Popularna objava WSurfer Objavljeno Marec 30, 2017 Popularna objava Opozori Objavljeno Marec 30, 2017 Od N števila postov se zelo lepo vidi vzorec in razlogi za takšne in drugačne pripetljaje. Večina (razen nekaj posameznikov) vas rine na svojo stran (kar me sploh ne čudi, enako zgodbo gledamo vsak dan na različnih soočenjih na informativnih programih, državnem zboru, sestankih itd...) namesto, da bi realno precenili svoje sposobnosti, v obzir vzeli še zunanje dejavnike in tretje osebe... Dokler ljudje pri sebi ne znajo razčistiti kaj je varno in kaj ni se bodo dogajale takšne in drugačne nesreče. Ogromno primerov je bilo, ko so se zgodile nesreče v katerih so umrli mladi (in manj mladi) ljudje in čeprav je bil po zakonu krivec za nesrečo povzročitelj, ki jim je zaprl pot ali pa prometni znak, ki je dovoljeval višjo hitrost od dejanske še varne hitrosti dela odseka, smo za lastno varnost še vedno odgovorni predvsem sami. Težavo pri teh presojah pa nam v največih primerih povzroča egoizem (v smislu jaz to zmorem in meni se to ne more zgodit) ter v nekaterih primerih brezumno zanašanje na pravila in določila pri čemer vozniki zavestno prelagajo odgovornost na druge (policijo, zakonodajo, prometne predpise). Na kateri koli trening varne vožnje boste šli ali pa si prebrali članek, knjigo prizemljenega motorista/inštruktorja, vsi vam bodo povedali da s hitrostjo ni nič narobe. Nič ni narobe niti s tem da odlepite prednje kolo od cestišča. Vse to vedo tudi policaji vendar tudi oni, zaradi izgovarjanja na zakon raje prelagajo odgovornost na zakonodajo. Je pa vsa odgovornost na vas, da, preden odprete plin premislite ali je to početje varno in odgovorno ter kakšne so lahko posledice, če bo šlo kaj narobe ob tem početju. Vožnja po mestih, sploh po večjih je specifična; ljudje vozijo na mejah z omejitvami hitrosti, večina čez njih. Ko luč na semaforju preklopi iz zelene v rdečo se skozi križišče zapelje še vsaj 5 vozil, vozila ki stojijo na odprti zeleni pa že veselo rinejo v križišče, čeprav se le-to še ni nii spraznilo. Edina varna vožnja po mestu je odgovorna vožnja. Seveda lahko prehitimo vozila pred križiščem, sami pa precenite ali je odgovorno in jih varno prehitevat pri hitrostih pri katerih je zavorna pot dolga 10m in več? Od 100ih voznikov sta se z veliko verjetnostjo dva postavila na napačni vozni pas in bosta spremenila smer vožnje brez pogleda v mrtve kote. V vozilih se vozniki odločajo hitro brez premisleka kaj je okrog njih. Avto se še opazi, motorist, če nisi ravno v njihovem ogledalu, praktično ne. In ko se zgodi nesreča; je v takšnih primerih kriv zakon? So omejitve hitrosti prevelike? Policisti ne opravljajo svojega dela? Moralneži bodo na vse pritrdili, egoisti pa bodo v tistem trenutku že na tleh pod vozilom. Kaj je nauk zgodbe? Pustite egoizem doma in se začnite voziti odgovorno. Nič ne bo narobe če boste odprli plin na lepi odprti cesti in malo dvignili prednje kolo. Kjer pa je povečan promet in visoka stopnja nestrpnosti pa razmišljajte za sebe, voznika poleg vas in še za voznika nasproti vas. Iz napak se učimo, naj bodo napake drugih svarilo za vas. Dovolj jih je že bilo, tako da ne potrebujemo dodatnih lekcij. Zaradi včerajšnje nesreče bomo s strani uradnikov dobili zopet kakšno dodatno restrikcijo ter povečan nadzor nad motoristi v smislu hitrosti. Namesto da bi se generalno spremenila kultura vožnje kjer bi vsi skupaj pridobili. Pa lep pozdrav in srečno na cesti! GoBobi, Ciko86, RSM in 38 others 41
Borutt Objavljeno Marec 30, 2017 Opozori Objavljeno Marec 30, 2017 pred eno uro, Snecer pravi: Težka vprašanja so, vem. Mogoče bo nadrejeni vedel Ok, pustimo zbadanje, me pa res zanima, kaj si ti misliš o semaforjih, ki nimajo puščice pri zavijanju na levo? misliš, da bo sprememba semaforja kaj pripomogla k preprečevanju takšnih dogodkov? Preveč splošno si zastavil zadevo.
nazo13 Objavljeno Marec 30, 2017 Opozori Objavljeno Marec 30, 2017 pred 2 urami, Kmet2 pravi: seveda ,da ne , je pa veliko takih , ki avtomatsko okrivijo motorista.....anede.... Še več jih je na tem forumu, ki avtomatsko okrivijo za vse nesreče sveta dedija s klobukom v avtu ali na traktorju. Motoristeki smo povečini nedolžni kot dve uri star dojenček. pred eno uro, DAMI34 pravi: sam eno vprašanje, če vozim 80 na 60 omejitve, me lahko s stranske skegljajo???? A to hočeš povedati. Četudi je 100km/h je potrebno videti. sicer ne obsojam, vendar vse živo se dela v avtih od founov, do vrtanja po nosu. In da, tudi pri 60 te spregledajo, preveril sem to na lastni koži. lahko bi se šli ležeče policaje Ja lahko te skeglajo. Tale včerajšnji primer je dokaz. In ti en ku**c koristi poslušat na radiu Eden kako je povzročitelj prometne nesreče obsojen na toliko in toliko uric družbeno koristnega dela kot je bila obsojena lanska povzročiteljica nesreče v kateri je umrla motoristka. dr.looney, BIF, C eagle in 3 others 6
Sale Objavljeno Marec 30, 2017 Opozori Objavljeno Marec 30, 2017 Sicer nisem prebral čisto vsega, a vseeno nekaj v "zagovor" voznika rešilca... ...se je meni zgodilo 3-4 leta nazaj. Jaz z avtom, trzinska obvoznica, omejitev 70 km/h, večer-somrak.. ...peljem proti Domžalam in se spravim zaviti levo proti Piramidi. Zadnjo desetinko sekunde, se mi "zazdi nekaj čudno" kot, da se "slišno ne ujema z vidnim" in v zadnjem trenutku, povsem nagonsko pritisnem zavoro, in obstanem v križišču. Hip pozneje pade iz nasprotne strani naravnost mimo "frajer" na SS raketi, s kakšnih 150+ km/h - PO ZADNJEM KOLESU. Jasno, ker je vozil po zadnjem, luči njegovega motorja jaz nisem mogel videti - je bil samo mrak. In je bilo samo srečno naključje ali, če hočete, višja sila, da ga nisem ubil. Sicer tole na zaloški je bilo sredi sončnega dneva a, če motorist bi "vsaj" vozil po dveh kolesih, bi imel voznik rešilca večjo možnost, da ga mogoče le pravočasno opazi... Tragedija za vse! Sožalje svojcem. kitekatus in 3nity 2
Popularna objava Andrejcer Objavljeno Marec 30, 2017 Popularna objava Opozori Objavljeno Marec 30, 2017 Ta čas, da jaz trikrat dobro pogledam levo in desno mine 10-12 sekund. Če vzamemo 12 sekund in delimo s tremi pogledi, dobimo da za vsako smer pogleda pretečeta 2 sekundi, oziroma za pogled v eno smer 4 sekunde. Če pogledam prvo na levo, motorist se pa pelje recimo z desne: - Če se motorist pelje s 50km/h, ga pri prvem pogledu ne vidim, ker je 166.6m oddaljen, pri drugem pogledu kot silhueto svinčnika, saj je 111.1m oddaljen, pri tretjem pa je viden, saj je 55.5m oddaljen. Pri tej hitrosti prevozi motorist v 1 sekundi 14m, v dveh sekundah slabih 30m. - Če se motorist pelje z 90km/h, ga pri prvem pogledu ne vidim, ker je 300m oddaljen, pri drugem pogledu tudi ne, saj je 200m oddaljen, pri tretjem pa kot silhueto svinčnika, saj je 100m oddaljen. Pri tej hitrosti prevozi motorist v 1 sekundi 25m, v dveh sekundah 50m. - Če se motorist pelje s 150km/h, ga pri prvem pogledu ni, ker je 500m oddaljen, pri drugem pogledu tudi ne, saj je 333m oddaljen, pri tretjem je oddaljen še 166m in ga ne vidimo. Pri tej hitrosti prevozi motorist v 1 sekundi 41.6m, v dveh sekundah dobrih 80m. - Če se motorist pelje z 200km/h, ga pri prvem pogledu ni, ker je 666m oddaljen, pri drugem pogledu tudi ne, saj je 444m oddaljen, pa pri tretjem tudi ne, saj je 222m oddaljen. Pri tej hitrosti prevozi motorist v 1 sekundi 55m, v dveh sekundah 110m. V obzir je traba vzeti, da tečejo sekunde tudi, ko se vozilo iz stranske vključuje v promet in sekunde, ko motorist to opazi. Pri večji hitrosti motorista, je časa in razdalje za varno (uspešno) zaviranje premalo. Torej, tudi če si previden in 3x pogledaš, sploh ni problem spregledati motorista, ki vozi prehitro. mapeco, C eagle, Igi Pop in 15 others 18
mapeco Objavljeno Marec 30, 2017 Opozori Objavljeno Marec 30, 2017 BRAVO WSurfer!!!!...Predvsem pa predvidevati je potrebno situacije še 5-krat bolj kot v avtomobilu pa ne zato ker bi na motorju veljali drugi cpp predpisi, vendar samo zaradi lastne varnosti in ker je lastna varnost in zdravje na motorju 50-krat bolj ogroženo kot v avtomobilu, kar pomeni, da je verjetnost težjih, najhujših posledic ali celo smrti za motoriste mnogo mnogo večja! Fantje in dekleta pamet v glavo in previdno! Največja neumnost je umiranje na cesti. J.a.m.e.s, C eagle, Rdeči in 3 others 6
DAMI34 Objavljeno Marec 30, 2017 Opozori Objavljeno Marec 30, 2017 pred 5 urami, KARMEN1 pravi: Glede na zadnje objave na njenem fb profilu, mislim, da sta takšen konec (nekega dne) pričakovala . Upam, da sta umrla srečna, naj jima bo lepo skupaj, sožalje tistim, ki ju bodo pogrešali. pričakovati ali ne, sama statistika kaže, da več kot si na cesti večja je možnost, da se kaj zgodi. pred 2 urami, nazo13 pravi: Ja lahko te skeglajo. Tale včerajšnji primer je dokaz. In ti en ku**c koristi poslušat na radiu Eden kako je povzročitelj prometne nesreče obsojen na toliko in toliko uric družbeno koristnega dela kot je bila obsojena lanska povzročiteljica nesreče v kateri je umrla motoristka. Majo pravico, sem vprašal....skeglajo te lahko vedno Sicer pa se ne gre za obsodbo, ko ta pade itak nč ne pomaga.
DAMI34 Objavljeno Marec 30, 2017 Opozori Objavljeno Marec 30, 2017 pred 54 minutami, Andrejcer pravi: Ta čas, da jaz trikrat dobro pogledam levo in desno mine 10-12 sekund. Če vzamemo 12 sekund in delimo s tremi pogledi, dobimo da za vsako smer pogleda pretečeta 2 sekundi, oziroma za pogled v eno smer 4 sekunde. Če pogledam prvo na levo, motorist se pa pelje recimo z desne: - Če se motorist pelje s 50km/h, ga pri prvem pogledu ne vidim, ker je 166.6m oddaljen, pri drugem pogledu kot silhueto svinčnika, saj je 111.1m oddaljen, pri tretjem pa je viden, saj je 55.5m oddaljen. Pri tej hitrosti prevozi motorist v 1 sekundi 14m, v dveh sekundah slabih 30m. - Če se motorist pelje z 90km/h, ga pri prvem pogledu ne vidim, ker je 300m oddaljen, pri drugem pogledu tudi ne, saj je 200m oddaljen, pri tretjem pa kot silhueto svinčnika, saj je 100m oddaljen. Pri tej hitrosti prevozi motorist v 1 sekundi 25m, v dveh sekundah 50m. - Če se motorist pelje s 150km/h, ga pri prvem pogledu ni, ker je 500m oddaljen, pri drugem pogledu tudi ne, saj je 333m oddaljen, pri tretjem je oddaljen še 166m in ga ne vidimo. Pri tej hitrosti prevozi motorist v 1 sekundi 41.6m, v dveh sekundah dobrih 80m. - Če se motorist pelje z 200km/h, ga pri prvem pogledu ni, ker je 666m oddaljen, pri drugem pogledu tudi ne, saj je 444m oddaljen, pa pri tretjem tudi ne, saj je 222m oddaljen. Pri tej hitrosti prevozi motorist v 1 sekundi 55m, v dveh sekundah 110m. V obzir je traba vzeti, da tečejo sekunde tudi, ko se vozilo iz stranske vključuje v promet in sekunde, ko motorist to opazi. Pri večji hitrosti motorista, je časa in razdalje za varno (uspešno) zaviranje premalo. Torej, tudi če si previden in 3x pogledaš, sploh ni problem spregledati motorista, ki vozi prehitro. men je ćisto jasno da približevanje z 150km/h in več ne moreš videti. Lahko pa vidiš tistega ki gre 100 ali manj. Sicer me ne zanimajo kalkulacije, iz iskušnje ti povem tole in sicer kako človeški možgani delajo: pogledaš prvič, ni nikogar, se pripraviš na manever, pogledaš še 1x, motorist ali avto je "statičen", se začneš premikat, v tem trenutku pogledaš tretjič in lej ga zlomka, avto ali motor se pribiližuje. Počiš na zavoro in rešiš situacijo, čeprav si že 1m na voznem pasu. Miljonkrat preverjeno. Mozak je prasica, mozak nam rad naslika tisto kar si želimo, in v trenutku vključevanja na cesto si želimo, fraj!!!!! 3x gledanje je 100% zelo dobra zadeva, da preprečiš karkoli, pri vključevanju na prednostno ali sekanju prednostne ceste. Quest in dr.looney 2
franc Objavljeno Marec 30, 2017 Opozori Objavljeno Marec 30, 2017 Dami34. Pri "prehitrem približevanju" je lahko problem tudi "navada" . Ljudje ki se vozijo na določenem odseku se navadijo na neko povprečje (kako daleč mora biti vozilo da še lahko speljejo (sploh pri kakšnih ogledalih)) in ko nekdo bistveno odstopa od tega ima težave. Za nesrečo morata biti dva (pa če je en še tako nedolžen) . Z rezervo lahko popraviš (rešiš) napako drugega (ali obratno) . Ko pa sta dva "na robu" (ali pa nezbrana) ... lp 3nity, GoBobi, Frenk 67 in 2 others 5
DAMI34 Objavljeno Marec 30, 2017 Opozori Objavljeno Marec 30, 2017 pred 1 uro, franc pravi: Dami34. Pri "prehitrem približevanju" je lahko problem tudi "navada" . Ljudje ki se vozijo na določenem odseku se navadijo na neko povprečje (kako daleč mora biti vozilo da še lahko speljejo (sploh pri kakšnih ogledalih)) in ko nekdo bistveno odstopa od tega ima težave. Za nesrečo morata biti dva (pa če je en še tako nedolžen) . Z rezervo lahko popraviš (rešiš) napako drugega (ali obratno) . Ko pa sta dva "na robu" (ali pa nezbrana) ... lp klasika, po Murphiju mora it vse narobe kar je možno, vendar ko vzamem v kontekst črno kroniko, ki jo prebiram cele dneve, ne moram reč da motoristi odstopamo po agresivnosti in objestnosti, čeprav so izjeme, v večini primerov se gre za malomarno (zavestno!!!!) obnašanje, od alkohola, do precenjevanje samega sebe. (v dotičnem primeru žal murphi in seštevek vseh sranj) Ko berem naslov 85 letnik zbil na prehodu za pešce 80 letnika, je ravno tako precenjevanje samega sebe, kot pa mulc, ki po zadnji piči po mestu. Kaj hočem povedat, da dajmo vsaj tam, kjer je moč reševati situacije. Kar pomeni zbrano voziti in gledati. To je potrebno non stop tupiti folku v glavo. Ne pa da čvekajo po founi, ne gledajo v ogledala, kričijo in se ubadajo z mulci. V avtu je ratal en tak hobi, da se človek počuti kot doma. In verjemte mi, raje vozim kombi kot avto, mam več ogledal in bolje vidim, v avtu se ne počutim tako dobro, oziroma sem kar nervozen im gledam ogledala, pa še glavo obračam. V večini primerov ne pišem kot Motorist ampak kot udeleženec v prometu. S tem je slika širša in bolj jasna. Frenk 67, Bmflar, kitekatus in 2 others 5
Gost Objavljeno Marec 30, 2017 Opozori Objavljeno Marec 30, 2017 8 hours ago, DAMI34 said: krožišče bi moralo biti Ne vem no, sem blizu doma, in gre za normalno lepo pregledno križišče. Po tvoji logiki bi morali vsa križišča spremeniti v krožna, in zgornji bi bil med zadnjimi na vrsti za krožnega. In sorry vsem, sicer nisem velik na cesti, ampak letos videvam same divjake, tako v avtih, kot na motorjih...
DAMI34 Objavljeno Marec 30, 2017 Opozori Objavljeno Marec 30, 2017 pred 2 minutami, twom pravi: Ne vem no, sem blizu doma, in gre za normalno lepo pregledno križišče. Po tvoji logiki bi morali vsa križišča spremeniti v krožna, in zgornji bi bil med zadnjimi na vrsti za krožnega. In sorry vsem, sicer nisem velik na cesti, ampak letos videvam same divjake, tako v avtih, kot na motorjih... dve zadevi, kar si že sam omenil, znasntveno dokazano je , da so krožišča hitrejša od semaforiziranih križišč, ter hkrati bolj varna saj skozi krožišče enostavno ne moreš prehitro peljati... To je moje mnenje in ni nujno da je podobno tvojemu in niti ni nujno, da se strinjava. Poglejva primer, ležeči policaji vsakih 50m pred šolo, a vidiš koga, da tam piči 100 na uro? (karikiram o hitrosti) Enostavno ne, ker je nemogoče. Z ozirom, da sem velik na cesti imam mnogo raje krožišča kot semaforje, ker je pretočnost je vedno optimalna, pri semaforjih pa se zgodi, da se čaka pri rdeči, prečno nobenega, pešcev prav tako ni. GoBobi, Bmflar, vandrovec in 1 other 4
vandrovec Objavljeno Marec 30, 2017 Opozori Objavljeno Marec 30, 2017 V glavnem, tudi srečo je potrebno imeti povsod. Sem dohiteval pred seboj vozeči avto, ob cesti se je pa vključeval drug avto na cesto. Ko je šel avto mimo njega enostavno zapelje na cesto tik pred mano. Seveda me ni videl, avto je videl, mene zadaj ne, ampak problem je potem, ko dela podzavest. Da preprečim trčenje zavijem na levi pas in to tik pred ovinkom, če bi takrat pripeljal nasproti drug avto bi bilo še huje...(sreča da ni). Pa še enkrat podobno, kot ta nesreča, zavijem levo...v krvi imam, da ne pritiskam rad nenadno na zavore, sem že tudi pod kamion zletel, zaradi nenadnega zaviranja...brez poškodb, pa v enem dnevu trikrat izsiljen. Se ne hvalim, nočem se delati pametnega pri takih stvareh...pravijo, da nesreča nikoli ne počiva. Čim več po pameti, druge ni, pa srečo zraven... Bmflar, DAMI34, Yoghurt in 1 other 4
DAMI34 Objavljeno Marec 30, 2017 Opozori Objavljeno Marec 30, 2017 zanimivo, meni Borutt očita objestno vožnjo (pa uporabljam tempomat na mopedu in plačal sem kazen za prehitro vožnjo dalnega leta 2010), baje sem zato izsiljevan, jaz trdim nasprotno, da me izsiljujejo povsod, neglede, kaj vozim in kako vozim. Vedno bolj mam občutek, da se vozi v stilu "jebe se mi" bo že počakal. ps. včasih mi pa tut mal uide BIF, Quest, vandrovec in 1 other 4
NumLock Objavljeno Marec 30, 2017 Opozori Objavljeno Marec 30, 2017 (popravljeno) Zaradi objestneža je morala umret 24- letno dekle, ki je za seboj pustila 5 letnega sinčka. Ubogi otrok, svojci in prijatelji. Škoda je vsakega človeka .... naredil je napako, ki je stala dveh življenj. Pišejo, da bi naj vozil preko 100km/h ! Našel sem video, kjer ga je ta punca snemala iz avta, kako ga je nažgal po enem tunelu na ljubljanski obvoznici , dejansko oblečen v kavbojke in teniske. Registracije ni videt, razen, če jo je imel narejeno tako, da jo je lahko "skril". Tudi na tem posnetki, ki se je sam snemal se vidi, da ravno počasi ni vozil. Tudi opreme ni uporabljal (na posnetku nima rokavic) . (Vir: Slovenske novice) : K L I K N I Popravljeno Marec 30, 2017. Popravil DL650 ELO in Igi Pop 2
vandrovec Objavljeno Marec 30, 2017 Opozori Objavljeno Marec 30, 2017 pred 24 minutami, DAMI34 pravi: zanimivo, meni Borutt očita objestno vožnjo (pa uporabljam tempomat na mopedu in plačal sem kazen za prehitro vožnjo dalnega leta 2010), baje sem zato izsiljevan, jaz trdim nasprotno, da me izsiljujejo povsod, neglede, kaj vozim in kako vozim. Vedno bolj mam občutek, da se vozi v stilu "jebe se mi" bo že počakal. ps. včasih mi pa tut mal uide Po objavljenih videih iz Jadranke bi tudi jaz rekel, da niste vozili po predpisih DAMI34 1
Snečer Objavljeno Marec 30, 2017 Opozori Objavljeno Marec 30, 2017 Pokojni se je verjetno postavljal pred žensko, sploh če je bila zadnja kola in podobne GTA scene. Varljivo domače okolje, objesten stil vožnje, cestak, dejansko idealne okoliščine za tragedijo. Kaj pa je ženski dogajalo, da je sedla na motor objestneža, se je pa tudi za vprašat.
dr.looney Objavljeno Marec 30, 2017 Opozori Objavljeno Marec 30, 2017 pred 20 minutami, DL650 pravi: Zaradi objestneža je morala umret 24- letno dekle, ki je za seboj pustila 5 letnega sinčka. Ubogi otrok, svojci in prijatelji. Škoda je vsakega človeka .... naredil je napako, ki je stala dveh življenj. Pišejo, da bi naj vozil preko 100km/h ! Našel sem video, kjer ga je ta punca snemala iz avta, kako ga je nažgal po enem tunelu na ljubljanski obvoznici , dejansko oblečen v kavbojke in teniske. Registracije ni videt, razen, če jo je imel narejeno tako, da jo je lahko "skril". Tudi na tem posnetki, ki se je sam snemal se vidi, da ravno počasi ni vozil. Tudi opreme ni uporabljal (na posnetku nima rokavic) . (Vir: Slovenske novice) : K L I K N I Sama je izbrala voznjo z njim. Vedela kaksen je pa se je vseeno vsedla zadaj. Kmet2 in GoBobi 2
NumLock Objavljeno Marec 30, 2017 Opozori Objavljeno Marec 30, 2017 (popravljeno) pred 19 minutami, dr.looney pravi: Sama je izbrala voznjo z njim. Vedela kaksen je pa se je vseeno vsedla zadaj. Res je! Popravljeno Marec 30, 2017. Popravil DL650 Kor13, nazo13 in GoBobi 3
Popularna objava ELO Objavljeno Marec 30, 2017 Popularna objava Opozori Objavljeno Marec 30, 2017 me je kar malo ujezilo zdajle, ko sem prebral, da je voznik kombija ovaden zaradi povzročitve nesreče zaradi malomarnosti. zato, ker sem tudi sam avtomobilist, ki letno prevozi cca 50.000km. predvsem zaradi spodaj napisanega... kot voznik lahko skladno s 3.točko 4.člena Zakona o pravilih cestnega prometa upravičeno pričakujem, da bodo vsi udeleženci cestnega prometa in tisti, ki so dolžni skrbeti za ceste in prometno ureditev na cestah, ravnali v skladu s predpisi o pravilih cestnega prometa... da bodo torej vozili skladno z omejitvami. nočem, da sem tudi sam kdaj obtožen, če v križišču, kjer je hitrost omejena na 60km/h, "spregledam" nekoga, ki je pred manevrom speljevanja bil oddaljen 150m, če lahko upravičeno domnevam, da bo do mene potreboval slabih 10 sekund, jaz pa za manever potrebujem 5 sekund... in potem šok, ko si kriv za to, ker nisi vedel da se oni dejansko na 60kmh omejitve pelje recimo 150km in bo v tvojem boku dejansko v 5s, kolikor recimo potrebujem za manever... predno me pribijete na križ si odgovorite na spodnje vprašanje: kako bi na zadevo gledali, če bi v dotični zadevi namesto reševalnega kombija bil vaš družinski avto, z vašo družino v njej in vami kot voznikom??? bi se najbrž vsaj malce strinjali z mojim pisanjem, kajne? Jure, Frenk 67, Joker in 25 others 28
J.a.m.e.s Objavljeno Marec 30, 2017 Opozori Objavljeno Marec 30, 2017 Se strinjam z vsem napisanim, imam pa eno drugo vprašanje. Zanima me koliko izmed vas se čez dan vozi na motorju z dolgo lučjo? Ste imeli zaradi tega kdaj probleme s policaji?
NumLock Objavljeno Marec 30, 2017 Opozori Objavljeno Marec 30, 2017 (popravljeno) @ELO, se strinjam. Eno je, ko si kriv za nesrečo v nekih "normalnih" okoliščinah, ne pa ko ti nekdo prleti ko metek s strani! Me zanima, če za preminulega odredijo odvzem krvi na patologiji, za pregled prisotnosti alkota v krvi? Bi bil zanimiv ta podatek. Ampak, zdaj je že kaj je. Popravljeno Marec 30, 2017. Popravil DL650 dr.looney in ELO 2
Gost Objavljeno Marec 30, 2017 Opozori Objavljeno Marec 30, 2017 Sem mnenja da bi bilo zelo malo nesreč s smrtnim izidom med motoristi, če bi vsaj približno vozili po omejitvah. Spregledajo te prav tako lahko, samo je razlika če imaš 50 kmh višjo hitrost v trenutku trka, pa pustmo verjetnost da te spregledajo. Dami, če bi bil 40 kmh hitrejši, bi še tacal zemljo? Sem že napisal enkrat, razlika med 65 in 60 je 32 kmh. Z 32 kmh na uri se zabiješ v oviro če se pelješ s 65, če se pelješ 69 se pred iviro ustaviš. Razlika med 70 in 100 je še bolj drastična, od točke začetka zaviranja do ustavitve iz 70 rabim 18 metrov, iz 100 do ustavitve pa 35 (17 več), kar pomeni da se z začetno hitrostjo 100 kmh mimo mesta ustavitve s 70 peljem še vedno 79 kmh na uro. Če pa upoštevamo še reakcijski čas pri 100-tki, dejansko mimo mesta ustavitve s 70 komaj začneš zavirat s 100-tko.
Snečer Objavljeno Marec 30, 2017 Opozori Objavljeno Marec 30, 2017 pred 17 minutami, JamesTheMan pravi: Se strinjam z vsem napisanim, imam pa eno drugo vprašanje. Zanima me koliko izmed vas se čez dan vozi na motorju z dolgo lučjo? Ste imeli zaradi tega kdaj probleme s policaji? tudi z meglenkami vozijo... Še prej te bo koknil, ker ga boš oslepil in ne bo mogel oceniti brzine franc, ELO, Kor13 in 2 others 5
ELO Objavljeno Marec 30, 2017 Opozori Objavljeno Marec 30, 2017 3 minutes ago, Snecer said: tudi z meglenkami vozijo... Še prej te bo koknil, ker ga boš oslepil in ne bo mogel oceniti brzine se strinjam! tole z dolgo lučjo je hudo nabrušen dvorezen meč...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se