Skoči na vsebino

Priporočene objave

Objavljeno

Se mi je zdelo, tiste gumice - o ringi, mi ni bilo nič jasno čemu služijo. :) Bom malo odbrusil in zategnil. Če del 3 ni na knap, ga bom povil z vodovodnim tesnilnim trakom? Upam, da je to.

Hvala Raza in Mina.

Objavljeno

Teflon ali prejo bo sčasoma oglodalo, če bo le malo vibriralo. Silikon zatesni in ko otrdi ostane prožen in ga zlepa ne zgloda.

Objavljeno

Verjetno misliš  silikon za keramiko?:) 

Objavljeno

Jaz sem na ščitnikih skrajšal (pobrusil) distančnik (9) takoj, ko se je začela "muzika" nič mazal, pa je že 90Kkm mir.

Objavljeno
pred 5 minutami, Scarabeo 500 pravi:

Verjetno misliš  silikon za keramiko?:) 

Ja, zadošča.

• Všeč mi je 1
Objavljeno
pred 4 minutami, MiNa pravi:

Jaz sem na ščitnikih skrajšal (pobrusil) distančnik (9) takoj, ko se je začela "muzika" nič mazal, pa je že 90Kkm mir.

Ne prodajaj motorja :), si nakoplješ samo delo :lol1:. Sosedom sem že malo čuden, kar naprej se nekaj šravfa. 

Avto kupiš in voziš, kako je enostavno. Pri motorju pa veter, kovčki, neki črički, pa šipca gor, pa dol...

• Všeč mi je 2
Objavljeno
pred 4 minutami, MiNa pravi:

Na Vari sem naredil isto, pa sem ob demontaži (pred prodajo) iz cevi zlil rjavo vodo. Cingljalo pa ni 7 let.

Objavljeno

Imaš nov motor pa se ne voziš :headbang:. OK obdržim starega in  :010:bike:.

• Všeč mi je 1
Objavljeno
pred 5 minutami, Scarabeo 500 pravi:

Pri motorju pa veter, kovčki, neki črički, pa šipca gor, pa dol...

To je zato, ker ne kupimo najboljšega motorja(ne bom napisal katerega) z vso opremo!

Objavljeno
pred 20 minutami, MiNa pravi:

Imaš nov motor pa se ne voziš :headbang:. OK obdržim starega in  :010:bike:.

Vozim, vozim, samo se mi zdi, da premalo - da se preveč ukvarjam z malenkostmi :). Ravnokar sem priletel iz Bosne. Njam.

pred 5 minutami, raza pravi:

To je zato, ker ne kupimo najboljšega motorja(ne bom napisal katerega) z vso opremo!

Oni imajo druge probleme. :lol1:

• Všeč mi je 2
Objavljeno
Ob 19. 6. 2016 at 20:12, Scarabeo 500 pravi:

Na mojem novem Vstromu L6, prihaja do resonance nekih delov pri 5000 vrtljajih. Zoprn zvok.  Sumim bočno zaščito kappa, ki pa je itak popolnoma enaka kot givi. 

Se je komu to dogajalo in kako si rešil?

Scarabeo

Urejeno. Odbrusil sem distančnik za 1.5 mm in to je bil vzrok.:whistle:

Scarabeo

• Všeč mi je 2
Objavljeno
Ob 7. 6. 2016 at 21:19, Scarabeo 500 pravi:

Jaz mislim, da pri teh zaščitah ni problem višina ampak širina. Če bi bilo steklo par centimetrov širše bi ne bilo toliko hrupa levo in desno ob čeladi.

Raskiral sem za puigovo šipo, ko bo, bom poročal. 

Scarabeo

Evo šipa zmontirana. Namestil po navodilih v najnižji položaj. Piš vetra je bil manjši, vendar se je občasno pojavljalo - kot nek pritisk in mi je glavo vibriralo, zelo neugodno.

Nato sem distančnike zamenjal, zgornje sem dal spodaj in obratno. Višina šipe je ostala ista. Distančniki so različni - zgornji okoli 2cm, spodnji okoli 1,2 cm. Z zamenjavo sem spremenil kot šipe in povečal se je razmik čisto spodaj pri kljunu. Kar je pomenilo, da je pod šipo prišlo več zraka. Zadeva je sedaj kot sem pričakoval, meni je super. Cena šipe je 97 €.

P6227034.JPG

P6227028.JPG

P6227031.JPG

Scarabeo

Objavljeno

Če ni skrivnost, kje si nabavil? Zgleda dobro! 

Kako se kaj obnaša pri cca. 130km/h+? 

Objavljeno
pred 1 minuto, blindek pravi:

Če ni skrivnost, kje si nabavil? Zgleda dobro! 

Kako se kaj obnaša pri cca. 130km/h+? 

Zakaj bi bila skrivnost, saj je nisem ukradel :). Yahosuka - Šentjanž pri Dravogradu.

Lej občutki so zelo subjektivni, jaz sem zadovoljen - morda ker si nisem zastavil previsokih ciljev. Vsekakor bi se moral poskusiti peljati, da ti oceniš, če je zate sprejemljivo.

Jaz sem jo najbolj ocenjeval nekje do 120 - teh voženj imam največ. Parkrat sem ga poteral, pa se mi je zdelo vredu tudi preko 120 kmh. Nekaj vloge pa še igra čelada, višina voznika. Garantirano neprimerno boljše kot original :).

Zdaj ima dvojni kljun. :lol1:

Scarabeo

• Všeč mi je 3
Objavljeno

Scarabeo, zdaj si pa še na čelado narediš kljun,pa boš popolen.:grupni:

Objavljeno
pred 4 minutami, nordkap pravi:

Scarabeo, zdaj si pa še na čelado narediš kljun,pa boš popolen.:grupni:

Na čelado bom narisal štorkljo, kljun pa nalepil :).

Objavljeno

Fantje eno vprašanje

Ker bi rad zamenjal motor, bi seveda najprej mojega štroma prodal. Menite, da je smiselno motor prodati tak kot je, z komplet vse dodatno opremo? Vsi trije kovčki,motorna zaščita, stranska cevna zaščita, zaščita rok, druga ogleda, led smerniki, druga šipa, meglenke, stabilizator vilice, 12V vtičnica, nosilec navigacije nad števcem, gpr izpuh :)  Mogoče sem kaj pozabil :blush: 

Dejansko še nobenega motorja do sedaj nisem prodajal, ker sem vedno prej imel kupca kot sem sploh imel namen prodati.

Objavljeno
pred 34 minutami, blindek pravi:

Fantje eno vprašanje

Ker bi rad zamenjal motor, bi seveda najprej mojega štroma prodal. Menite, da je smiselno motor prodati tak kot je, z komplet vse dodatno opremo? Vsi trije kovčki,motorna zaščita, stranska cevna zaščita, zaščita rok, druga ogleda, led smerniki, druga šipa, meglenke, stabilizator vilice, 12V vtičnica, nosilec navigacije nad števcem, gpr izpuh :)  Mogoče sem kaj pozabil :blush: 

Dejansko še nobenega motorja do sedaj nisem prodajal, ker sem vedno prej imel kupca kot sem sploh imel namen prodati.

Opremo dandanes  nobeden več ne gleda pod ceno motorja , važno jim je samo km in letnik  AMPAK vsi bi jo pa imeli !!! Tist ki bo želel tvoj motor mu jo ponudi poleg motorja za 1/3 cene nove dodatne opreme, če hočeš iztržit več potem pride že motor toliko drag da se kupec za to ceno obrne na boljši ali celo novejši motor(letnik). Imaš pa še možnost vse povijačit dol in prodat na bolhi in podobnih portalih , motor pa daš za konkurenčno ceno ostalim na netu ......naprimer.....:)

Objavljeno
pred 34 minutami, blindek pravi:

Fantje eno vprašanje

Hja, zanimivo vprašanje. Najprej se moraš vprašat, če se ti bo dalo, ko boš motor prodal, obadat s tem, da boš prodajal in čakal na kupca za dodatno opremo, ki bi jo zdaj recimo demontiral?

Dejstvo je, da so ti motorji več ali manj že popolnoma opremljeni in bi vso opremo dokaj dolgo prodajal, na koncu bi pa moral ceno tako spustit, da bi dobil komaj za "kepico sladoleda".  Saj veš kako je pri nas: ko ljudje prodajajo precenijo stvari, ko pa kupujejo, pa ne znajo cenit nič.

Če mene vprašaš; jaz bi demontiral šipo in izpuh. Izpuh v kolikor imaš vpisanega v homologacijo, bi potencialnemu kupcu ponudil po neki normalni ceni, da ima možnost ga kupit dodatno, pa še vpisan je, tako, da nima več nobenih stroškov in administracije z vpisom. Ostalo bi pustil.

Objavljeno
pred 20 minutami, Kmet2 pravi:

Opremo dandanes  nobeden več ne gleda pod ceno motorja , važno jim je samo km in letnik  AMPAK vsi bi jo pa imeli !!! Tist ki bo želel tvoj motor mu jo ponudi poleg motorja za 1/3 cene nove dodatne opreme, če hočeš iztržit več potem pride že motor toliko drag da se kupec za to ceno obrne na boljši ali celo novejši motor(letnik). Imaš pa še možnost vse povijačit dol in prodat na bolhi in podobnih portalih , motor pa daš za konkurenčno ceno ostalim na netu ......naprimer.....:)

Po drugi strani pa si vsak želi po svoje individualizirati motor, tako da kakšna OEM oprema se lahko dodaja k ceni, ostali balast pa je navlaka, ki prej odganja kot privablja.

Objavljeno

Ni namen čim več iztržit od dodatne opreme, saj le ta zopet ni tako draga, razen mogoče kovčki. 

Bolj se mi gre zato, kako motor prodati, da se bo lažje prodal (in ne prodajal)!

Torej katero opremo mogoče odstraniti, da bo bolj zanimiv? Rabljeno opremo prodajati se mi še manj da kot pa prodajati motor :)

Objavljeno

Sej ves, 100 ljudi, 100 cudi :)  . Osebno cenim dodatno opremo na motorju, ce le ni hofer varjanta. Pa razni butasti dodatki tudi odbijejo, kaj je pa komu koristno in nekomu butasto pa tezko vedt.....

Das oglas opremljenga, se zmer lahko posraufas dol kar komu ne pase.

• Všeč mi je 2
Objavljeno

Jaz sem nekaj stvari prodajal na bolhi. Pa kaj si nor, večina hoče skoraj zastonj, večina neki odbitiki. Mogoče posebej prodajaš kovčke. Včasih sem jih imel poln kufer - tudi klobase so ponujali...

Jaz bi rekel in tudi pri meni je bilo tako. Motor s polno opremo se hitro proda, če je cena zmerna. Če hočeš iztržiti nekoliko več, se lahko zgodi, da boš čakal na kupca. 

Če imaš željo po novem motorju, si izračunaj realno sprejemljivo ceno in malo spustiš in ga prodaš v dnevu ali dveh in greš po nov motor. Z zadovoljstvom novega boš pozabil za 200€ znižano ceno. :) 

Malo boleče je ko nabavljaš novo dodatno opremo, ki si jo dal napol zastonj, ti pa zapraviš poleg motorja še kakšnih 1300€. 

Scarabeo

Objavljeno

Je mozno s Stromom v desnem ovinku navzgor pri precejsnjem nagibu z izpuhom podrsati ob cestisce?

20160623_202054.jpg

Objavljeno

A ni tak, da prvo brusiš tačke? Si jih morda že pobrusil in si toliko nagnil, da si prišel do izpuha? Jaz sem na svojem, ko sem imel Tourance gume vozil do roba gum in nisem brusil tačk... Sicer pa iz slike ni čisto vidno ali so črte lepo vzporedne, torej ali je res bil dotik z asfaltom, ali pa je morda bil kak kamen... Sicer pa, če imaš kakega pomagača, lahko postopoma nagibaš motor in vidiš, ali je sploh mogoče, da brusiš izpuh... Jaz bi rekel, da ne... :)

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!