Skoči na vsebino

Motoristi in dolge luči

Priporočene objave

Objavljeno (popravljeno)
Bom dodal še moje skromno amatersko mnenje.

Če bi imeli vsi (motoristi, avtomobilisti, kamioni, avtobusi in ostala prometala) prižgane dolge luči ter še vse, kar na takem prometalu lahko gori, potemtakem smatram, da bi vsi vsakega videli in s tem ne bi noben nobenega izsilil ali spregledal.

I do not think so :grrr

Jaz vozim z zasenčenimi (kratkimi) lučmi... že kar nekaj desetletij in upam, da jih bo še nekaj.

To je pa čisto res in popolnoma isto stvar sem napisal že ene 3 strani nabijanja nazaj :) Če bi vsi tako vozili, ne bi bil noben bolj viden od drugega, samo bolj moteče bi vse skupaj bilo :)

Tudi jaz ostajam na kratkih, pa še žarnico dolge lampe šparam s tem :)

Popravljeno . Popravil Jure
Objavljeno
Ni kul, ker če se greš nekega "vzdrževalca reda" glede takih malenkosti kot so dolge luči podnevi, ki vseeno ne spadajo pod nevemkako resne prekrške in spet ne ogrožajo toliko, potem moraš bit najprej sam brezmadežen. To pomeni, nobene prekoračitve hitrosti nikjer, nikoli prehitet čez polno črto, vedno ustavit pri vsakem stop znaku do zaustavitve, ipd, ker to so vse dejanja, ki so prepovedana ker so moteča oziroma ogrožajo. Ampak vsi vemo, da noben od nas ne vozi 100% po ZVCPju. Ampak kdaj pa kdaj pravila prilagodimo sebi, kjer se nam to zdi racionalo in še sprejemljivo. In dokler sami to počnemo, nimamo pravice te možnosti odvzemat drugim, ker bi bilo to početje potem hinavsko, oziroma bi pomenilo, da imamo sebe az več vredne, oziroma bolj pametne in si lahko zato več privoščimo.

Seveda ne zagovarjam, da se sedaj pa zaradi tega obrne stran od vseh kršitev v prometu in se prekrškarjev ne obsodi oziroma pove svoje če si tu zaslužijo. Sam sem tudi že kdaj napizdil koga, ki je delal bedarije po cesti. Ampak ne pa pri takih malenkostih, ki jih v takšni in drugačni obliki počnemo vsi. En z dolgo lučjo podnevi, drugi brez db killerja, tretji čez polno črto, četrti pa 150 na Rakitno, vsak počne nekaj, tako da lepo prosim..

ah dej nehej no..

sej pa študiraš pravo..ne vem kaj se zdej greš..

a je prepovedan al ni???

to ni bedast zakon in res ne vem kaj se zdej greste..

moteče je..

prepovedano je..

ampak vas boli kurac..

pa smo spet pri "ograjah"

pa pri zalivkah..

pa pesku spomladi..

vse bi mel, a ene čist simpl zadeve se pa ne da upoštevat..

okej..en primer k jih maš tako rad..

mamica pelje svoja dva otroka na sladoled..

ti ji pripelješ z dolgo nasprot izza ovinka..

mami se zablešči..mal cvikne..zapelje na bankino..avto dvigne in prileti v kamnit napušč..

fajn a ne??

Objavljeno
..... z dolgo lučjo podnevi, drugi brez db killerja, tretji čez polno črto, četrti pa 150 na Rakitno, vsak počne nekaj, tako da lepo prosim..

Pa ne z dolgo lučjo, z odšraufanim auspuhom in s 150 km/h na Rakitno, ker mojemu kolegu v Preserju konja plašite, :O da je ves zmešan!! :slap:

Se mi je p'rtožu!! :D:P

Objavljeno
Pa ne z dolgo lučjo, z odšraufanim auspuhom in s 150 km/h na Rakitno, ker mojemu kolegu v Preserju konja plašite, :O da je ves zmešan!! :slap:

Se mi je p'rtožu!! :D:P

sam da se ni sosed nč prtožu :P

Objavljeno
Bom dodal še moje skromno amatersko mnenje.

Če bi imeli vsi (motoristi, avtomobilisti, kamioni, avtobusi in ostala prometala) prižgane dolge luči ter še vse, kar na takem prometalu lahko gori, potemtakem smatram, da bi vsi vsakega videli in s tem ne bi noben nobenega izsilil ali spregledal.

I do not think so :grrr

Jaz vozim z zasenčenimi (kratkimi) lučmi... že kar nekaj desetletij in upam, da jih bo še nekaj.

:worship:

To je pa čisto res in popolnoma isto stvar sem napisal že ene 3 strani nabijanja nazaj :) Če bi vsi tako vozili, ne bi bil noben bolj viden od drugega, samo bolj moteče bi vse skupaj bilo :)

Tudi jaz ostajam na kratkih, pa še žarnico dolge lampe šparam s tem :)

:worship:

Objavljeno (popravljeno)
ah dej nehej no..

sej pa študiraš pravo..ne vem kaj se zdej greš..

a je prepovedan al ni???

to ni bedast zakon in res ne vem kaj se zdej greste..

moteče je..

prepovedano je..

ampak vas boli kurac..

pa smo spet pri "ograjah"

pa pri zalivkah..

pa pesku spomladi..

vse bi mel, a ene čist simpl zadeve se pa ne da upoštevat..

okej..en primer k jih maš tako rad..

mamica pelje svoja dva otroka na sladoled..

ti ji pripelješ z dolgo nasprot izza ovinka..

mami se zablešči..mal cvikne..zapelje na bankino..avto dvigne in prileti v kamnit napušč..

fajn a ne??

Gre se za to, da znate biti eni precej "čistunski", kot je bila npr. tista izjava zapeljat na njegov pas nekomu z dolgimi.. Vsak naj pomete pred svojim pragom najprej in naj sam začne dosledno upoštevat zvcp, potem pa šele "preganjat" druge za podobne male prekrške. Samo za to se gre :)

In moj študij nima nič veze s tem :) Vem kaj zakon pravi, vem kaj se ne sme in če me kdaj pri takem počeju dobijo in dobim kazen, jo plačam in to je to. Ni pardona tuki, tako je.

Ampak kako stojijo stvari v praksi pa vemo vsi. Noben ni brezmadežen innoben nima pravice solit pameti dugim, kako nekaj počet na tistem področju, na katerem sam dela podobne napake.

Kar se mene tiče vožnja z dolgo podnevi ogroža ravno ene toliko, kot če se pelješ proti morju po stari cesti 140 na 90.. Pa ne mi reč, da se nikoli nisi toliko peljal :) Tut tam lahko mamica z otroci zapelje na cesto, pa bi se ji pri 90 izognil pri 140 pa ne..

Popravljeno . Popravil Jure
Objavljeno
še enkrat:

dejstvo je, da je dolga luč moteča..zato prepovedana..

vožnja čez polno je moteča..zato prepovedana..

pretiran hrup je moteč..zato db kilerji..prepovedan..

si bom zapisal kdo vse pravi da je fajn da maš dolgo podnevi..ko vas vidim naproti z dolgo bom zapeljal na vašo stran..

čist tko da me boste "opazil"

A potem lahko jst rečem, da ko naslednjič vidim koga, ki me prehiti čez omejitev, bom pa nogo stegnu, pa ga poslal dol z motorja, ker s tem, ko vozi čez omejitev, ki je zapisana v zakonu, ogroža ostale udeležence v prometu ...

Zmeraj me čudi, kako nedovzetni so eni za argumentacijo, maš zgoraj navedene lepe argumente, ampak še zmeraj ti žilca v sebi ne da miru, da ne bi trmasto gonil svojega mnenja ...

Prižgati dolgo luč je ravno tako zavestno dejanje kot obrniti ročko za gas, ampak ti itak voziš povsod po omejitvah, vedno 1m od roba cestišča in ustaviš pri STOP znaku, daš nogo z motorja, pogledaš levo in desno in šele nato spelješ. Kakšen frajer !!!

Objavljeno

Ni isto, z dolgimi lučmi ogrožaš in motiš ostale udeležence takoj, z ostalimi kršitvami zgolj potencialno.

Podobno kot frajerišenje z meglenkami...

Objavljeno
Gre se za to, da znate biti eni precej "čistunski", kot je bila npr. tista izjava zapeljat na njegov pas nekomu z dolgimi.. Vsak naj pomete pred svojim pragom najprej in naj sam začne dosledno upoštevat zvcp, potem pa šele "preganjat" druge za podobne male prekrške. Samo za to se gre :)

In moj študij nima nič veze s tem :) Vem kaj zakon pravi, vem kaj se ne sme in če me kdaj pri takem počeju dobijo in dobim kazen, jo plačam in to je to. Ni pardona tuki, tako je.

Ampak kako stojijo stvari v praksi pa vemo vsi. Noben ni brezmadežen innoben nima pravice solit pameti dugim, kako nekaj počet na tistem področju, na katerem sam dela podobne napake.

Kar se mene tiče vožnja z dolgo podnevi ogroža ravno ene toliko, kot če se pelješ proti morju po stari cesti 140 na 90.. Pa ne mi reč, da se nikoli nisi toliko peljal :) Tut tam lahko mamica z otroci zapelje na cesto, pa bi se ji pri 90 izognil pri 140 pa ne..

A potem lahko jst rečem, da ko naslednjič vidim koga, ki me prehiti čez omejitev, bom pa nogo stegnu, pa ga poslal dol z motorja, ker s tem, ko vozi čez omejitev, ki je zapisana v zakonu, ogroža ostale udeležence v prometu ...

Zmeraj me čudi, kako nedovzetni so eni za argumentacijo, maš zgoraj navedene lepe argumente, ampak še zmeraj ti žilca v sebi ne da miru, da ne bi trmasto gonil svojega mnenja ...

Prižgati dolgo luč je ravno tako zavestno dejanje kot obrniti ročko za gas, ampak ti itak voziš povsod po omejitvah, vedno 1m od roba cestišča in ustaviš pri STOP znaku, daš nogo z motorja, pogledaš levo in desno in šele nato spelješ. Kakšen frajer !!!

fanta..mejčkn se zamislta no..

rekel sem, da so lahko dolge luči ravno tako moteče in potencialno nevarne kot prekoračitev hitrosti ali vožnja po nasprotnem pasu..

in tako kot vidva nekako opravičujeta to početje, češ saj ni tako zelo moteče, lahko jest rečem da je zelo moteče..

in zdej sm jest frajer al kaj?

se pravi je vajino razmišljanje zopet pravilno, moje pa kretensko?

mam tut jest svoje argumente..zagovarjam pa jih po svoje..

kje je sedaj problem?

aja v tem da sem jaz kreten..

Objavljeno

ZVCP

Uporaba luči na vozilu

61. člen

(1) Voznik motornega vozila ali skupine vozil mora voziti v cestnem prometu s prižganimi lučmi.

(2) Ponoči uporablja voznik iz prejšnjega odstavka praviloma žaromete z dolgim snopom svetlobe, ki jih mora pravočasno zasenčiti, ko mu prihaja nasproti drugo vozilo, skupina pešcev ali vlak, če vodi cesta ob železniški progi, ali če je spredaj vozeče vozilo tako blizu, da bi dolgi snop svetlobe motil voznika. Ob zasenčenju žarometov je treba prilagoditi hitrost vozila dolžini osvetljenega dela ceste. Vožnja samo s pozicijskimi lučmi (luči za označevanje vozila) v cestnem prometu ni dovoljena.

(3) Na cesti, osvetljeni s cestno razsvetljavo, ki zagotavlja dobro vidnost, in v predoru ni dovoljeno uporabljati žarometov z dolgim snopom svetlobe.

(4) Ob zmanjšani vidljivosti se praviloma uporablja zasenčene žaromete ali žaromete za meglo (meglenke) ali kombinacijo teh luči. Uporaba meglenk je dovoljena le, kadar je vidljivost manjša od 50 m. Uporaba zadnjih meglenk ni dovoljena na vozilu, za katerim vozi na majhni razdalji drugo vozilo (npr. v koloni vozil).

(5) Luči in odsevniki na vozilu med vožnjo ne smejo biti zakriti ali umazani.

(6) Voznik iz prvega odstavka tega člena mora voziti podnevi s prižganimi lučmi za dnevno vožnjo. Kot luči za dnevno vožnjo se lahko uporabljajo tudi zasenčeni žarometi, katerih svetilnost je v takem primeru lahko zmanjšana za največ 25%. Luči za dnevno vožnjo ali zasenčeni žarometi, ki se uporabljajo kot luči za dnevno vožnjo, so lahko prižgane, ne da bi bile sočasno prižgane pozicijske luči.

(7) Na vozišču ustavljeno ali parkirano vozilo mora biti ponoči in ob zmanjšani vidljivosti osvetljeno s pozicijskimi lučmi. V naselju zadostuje, da je vozilo osvetljeno s pozicijskimi lučmi na tisti strani vozila, ki je obrnjena proti sredini ceste. Označitev vozila s pozicijskimi lučmi ni potrebna na cesti, na kateri cestna razsvetljava zagotavlja dobro vidnost vozila ali če je vozilo ustavljeno ali parkirano na označenem parkirnem prostoru.

(8) Z globo 30.000 tolarjev se kaznuje za prekršek voznik, ki ponoči ali ob zmanjšani vidljivosti ali v predoru ne uporabi luči v skladu z drugim ali tretjim odstavkom tega člena.

(9) Z globo 10.000 tolarjev se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju s četrtim, petim, šestim ali sedmim odstavkom tega člena.

Objavljeno

Jaz te nisem nikoli označil kot "frajerja", "kretena" ali karkoli drugega.

Le zagovarjam svoje mnenje, oziroma obsojam selektivno subjektivno kritiziranje. Dejstvo je, da vsi vsakodnevno delamo dolečene prekrške in s tem volj ali manj motimo ali ogrožamo druge. Hotel sem samo povedat, da jaz nimam pravice npr. pizdit čez soseda, ki se vozi okoli bloka brez dbkillerja, če pa sam delam narobe kaj drugega.

Sicer pa ne bi rekel, da zagovarjam kršitve, ampak prej, da obsojam obtoževanje, če le to izhaja samo iz tega, ker se nam v konretni zadevi to zdi narobe, pri eni drugi stvari pa sami delamo isto.

Bistvo je torej v tem, da jaz ne vidim rešitve oziroma zboljšanja situacije v prometu v tem, da se bom pizdil čez nekoga, ki počne nekaj kar mi ni všeč, ampak prej v tem, da bo začel vsak pri sebi, vključno z mano razmišljat kaj sam dela narobe, oziroma v nasprotju z zvcp, le tako se bo dolgoročno stanje zboljšalo.

Jaz osebno imam še dolgo pot do tja, ampak lahko pa rečem, da sem vsako leto "bolj priden"..

Objavljeno

Podnevi vedno zasenčene!

Objavljeno

pol pa ne govor da kršenje zakona z vožnjo z dolgimi lučmi ni "nič kaj tako zelo motečega"

to je najmanj kar lahko vsi skupaj naredimo..oziroma bi itak moral narest..kot met db killerje not..ker je hrup fajn moteč..

malo se spomnimo kako zoprno je, ko ti frajer z (audijem, bmw-jem, merđotom) blenda na avtocesti ker se ti pelješ 130 ko prehitevaš kolono tovrnjakov..

ravno tako folk dojema nas težake ker moramo takoj zdej mimo ker se nam blazno mudi in je cesta dirkališče..

jest lahko rečem, da razen kakega hitrega in varnega prehitevanja čez polno črto in občasne prekoračitve hitrosti ne delam nič nezakonitega..

imam kratke prižgane, vozim po svojem pasu, db killer mam not, ne vozm se po zadnjem, ne prehitevam za vsako ceno..

Objavljeno

Bom še jaz napisal svoje mnenje. Če mi pride nasproti vozilo z dolgimi lučmi, me ne slepi, niti pretirano moti. Se mi pa zdi, da podzavestno hočem stran pogledati zaradi teh dolgih luči. Torej niso v prid večje vidljivosti. In če še lahko dodam, z dolgimi lučmi vozijo divjaki (vsaj jaz srečujem samo take), turerji in chopperji ne. Meni se zdi, da je motor veliko bolj viden, če ima poleg zasenčene luči prižgani še dve lučki (pa ni nujno, da sta pretirano močni, zadosti sta 2X25 W).

Objavljeno
pol pa ne govor da kršenje zakona z vožnjo z dolgimi lučmi ni "nič kaj tako zelo motečega"

to je najmanj kar lahko vsi skupaj naredimo..oziroma bi itak moral narest..kot met db killerje not..ker je hrup fajn moteč..

malo se spomnimo kako zoprno je, ko ti frajer z (audijem, bmw-jem, merđotom) blenda na avtocesti ker se ti pelješ 130 ko prehitevaš kolono tovrnjakov..

ravno tako folk dojema nas težake ker moramo takoj zdej mimo ker se nam blazno mudi in je cesta dirkališče..

jest lahko rečem, da razen kakega hitrega in varnega prehitevanja čez polno črto in občasne prekoračitve hitrosti ne delam nič nezakonitega..

imam kratke prižgane, vozim po svojem pasu, db killer mam not, ne vozm se po zadnjem, ne prehitevam za vsako ceno..

Ni nič kaj tako zelo motečega, da bi si zaslužilo tako burno reakcijo s strani oseb (pod to je mišljena večina), ki ziher počnejo pa kaj drugega narobe, take ali pa še hujše "teže", če za presojo le te, uporabimo zagroženo kazen za ta prekršek v zvcpju. Problem je v tem, ker sebe največkrat noben ne pogleda, ampak vidi samo drugega, kako dela nekaj narobe in se potem čez to pritožuje, predno je pospravil pred svojim pragom.

Saj jaz tudi ne delam nekih hudih pizdarij v prometu. Ampak kdo sem jaz, da lahko presodim, da "ni nič hudega" če se občasno peljem 130, ali prehitim čez polno črto, medtem ko bi tu na forumu nekomu težil nej ugasne luči al pa da dbkiller not. Sam v tem je fora :)

Objavljeno

dosti je odvisno tudi od motorja. Nekateri imajo že zasenčeno luč dovolj vidno in ni potrebe še po dolgih.

Objavljeno

....zaradi vsega tega se vozim samo ponoci. :whistle:

Objavljeno

Nisem zasledil argumentov 'za dolgo luč', samo nakladanje, ki temelji na nekih predpostavkah minulega časa, ko na cestah še ni bilo take gneče ...

Objavljeno
Le zagovarjam svoje mnenje, oziroma obsojam selektivno subjektivno kritiziranje.

Torej - če ne moremo doseči, da se bomo vsi popolnoma in vedno držali predpisov, lahko te predpise 'selektivno kršimo', ker jih itak 'drugi tudi'?

Objavljeno
In če še lahko dodam, z dolgimi lučmi vozijo divjaki (vsaj jaz srečujem samo take), turerji in chopperji ne. Meni se zdi, da je motor veliko bolj viden, če ima poleg zasenčene luči prižgani še dve lučki (pa ni nujno, da sta pretirano močni, zadosti sta 2X25 W).

Ma iz vseh segmentov so 'dolgolučkaši'.

Tiste trojne luči na cruiserjih so pa sploh nagravžno mim in clo moteče včasih (če so nastavljene preveč 'naravnost'.

Objavljeno
A če te lopnem z macolo, boš to kaj prej zaznal kot če te lopnem samo s kuhalnico? Dvomim...

Bo pa malo bolj moteče, a ne?

D.

Evo lih to pravim, po macoli se malo zamisliš, premisliš, počakaš in ne zapreš nikomur pot, da morajo bremze na polno delat.

Pred tovornjake nihče ne skače tudi če nimajo luči, običajno moraš za kom stat 3 minute preden potegne čez križišče, ko se približuje tovornjak s 20km/h :evilgrin:

Ni pa lepo vozit z dolgimi nekomu v riti, v mračnemu vremenu, v mraku, temi, cesti, ki je v senci (drevje, hrib...).

Se spolnim enih 7 let nazaj, ko so bile razprave ali je normalno imet vžgane kratke luči, da ne bi zaslepljevali tiste, ki so jih imeli takrat vgasnjene.

Kaj če pa bi bilo v zakonu napisano, da imaš lahko dolge vžgane, potem pa ne bi nikomur bleščalo? :) Kje je prag bleščanja? Ene mogoče motijo že pozicijske :)

Objavljeno
No, to je pa ZELO slaba primerjava..

Podobne situacije v utemeljitev trditve sem že zadnjič napisal..

Še par primerov.. Bolj močna žarnica pri ročni svetilki sveti dlje. In nekdo zelo zelo daleč bo prej opazil pikco v temi od tiste baterije ki ima 20W žarnico, kakor od tiste, ki ima 5W

Muziko koncerta je slišat na 1km. Muziko radija na 20m.

Če kmet zlije gnojnico na njivo zavohaš to na 100m. Če se pa podela za grm pa na 3m :)

Got the picture? :)

To je osnovni način delovanja naših čutil, kar se tiče vida, sluha in vonja.

Tip, oziroma koža pa na daljavo načeloma ne more zaznat dražljajev, razen toplote, ipd.. zazna pa intenzivnost, ko enkrat pride do dotika (kuhavnica/macola). In to ni primer za situacijo o kateri se pogovarjamo mi.

Pa to ni res, kake ti strelaš :)

Daj si poglej, kako so zasenčene luči narejene in razlago, v čem je razlika med dolgimi in kratkimi lučmi.

Saj dolge motijo tudi, ko nekdo pripelje iza ovinka, in ga ne opaziš zaradi dolgih niti tisočinke prej.

Al pa če izza avtomobila pripelje, ista stvar ...

Če mam prazno ravno cesto pa samo motorista na njej pa ga nedvomno opazim tudi če vozi z zasenčenimi, samo blešči mi ne v oke.

Objavljeno
Ni kul, ker če se greš nekega "vzdrževalca reda" glede takih malenkosti kot so dolge luči podnevi, ki vseeno ne spadajo pod nevemkako resne prekrške in spet ne ogrožajo toliko, potem moraš bit najprej sam brezmadežen. To pomeni, nobene prekoračitve hitrosti nikjer, nikoli prehitet čez polno črto, vedno ustavit pri vsakem stop znaku do zaustavitve, ipd, ker to so vse dejanja, ki so prepovedana ker so moteča oziroma ogrožajo.

Pa te stvari so same po sebi umevne.

Saj ne morem verjeti, da se jih ne držiš ?

:nono:

Se pa v tej temi samo krešejo mnenja okoli ene stvari, ki niti približno ni tako nedolžna, kot jo delaš ti.

Sicer pa počakaj nekaj let pa boš videl, če boš še istega mnenja ...

Objavljeno
Le zagovarjam svoje mnenje, oziroma obsojam selektivno subjektivno kritiziranje. Dejstvo je, da vsi vsakodnevno delamo dolečene prekrške in s tem volj ali manj motimo ali ogrožamo druge. Hotel sem samo povedat, da jaz nimam pravice npr. pizdit čez soseda, ki se vozi okoli bloka brez dbkillerja, če pa sam delam narobe kaj drugega.

Sicer pa ne bi rekel, da zagovarjam kršitve, ampak prej, da obsojam obtoževanje, če le to izhaja samo iz tega, ker se nam v konretni zadevi to zdi narobe, pri eni drugi stvari pa sami delamo isto.

Bistvo je torej v tem, da jaz ne vidim rešitve oziroma zboljšanja situacije v prometu v tem, da se bom pizdil čez nekoga, ki počne nekaj kar mi ni všeč, ampak prej v tem, da bo začel vsak pri sebi, vključno z mano razmišljat kaj sam dela narobe, oziroma v nasprotju z zvcp, le tako se bo dolgoročno stanje zboljšalo.

Jaz osebno imam še dolgo pot do tja, ampak lahko pa rečem, da sem vsako leto "bolj priden"..

Pa zakaj, kar tako počez sodiš, da delamo vsi ne vem kake prekrške.

Če sem uspel 25 let prevozit za volanom brez prekrška v Sloveniji, verjetno to ni slučaj a ne ?

In pač po ZVCP imam pravico pričakovati od ostalih udeležencev v prometu, da se bodo držali istega zakona.

To posploševanje, da pač vsi kršimo, če ti kršiš pač ni na mestu :)

Objavljeno
Ni pa lepo vozit z dolgimi nekomu v riti, v mračnemu vremenu, v mraku, temi, cesti, ki je v senci (drevje, hrib...).

Se spolnim enih 7 let nazaj, ko so bile razprave ali je normalno imet vžgane kratke luči, da ne bi zaslepljevali tiste, ki so jih imeli takrat vgasnjene.

Kaj če pa bi bilo v zakonu napisano, da imaš lahko dolge vžgane, potem pa ne bi nikomur bleščalo? :) Kje je prag bleščanja? Ene mogoče motijo že pozicijske :)

Prav brihtn pa nisi, a? Dej malo poglej, kako delujejo/svetijo 'dolge luči' alias 'nezasenčeni žarometi' ...

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!