Skoči na vsebino

Yamaha XT 660 X in R

bobokrajnc

Priporočene objave

me prav zanima kaj ti sploh stvaraš....

a boš iz svojih R naredo X felgne al zakaj rabiš šprikle delat???

:)

Mnja. Mučkam in mučkam in si stroške delam =)

Na kratko: kupil sem ene zvite obroče za X. Zadnji obroč imam nov, prvi pa je čisto malo zvit, ampak ne udrt, in če bi se ga dalo poravnat bi uporabil tega, če ne pa bom najdu druzga. Zakaj sem rabil sliko: zato ker sem sam sestavljal feltno z novim obročem, pa mi nekaj ni blo čist jasno, scentrirat jo bom dal pa kolesar-mojstru.

Ja, na svojo R bi rad nataknil supermoto obroče, en majstr mi bo dal distančnike v vilice, da bodo trše, pa gostejše olje not. Motor bo pol mejčkeno nižji spredaj, ampak menda neverjetno vozen.

No in ker se bo zdaj gotovo pojavil predlog oz. vprašanje: "zakaj pa ne prodaš in kupiš X, če si jo želiš" bom kr že zdaj napisal odgovor: ker mam veselje probavat stvari in bi rad videl kako bo zadeva delovala. Če ne bo ok, lahko še vedno namontiram R kolesa nazaj in prodam X feltne :)

Bom poročal ;)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Živjo. Razmišljam ,da bi na svoji yamci xtx zamenjal sprednji zobnik ( za en zob večja šajba ) zdaj pa me zanima vaše mnenje oz izkušnje ,če je že kdo od vas to storil kako se stvar obnese v praksi? Pridobim na končni hitrosti, se moč bolj porazdeli med prestave ??? Bi bil hvaležen za kakšen nasvet.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Večinoma dajo zob manj. Zob več pridobiš malenkost na hitrosti. Moraš pa računat, da števec ne bo več kazal prave hitrosti in prevoženih km. Poberi si ta programček je namenjen prav za to.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Hvala. Sam jst sm mislo da bi dal večji zobnik , ker motor dost dobr vleče pa med prestavam dost hiter obrate nabije zato. Bolj se mi gre za udobje med vožnjo.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

no lepo Mattithyahu =) sej prav, neki je treba delat pa sprobavat :)

jst sem mislo, da boš pobral srca od R in dal samo obroče od X.... torej ti pa boš imel potem lahko x in r če sem prav razumel...

mene je pa začela yamahca razočararavat....neki je začelo v mašini se oglašat, se fajn sliši v nižjih obratih,vendar ne pri preveč nizkih.Sliši se bolj,ko daš malo gasa.... enako se je začelo pri kawasaki klr 250, je potem zdrobilo odpiralec ventilov, grbasto akso, ventil je pado noter.....zgrešena investicija, zdej se ga pa rešit ne morem :whistle:

upam da ni kaj podobnega z mojo lubiko....

še bolj pa upam da ni krivo Valvoline olje...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

no lepo Mattithyahu =) sej prav, neki je treba delat pa sprobavat :)

jst sem mislo, da boš pobral srca od R in dal samo obroče od X.... torej ti pa boš imel potem lahko x in r če sem prav razumel...

mene je pa začela yamahca razočararavat....neki je začelo v mašini se oglašat, se fajn sliši v nižjih obratih,vendar ne pri preveč nizkih.Sliši se bolj,ko daš malo gasa.... enako se je začelo pri kawasaki klr 250, je potem zdrobilo odpiralec ventilov, grbasto akso, ventil je pado noter.....zgrešena investicija, zdej se ga pa rešit ne morem :whistle:

upam da ni kaj podobnega z mojo lubiko....

še bolj pa upam da ni krivo Valvoline olje...

Ja, v bistvo sem pobral peste od R in nanje zdejle montiram X obroče. Le da sem dokupil še ene R feltne (povite) tako da bom imel R in X kolesa, ja. Peste od R in X so identične btw :krneki:

Da imaš težave? Hm, ful čudno. Moram rečt da si prvi znanec ki je postokal. Poznam en kup xtejk tlele okol pa so vsi zadovoljni in brez težav zaenkrat in noben ga ne špara. Dvomim da je krivo olje, menda si dal tapravga not, ne od kakšnega dizla. Le da ga je dovolj. Ga je treba kr čekirat tam na ene 2000 vsaj. Jazst ga še pogosteje. Je pač 1 cilinder. Uporabljam pa ELF 4T 10W50. Na vem, vprašaj kakega serviserja. Jazst bi zagotovo.

Glede zgrešenih investicij se pri motorizmu ne smeš kej preveč sekirat. To je jama brez dna in pač keš izginja dokler ga je kje kaj. Pač sh!t happens :whistle:

Popravljeno . Popravil Mattithyahu
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

uh, daleč da nebi bil zadovljen z njo, samo trenutno se je to začelo oglašati, im je me samo strah da nebi bilo kaj pri vrhu celindra....v zadnji fazi, pa če že je, bom vsaj nabavo nov športni odpiralec ventilov :P ni vse tako črno kot zgleda :)

sej v sredo, se bom oglasil do enega serviserja, da oceni kaj bi lahko to bilo, oziroma kako nevarno je, mogoče se oglaša le kakšen ležajček. who knows. bolš pa tud da razdre, pa zamenja kej zdej, kot pa sredi sezone.

no, če bo mojster reko, da to ni taka stvar, ga pa šibnemo na Grobnik ima namen kdo it?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Sem zadnjič bral na xt forumu je nekemu hrvatu šla gred-ležaji na 23000km. Redno servisiral.

Motor je vedno bolj ropotal, ko so odprli mašino presenečenje. Je najbolje peljat takoj na servis, da ne bo še več škode.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

post-18837-1209579710_thumb.jpgpost-18837-1209579667_thumb.jpg

Čas je za novo katero priporočate? Mislo sm da bi dal gor mal trjšo. In kje bi blo za dobit pirelijeve gume pa kolk so cene kaj okvirno ?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ja si kr lepo zradiru gumo, js sm že 2 zradiru še mal bolj :evilgrin: Em gor mam zdaj dunlop qualifier pa se mi zdi malo boljša kot pirelika. Pa ceneje se jo da dobit! Drugače pa tudi pri Šerbineku na Štajerskem imajo baje zelo ugodne cene gum!

LP

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ja si kr lepo zradiru gumo, js sm že 2 zradiru še mal bolj :evilgrin: Em gor mam zdaj dunlop qualifier pa se mi zdi malo boljša kot pirelika. Pa ceneje se jo da dobit! Drugače pa tudi pri Šerbineku na Štajerskem imajo baje zelo ugodne cene gum!

LP

tnx

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jah kaj naj rečem, z pirelijevo sm bil zelo zadovoljen saj se je motor držal v zavoj tud ko sm ga precej položil... Sama vzdržljivost pa je druga stvar, namreč ko sm kupo motor pred 3 meseci je bla guma skor nova oz. mela je okol 80% profila, uničo pa sm jo po samo malo manj kot 2000 kilometrov. Res pa je da se malo bolj na trd vozim relacije kot Prevorje-Kozjanski grobnik :lol: , Marija Reka... No odločo sm se da vzamem isto kot je saj so mi kolegi svetovali da je fajn met gume istega proizvajalca in tudi tipa na obeh kolesih.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

• 2 tedne pozneje...

No neki razmišljam o nakupu wingsov za mojo yamaho... a ma kdo od vas in kak ste kaj zadovoljni pa glede cen če se lahk mal razpišete.Hvala

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

No neki razmišljam o nakupu wingsov za mojo yamaho... a ma kdo od vas in kak ste kaj zadovoljni pa glede cen če se lahk mal razpišete.Hvala

Dan!

Hmmm... kolkr je meni znano Wings dela samo za KTM. Včasih je delal za vse, brez papirjev, danes pa samo za KTM, s papirji. Ampak ne me držat za besedo. Poglej na www.wings.si pa ga povprašaj, mogoče ima kaj, ali pa mogoče paše na XT kak drug slip-on. Kar pa se kvalitete tiče nimaš kaj skrbet. Izdeluje vrhunsko robo.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Hvala za odgovor. Ja sm že vido wingse na tem modelu tak, da mislim se da zimprovizirat. Bom k vprašo prek maila.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

drugač pa leo vince ni slab pa poceni se ga da dobit homologiranga. za številko ter ceno mi piš na pm, če te seveda zanima!

post-14445-1210598035_thumb.jpg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

drugač pa leo vince ni slab pa poceni se ga da dobit homologiranga. za številko ter ceno mi piš na pm, če te seveda zanima!

post-14445-1210598035_thumb.jpg

Sry me ne zanimajo. Sm pa dobo odgovor od gospoda Marovič Gorazda, ki pravi da izpuhov za moj motocikel žal ne delajo rorov. Nč mam pa varijanto, da odprem rore sm zvedo dans,da bi mi jih tule en lokalni maher odpre... gopod "Raček"

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Sry me ne zanimajo. Sm pa dobo odgovor od gospoda Marovič Gorazda, ki pravi da izpuhov za moj motocikel žal ne delajo rorov. Nč mam pa varijanto, da odprem rore sm zvedo dans,da bi mi jih tule en lokalni maher odpre... gopod "Raček"

Sem slišal enkrat odprte rore, pa mi ni bil všeč zvok. Tak kovinski je bil. Osebno jih nebi odpiral. Ti pa priporočam, da najdeš nekoga ki jih ima, pa jih poslušaj, pol se pa odloči.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Tkole, aro sm že vplačal, zdaj bi mogu v roku enga tedna dobit XTR. Sicer sem se ogreval tudi za Tenerejko, ampak na žalost so več al manj že razprodane, če pa že, bi jo verjetno lih prot koncu sezone dobil, tko da eno leto pa ne bom čaku, da se bom začel vozit okol. Zanima me glede opreme na splošno, imate kros čelado ali ne, usnjeno jakno ali iz tkanine, pa glede obutve ipd., če priporačate se bolj kros varianta opremit ...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

na tvojem mestu bi se jst upremu z sm kobinezonom pa sm škorni, čelado pa dej al kors al pa to obično stvar okusa oboje čist ql zgleda.... :naughty: :trance_33_sleep: aja pa seveda probi čim bol barve uskladit :unsure: :whistle:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!