Skoči na vsebino
DAMI34
Sporočilo dodal DAMI34

KORISTNE POVEZAVE (klikni me):

*vremenska napovedMeteo Hrvaška , Ilmeteo EU , ventusky-padavine, veter interaktivna mapa

*razmere na cesti: HAK  *gibanje padavindež in oblaki , Yr *veterWindy,  *livecam: kamere hrvaška , kamere live HR  radarji: https://m.hak.hr/map.asp?t=880&g=0 

datoteke za radarje by Snečer

BEST OF JADRANKA (jagodni izbor iz teme jadranska magistrala, ter povezave na potopise okrog jadranke, otokov itd..)

Priporočene objave

Objavljeno
pred 4 minutami, Tedybear pravi:

Taki prispevki so vedno v sozvočju z pravim tajmingom. Malo tudi preventivno.

Podobna zgodba.... ...v Bohinju VSAKO leto opazijo medveda in to gre v glavne  medije. In vsako leto ravno med gobarsko sezono.

da ti bog pozlati besede, no kar se jadranke tiče..upam da sezona kmal začne. No potrebno bo kako službeno pot dol napisat. :P

pred 5 minutami, Snečer pravi:

@kroniksi prebral članek?

ja on pozna pa še eno (ne sam on) vrsto nevarnosti. to so loparčkarji, ki ti skočijo na cesto ravno kjer jih ne rabiš in te ogrožajo :P

stop-police-playmobil-figure-toy-police-control-speed-control-symbol-CC775W.thumb.jpg.46609e5c1034dfb75429131e8270b9e2.jpg

Objavljeno
pred 32 minutami, Tedybear pravi:

Taki prispevki so vedno v sozvočju z pravim tajmingom. Malo tudi preventivno.

Podobna zgodba.... ...v Bohinju VSAKO leto opazijo medveda in to gre v glavne  medije. In vsako leto ravno med gobarsko sezono.

Medved ne sme nabirat gob? :) 

Objavljeno
53 minutes ago, Snečer said:

@kroniksi prebral članek?

jesam - clanak nije novi. Vec su pisali o tome puno puta. Na cesti ima nekoliko "crnih" tocaka. 

• Všeč mi je 2
Objavljeno
pred 33 minutami, Snečer pravi:

Medved ne sme nabirat gob? :) 

On ja, ne pa marostarji.

• Haha 1
Objavljeno (popravljeno)

Hm, odsek med Senjem in Stinico in odsek med Novim Vinodolskim in Zadrom.

Dve popolnoma različni cesti ali kaj? :) 

Sicer pa je nevarna predvsem zaradi odsotnosti izletnih con. Kakršna koli nesreča pomeni skale ali padec v globino.

Popravljeno . Popravil Darko3g
Objavljeno
pred eno uro, kronik pravi:

jesam - clanak nije novi. Vec su pisali o tome puno puta. Na cesti ima nekoliko "crnih" tocaka. 

te je že kdaj vrglo?

Objavljeno
pred 2 urami, Snečer pravi:

te je že kdaj vrglo?

ma on je mislil "crne točke", kjer policaji kasirajo. :P

Barič draga, Križac itd..

Objavljeno
4 hours ago, DAMI34 said:

ma on je mislil "crne točke", kjer policaji kasirajo. :P

Barič draga, Križac itd..

te uobicajene plus granicni prijelaz prema neumu! 

tu te samo docekaju..... 

Objavljeno
pred 7 urami, Darko3g pravi:

Sicer pa je nevarna predvsem zaradi odsotnosti izletnih con.

Saj ni dirkališče...

Objavljeno
pred 4 minutami, MiNa pravi:

Saj ni dirkališče...

Podobno je kot na Manu :) ena napaka in si infrastruktura :) 

Objavljeno
12 hours ago, MiNa said:

Saj ni dirkališče...

od kada to??? to mi je pak nesto sasvim novo!!! 

Objavljeno

Aplikacije za mobilne uredjaje ( naravno ukoliko imate nosace na motoru za smartphone ) koje ja koristim za neometanu voznju kroz bespuca europske unije su blitzer.de ( je za IPhone, kod Android uredjaja se zove drukcije ) i Waze app za navigaciju. 

Obje aplikacije imaju jednu zajednicku karakteristiku: stite moj novcanik od nezeljenih i neplaniranih izdataka kroz stacionarne i prijavljene kontrole uzivanja na odredjenoj dionici. 
One "letece" na kotacima koje te aplikacije ne "vide" spadaju pod - jebi ga...... 

A "jebi ga" u prijevodu znaci: 

-- pregovaraj ako mozes dok ne bude prihvatljivo za obje strane

-- iskoristi mogucnosti koje su ti bogom/prirodom dane i potpomognute od strane proizvodzaca motocikala  koristenjem onog multifunkcionalnog sarafa za podesavanje! 

Multifunkcionalni saraf za podesavanje se nalazi na desnoj strani upravljaca i sluzi za podesavanje: 

-- potrosnje goriva

-- brzine kretanja  i varijabilnost iste (usko povezano brojem konzumiranih cevapa i piva navecer!! )

-- kolicine dB iz auspuha (usko povezano brojem konzumiranih cevapa i piva navecer!! )

-- potrosnje prednje i zadnje gume (usko povezano brojem konzumiranih cevapa i piva navecer!! )

-- brzine prolaska prirode kroz vidokrug (usko povezano brojem konzumiranih cevapa i piva navecer!! )

-- sirine osmjeha ispod kacige (usko povezano brojem konzumiranih cevapa i piva navecer!! )

-- raznoliskost "lovackih" prica navecer uz cevape i pivu (usko povezano brojem konzumiranih cevapa i piva navecer!! ) 

-- nagib u zavoju i varijabilnost istog (usko povezano brojem konzumiranih cevapa i piva navecer!! )

Objavljeno
pred eno uro, kronik pravi:

od kada to???

Od kar je...

ps, ceste niso nevarne, nevarni so (smo) vozniki!

• Všeč mi je 2
  • Hvala 1
Objavljeno

Ena hudo pomembna zadeva je na vidiku.

23. Maja bo minilo točno 10 let, odkar je bila tule skreirana tema Jadranska magistrana.

545804910_okroglaobletnica.jpg.ae07514bb464179fad108fb1dde6147a.jpg

Letos pade ta dan na nedeljo, zato dajem vodilnim protagonistom pobudo, da začnejo z resnim razmislekom in pripravami na ta dogodek. Vrhunec spektakla bi bil verjetno na predvečer, se pravi v soboto. Ne vem, kakšne so varnostne regulative v smislu uporabe odprtega ognja, ognjemetov, radiranja asfalta oz. dima od zapaljenih gum..... Ampak, v skrajni sili, vsaj kakšne plakete, medalje ipd. bi se pa lahko pri Dinkotu podelile. Plus obvezna zdravica.

Objavljeno
12 hours ago, izibajker said:

vsaj kakšne plakete, medalje ipd.

maš sponzorja/opremljevalca.  :D neprodane zaloge z 2020 je še ful hehe

Objavljeno

jp, kalamari bodo letos zlo žilavi :P

• Haha 3
Objavljeno

Če bo hlapljivost Dunje taprava bo tudi žilavost kalamarov popustila...

Nekaj se dogaja, prvi sponzorji so se začeli javljat. Razpisujem natečaj za organizacijski odbor. Navalite s predlogi, koncepti, scenariji.

Objavljeno

Nehite omenjat murčita... Se mi pol skozi kolca po jadranki in kalamarih?

Btw mislim, da sva šla v Toskano. Tak je bil plan... No sej sva šla. Po jadranki do Dubrovnika in potem trajekt za Bari in proti Toskani. Jebiga, včasih je treba malo zabluzit. 

Matr... Zdej se mi je pa še bolj stožl.

FB_IMG_1612109352573.jpg

Objavljeno

Šele zdle opazu. Mater zgleda grozn.  Skor... So dal popust, ker sva bolj suha, pa je bila potem za motor cena. Sva pa zmiraj podobno naložena. Važno, da ma vsaka stvar svoj plac, pa da maš nek sistem. Kakršen kol že je...  

Pod zicom prva pomoč, uni tamau ketn sprej, par osvežilnih robčkov. Nujne cifre v papirnati obliki, kopije osebnih, nekaj malega gotovine, pa kak aspirin za mačka. 

Tank torba, je praktično vedno gor. Noter voda, očala, denarnica "za sproti", dva papirnata zemljevida... V glavnem drobnarije. Vsaj pol tank torbe je vedno prazne. Extra plac je vedno za robo, preden se kje sparkiraš. Obisk trgovine potem kupiš kaj za večerjo/zajtrk, pivo... To sva vedno sproti kupovala. Pač tolk kot sproti ponucaš. 

Stranske imajo komaj 22l po komadu. Leva njena, desna moja. Vse po 3... Gate, majice, nogavice. En tanek pulover, kratke hlače, kapa tevice, ena brisača, najbolj nujne toaletne stvari (ščetka, pasta, mala žajfa) in dežna oprema. Vedno enako za vikend ali pa za 3 tedne (tole je bilo dobra dva tedna). Ko zmanjka opereš z milom za pranje cunj (majo v DM). 

Sredinska je gor, če se kampira. Šotor, dve male spalke, za kuhat 1 lonc+ koher, ena 2l platnena torba z "špecarijo" (sol, 2dcl olja, kava, čaj, keksi, župa v vrečki, tuna, nudelci). Mala led svetilka, 4 kljukice za perilo, polovica vilede, 1dcl prila. V torbi je bila tudi oprema za motor, tavelik ketn sprej, pol litra motornega olja, rezervne pletenice. Pa res najbolj nujno orodje in še kakšen izolir trak. Na straneh torbe sta dve tanke blazine. 

Sem se pa tudi jaz na začetku moto kariere parkrat preveč založil. Potem pa s cajtom pogruntaš, da v resnici ne rabiš še enega debelega puloverja, da je tudi zgornji del dežjaka vredi, pa da ni treba met sabo celega prila, ampak je tudi una mala flaškica od otroških milinih mehurčkov ok. Pa sol v dozo od filma. Ni treba še ene dalše vrvi za brisače sušit. Cote se da oprat. Te tanovi materiali se hitri sušijo. Brisače iz mikrofibre oz une "turške" zasedejo čisto malo placa. Namesto pokrovke kos alu folije. Briti se tudi ni ravno treba... 

Objavljeno

Za Dinkeca solo... To je pa zgodba zase. Samo tank torba in to z mrežo čez zadnji sedež. Itak zraven exstra aspirini. Ponavadi se mi odpelje med Senjem in Karlobagom. Ne vem zakaj, ampak vedno na koncu izpade cruise missile mode na tem odseku, pa sem drugače zelo počasne sorte. 

Objavljeno

sem bil še huj naložen in v dvoje :P pa direkt na Hvar :D Trajekt so mi računal za avtobuse na kat :P

281863_177490495653844_1554398_n.jpg.4e269bb791c907c1dacca1853c5ce022.jpg

Objavljeno
Ob 1. 2. 2021 ob 9:11, DAMI34 pravi:

sem bil še huj naložen in v dvoje :P pa direkt na Hvar :D Trajekt so mi računal za avtobuse na kat :P

Drugič sabo vzemi naloudano kartico, pa boš pol tega trogal sabo ?

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!