Popularna objava bregar07 Objavljeno Julij 6, 2015 Avtor Popularna objava Deli Objavljeno Julij 6, 2015 Huh, jah, ne bi se jaz ravno primerjal s Šerugo, preveč spoštujem njegove poti in dosežke. Pravzaprav je bil on eden izmed tistih, ki so me navdahnili za takšno pot. Njegove knjige, kako je rinil skozi Afriko in druge vukojebine No, nekaj časa nazaj mi je uspelo spisati še en blog post in sicer krajši potopis poti iz Ljubljane do Londona, pa sem ga nekako pozabil nalepiti na Motosvet. Link je spodaj, dogajalo se je marsikaj, preberite in pokomentirajte (Nekaj utrinkov spodaj) http://www.okolisveta.com/2015/06/moto-eurotrip.html Odhod iz LJ. Limone, Gardsko jezero. Prečudovit dan za vožnjo! Na poti v Dolomite iz Gardskega jezera... Pri prečkanju Alp me je ujela noč, a kljub mrzloti zunaj, me je adrenalin v krvi gnal naprej! Naslednji dan je bil obarvan bolj ležerno-francosko. Ena izmed mnogih lokalnih cest. Zadnjo noč sem kampiral na severu Belgije, našel tole prazno apartmajsko naselje in 'najel' verando za eno noč Po sedmih dneh motoriranja je bil čas za vrnitev nazaj v London, ki je moj začasni dom. Vreme je bilo cel čas super, na srečo res nobenih težav na poti, niti počene gume, niti kakšne kraje, policijske kontrole ali česarkoli podobnega. Več o poti pa si seveda preberite na spodnjem linku: http://www.okolisveta.com/2015/06/moto-eurotrip.html Aljaz(gsr), Keiko, MiNa in 20 others 23 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava bregar07 Objavljeno Julij 31, 2015 Avtor Popularna objava Deli Objavljeno Julij 31, 2015 Evo, bregar spet na poti. Tokrat me pot vodina jug Francije, do Spanske meje in v Pireneje. Obiskal bom se kolega v Baskovski pokrajini ter se odpravil po severozahodni obali Francije nazaj proti Londonu. Skupaj 12 dni, tempo bo kar hud, ampak sej sem se mlada (se ne 22 let stara) masina Danes se je se sef vsedel gor na motor, svaka cast, zapoziral, nato pa sem jaz nazaj prevzel vajeti. Trenutno cakam na ladji v Doverju, da se odpravimo v Calais pogledat te sudance in somalijce, ki si tako zelijo priti v UK. Crni humor, dobesedno Naj ne nakladam prevec, pocekirajte fotke, poglejte si link spodaj in uzivajte https://www.facebook.com/pages/Bregar-Travels-Okolisvetacom/733048073419334 UnionJack, MiNa, DAMI34 in 18 others 21 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava bregar07 Objavljeno Avgust 6, 2015 Avtor Popularna objava Deli Objavljeno Avgust 6, 2015 Evo, vse ok. Prevozenih 2000 in nekaj sto km, trenutno v Pamploni, sonce nabija, ampak ni panike, bo v Londonu cez en teden toliko bolj mrzlo Nekaj fotk za okus, vec sem jih pa dal gor na FB stran; https://www.facebook.com/pages/Bregar-Travels-Okolisvetacom/733048073419334 Keiko, jany, SuNa in 17 others 20 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Kmet2 Objavljeno Avgust 6, 2015 Deli Objavljeno Avgust 6, 2015 Lepa,želim ti uresničitev cilja iz naslova teme,te spremljam:-D tadejh 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Vito23 Objavljeno Avgust 6, 2015 Deli Objavljeno Avgust 6, 2015 Car... sem ti kar malo fovš Srečno pot Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
nejc74 Objavljeno Avgust 7, 2015 Deli Objavljeno Avgust 7, 2015 Pejt se v Burgos je tudi lepo mesto, krasna katedrala in obvezno na enega od boljsih tapasov v La Quinta del Monje (Calle San Lorenzo 19-21, Burgos) http://www.laquintadelmonje.com/index.php/es/ Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
maus Objavljeno Avgust 7, 2015 Deli Objavljeno Avgust 7, 2015 .. js te tut spremlam Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava bregar07 Objavljeno Avgust 9, 2015 Avtor Popularna objava Deli Objavljeno Avgust 9, 2015 Lepa,želim ti uresničitev cilja iz naslova teme,te spremljam:-DHvala dec, naslednje leto bo tu en dva tri, potem pa samo gasa in cau bau London in vamos around the world!! Car... sem ti kar malo fovš Srečno pot Fous.. Zato pa dajem najlepse fotke. Hehe. No, me je pa vceraj in predvcerajsnnim tako zelo namocilo v Franciji, da bi "fousija" hitro izginila Pejt se v Burgos je tudi lepo mesto, krasna katedrala in obvezno na enega od boljsih tapasov v La Quinta del Monje (Calle San Lorenzo 19-21, Burgos) http://www.laquintadelmonje.com/index.php/es/Nejc, skoda da sem sele zdaj videl tvoj post, sem razmisljal da bi sel v Burgos, a me je malce cas priganjal, pa sem ga izpustil. Sljedeci put torej! .. js te tut spremlam Hvala, motosvet forum je sicer super za daljse objave iz laptopa, ampak horrible za hitre updejte iz poti. Zato mogoce pocekiras se Facebook stran iz prejsnjega posta. Na motosvet se sicer trudim dati nekaj fotk, je pa precej zamudno ------------------------------------------------------------------------ No, iz Pamplone sem se odpravil na sever proti Baskovski pokrajini, si pogledal Bilbao, in nacionalni park pri mestecu Durango, se srecal z bivsim sodelavcem v Londonu, ki sedaj zivi v Spaniji.. Na zalost me je cel petek in cetrtek pralo in sem bil res precej down mentalno. Ampak to tako pac je in res nobeden ne uziva v mokrih in smrdljivih cunjah vozit Me je pa vceraj pricakal v Bordeauxu tukaj super kolega z mehko in toplo posteljo, vecerjo, pijaco in res sem uzival zadnja dva dni. Vceraj smo slu ven v mesto in noc je bila res opasna. Danes potem bujenje ob enih popoldne, smo pa sli na rn krajsi boat trip po zalivu okoliskih vasi, imeli gumidefekt na poti nazaj, na koncu je pa se kolega izgubil kljuce od avta.. Avantura skratka Jutri cel dan vozim, casa za Normandijo na zalost ne bo tokrat, sem pa jo sicer ze videl nekaj let nazaj, tako da ne zamujam prevec. Se javim ko prispem v London in spisem en potopis, do takrat pa srecno in hvala za spremljanje. Kras, SuNa, Joker in 11 others 14 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava bregar07 Objavljeno Avgust 27, 2015 Avtor Popularna objava Deli Objavljeno Avgust 27, 2015 Evo, Motosvetovci ste prvi, ki imate priložnost prebrati potopis! Potopis najdete na spletni strani Okolisveta.com ; http://www.okolisveta.com/2015/08/pireneji-francija-spanija.html Hej, avgust bo tu en dva tri, jaz pa še nimam izdelanega plana za moje potovanje po Škotski! Škotski? Hja, to je bila prvotna ideja in dejansko sem izdelal celotno pot preden sem sploh počekiral kakšno vreme me bo čakalo na severu. Napaka! Bolj kot se je približeval prvi dan dopusta, bolj depresiven sem postajal. 15 stopinj, dež, ne ravno idealno vreme za motor in kampiranje. Kaj pa če bi obrnil kompas in šel na jug? Google Maps 'pod prste' in poglejmo kam lahko šibnem. Z vsako minuto potovanja po zemljevidu toplih krajev mi je rasel adrenalin. Sonce, vročina, suhe ceste, plaža, morje, uf, pa kaj sploh še razmišljam! Vamos na morje! In tako sem nato skoraj dva tedna potoval po Franciji in Španiji, polagal gorske ceste, se kopal-umival v rekah, offroadal, skratka, užival na polno! Jug Francije, obala Španije, Pireneji, Baskovska pokrajina, obisk kolegov na poti in še kar nekaj opasnih stvari sem izkusil v teh 12 dneh in 4.000 prevoženih km. Potopis najdete na spletni strani Okolisveta.com ; http://www.okolisveta.com/2015/08/pireneji-francija-spanija.html Ni3ous, DAMI34, skalar36 in 20 others 23 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
franc Objavljeno Avgust 27, 2015 Deli Objavljeno Avgust 27, 2015 Navadi se da motor pobereš "z nogami" ker te bo drugače "vsekalo" v križu (počepneš oz. pokrčiš noge in paziš da imaš raven hrbet) . Drugače pa: bregar07 in sohen 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava maus Objavljeno Avgust 27, 2015 Popularna objava Deli Objavljeno Avgust 27, 2015 (popravljeno) malo off ... k men pade motor .. se kr zravn uležem in zihr kakšn mim pride, ustavi in vpraša kaj mi je .. in js rečem, da ponavad tko parkiram, ampak, če mi ga pomaga uzdignt drugač pa bregar007 Popravljeno Avgust 27, 2015. Popravil maus Fantocci, SEBA33, sohen in 12 others 15 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
bregar07 Objavljeno Avgust 29, 2015 Avtor Deli Objavljeno Avgust 29, 2015 Hehe, maus, ma sej sem tudi jst mel namen čičat pa neki pojest, sam ko sem pa ugotovil, da noben ne bo prišel mimo še neki cajta in da mi antifriz + bencin iztekata, me je pa minilo sedet križem rok Franc, dober nasvet, me je potem še dva dni hrbet bolel po temu dvigovanju.. Bo treba bit previden, če bom hotel kot Šeruga pri svojih 60ih še okoli vandrat na prduli! MiNa 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
NejcZ Objavljeno Avgust 29, 2015 Deli Objavljeno Avgust 29, 2015 Super, srečno še naprej! Tamala Tenere je res svetoven motor, če naredijo na 2 cilindra in USD prednje vilice jo grem prvi iskat Cletus 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
bregar07 Objavljeno September 18, 2015 Avtor Deli Objavljeno September 18, 2015 (popravljeno) Na zadnjem tripu po Pirenejih sva tako jaz kot moj motor praznovala jubilej. Jaz sem obelezil prvih 10.000 samostojno prevozenih kilometrov na motorju, masina pa na sploh prvih 10.000km. Kar na les moram potrkati, da nisem imel nobenih resnih tezav, padcev v tem casu, skratka samo upam lahko na nadaljevanje moje motoristicne kariere v taksnem slogu in tempu. Prejsnjo soboto sem se tako oglasil na servisu v Londonu, saj je mojo Yamaho Tenere cakal drugi servis. Prvega sem opravil pri 1.000km pri Juretu Primcu (Yamaha servis Primec na Dolgem Mostu), drugega pa tokrat na pooblascencu v zahodnem Londonu. Lazji sem sicer za 200£, a imam stempelj v knjizici in mirno vest, da mi ni treba ravno skrbeti prevec do naslednjega jubileja pri 20.000km (ki ga bom praznoval kdo ve kje, naslednje leto nekje v Rusiji). :) :) Popravljeno September 18, 2015. Popravil bregar07 skalar36, SuNa, stuhec in 4 others 7 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
moto rider Objavljeno November 8, 2015 Deli Objavljeno November 8, 2015 Ob 6.8.2015 14:00:01, bregar07 pravi: Evo, vse ok. Prevozenih 2000 in nekaj sto km, trenutno v Pamploni, sonce nabija, ampak ni panike, bo v Londonu cez en teden toliko bolj mrzlo Nekaj fotk za okus, vec sem jih pa dal gor na FB stran; https://www.facebook.com/pages/Bregar-Travels-Okolisvetacom/733048073419334 Pa kako naj mi bo slika všeč, če je motor na tleh??!! bregar07 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
bregar07 Objavljeno November 18, 2015 Avtor Deli Objavljeno November 18, 2015 Ja dec, nevem zate, ampak pri meni gravitacija se kar deluje.. Mogoce je v Zasavju malce sibkejsa in motorji lebdijo? Hehe celjan89 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Igi Pop Objavljeno Maj 3, 2016 Deli Objavljeno Maj 3, 2016 Situacija? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
motozajebant Objavljeno Maj 3, 2016 Deli Objavljeno Maj 3, 2016 Zdaj je bil na balkan tripu Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Snečer Objavljeno Maj 4, 2016 Deli Objavljeno Maj 4, 2016 Malo sicer naslov zavaja, ker ne potuje okoli sveta, ampak po svetu Ko nabere, gre na destinacijo in spet domov nabirat. MiNa 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
bregar07 Objavljeno Maj 27, 2016 Avtor Deli Objavljeno Maj 27, 2016 (popravljeno) Najprej naj pojasnim situacijo v kateri sem trenutno; Se vedno imam vse pripravljeno za odhod julija, tako motor kot jaz lahko na pot odrineva ze danes, ce se tako odlocim. Kar me matra zadnji mesec dni in s cimer si belim glavo pa je sluzba v UK. Pot okoli sveta je ogromna zelja in z najvecjim veseljem bi se ze jutri podal na vzhod, jug, zahod, kamorkoli me pac zanese. Situacija v sluzbi je trenutno taksna, da se mi bo v roku enega oz. dveh mesecev ponudila dosti bolje placana pozicija in napredovanje. Denarno sem sicer v liniji s planom, a sam pri sebi pretehtavam ali sedaj izpolniti zeljo na kateri sem gradil dobra tri leta, se ji popolnoma predal in zaradi tega izpustil marsikaj iz rok. Na drugi strani je dilema, ce je vredno sedaj izpustiti karierno priloznost, ki se redkokdaj ponudi 22letniku. Lahko da, ce zdaj ne odrinem na pot, ne bom nikoli. Mozno pa je tudi, da bom po potovanju brez denarja, brez pametne sluzbe, pristal nekje v slabo placani poziciji. Hmm,.. Ne vem, sovrazim o tem razmisljat, ampak odlocitev moram nekako imeti na pladnju do naslednjega torka, ker po planu potovanja v SLO pridem konec junija. Tezko se je postavit v mojo situacijo, a ce ima kdo kak nasvet, le na plano. Ena izmed opcij, ki jo pretehtavam je tudi ostanek v UK do jeseni, shipping motorja v Buenos Aires Oktobra/Novembra in potem touranje Juzne Amerike, ko bo tam poletje. V nadaljevanju posta pa uzivajte v nekaj fotkah iz Balkan Tripa, ki sva ga zdajle maja opravila z enim najboljsih kolegov. BALKAN TRIP 2016 (Celoten potopis najdete na Okolisveta.com oz. direktnem linku: http://www.okolisveta.com/2016/05/balkan-trip-2016-z-motorjem-po-balkanu.html) Lani je bil najin trip bolj "pripravljalni", oba sva svoje motorje kupila le nekaj dni pred odhodom, torej dokaj zelena. Letos pa, ze cela profesijonalca, sva rekla da greva na malo daljso turo in navkljub temu, da sva Srbijo po premisleku crtala iz rute, sva naredila dobrih 1700km v petih dneh, po zakon asfaltiranih in neasfaltiranih balkanskih cestah. Letos Vs. Lani (zgoraj) Offroadanje Vreme nama je sluzilo, le en dan sva bila mokra, pa se ta mokrota je en dva tri izginila, ko naju je moja Baka v Tuzli pricakala s toplo govedjo juho in zrezki Mostar Nekdanje letalisce v Beli Krajini (Star DC3 na sliki zgoraj) Uspel sem se celo umiti v Jadranu, imela sva pit stop pri Dinkotu v Veliki Paklenici, v Banja Luki pa sva bila prava castna gosta iz Slovenije na Srbski Slavi enega kolega. Rakije, Nektarja in mesa ni manjkalo niti tam. Haha Zuja in Jadran, kaj ces lepsega? Slavi se Slava! Slovenske trte sin, Semic. Kdo prepozna most? Beskucnik jst. Vec fotk in celoten potopis pa najdete na Okolisveta.com oz. direktnem linku: http://www.okolisveta.com/2016/05/balkan-trip-2016-z-motorjem-po-balkanu.html Popravljeno Maj 27, 2016. Popravil bregar07 Joker, RobiRoberto, HyperJack in 1 other 4 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Snečer Objavljeno Maj 27, 2016 Deli Objavljeno Maj 27, 2016 prvo služba, dopust pa boš itak imel vedno na voljo... meni osebo je ljubše delati več izletov, ko celosvetovni, bi se motorja in matrarije hitro naveličal če dobiš dopust mesec dni in več cvenka, rukneš npr Avstralijo itd. Pips in Igi Pop 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Igi Pop Objavljeno Maj 27, 2016 Deli Objavljeno Maj 27, 2016 Mislim, da si dovolj zrel mladenič. Dobre priložnosti so precej redke, zagrabi jo. Pips 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
motolover Objavljeno Maj 29, 2016 Deli Objavljeno Maj 29, 2016 On 5/27/2016 at 3:02 PM, bregar07 said: Najprej naj pojasnim situacijo v kateri sem trenutno; Se vedno imam vse pripravljeno za odhod julija, tako motor kot jaz lahko na pot odrineva ze danes, ce se tako odlocim. Kar me matra zadnji mesec dni in s cimer si belim glavo pa je sluzba v UK. Pot okoli sveta je ogromna zelja in z najvecjim veseljem bi se ze jutri podal na vzhod, jug, zahod, kamorkoli me pac zanese. Situacija v sluzbi je trenutno taksna, da se mi bo v roku enega oz. dveh mesecev ponudila dosti bolje placana pozicija in napredovanje. Denarno sem sicer v liniji s planom, a sam pri sebi pretehtavam ali sedaj izpolniti zeljo na kateri sem gradil dobra tri leta, se ji popolnoma predal in zaradi tega izpustil marsikaj iz rok. Na drugi strani je dilema, ce je vredno sedaj izpustiti karierno priloznost, ki se redkokdaj ponudi 22letniku. Lahko da, ce zdaj ne odrinem na pot, ne bom nikoli. Mozno pa je tudi, da bom po potovanju brez denarja, brez pametne sluzbe, pristal nekje v slabo placani poziciji. Hmm,.. Ne vem, sovrazim o tem razmisljat, ampak odlocitev moram nekako imeti na pladnju do naslednjega torka, ker po planu potovanja v SLO pridem konec junija. Tezko se je postavit v mojo situacijo, a ce ima kdo kak nasvet, le na plano. Ena izmed opcij, ki jo pretehtavam je tudi ostanek v UK do jeseni, shipping motorja v Buenos Aires Oktobra/Novembra in potem touranje Juzne Amerike, ko bo tam poletje. Pusti službo in pojdi! Po dobri službi, karieri in več denarja boš postal zanimiva partija za poročiti, potem pride družina in druge obveznosti zaradi katerih spet ne boš mogel iti. Priložnosti bo še veliko, če ne takršnih pa drugačnih. Vse se obrne, na koncu šteje le kako si živel, ne koliko si zaslužil. malakai, UnionJack, Kmet2 in 3 others 6 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
vandrovec Objavljeno Maj 29, 2016 Deli Objavljeno Maj 29, 2016 (popravljeno) Italijani imajo nek pregovor, ki pravi: chi non rischia non fischia (kdor ne reskira ne žvižga) Lahko se pa odločiš racionalno in boš bolje živel (žvižgal pa ne boš) Popravljeno Maj 29, 2016. Popravil vandrovec Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Pervy Objavljeno Junij 2, 2016 Deli Objavljeno Junij 2, 2016 če ni to kariera pri kateri boš čez 3 leta 100% sam svoj šef in imel denar potem pozabi. v sistemu kake firme nikoli več ne boš svoboden za kaj takega. motolover ima prav. mogoče zdaj izgleda kot super kariera ampak boš prej ali slej nekje obtičal. potem pa familija, hiša,.... pa boš bolj resno lahko na motorju spet šele po 40 letu. jaz sem zaradi "kariere" marsikaj opustil (tudi plane kot je tvoj) pa na koncu kariera tudi ni fenomenalna in ne bom ne bogat ali samostojen kmalu. vedno pride nekaj vmes na kar nimaš vpliva. kriza, propade firma, tvoji poslovni partnerji,... evo še malo pa bom 40 pa bom lahko začel razmišljati o turah kjer otroke pustim babici za 14 dni. okili sveta pa bom verjetno lahko začel sanjati čez 10 let če bo sreča. na poti pa boš tudi marsikaj videl in spoznal in se ti druge možnosti odprejo, mogoče boš na antartiki delal kariero. Kmet2 in VS800 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se