DAMI34 Objavljeno Maj 10, 2017 Opozori Objavljeno Maj 10, 2017 pred eno uro, sesir pravi: Pri tvojih hitrostih tak še od apn gume ne spusti... Res,vedno enako?Pol so to edinstvene gume in si zaslužijo vpis v guinesovo knjigo rekordov..aja do 80kmh enako pol piši kot ti misliš,da je res in ne neki na blef!Men je apn šel po števcu drugega motorja več! Evo dami poveličevanja in hvaljenja Mitas kot oh in sploh guma! Ne, spet narobe in takšne žalitve, kot ji ti stresaš na Snecerja bom v bodoče brisal. smatraj, da sem te opozoril!! Za njegov stil vožnje je guma optimalna in mu dobro služi skozi celotno obdobje, to je povedal, to je napisal in ima pravico do takega mnenja. Tex, igc1, schwantz in 1 other 4
Popularna objava Snečer Objavljeno Maj 10, 2017 Popularna objava Opozori Objavljeno Maj 10, 2017 Ne, jaz skozi celotno obdobje gumo fotografiral in opisoval opažanja, tako pozitivna kot tudi kaj slabšega. Moja hitrost vožnje je prometu v pretežni meri takšna kot se pričakuje od udeležencev v prometu, to je v skladu z omejitvami in razmerami in za take atribute tudi proizvajalec dela gumo, ki nekako priporoča 10k km. Lahko ti povem lani za sneg, ki me je ujel aprila na AC na Trojanah in dalje. Pri Vranskem je že bil oprijet cestišča ob cesti pa obrnjena vozila (bel BMW3, pogon zadaj). Osebna vozila so vozila za mano, noben me ni upal prehiteti, vozilo se je 60-70, verjetno so čakali, da motorista prvo skipa Tudi v takšnih razmerah se je Mitaska pokazala, da je dokaj normalno vozna. In mislim, da če sem z gumo s tem setom prevozil Korziko, se peljal na otok Man čez celo Evropo in vseh alpskih prelazih nazaj in še kje, da sem z njo naredil 13k v vseh pogojih, potem lahko samo rečem, da gumi čisto nič ne fali. In zato sem jo spet nabavil, ker povsem zadostuje mojim potrebam. Najbolj všeč pri tej gumi pa mi je, da je bolj udobna, mehkejša napram Dunlopu in da ima lepšo parabolo padca v ovinek. So pa tu na forumu še drugi, ki so s takšno gumo naredili le 30% moje kilometrine, vendar pri povsem drugačnem stilu vožnje pa v večini primerov slišimo samo pozitivne odzive. In ja, celotno življ. obdobje se je enako obnašala, enak grip itd. To lastnost oglašuje tudi proizvajalec. In guma tudi ni premazana na začetku s tistim voskom, da drsi ko satan, ampak je out of the box za vožnjo. ALEŠ M, IF7, Quest in 7 others 10
dlicen Objavljeno Maj 10, 2017 Opozori Objavljeno Maj 10, 2017 pred 30 minutami, Snecer pravi: Lahko ti povem lani za sneg, ki me je ujel aprila na AC na Trojanah in dalje. In mislim, da če sem z gumo s tem setom prevozil Korziko, se peljal na otok Man čez celo Evropo in vseh alpskih prelazih nazaj in še kje, da sem z njo naredil 13k v vseh pogojih, Legenda.
Borutt Objavljeno Maj 10, 2017 Opozori Objavljeno Maj 10, 2017 Moje Mitaske so kr neki, ker držijo. In sicer držijo od začetka do sedaj, ko je za njimi 12k km. Je pa res, da je zadnja postala čudna v smislu obrabe, saj po sredini ni enakomerno obrabljena, ker je nekje bolj, drugje manj obrabljena.
DAMI34 Objavljeno Maj 10, 2017 Opozori Objavljeno Maj 10, 2017 pred 7 minutami, Borutt pravi: Moje Mitaske so kr neki, ker držijo. In sicer držijo od začetka do sedaj, ko je za njimi 12k km. Je pa res, da je zadnja postala čudna v smislu obrabe, saj po sredini ni enakomerno obrabljena, ker je nekje bolj, drugje manj obrabljena. katere pa voziš? Verjetno SF+ ampak? ps, tut moje mitaske so neenakomerno obrabljene, največkrat zadnje zmanjka na sredini
Borutt Objavljeno Maj 10, 2017 Opozori Objavljeno Maj 10, 2017 pred 54 minutami, DAMI34 pravi: katere pa voziš? Verjetno SF+ ampak? ps, tut moje mitaske so neenakomerno obrabljene, največkrat zadnje zmanjka na sredini TerraForce. Saj veš, da imam enduro motor . Imajo veliko ravninskih kilometrov zaradi avtoceste in bližnjic do juga Balkana ali nekam bolj severno. Neenakomerna obraba je pa vidna tako, da je na sredini vsake toliko bolj obrabljena. Upam, da mi dobrotnik čimprej zrihta nove.
giro Objavljeno Maj 10, 2017 Opozori Objavljeno Maj 10, 2017 A kdo ve kakšna je razlika pri SF+ glede na barvo črt (modre, oranžne..), ki so na tekalni površini? Je to samo interna Savska oznaka, a je mogoče trdota? Wakasaki 1
Cartman Objavljeno Maj 10, 2017 Opozori Objavljeno Maj 10, 2017 pred 11 urami, DAMI34 pravi: vsi pravijo, da Mitas drsi Kdo so to vsi? Tonček k je šel na Grobnik? Francl, k gre 2x letno na cesto? Že Mitas 2016 in 2017 sta kr precej različni. Verjem, da vsako leto po malem spremenijo gume. Nekateri proizvajalci bolj nekateri manj. Prilagajajo se raziskavam tržišča, iščejo cenejše materiale, zamenjujejo določene komponente, ne nujno na slabše, interes vsakega proizvajalca je boljši izdelek za čimnižjo ceno. (nabavno, tržno samo po potrebi) Na Z900 mam dunlop Din neke cifre. Men slabši od Mitasa, pa ne na oprijemu, ampak na povratnih informacijah zadnje, težje določam mejo oziroma občutim grip. A ni to nek najbol neumnega na svetu? Ko slovensko pivo. usakič drugačno. drgač pa....gume na cesti držijo zadost. kdor išče rob gripa sodobne gume v prometu, bo kad-tad polnil črno kroniko, policiske zapisnike itd itd itd. Darwin pač. vuk76, Roger G. Jagger, makib in 6 others 9
Wakasaki Objavljeno Maj 10, 2017 Opozori Objavljeno Maj 10, 2017 pred eno uro, giro pravi: A kdo ve kakšna je razlika pri SF+ glede na barvo črt (modre, oranžne..), ki so na tekalni površini? Je to samo interna Savska oznaka, a je mogoče trdota? Morda letnik....?
DAMI34 Objavljeno Maj 11, 2017 Opozori Objavljeno Maj 11, 2017 pred 11 urami, Cartman pravi: A ni to nek najbol neumnega na svetu? Ko slovensko pivo. usakič drugačno. drgač pa....gume na cesti držijo zadost. kdor išče rob gripa sodobne gume v prometu, bo kad-tad polnil črno kroniko, policiske zapisnike itd itd itd. Darwin pač. O tem ne morem soditi, dokler gre na bolje, predvidevam/špekuliram, da so to zahteve kupcev/tržišča, ter lasten interes po izboljšavi. Da so naredili za odtenek bolj togo prvo, vem da je bil zahtevek nemškega kupca, da so dodal siliko za izboljšanje oprijema in podaljšanje življenske dobe (malce na račun oprijema v idealnih pogojih) pa ne vem zakaj, ampak meni je čisto qul
sesir Objavljeno Maj 11, 2017 Opozori Objavljeno Maj 11, 2017 pred 2 urami, DAMI34 pravi: pa ne vem zakaj, ampak meni je čisto qul Jz pa vem... Ja ker kuješ Mitas v nebesa...
DAMI34 Objavljeno Maj 11, 2017 Opozori Objavljeno Maj 11, 2017 pred 3 minutami, sesir pravi: Jz pa vem... Ja ker kuješ Mitas v nebesa... pričakujem, da boš tvojo trditev podkrepil z dejstvi, povezave na moje zapise, citiranja itd... sesir 1
GoBobi Objavljeno Maj 11, 2017 Opozori Objavljeno Maj 11, 2017 (popravljeno) pred 11 minutami, DAMI34 pravi: pričakujem, da boš tvojo trditev podkrepil z dejstvi, povezave na moje zapise, citiranja itd... ...al pa vsaj s premikajočimi se slikcami . Ajd! Popravljeno Maj 11, 2017. Popravil GoBobi DAMI34 1
sesir Objavljeno Maj 11, 2017 Opozori Objavljeno Maj 11, 2017 (popravljeno) pred 39 minutami, DAMI34 pravi: pričakujem, da boš tvojo trditev podkrepil z dejstvi, povezave na moje zapise, citiranja itd... Sicer sem se hecal... Vendar si večkrat napisal kako si sprobal druge gume(seveda turing gume,kar ne zapišeš) in da zdaj voziš že 8 set Mitas športnih in tako zelo zadovoljen z njimi... Ma saj kul jz tk ne vozim več težkega mopija pa danes se mi ni za tipkat...sploh za nek vana be prepir.... Popravljeno Maj 11, 2017. Popravil sesir
Snečer Objavljeno Maj 11, 2017 Opozori Objavljeno Maj 11, 2017 @sesir ker smo pač v temi Mitas, daj povej, katere mitaske si sprobal in kak se ti zdijo.
DAMI34 Objavljeno Maj 11, 2017 Opozori Objavljeno Maj 11, 2017 Pravkar, sesir pravi: Sicer sem se hecal... Vendar si večkrat napisal kako si sprobal druge gume(seveda turing gume,kar ne zapišeš) in da zdaj voziš že 8 set Mitas športnih in tako zelo zadovoljen z njimi... Ma saj kul jz tk ne vozim več težkega mopija pa danes se mi ni za tipkat...sploh za nek vana be prepir.... količina zvoženih pnevmatik še ne pomeni, da jih kujem v zvezde Vozil sem s20, bt16pro, angel GT, SS1 in SS2....razlike sem opisal. dovolj dobre zame in moj stil so SF+, hkrati cenovno ugodne, ter jih ima moj vulkanizer. Če se mi pa en dan sprdne, bom pa druge gor nabil Pravkar, Snecer pravi: @sesir ker smo pač v temi Mitas, daj povej, katere mitaske si sprobal in kak se ti zdijo. za skuter. Do trgovine in bifeja limajo, domov pa mal drsijo GoBobi, sesir in Roger G. Jagger 3
sesir Objavljeno Maj 11, 2017 Opozori Objavljeno Maj 11, 2017 pred 4 minutami, DAMI34 pravi: količina zvoženih pnevmatik še ne pomeni, da jih kujem v zvezde Vozil sem s20, bt16pro, angel GT, SS1 in SS2....razlike sem opisal. dovolj dobre zame in moj stil so SF+, hkrati cenovno ugodne, ter jih ima moj vulkanizer. Če se mi pa en dan sprdne, bom pa druge gor nabil za skuter. Do trgovine in bifeja limajo, domov pa mal drsijo Angel pa sploh ni po mojem okusu ali fajna guma..mora biti Mitas veliko boljše...ne vem kak bi lahko bila guma kerekoli firme višjega ranga slabša...tuk mi angel ni bil všeč! Ja moj skuterček...absolutno ne drsijo...seveda do 40kmh in z zelo previdno vožnjo do trgovinice..... Kje sem jz zapisal da Mitas drsi?Prej je problem zame ker ne oz bi bil pred poškodbo... Recimo na SC mi glih drsenje gume všeč!Veliko več povratnih informacij in veš kdaj si na meji!
giro Objavljeno Maj 14, 2017 Opozori Objavljeno Maj 14, 2017 Ob Wednesday, May 10, 2017 ob 20:54, Rogerg pravi: Interna Če to drži, potem se morajo gume proizvedene v enakem časovnem obdobju, recimo v januarju 17, med seboj po nečem razlikovati? (in to ne po tem, ali so bile narejene v jutranji ali v nočni izmeni)
Cartman Objavljeno Maj 14, 2017 Opozori Objavljeno Maj 14, 2017 pred 42 minutami, giro pravi: Če to drži, potem se morajo gume proizvedene v enakem časovnem obdobju, recimo v januarju 17, med seboj po nečem razlikovati? (in to ne po tem, ali so bile narejene v jutranji ali v nočni izmeni) Barvne crte so dimenzija. 180/55-17 ima modro crto. 120/70-17ciklamasto. 190 mislim da oranzno. ko vidis skladovnico ti je prec jasno kako nujne so take oznake. DAMI34, gretzky, bajkr88 in 3 others 6
giro Objavljeno Maj 14, 2017 Opozori Objavljeno Maj 14, 2017 pred 42 minutami, Cartman pravi: Barvne crte so dimenzija. 180/55-17 ima modro crto. 120/70-17ciklamasto. 190 mislim da oranzno. ko vidis skladovnico ti je prec jasno kako nujne so take oznake. Super, hvala. Ta je bla insajderska, ane))
tomash Objavljeno Maj 18, 2017 Opozori Objavljeno Maj 18, 2017 Ob 30. 4. 2017 ob 16:48, Wakasaki pravi: in je že kakšen vtis? Vredu so te Mitas gume. Do sedaj naredil cca 1k km in se mi zdi da je to to. giro 1
Tratnjak Damijan Objavljeno Maj 18, 2017 Opozori Objavljeno Maj 18, 2017 Pozdravljeni. Tudi sam sem bil navdušen nad ceno in jih naročil za enduro. Sprednja 90/90R21 ne vem več kater hitrostni razred, zadnja pa 130/80R17 in ko so gume prišle smo jih hotli namontirat. Pa je bla sprednja, čeprav istih dimenzij kot predhodna metzeller, ni in ni hotla na obroč. Pri merjenju zadnje pa je bila za 4 cm manjša v zunanjem premeru od metzellerke. Tko, da sem jih vrnu nazaj in naroču gume za moj motor. Bostjan L 1
jskrablin Objavljeno Maj 18, 2017 Opozori Objavljeno Maj 18, 2017 pred 17 minutami, Tratnjak Damijan pravi: Pozdravljeni. Tudi sam sem bil navdušen nad ceno in jih naročil za enduro. Sprednja 90/90R21 ne vem več kater hitrostni razred, zadnja pa 130/80R17 in ko so gume prišle smo jih hotli namontirat. Pa je bla sprednja, čeprav istih dimenzij kot predhodna metzeller, ni in ni hotla na obroč. Pri merjenju zadnje pa je bila za 4 cm manjša v zunanjem premeru od metzellerke. Tko, da sem jih vrnu nazaj in naroču gume za moj motor. Kater motor pa katere Metzelerke? Jaz sem do zdaj ene par Mitask 90/90R21 zmontiral pa nikol ni bilo problema s premerom...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se