bom imel cas in voljo. Potem pa dal nekam, da se zvrta, ker meni bi zagotovo pocila. Pri mojih 180 cm sem imel original šipo v najvišjem možnem položaju in montiran MRA dodatek (z vijačenjem). Zadeva je odlično delovala, brez motečih turbolenc. Z ženo sva se komot pogovarjala preko intercoma pri 130 km/h. Zanimivo kako en na videz nepomemben dodatek spremeni počutje med vožnjo. Priporočam. Slow in stenc55 2
Slow Objavljeno Marec 31, 2016 Opozori Objavljeno Marec 31, 2016 V TCju ga nimajo. Trenutno imajo samo od Givija, ki se na sredini pripne na sipo. Ga nisem kupil, ker mi ni bil vsec; pa se drazji je. Bom pocakal, da nabavijo http://www.tc-motoshop.si/si/vario-touring-dodatek-za-vizir-zatemnjen-ali-prozoren-i6400.shtml 2 hours ago, joshi said: Pri mojih 180 cm sem imel original šipo v najvišjem možnem položaju in montiran MRA dodatek (z vijačenjem). Zadeva je odlično delovala, brez motečih turbolenc. Z ženo sva se komot pogovarjala preko intercoma pri 130 km/h. Zanimivo kako en na videz nepomemben dodatek spremeni počutje med vožnjo. Priporočam. Super podatek, ker sva enake visine.
joshi Objavljeno April 1, 2016 Opozori Objavljeno April 1, 2016 Poglej kdo je zastopnik za MRA pri nas (v Drešinji vasi ima trgovino in začne se na P). Ima na zalogi, cena okoli 55 EUR. Slow in Kmet2 2
Slow Objavljeno April 1, 2016 Opozori Objavljeno April 1, 2016 1 hour ago, joshi said: Ima na zalogi, cena okoli 55 EUR. Na njihovi spletni strani ne najdem. Pa ni ravno fer, glede na to, da so me pri TC zapisali in me obvestijo, ko dobijo. Je pa res, da niti priblizno niso vedeli, kdaj bodo dobili/imeli... Sem jih vprasal "cez dva tedna, tri tedne, bo do konca naslednjega meseca itd?" in niso vedeli. Sem upal, da bom imel do naslednjega tedna, ko dam motor na servis, da bi mi se to uredili, ker ne bom sam vrtal.
Igi Pop Objavljeno April 1, 2016 Opozori Objavljeno April 1, 2016 Imam MRA vario turing in ni veliko bolje. Kljub temu da sem velter kategorija mi ropota okrog ušes. Naročil v BS centru, dobil v enem tednu. Slow 1
blindek Objavljeno April 2, 2016 Opozori Objavljeno April 2, 2016 Kako imaš nastavljenega? Prilagam sliko kako imam jaz pa deluje super Slow in FrenkM 2
FrenkM Objavljeno April 4, 2016 Opozori Objavljeno April 4, 2016 #blindek# lep motor. Sva imela na testu podobnega in te prosim za informacijo kje se dobi spodnja zaščita za motor in koliko stane ter dodatni usmerjevalec zraka ker mi je kar pihalo. Hvala
blindek Objavljeno April 4, 2016 Opozori Objavljeno April 4, 2016 Hvala! Spodnja zascita je original Suzuki, kupil preko Motorraddirekt, dodatno sipco pa v trgovini Louis (lahko narocis preko spleta) FrenkM 1
stenc55 Objavljeno April 4, 2016 Opozori Objavljeno April 4, 2016 Dons sem dal gor fork brace (kako se temu po naše reče?) od cosmota. Še jaz kot mešanica med amaterjem in analfabetom čutim razliko in to med normalno vožnjo, brez da bi ga navijal. Bolj miren, bolj stabilen, gre ko po tračnicah, veter ga pol tolk ne nosi (verjetno placebo ampak...).
Igi Pop Objavljeno April 4, 2016 Opozori Objavljeno April 4, 2016 Ob 02. april 2016 at 8:05, blindek pravi: Kako imaš nastavljenega? Prilagam sliko kako imam jaz pa deluje super Hvala za fotko. Sem probal vse pozicije in ni kakšne bistvene razlike.
Scarabeo 500 Objavljeno April 4, 2016 Opozori Objavljeno April 4, 2016 Ob 1. 4. 2016 at 0:12, Igi Pop pravi: Imam MRA vario turing in ni veliko bolje. Kljub temu da sem velter kategorija mi ropota okrog ušes. Naročil v BS centru, dobil v enem tednu. Takšni občutki so zelo subjektivni. Prej se sprijazniš, da pač malo ropota, prej začneš uživati v vožnji . Tako pač je na motorju. Scarabeo MiNa 1
Igi Pop Objavljeno April 4, 2016 Opozori Objavljeno April 4, 2016 pred 47 minutami, Scarabeo 500 pravi: Takšni občutki so zelo subjektivni. Prej se sprijazniš, da pač malo ropota, prej začneš uživati v vožnji . Tako pač je na motorju. Scarabeo Hvala za tolažbo,ampak meni ropota že zelo dolgo. Tudi na tem mopedu kar nekaj let. Hotel sem samo opozoriti, da 120 EUR za vizir ne naredi čudeža. bugy2004 in Kolen 2
Scarabeo 500 Objavljeno April 4, 2016 Opozori Objavljeno April 4, 2016 pred 1 minuto, Igi Pop pravi: Hvala za tolažbo,ampak meni ropota že zelo dolgo. Tudi na tem mopedu kar nekaj let. Hotel sem samo opozoriti, da 120 EUR za vizir ne naredi čudeža. Tudi jaz sem šel skozi to in prišel do podobnih zaključkov.
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se