Popularna objava kitekatus Objavljeno April 2, 2017 Popularna objava Opozori Objavljeno April 2, 2017 Umirte mal hormončke no,dejte raje kej pametnega napisat,ne pa se dajat in kregat:P Kakor koli,ker sem trenutno brez enoslednega vozila,sem moral sest za volan dvoslednega vozila in se zapeljal na krajši izlet do Tolmina in nazaj,malo v naravo,vmes pa še motorje gledat na določenih odsekih.Tako bom napisal,ne vem kdo je bolj nor,ali motoristi,ali avtomobilisti.Motoristi,ker divjajo,cesta pa na določenih odsekih kar precej nevarna,avtomobilisti pa zato,ker v večini sekajo ovinke na polno,tudi nepregledne,skratka,z mojo trabakulo vozil normalno po omejitvah,adrenalin v določenih primerih pa kljub majhnim hitrostim močno naraščal. Uff,lahko rečem,da je še malo nesreč,glede na situacijo danes. Iz Socerba proti Kozini se je valila dolga kolona vozil,vikendaši,najbrž je bil zaprt tunel Kastelec,pa vsi na ta staro.V glavnem,dobro,da sem motorist,sem vozil skrajno ob desnem robu,da nisem kakšnega motorista nasadil,saj se je nekaterim kar precej mudilo in ne prav počasi švigali med mano in kolono,sej če je ravno ni frke,težava nastane,ko stoji avtobus glih na ovinku,pa ti greš nasproti in glih v tistem trenutku divjak,tako da če bi vozil normalno po svojem pasu,bi ga najbrž fajn nasadil. Danes sem se vozil kot šofer avta in v glavnem katastrofa,kronična neuporaba smerokazov,večina sodobnih vozil,tudi motorjev,ob mraku uporaba samo led svetil,zadnje luči nema spljoh,da pa ni vse tako črno,je bilo nekaj motoristov,tudi na cestakih,ki so vozili zgledno,uživali,pa tudi nekateri v avtih spoštujejo pravila,oz.se jih nekak držijo in upoštevajo;) Tuttifrutti je na cesti in če ne paziš in predvidevaš,kaj hitro lahko nastane smoothie:P Nearrain, C eagle, VS800 in 10 others 13
Gost Objavljeno April 2, 2017 Opozori Objavljeno April 2, 2017 On 3/31/2017 at 11:12 PM, twom said: Kaj ko bi moderator temo zaklenil za kakšen dan ali dva, oziroma do nove potrebe po pisanju, ker zadnjih nekaj strani je pod vsakim nivojem. še vedno isto sranje, pod nivojem, eno je nabijanje, drugo pa pomanjkanje kulture
sesir Objavljeno April 2, 2017 Opozori Objavljeno April 2, 2017 pred 21 minutami, twom pravi: še vedno isto sranje, pod nivojem, eno je nabijanje, drugo pa pomanjkanje kulture Al pa snecerja blokirajo za kak dan
Snečer Objavljeno April 2, 2017 Opozori Objavljeno April 2, 2017 pred 9 minutami, sesir pravi: Al pa snecerja blokirajo za kak dan če bo to rešilo vsaj enga na cesti, pristanem na neomejeno lukec, Kmet2, DAMI34 in 4 others 7
thumper Objavljeno April 2, 2017 Opozori Objavljeno April 2, 2017 Ob 31. 3. 2017 ob 12:07, Borutt pravi: Za prometno varnost in s tem povezano vozniško kulturo smo odgovorni vsi udeleženci v prometu. In vse to, kar si napisal v zadnjem odstavku, je idiotizem udeležencev, katerega ne spremeni nobena palica. dokler ne poizkusi policija izvrševati in ščititi tudi drugih zapisov v zakonih kot le tiste o prekoračeni hitrosti ne moreš tega zagotovo trditi.. je pa res , da mora najprej poskrbeti za čimvišji procent svojih zaposlenih , ki bi navadnim državljanom dajali dober vzgled.. Ob 31. 3. 2017 ob 12:56, Tex pravi: Kot sem napisal v naslednjem postu, če bi vsi udeleženci ravnali kot veleva zakon in kot zdrava pamet veli, potem vas (policaje takšne in drugačne) sploh nebi rabili. Ker pa očitno ne gre po zdravi pameti, pa pričakujem, da bo policija posegla vmes in naredla red, saj je to naloga policije. Dokler pač ljudi ne bo postalo strah in bo zdrava pamet začela delati, pač z prisilnim zagonom .. drugače očitno ne gre, saj tudi sam vidiš, da gre samo še na slabše .. na žalost so tvoja pričakovanja daleč od želja te naše državice.. ona rabi denarčka in uporablja policijo v veliki večini za ta namen.. škoda za Borutta in njemu podobne pa je , da morajo delovati po ukazih nadrejenih in ne po tistem , kar jim nalaga zakon o policiji in ZKP ... Ob 31. 3. 2017 ob 20:32, Arzen pravi: Jah, v križišču ima prednost tisti, ki pelje naravnost, reševalec je zavijal, torej.... Glede na to, da je motorist drsel, je padel že pred križiščem. Če bi prehiteval v križišču, potem bi še mogoče lahko govorili o krivdi motorista, tako pa je edino njegova hitrost le neka okoliščina, ki je tudi botrovala temu, da so bile poškodbe take kakršne so bile, mogoče tudi on ni imel dovolj izkušenj in bi kdo od vas drugače reagiral na njegovem mestu. glede na prvi odebeljen stavek : po tvoje je prva povzročena nesreča sam padec motorista . osebno sem tole prebral v tem kontekstu: "le nesrečen splet okoliščin je botroval smrti ciljanega , ki se pač ni umaknil krogli." baje je imel dovolj izkušenj .. Ob 31. 3. 2017 ob 20:39, Snecer pravi: Prednost ima, a ne brezpogojno. Si že pozabil primer, ko je voznica pripeljala iz stranske, pogledala levo = prazno, pogledala desno = prazno, speljala in pok pok dva projektila 200kmh.+ 200 + veliko + .. Ob 31. 3. 2017 ob 21:00, B192 pravi: Še moje dva centa. Sem nameraval še naprej le prebirat temo ampak moram to pripomnit. Glede na to koliko nesložnih ljudi je na tem forumu, in koliko ega se napihne s teranjem tipkovnic, sem na razmere na cesti kar pozitivno presenečen. Če bi bili vsi vozniki odraz MS foruma bi bile ceste en velik kaos. Veliko ljudi je napisalo precej pametnih postov tukaj, svaka čast njim in isto mislečim, ostalo prepucavanje in špekuliranje med eno in istimi osebam je pa že nadleženo. Vzemi si 5 minut časa in mirno sedi pa razmišljaj o tem kaj je nesrečnemu paru šlo narobe, potem pa to obdrži zase, ali pa se na samem kregaj s kolegom na kavi. nesložnost je ena taka stvar , ki ponavadi pripelje do konsenza ..to pomeni nekaj z največ dobrih in najmanj slabih stvari za vse vpletene.. ta tema je skladno s vojim naslovom namenjena ravno temu - da se ne nabija v drugih - dejansko odprta kot "komentarji o črni kroniki" . tole o 5 minut samostojnega razmišljanja o dogodku je zanimiva ideja .. samo potem se ne rabimo družit na forumu kajne.. recimo ko nekomu ne gre sklopka skupaj naj se vsede za 5 min in razmisli potem pa naj to zadrži zase.. ali pa ko mu začne tresti balanco ob zaviranju ..naj zadrži zase..super .. Ob 31. 3. 2017 ob 21:03, sesir pravi: .če bi on pripeljal kot vi sanjate bi se razlimala oba po kombiju sam kombi pa bi tiščal po cesti preko 10metrov plus kombi bi bil...konkretno razbit ne pa da je razbit kot bi se s skuterjem vanj zaletu...četudi naj bi prehiteval se to pač pospeši do 70 in to je to... Ob 31. 3. 2017 ob 21:09, Frenk 67 pravi: mislim, da sta kar ornk prletela u kombi, al misliš, da so gume na kombiju spustile dušo od žalosti. Pa ne mislim več o tem špekulirat, saj bodo objavili rezultate preiskave, ki bodo pricurljali v javnost. Šešir - sem istega mnenja kot Frenk.. in reševalna vozila niso navadni transporterji ki so težji samo zaradi nalepk.. ojačano podvozje in dodatna teža vseh naprav in opreme kar vozijo s sabo pokaže pri trku čisto drugačne rezultate. in mesto trka je v najbolj spodnjem delu rešilca - šasiji. Ob 31. 3. 2017 ob 21:42, Roki pravi: Pozdravljen, voznik motornega kolesa se je premikal, vozil, divjal, nizko letel, ... naravnost. Avtomobilist ki je prihajal z nasprotne smeri je zavijal levo in pri tem sekal pot motoristu. Nisem izvedenec prometne stroke. Bi moral za to kar je razvidno biti? Bi s specifično izobrazbo videl kaj drugače? Se večina izvedencev prometne stroke zbira tu na forumu in podajajo svoje uredne zaprisežene izjave? Potrebuješ za svojo izjavo potrditev policista? P.S. Ob takih izlivih "superiornosti" se spomnim zakaj dolgo nisem komentiral. nekaj si trdil ..trditve slonijo na dokazih . teh v času tvojega posta še ni bilo .zato tudi moje vprašanje tudi o drugih dveh članih če ste vsi trije sodni izvedenci s kraja dotične nesreče in vaše trditve slonijo na že pridobljenih dokazih.. kaj je razvidno? nič..razen posledic ni razvidno par ur po nesreči nič! enaki odzivi so bili tudi takrat ob nesrečah v Skaručni in lani - v Bertokih?- pa so dokazi pokazali ravno nasprotno od tvojih trditev - citiram: "voznik motornega kolesa se je premikal, vozil, divjal, nizko letel, ... naravnost. Avtomobilist ki je prihajal z nasprotne smeri je zavijal levo in pri tem sekal pot motoristu." Ob 1. 4. 2017 ob 10:26, sesir pravi: In ti buhtl pametuješ,da je ta z cbr peljal 150km/h res si buht! V linku lepo piše stvari 60m okoli,slika focusa pa tudi! V tvojih očeh lahko primerjava nesreči? ok sem ti že zgoraj napisal. tudi tukaj so bile stvari razmetane kar daleč naokoli .. v focusa sta se zaletela pri vožnji naravnost/ pokonci.. na zaloški je bilo drsenje po tleh - verjetno če ni bilo letenje pri tleh . GoBobi 1
thumper Objavljeno April 2, 2017 Opozori Objavljeno April 2, 2017 pred eno uro, twom pravi: še vedno isto sranje, pod nivojem, eno je nabijanje, drugo pa pomanjkanje kulture kakor kdo.. SF 1
sesir Objavljeno April 2, 2017 Opozori Objavljeno April 2, 2017 (popravljeno) pred eno uro, thumper pravi: Šešir - sem istega mnenja kot Frenk.. in reševalna vozila niso navadni transporterji ki so težji samo zaradi nalepk.. ojačano podvozje in dodatna teža vseh naprav in opreme kar vozijo s sabo pokaže pri trku čisto drugačne rezultate. in mesto trka je v najbolj spodnjem delu rešilca - šasiji. ok sem ti že zgoraj napisal. tudi tukaj so bile stvari razmetane kar daleč naokoli .. v focusa sta se zaletela pri vožnji naravnost/ pokonci.. na zaloški je bilo drsenje po tleh - verjetno če ni bilo letenje pri tleh . Masa rešilca je 2550kg...navadnega pa 2199...seveda je razlika teh 350kg a vseeno bi ga pri hitrosti 150kmh potisnil veliko več... Ta tip je bil po vaše boljši kot vr46?Da je pri 150+položil motor na tla,da je drsel proti kombiju,ki mu je zaprl pot...??? Sam sem večkrat v življenju v izogib nesreči podrl motor na levo na tla in drsel po tleh...nikoli pa nisem niti pomislil kako bi kaj takega izvedel pri 150+ Popravljeno April 2, 2017. Popravil sesir Kmet2 1
Zok Objavljeno April 2, 2017 Opozori Objavljeno April 2, 2017 On 31. 3. 2017 at 10:00 AM, franc said: S tem samo dokazuješ, da si še večji idiot kot oni. lp Razlozi, prosim.
Kmet2 Objavljeno April 3, 2017 Opozori Objavljeno April 3, 2017 pred 6 urami, sesir pravi: Masa rešilca je 2550kg...navadnega pa 2199...seveda je razlika teh 350kg a vseeno bi ga pri hitrosti 150kmh potisnil veliko več... Ta tip je bil po vaše boljši kot vr46?Da je pri 150+položil motor na tla,da je drsel proti kombiju,ki mu je zaprl pot...??? Sam sem večkrat v življenju v izogib nesreči podrl motor na levo na tla in drsel po tleh...nikoli pa nisem niti pomislil kako bi kaj takega izvedel pri 150+ ..... in to je imel še ogromno časa ............ko je videl pri 150 kmh kombi je bilo še toliko časa , da je padel ,drsel ,vmes sta se pogovarjala če bosta pizzo al kalamare pa je počilo .....................RSTDRiver , a motor ni priletel v ko0mbi , sam vprašam ? Dark, DAMI34, sesir in 1 other 4
thumper Objavljeno April 3, 2017 Opozori Objavljeno April 3, 2017 pred 8 urami, sesir pravi: Masa rešilca je 2550kg...navadnega pa 2199...seveda je razlika teh 350kg a vseeno bi ga pri hitrosti 150kmh potisnil veliko več... Ta tip je bil po vaše boljši kot vr46?Da je pri 150+položil motor na tla,da je drsel proti kombiju,ki mu je zaprl pot...??? Sam sem večkrat v življenju v izogib nesreči podrl motor na levo na tla in drsel po tleh...nikoli pa nisem niti pomislil kako bi kaj takega izvedel pri 150+ ne vem koliko in s kakšno silo ga je treba premaknit , da spustita obe gumi na eni strani ... položil? a se hecaš? ko je videl kombi je zavrl na polno in ga je položilo samo ..dajte si pogledat kakšno primerjavo med avtom in motorjem v zaviranju in metrih - govorim za tiste , ki trdijo da motorji za normalno cestno uporabo rabijo krajšo razdaljo kot avti.. skalar36, Nearrain, Zok in 4 others 7
jskrablin Objavljeno April 3, 2017 Opozori Objavljeno April 3, 2017 (popravljeno) pred 9 urami, sesir pravi: Ta tip je bil po vaše boljši kot vr46?Da je pri 150+položil motor na tla,da je drsel proti kombiju,ki mu je zaprl pot...??? Ne. Sam panično je zabil sprednjo bremzo. Ostalo je naredila fizika - blokada in zdrs sprednjega kolesa, ki mu ponavadi sledi padec. Če maš prostor pa nekaj vaje, boš potegnil par metrov črte s sprednjim kolesom, pa popustil in ne zletel po tleh. Sam to so bolj redke situacije, še tolko bolj ko se gre za metre. pred 9 urami, sesir pravi: Sam sem večkrat v življenju v izogib nesreči podrl motor na levo na tla in drsel po tleh...nikoli pa nisem niti pomislil kako bi kaj takega izvedel pri 150+ Dosti boljše možnosti imaš, če ne mečeš motorja po tleh v izogib nesreči. Dokler si na gumah, imaš kontrolo. Ko nisi... je pa svašta. Popravljeno April 3, 2017. Popravil jskrablin Nearrain in nazo13 2
J.a.m.e.s Objavljeno April 3, 2017 Opozori Objavljeno April 3, 2017 Še ena žrtev med motoristi. http://www.rtvslo.si/crna-kronika/v-prometni-nesreci-umrl-53-letni-motorist/418882
Popularna objava KARMEN1 Objavljeno April 3, 2017 Popularna objava Opozori Objavljeno April 3, 2017 Ko smo že pri objestnosti: v soboto je na Viki na Črnem Kalu prispela skupinica motoristov, o motorjih, opremi in obnašanju ne bom govorila, v glavnem, bili so tri Slovenci. Eden izmed njih je na polno zavozil na parking za invalide, tako blizu avtomobila, ki je bil parkiran v boksu zraven levo, da ko je motor postavil na tačko, se je le-ta skoraj dotikal desnih vrat. Mislila sem, da bo vsaj sestopil z desne, ampak ne, trpal se je po levi strani....... Prisotni so opazovali dogajanje, jaz pa itak da sem to početje komentirala . Mislim, da me je slišal, zato je motor ročno premaknil. Upam pa, da je to storil na lastno iniciativo. Če si slučajno na tem forumu, ti tudi tukaj povem: 1. če nisi invalid (takšen ali drugačen), na prostoru za invalide nimaš kaj početi; 2. v boksu je komot prostora za najmanj dva motorja, brez da bi z ogledali drsali po vratih avtomobilov; 3. če bi samo poskušal pisniti na moje komentarje, bi nazaj fasal tak paket, da bi še nekaj časa razmišljal, kaj ti je bilo treba v soboto na pijačo na Vikija . Toliko o tem dogodku. Pa še nekaj: glede na obnašanje nekaterih motoristov na cesti (pa tudi po lokalih), me sploh ne preseneča, da avtomobilisti po nas tako pljuvajo . nazo13, fazerčk, GoBobi in 10 others 13
Snečer Objavljeno April 3, 2017 Opozori Objavljeno April 3, 2017 znamka motorja, ki jo je parkiral? Samuell 1
KARMEN1 Objavljeno April 3, 2017 Opozori Objavljeno April 3, 2017 Pojma nimam, lahko pa se pozanimam, ampak ne bom, ker sam že ve. 3nity 1
Yoghurt Objavljeno April 3, 2017 Opozori Objavljeno April 3, 2017 13 hours ago, Snecer said: Tik pred vrhom je zapeljal v desni nepregledni ovinek, kjer je domnevno zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo izgubil nadzor nad motornim kolesom in padel po vozišču ter z njim zdrsel na nasprotni vozni pas v trenutku, ko je po njem pravilno pripeljal 81-letni voznik VW golfa.« Domnevno sem tudi jaz polila čaj po tleh, zaradi prevelike hitrosti. Oh wait, ne. Kriv je bil Wolf, ker se je igral z žogico in mi priletel v noge. 3nity 1
Snečer Objavljeno April 3, 2017 Opozori Objavljeno April 3, 2017 Vse je domnevno, dokler ni dokazano s pravim papirjem, zato se to tako napiše. GoBobi 1
DAMI34 Objavljeno April 3, 2017 Opozori Objavljeno April 3, 2017 pred 12 urami, Cartman pravi: WORD. v prometu si je dobro preračunat tudi metre v sekundi. s 100kmh nardimo 27,7m/sec pri 150 torej že precej zajetnih 41,5m. če si to vizualno preneseš na cesto, in si predstavljaš koliko prostora zgubiš v sekundi...meni so te cifre srhljive. v desetinki si pač 2,5m stran.... ampak, poglej drugače, če voziš u rikverc 100na uro, si dejansko v sekundi 27,7m bolj stran in bolj varen Kaldu 1
pik1 Objavljeno April 3, 2017 Opozori Objavljeno April 3, 2017 pred 44 minutami, Snecer pravi: znamka motorja, ki jo je parkiral? . ... nej uganem ??? DAMI34, KARMEN1 in 3nity 3
DAMI34 Objavljeno April 3, 2017 Opozori Objavljeno April 3, 2017 pred 12 urami, twom pravi: še vedno isto sranje, pod nivojem, eno je nabijanje, drugo pa pomanjkanje kulture a še nisi prebral naslova teme? ps. sam med mano in tabo, pa ne okol govort. Ta tema je točno zato da se spusca agresija, spraznijo hormoni, odloži odvečna psihična teža, da ostale lepe teme o motorčkih ostanejo čiste. Sam to povem samo tebi. thumper 1
Popularna objava DAMI34 Objavljeno April 3, 2017 Popularna objava Opozori Objavljeno April 3, 2017 Še dobro da sva bila s Kmetom na jadranki, sva bila vsaj varna....no ja... Šla sva obiskat prijatelja Nemota na Murter, par vasi prej sva strogo "prema propisima" vozila za Policijo (ne ni bla ta črna) vrtoglavih 47km/h. Nakar se pri neki bajti zažene kura pod zadnje gume Policije (pametna kura, al pa jih ne mara ), policija ne jebe vozi dalje al pa ne vidi. Kakorkoli, tisto kuro nekak izvrže spod avta, direkt meni pod gumo. Zaviram na polno izogibam, kura pa še kr živa, nori po cesti levo desno, pa še Kmetu pod gumo, spet zaviranje na polno.... Poanta zgodbe: ne zajebavajte se s kurami, k nočejo krepat ps. pa vseen je bla črtica na gatah, taka mičkena thumper, SF, GoBobi in 10 others 13
Samuell Objavljeno April 3, 2017 Opozori Objavljeno April 3, 2017 51 minutes ago, Snecer said: znamka motorja, ki jo je parkiral? Midva tak ne hodima po kafičih nimama cajta za to ... Pa ko že nekako poiskušama motorje tjha zapeljat se upirajo ... Tak da se ne rabima bat ...
KARMEN1 Objavljeno April 3, 2017 Opozori Objavljeno April 3, 2017 Zaradi Damija, ki se je potepal po Jadranki, meni ves vikend forum ni delal DAMI34, C eagle, thumper in 2 others 5
Kmet2 Objavljeno April 3, 2017 Opozori Objavljeno April 3, 2017 pred 4 minutami, DAMI34 pravi: Še dobro da sva bila s Kmetom na jadranki, sva bila vsaj varna....no ja... Šla sva obiskat prijatelja Nemota na Murter, par vasi prej sva strogo "prema propisima" vozila za Policijo (ne ni bla ta črna) vrtoglavih 47km/h. Nakar se pri neki bajti zažene kura pod zadnje gume Policije (pametna kura, al pa jih ne mara ), policija ne jebe vozi dalje al pa ne vidi. Kakorkoli, tisto kuro nekak izvrže spod avta, direkt meni pod gumo. Zaviram na polno izogibam, kura pa še kr živa, nori po cesti levo desno, pa še Kmetu pod gumo, spet zaviranje na polno.... Poanta zgodbe: ne zajebavajte se s kurami, k nočejo krepat ps. pa vseen je bla črtica na gatah, taka mičkena Policist ni prilagodil vožnje danim razmeram , zato je zbil kuro .............:-D notranc, Igi Pop, sesir in 4 others 7
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se