Skoči na vsebino

Yamaha YZF R125

Priporočene objave

Objavljeno
Zajebas al kaj?

Ne nažalost je res. Škoda da tisti angleški forum ne deluje več kjer je večina lastnikov imela te težave. Če pa najdem kakšen link na kerem drugem forumu bom pa objavu.

Objavljeno

Upam da palčko predn kontroliraš olje obrišeš in potem spet not daš in spet ven ... Sej vrjamem da to veš ampak za vsak slučaj ... ;)

Objavljeno
Veliko sem bral na tujih forumih kako so nezadovoljni z porabo olja pri r 125. To men ni blo nč jasno zakaj ker do zdaj mi ni pila nič olja. Zato sem postal pozoren in začel redno kontrolirati nivo olja. Nazadnje sem pregledal nivo olja malo več kot dva tedna nazaj. Danes sem ga spet pregledal in opazil da olja skoraj ni več. Palčka je bila skoraj čisto suha. Pa mi ni jasno kako mi je lahko v treh tednih spila več kot polovico olja prej pa 4 mesece nič. Tako da lastniki r 125 bodite zelo pozorni na nivo olja in ga preglejte vsak vikend.

Kolk km si pa naredu v tem času??

Objavljeno (popravljeno)
Upam da palčko predn kontroliraš olje obrišeš in potem spet not daš in spet ven ... Sej vrjamem da to veš ampak za vsak slučaj ... ;)

Ja jo obrišem. Naredil sem pa zdaj 6000 km tak da me zdaj čaka servis. Olje pa je blo nazadnje nalito not pr 1000 km. V tem času odkar sem pa nazadnje kontroliral pa je blo verjetno tam okol 1000 km.

Popravljeno . Popravil cesko
Objavljeno
Ja jo obrišem. Naredil sem pa zdaj 6000 km tak da me zdaj čaka servis. Olje pa je blo nazadnje nalito not pr 1000 km. V tem času odkar sem pa nazadnje kontroliral pa je blo verjetno tam okol 1000 km.

Zdj če ti je v 1000km požru tok pol je res mal velik. Sej maš dele servis pa nj tm pogledajo kako pa kaj:D

Lp, Miha

Objavljeno

V skladu z navodili je olje potrebno menjat prvič pri 1000km,potem pri 3000 km in nato vsakih 3000 km. Na 6000 km pa so servisi na katerih se dela poleg menjave olja še ostale stvari,kot so: menjava filtrov,svečk,razne kontrole in nastavitve.

Lp

Objavljeno
Kero olje si pa vlill noter? Ce si kaksno visokokvalitetno je normalno da ga nekaj pobera, ker taka olja cistijo od majhnih delcev. (motul v300 je eden od njih)

Not je ono olje od yamahe mislim da yamalube. Drgač pa na vsake 3000 dvomim da velko kdo hodi menjavat olje.

Objavljeno
Not je ono olje od yamahe mislim da yamalube. Drgač pa na vsake 3000 dvomim da velko kdo hodi menjavat olje.

Ne pol jokat da olje papca če se ne držiš navodil proizvajalca za vzdrževanje motocikla.

Pa brez zamere

Objavljeno

Jaz hodim, bom pa spremljal sedaj. Hvala za opozorilo...

Do sedaj je bilo vedno normalno :worship:

Objavljeno

Jaz mam pa eno vprašanje. Visok sem 200 cm pa me zanima, če je ta Yamaha za mene? Namreč nikoli je še nisem vozil. Hvala! :D

Objavljeno

Pojdi v najbližji Yamahino trgovino in se vsedi na njo. Samo tako boš videl.

Objavljeno
Jaz mam pa eno vprašanje. Visok sem 200 cm pa me zanima, če je ta Yamaha za mene? Namreč nikoli je še nisem vozil. Hvala! :D

višjega 125 cestnega motorja neboš dobil, razcen ce pomislis na kaksen supermoto, enduro..

Em, malo smesno bo pomoje :rolleyes:

Objavljeno (popravljeno)

Kaj pa je smešno? Aja da bi zgledal ko na minimototu. :lol1: Zanimalo me je, če je kdo tukaj, ki je visok in kak gre na tem motorju. :)

Popravljeno . Popravil yamahaengine
Objavljeno
Kaj pa je smešno? Aja da bi zgledal ko na minimototu. :lol1: Zanimalo me je, če je kdo tukaj, ki je visok in kak gre na tem motorju. :)

Okol 185cm pa se mi zdi da sm previsok.

Objavljeno

Koleg ima neki cez 193 pa tut ima ta motor. Sicer pa je nekoliko bolj udoben za vecje ljudi,kot RS 125. Sprobano ;)

Jst s svojimi 186cm se na RSki moram cist nazaj usest, da se lahko ulezem na tank, pa da si hrbtenice po 5 minut ne previjem :D

Objavljeno (popravljeno)

Če pogledaš malo GP "palčke" (sei se najde kkšna izjema k izstopa po višini)

vidiš, da so vsi z razlogom mali. (majhna višina-majhna teža-majhen vetrni upor-... )

Jest sm visok ene 184cm pa se mi tud zdi d sm prevlk.

Če bi mel jest 200cm v višino športnih motorjev zagotovo nebi gledal.

Kakšen 450ccm enduro, veliiik SM...

Od športnika bi dobil le bolečine in premalo užitka. Sei je vredno (po)TRPET sam na 200 višine se pomoje splača sam kkšno sezono, da lahko rečš: sm probu.

To je z moje strani gledan.

Popravljeno . Popravil Brejker
Objavljeno

sm čist nov pr mtorjih tko da se mi ne smejat če bom kšno butnu. A se da naprimer v to yamaho vgradit naprimer močnejši motor od močnejše yamahe oz. kšnga druzga motorja. Kr živim v bloku bi bla zlo težka da bi pr 18ih spravu not kšno yamaho r6.

Vgradil bi pa naprimer če se bi dal naprimer 250-350ccm.

Objavljeno

Hja, dal nedal :) vrjetno bi komu ratal, je pa zelo neumna stvar. V bloku ti odsvetujem "hranjenje" motorja, ker se bo vedno en pameten našel in rekel da motor nesme biti v kleteh, kao zaradi požarne varnosti (imam izkušnje).

Glede močnejšega agregata na r125, butasto, ker motor pač ni narejen za visoke hitrosti + zadnja guma je lahko maximum 140 - 150, kar spet ni za močnejši motor primerno, gištel vrjetno nebi zdržal...Probaj v svoji okolici najdt nekoga ki oddaja garažo (saj za zimo, ali pa celo leto) če jo uzameš za zimo imaš pač poleti motor pred blokom.

Objavljeno
Hja, dal nedal :) vrjetno bi komu ratal, je pa zelo neumna stvar. V bloku ti odsvetujem "hranjenje" motorja, ker se bo vedno en pameten našel in rekel da motor nesme biti v kleteh, kao zaradi požarne varnosti (imam izkušnje).

Glede močnejšega agregata na r125, butasto, ker motor pač ni narejen za visoke hitrosti + zadnja guma je lahko maximum 140 - 150, kar spet ni za močnejši motor primerno, gištel vrjetno nebi zdržal...Probaj v svoji okolici najdt nekoga ki oddaja garažo (saj za zimo, ali pa celo leto) če jo uzameš za zimo imaš pač poleti motor pred blokom.

sm po rahlm razmisleku tud sam ugotovu da je nesmiselno dat kaj močnejšega na ta motor.

glede spravljana motorja v klet ne bo problem s sosedi kr so trije al štirje skutrji v kolesarnici pa pred leti je bil tud 125ccm v kleti moje tete dokler se ni njen mož smrtno ponesreču. Tja bom pa tud jst spravu motor.

Objavljeno
sm po rahlm razmisleku tud sam ugotovu da je nesmiselno dat kaj močnejšega na ta motor.

glede spravljana motorja v klet ne bo problem s sosedi kr so trije al štirje skutrji v kolesarnici pa pred leti je bil tud 125ccm v kleti moje tete dokler se ni njen mož smrtno ponesreču. Tja bom pa tud jst spravu motor.

R6 je enako velika kot R125. Samo nekoliko tezja je ;)

Objavljeno
R6 je enako velika kot R125. Samo nekoliko tezja je ;)

to vem da je težja za prbližno 40kg al tk nekak. Nism pa vedu da je isto velka oz. široka. tnx

Objavljeno

ja seveda, ziher ni isto široka, računaj, 125R ima en cilinder s prostornino 125ccm, R6 pa 4 cilindre s prostornino 150ccm, pa še ti so vrstni, eden zraven drugega, veš da mora bit širša od 125ke

Objavljeno (popravljeno)
ja seveda, ziher ni isto široka, računaj, 125R ima en cilinder s prostornino 125ccm, R6 pa 4 cilindre s prostornino 150ccm, pa še ti so vrstni, eden zraven drugega, veš da mora bit širša od 125ke

Jp, R6 je kar lepo ''rejena''

R 125 je široka 660 mm

R 6 pa 705 mm

Popravljeno . Popravil jernej50ccm

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!