Skoči na vsebino

Ali se boste cepili proti Korona virusu  

64 članov je glasovalo

1. 1. Ali se boste cepili proti Korona virusu

• Da, seveda, takoj ko bo možno
      24
    • Ne vem, počakal bom, da vidim kako deluje na drugih
      15
    • Niti slučajno, naj čipe vgrajujejo drugim
      10
    • Seveda, drugače ni možen 5G sprejem na telefonu
      15

Priporočene objave

Objavljeno
pred 10 urami, DAMI34 pravi:

(mama ne pusti), ker je bil v kontaktu s človekom. :P

Še dobr.. sam še sliko stika tvojga sina z živaljo si morm spravit iz glave..

Objavljeno
On 7/22/2021 at 9:47 AM, Erikcslo said:

218390061_337721674611548_2986500562090735972_n.jpg

jih poznam kar nekaj ki bi se cepili s takim đonsonom, sicer upam da doda samo lase ne tut ostale mentalne težave...

• Všeč mi je 2
Objavljeno

?

FB_IMG_1627215145352.thumb.jpg.1c9490a3acd4195e74baa78ea3ae3ffe.jpg

Objavljeno

Kaj bi šele bilo če bi se norčeval iz korone ?

Objavljeno
32 minutes ago, DAMI34 said:

Kaj bi šele bilo če bi se norčeval iz korone ?

Bi ga kronali

Objavljeno

?A lahko tole kdo preveri? ?

"
Novi kretenizem naših oblasti je čez noč postal podobna igra kot lovljenje Pokemonov okol bajte pred par leti al pa zbiranje sličic in nalepk za albume v naših mladih letih.
Namreč, zVEM app omogoča, ne samo da si namestite svoj QR za PCT, ampak kateregakoli drugega, ali od prijateljev, sorodnikov in znanih slovenskih osebnosti. Minister Poklukar, ki je prvi javno objavil svoj QR, je vreden 50 točk, ga mam. Največji Pokemon pa bo Janez Ivan, tisti, ki ga dobi prvi, bo veliki zmagovalec.
V aplikaciji preprosto dodate nov certifikat, poskenirate QR kodo s kolegovega telefona (ali recimo ministrovo...) in voila, že imate polno veljaven certifikat za obisk prireditev, gostiln in prehod meje. Ubi bože, v kakih butalah mi živimo! In hvala, minister!!! ? (in ne, vašega certifikata ne morete narediti neveljavnega... ?
(ja, prav razumete, cela slovenija lahko ima na telefonu PCT od ministra, pa tega ne morejo spremenit, ker pri preverjanju ne vidijo imena ?"

225444495_10161200454003266_7535785038020705523_n.jpg

Objavljeno (popravljeno)
pred 33 minutami, Alla pravi:

sem preveril .. je njegovo potrdilo z datumom rojstva in navedenimi odmerki 

posnetka zaslona pa ne morem narediti ;) 

evo .. sem drugače naredil

Opis ni na voljo

Opis ni na voljo

Popravljeno . Popravil maus
  • Všeč mi je 2
Objavljeno

dobra rešitev za necepljene :D

Žal čez mejo ne vela, ker gladajo tudi osebni dokument..za dol, za domol nič (bolj slučaj kot pravilo, je pa res da do sedaj nisem nikol kazal papirjev za domov 3x bil v CRO). Za BIH so prav tako skeniral certifikat, oboji in v obe smeri, pa še prometno oba krat gledali (kazni morajo bit plačane itak)

Objavljeno
pred eno uro, Alla pravi:

"

225444495_10161200454003266_7535785038020705523_n.jpg

Screenshot_20210729-102457_CovidGO.jpg

• Haha 2
Objavljeno

in diplomatsko imuniteto :P

Objavljeno
Just now, Alla said:

A zdaj bo melo pol SLO naloženo Poklukarjevo QR kodo? ?

Lahko za v gostilno. Samo če te išpektor ali policaj dobi, pa je ovadba. Več bo pravnik povedal.

Objavljeno
pred 1 minuto, ftp pravi:

Lahko za v gostilno. Samo če te išpektor ali policaj dobi, pa je ovadba. Več bo pravnik povedal.

Poanta tegale je šalabajzersko narejena aplikacija, za katero je vlada plačala kar lep kupček denarja.

Našega denarja....

Objavljeno
pred 3 minutami, Alla pravi:

Poanta tegale je šalabajzersko narejena aplikacija, za katero je vlada plačala kar lep kupček denarja.

Našega denarja....

Kako sploh lahko dvomiš, da je narejena šelebajzersko. :)

Objavljeno
12 minutes ago, Alla said:

Našega denarja....

Ni bila narejena šalabajzerko ampak zamišljena. Naredili so jo točno tako kot je bilo naročeno, saj jo uporablja tudi policija, samo tisti ki je naročil izdelavo ne ve kaj so osebni podatki in kdo jih lahko vidi.

Objavljeno

Zamišljena in narejena.....glavno, da denar kroži, kajne....predvsem iz naših žepov v posvečene žepe....

• Všeč mi je 3
Objavljeno (popravljeno)

Verjetno imaš prav, ampak kot dober informatik se vedno "kregam" s stranko in ne razvijam slabih rešitev kot jih predlaga stranka. Ponjavadi celo sami pridejo do drugačne rešitve ker imam toliko dodatnih vprašanj o robnih pogojih, ki so jih prej pozabili :) Seveda so svetle izjeme, ki točno vejo kaj želijo in je veselje z njimi delat... so pa ponavadi bolj tehnične stroke, kjer so pravila jasno določena, s fdv-jevci je težko (žal, ne me tepst, moje izkušnje).

Popravljeno . Popravil BlackDoc
Objavljeno
pred 49 minutami, Alla pravi:

Našega denarja....

Ni res... poanta po FB in še kj je bila, da koda ne pokaže ničesar, da je od Pokemona, kar sem dokazal, ko sem jo skeniral.

Sedaj se kregajo o tem, kaj naj pokaže aplikacija .. če pokaže ime in priimek ter datum rojstva ni prav, če pa ne pokaže nič oziroma samo da je veljavna, je pa nemogoče preveriti potrdilo čigavo je.

Ko, da če pokažeš papir, gor ni ime in priimek ? 

Ko v Enter Cro ali še kje vpisuješ vse podatke in prilagaš slikane oziroma skenirane dokumente.

Ko da, ko greš k zdravniku na pregled, ne visuješ osebnih podatkov in celo telefonsko navedeš ...

itak driske vse moti ... ampak .. kakorkoli se upiramo temu, bo to postala naša realnost ;) 

• Všeč mi je 2
Objavljeno

kakorkol, pred dobre pol leta je po Janševih besedah ena druga aplikacija skoraj izkoreninila korono..sam povem. Je dnar v igri pa še kak.

• Všeč mi je 2
Objavljeno
pred 4 minutami, maus pravi:

.....

itak driske vse moti ... ampak .. kakorkoli se upiramo temu, bo to postala naša realnost ;) 

Driske, k vse moti, si ne želijo "kitajskega sistema" sodobnega suženjstva.  Tudi zate.

Objavljeno
pred 1 minuto, Alla pravi:

Driske, k vse moti, si ne želijo "kitajskega sistema" sodobnega suženjstva.  Tudi zate.

tudi ne ameriškega sistema sodobnega suženjstva ... več lačnih je v Ameriki kot na Kitajskem ;) 

Na pokemone pa nimaš odgovora ko si zavajala z objavo  :P 

Objavljeno
33 minutes ago, maus said:

Ni res... poanta po FB in še kj je bila, da koda ne pokaže ničesar, da je od Pokemona, kar sem dokazal, ko sem jo skeniral.

Sedaj se kregajo o tem, kaj naj pokaže aplikacija .. če pokaže ime in priimek ter datum rojstva ni prav, če pa ne pokaže nič oziroma samo da je veljavna, je pa nemogoče preveriti potrdilo čigavo je.

Ko, da če pokažeš papir, gor ni ime in priimek ? 

Ko v Enter Cro ali še kje vpisuješ vse podatke in prilagaš slikane oziroma skenirane dokumente.

Ko da, ko greš k zdravniku na pregled, ne visuješ osebnih podatkov in celo telefonsko navedeš ...

Poleg tega tvoji podatki niso na čelu napisani, da bi kdorkoli videl. Še vedno se boš sam odločil ali hočeš v lokal, koncert,... in prostovoljno pokazal potrdilo. Če ne pač doma ostaneš.

Če te pa na blagajni vpraša da pokažeš dokumente da si polnoleten, da lahko alko ali čike  kupiš (za nas ki mladostno zgledamo :whistle:) pa ni težav osebno pokazat trgovki.

Tudi ko greš na testno vožno motorja ali avta, ti kopirajo vozniško ali osebno, pa obrazec s podatki izpolneš, pa tudi nobenega problema.

Samo tu je problem in vedno enim in istim. Tistim ki so proti vsemu.

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!