Skoči na vsebino

Priporočene objave

Objavljeno

k še nisi nikol slišu d je treba zravn ketne še zobnike menat :?

ti rajš zameni pa maš pol mir za neki časa ko pa da ti ketno spet hudič vzame

ja to sm slišov, sam zobniki so čist lepi... in majo zaenkrt 19.000km narejenih. ketno je pa odtrgalo zarad tega, ker nisem velikrat mazov, ker so mi na servisu zaračunaval mazanje ketne, pa ni bla niti enkrt namazana!

zdej sm pa v dvomih :?

Objavljeno

Zaradi mene lahko sam ketno zamenjaš. Ali pa si ubodi eno idustrijsko ketno, poceni, pa za tvoj motor čist v redu.

Objavljeno

Zaradi mene lahko sam ketno zamenjaš. Ali pa si ubodi eno idustrijsko ketno, poceni, pa za tvoj motor čist v redu.

sej bom vidu kaj bo na servisu reku, pa bomo pol vidl :D Drugač pa daelimček itak ne dosega kkšnih svetlobnih hitrosti, tko da pomoje če samo ketno menjam ne bo kkšnih problemov.

Objavljeno

menjaj vse.... zato pa mam jaz zdaj vse skupaj zanič, je prejšni lastnik.. brihta... menjal samo ketno in posledično so zobniki še hitreje šli v maloro..... :angry2:

kam bi šel menjat verižni set na thundercatu, pa da me ne bo ravno kap ko bom videl račun...

že v naprej najlepša hvala za koristne informacije! wink.gif trance_07_beerchug.gif wink.gif

Objavljeno

kam bi šel menjat verižni set na thundercatu, pa da me ne bo ravno kap ko bom videl račun...

Hmm, zakaj ga sam ne zamenjaš? Staro ketno v skrajni sili prežagaš(ne na roke ker bo prej počla zarad tvoje trme, ampak s kako fleksarco), to če nima tistega veznega člena. če ne jo razkleneš, novo nabaviš iz Louisa D.I.D. ali Regina po pošti. cena je tam okol 100€. Nazaj sestaviš, daš skupej vezni člen, zobnike pač odšravfaš in daš nove gor.

Če si kdaj menjal na Tomosu, je tle podoben postopek... Pazit moreš če so kake zajebane podložke da jih prav obrneš

Objavljeno

eno vprašanje: V soboto mi je odtrgalo ketno, ker ni bila dobro namazana in (na strani proti kolesu) je bla mal rjasta in je zato počila. Zdej me pa zanima, če je treba tut zobnike zamenjat al lahko samo ketno.

bo treba zdej mal bl pozorno mazat ketno da ne bo pol spet problemov. :D Zobniki zgledajo še čist v redu, niso našpičeni oz. kako drugače poškodovani.

huh, a ti jo je med vožnjo? Koliko km pa je nisi mazal?

za začetek povej še, kje si lociran... pejt v eliso ali pa kam ...

Objavljeno

menjaj vse.... zato pa mam jaz zdaj vse skupaj zanič, je prejšni lastnik.. brihta... menjal samo ketno in posledično so zobniki še hitreje šli v maloro..... :angry2:

že v naprej najlepša hvala za koristne informacije! wink.gif trance_07_beerchug.gif wink.gif

Če si iz Ptuja idi k Habjaniču. :naughty:

Objavljeno

huh, a ti jo je med vožnjo? Koliko km pa je nisi mazal?

za začetek povej še, kje si lociran... pejt v eliso ali pa kam ...

ne ni med vožnjo :D ni bla mazana ene 5000km... sej vem... moja krivda :rolleyes:

Objavljeno

Ej, GrCaR, kaj ti misliš, da imaš kosilnico pod ritjo... ne se zajeb*** s takim stvarmi. V prometu si pravtako udeležen, kot avtomobilisti, kamijonđije in ostali.

Moj predlog... menjaj oboje :grim

Objavljeno

Ej, GrCaR, kaj ti misliš, da imaš kosilnico pod ritjo... ne se zajeb*** s takim stvarmi. V prometu si pravtako udeležen, kot avtomobilisti, kamijonđije in ostali.

Moj predlog... menjaj oboje :grim

sej verjetno bom, sam k je pa to took drago :BUA: ketna pride 20k, zobnika pa 8k vsak.

v Louisu je pa cena za zobnike + ketno 99 evrov, sam morm zdej koga najdt, če gre v louisa, pa pol upat da majo na zalogi. <_<

Objavljeno

sej verjetno bom, sam k je pa to took drago :BUA: ketna pride 20k, zobnika pa 8k vsak.

v Louisu je pa cena za zobnike + ketno 99 evrov, sam morm zdej koga najdt, če gre v louisa, pa pol upat da majo na zalogi. <_<

poglej na njihovo stran, če je tisti motorček zrav zelen imajo na zalogi, lohk tudi naročš po pošti :P

Objavljeno

Za 40k imam na svoji makini zamenjan komplet. :wacko:

Na 125 me je pa prišlo ene 16k cel set. Na zadnji strani motorista je bil en oglas.

Objavljeno

habjanič? :? mi je rekel samo za set, brez dela čez 40k.... ja seveda.... :grrr

aja sym.. lokacija mi ni važna, sem redno na liniji Petau-Lajbach....

Objavljeno

Za 40k imam na svoji makini zamenjan komplet. :wacko:

Na 125 me je pa prišlo ene 16k cel set. Na zadnji strani motorista je bil en oglas.

ja na ODAR-ju so tko rekl... Sej zdej je gapi reku da mi bo zrihtu D.I.D. set za 20k

Objavljeno

Prejsnji teden sem zamenjal verizni set na fzs 1000.DID-ov komplet z x-ring verigo 175 eurov -10% na kartico za firme.(Louis)Sem klical servise pri nas pa pod 42k sit ni bilo nic(seveda je to bila neka x firma) original cca.56k.Bilo mi je receno , da je veriga neskoncna tako, da sem se pripravil za demontazo vilic.Ko pa sem pogledal v skatlo je bila veriga razclenjena ter zraven set za sestavo(zanetanje).Tako sem si sposodil orodje za razstavljanje in sestavljanje verig in menjava je bila mimogrede opravljena.Bistveno vec casa mi je vzelo ciscenje stare masti okoli prednjega zobnika.

No pa se to , na servisu v slo bi bila cena za menjavo veriznega seta 10-12 k sit.Ko sem imel motor lansko sezono na rednem servisu mi je mehanik zatrjeval, da je veriga cist unicena ,ceprav je imel motor komaj 20000km ter , da jo moram nemudoma zamenjat.Ker pa sam, ter dva kolega motorista nismo nasli znakov obrabe je takrat pac nisem zamenjal.Sem jo pa sedaj dobrih 16k km po tistem servisu.

lp.grega

Objavljeno

ne ni med vožnjo :D ni bla mazana ene 5000km... sej vem... moja krivda :rolleyes:

maš srečo, da maš še obe nogi celi

Objavljeno (popravljeno)

glejte... ne da se mi brat vseh 40 strani. mogoče je bilo že kdaj napisano, vendar bom vseeno vprašala :blush:

ne vem točno, kako se reče po slovensko, ampak zdaj tule gledam v katalogu... piše ketten max. to je tisti nastavek za čiščenje in mazanje ketne.

a uporablja kdo to? kako se kaj to obnese? a je vredno 30€ oz. 7200 SIT? ali ve kdo za kakšno drugo cenejšo oz. boljšo možnost?

va katalogu je ta na strani www.auner.si stran 214.

sem namreč precej nova kar se tiče samih keten. namreč na skuterju sem imela jermen <_<

hvala za pomoč

Popravljeno . Popravil ross|e20
Objavljeno

Ne vem če se splača dat 30Є za sprej in nastavek da kao bolj natančno našpricaš ketno. Za dobra 2 tisočaka dobiš Motula ali kaj podobnega.

Objavljeno

Ne vem če se splača dat 30Є za sprej in nastavek da kao bolj natančno našpricaš ketno. Za dobra 2 tisočaka dobiš Motula ali kaj podobnega.

... pa še bol packasto je, maš vsaj občutek da si kaj delal :grim

Objavljeno

ja saj zato pa sprašujem, ker še nikoli nisem imela motorja na verigo, vedno na jermen.

Objavljeno

ja saj zato pa sprašujem, ker še nikoli nisem imela motorja na verigo, vedno na jermen.

Ne metat denarja za to. Rajši si kupi sprej za čiščenje verige, ki jo nato očistiš parkrat na sezono (vožnja po makadamu in podobno)

Objavljeno

Če se že misliš v stroške metat na področju mazanja, je mogoče bolje pljuniti malo več in nabaviti škota.

Odlična zadeva pa še ni treba skrbet ali je veriga namazana ali ne.

Objavljeno

Če se že misliš v stroške metat na področju mazanja, je mogoče bolje pljuniti malo več in nabaviti škota.

Odlična zadeva pa še ni treba skrbet ali je veriga namazana ali ne.

ah, pa tale škot stane več skor k njena registracija al pa pol motorja :)

Objavljeno

potem pa mi še nekaj povejte...

ob nakupu olja sem za darilo dobila Castrol Chain Spray...

a mi poveste, če še kaj potrebujem in kakšen je postopek? a jaz kr s tem sprejem posprejam ali kako? in kje?

hvala

Objavljeno

odgovore najdeš v temi Mazanje verige.

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!