Skoči na vsebino

Referendum (september 2003)

Ali naj bodo trgovine ob nedeljah zaprte?  

151 članov je glasovalo

1. 1. Ali naj bodo trgovine ob nedeljah zaprte?

• ZA
      31
    • PROTI
      99

Priporočene objave

Objavljeno (popravljeno)

sej bodo verjetno isto prodali (imeli enako število kupcev) samo...

...za 6 dni potrebujejo manj prodajalk(cev) kot za 7 dni - nekateri bodo leteli na cesto, preostali pa bodo spet imeli nadure kot dosedaj...

...v teh 6 dneh bo večja gneča kot če bi se kupci razporedili na 7 dni...

...možnost izbire kupcev, kdaj bodo kupovali je tako zmanjšana...

...trgovci naj lepo prodajajo 7 dni, kupci kupujejo 7 dni (če komu ne paše lahko ostane doma)...pravice zaposlenih glede počitka pa naj urejajo tako kot v drugioh panogah (določeno maksimalno število ur, počitek, plačilo,...) in poostrijo inšpekcijski nadzor...ne pa da mešajo delovni in odpiralni čas...

Popravljeno . Popravil MaraudeR
Objavljeno

Včasih smo imeli denar, pa ni blo blaga na policah, zdej imamo izbire na pretek in nimamo denarja ... zato se "kregamo" o odpiralnem času trgovin ...

Objavljeno

...za 6 dni potrebujejo manj prodajalk(cev) kot za 7 dni - nekateri bodo leteli na cesto, preostali pa bodo spet imeli nadure kot dosedaj...

In to trdim tudi jaz.

Imeli bodo manj stroškov z delovno silo in dobiček bo večji in za to pri vsem tem gre.

Firme in njihovi direktorji morajo skrbet za dobiček. Zato pa imamo kapitalizem, sicer bi bili v socializmu.

Socialo naj se pa gre država. Simpl ko pasulj.

Tako da še vedno ne vem, kdo koga farba.

Objavljeno

Ej, Ran ali imaš ti otroke pa ženo dobro na vajetih, ali pa ne hodiš v štacuno.

Jaz sicer zelo redko vidim štacuno odznotraj, pa vendar vem, da prisotnost mularije prazni denarnico. Tudi povečano število obiskov rezultira v isto, saj je tooooliko akcij in neverjetno poceeeeni zadev.

In če to odvečnost pomnožiš oziroma dodaš še nedeljo, verjamem, da se trgovcem krepko splača.

Če bi zadeva funkcionirala po tvojem, ne bi bilo skladovnic sladkarij pred blagajnami in ne bi bilo treba vozil 375 m slaloma med stalažami preden pridem do blagajne plačat kile kruha.

Splač ase jim splača vsaj za deležm ki ga predstavlja nedelja v tednu, če ne še več.

In ta izpad dobička bodo plačali ravno tisti, ki so naivno pričakovali največ od takega rezultata.

Referendum sem pa spet jaz plačal :angry: :angry:

Objavljeno
Ej, Ran ali imaš ti otroke pa ženo dobro na vajetih, ali pa ne hodiš v štacuno.

Jaz sicer zelo redko vidim štacuno odznotraj, pa vendar vem, da prisotnost mularije prazni denarnico. Tudi povečano število obiskov rezultira v isto, saj je tooooliko akcij in neverjetno poceeeeni zadev.

In če to odvečnost pomnožiš oziroma dodaš še nedeljo, verjamem, da se trgovcem krepko splača.

Če bi zadeva funkcionirala po tvojem, ne bi bilo skladovnic sladkarij pred blagajnami in ne bi bilo treba vozil 375 m slaloma med stalažami preden pridem do blagajne plačat kile kruha.

Splač ase jim splača vsaj za deležm ki ga predstavlja nedelja v tednu, če ne še več.

In ta izpad dobička bodo plačali ravno tisti, ki so naivno pričakovali največ od takega rezultata.

Referendum sem pa spet jaz plačal :angry: :angry:

Saj sem rekel, da ni nujno da prav razmišljam.

Si me prepričal.

Smo pa potemtakem res ovce.

:D

Objavljeno

Jaz sam vem, da ne smem v te presnete hipermarkete kadar sem lačna, ker zagonim glih 2x več kot bi, če ne bi bla :cry: ... hudiča, ko sem kr naprej lačna :unsure: :wacko:

Objavljeno

Izid referenduma bo nedvomno opogumil še druge marginalce, ki jim kaj ne paše, da si skličejo svojega.

Objavljeno

izid je, kakršen je

če so si res večinoma trgovci priborili proste nedelje, pomeni da so sami pri sebi zmagali, ker se je uresničila njihova želja in nadalje predlog sindikatu

kako je sindikat zadevo izpeljal, je druga stvar

stokat in kritizirat je zdaj odveč (sej sem vedu, da bo tko...)

zdaj so oči uprte v sindikat in ostale pobudnike zakona, kajti tudi oni bodo najebali, če se bo neodpuščenim in morebitnim odpuščenim trgovcem godilo slabše

delodajalci bodo tudi prisiljeni prilagodit se novemu odpiralnemu času, verjetno pa ne bodo začeli zganjati anarhije nad zaposlenimi, ker se od njih pričakuje, da bodo vestno, spoštljivo in s čim manj posledicami sprejeli zakon

zategnimo pasove

Objavljeno
Hecna zadeva... Najprej oplojevanje lezbijk, potem o "zapiranju štacun z življenjsko potrebnim blagom", vhprasham se samo - WHAT IS NEXT!?!??

Predlagam referendum, da ukinejo nedeljske maše, ker morajo cele družine romat v cerkve, namesto, da bi bile doma in se ukvarjale same s sabo. Tudi v cerkvah zapravljajo denar, ko jih te tako vsako nedeljo žicajo. 6 dni v tednu je popolnoma dovolj za k maši it. Družinske vrednote my ass!

Objavljeno

Slovenska dvojna morala naj gre u p**** m****! Folk se v nedeljah vlači po štacunah, ker se nimajo kam dat, pol si pa upajo pred kamerami bit pametni, da je to čisti slučaj in da ne bodo več nikoli prišli. Kakšna zlaganost! Meni, ki ob nedeljah ne nabavljam ne vem kaj, pa pomeni veliko (je že kar mali obred), da grem v nedeljo zjutraj po sveže žemljice in cajtng. Zdaj mi bodo pa še to vzeli. Privoščim jim, da odpustijo vsaj 1000 trgovk. Naj folk potem linča sindikate. Ah, moj k*** jih bodo, pohlevneži! Saj se nobenmu slovencu ne diže, da bi nekaj naredu za svoje življenje. Same rastline smo!

Objavljeno

Žal smo izgubili.

Žal zato, ker izgubiti ni nekaj najlepšega na svetu.

Čez dva dni bomo že pozabili na to.

Gremo naprej, v nove zmage :D

Objavljeno
da grem v nedeljo zjutraj po sveže žemljice in cajtng. Zdaj mi bodo pa še to vzeli. Privoščim jim, da odpustijo vsaj 1000 trgovk.

Lucky, cajteng si naroči, sveže žemljice pa so itak najboljše, če jih kupiš zmrznjene nespečene in jih v pečici zrihtaš, da so sveže in hrustljave, s putrčkom in medom. ... njami :)

Objavljeno
Lucky, cajteng si naroči, sveže žemljice pa so itak najboljše, če jih kupiš zmrznjene nespečene in jih v pečici zrihtaš, da so sveže in hrustljave, s putrčkom in medom. ... njami :)

Pojma nimaš Sym!!!

Ritual, ritual je bistven. In sprehod/odhod po cajtng in žemljice je ritual. To mu bodo vzeli. Ga razumem.

Objavljeno

500W razsvetljava, masovna mobilizacija ter plačane dnevnice pa iskanje večjih kretenov še ne bi bilo uspešno...

Več kot jasno je dejstvo, da smo zares idealna mešanica ras za produkcijo nesmislov prvega razreda...

Kot se je Sym spraševal, kaj bi kanilo biti naslednje vprašanje/pobuda ali kaj drugega - mislim, da bi bila edina logična varianta rešitev celotnega finančnega vprašanja Slovenije z uvedbo davka na vse tujce, ki živijo v tujini (po Montyih). Sedaj pa se lahko organiziramo in župco zakuhamo...

Objavljeno

OK, referendum je propadel :(

Ampak, ali je bilo karkoli dosezenega? Izgleda, da nic. Glede na komentar dr. Cerarja je rezultat referenduma zavezujoc eno leto, ce so vmes volitve, se podaljsa se za eno leto. Se pravi, ce v tem casu sprejmejo zakon, potem morajo upostevati rezultat, ce zakon sprejmejo kasneje, lahko notri napisejo karkoli hocejo (ne glede na rezultat). Do novega zakona bo vse po starem, oz. tako kakor je.

Trgovci bodo se naprej delali ob nedeljah, za dodatke se niso dogovorili (se pa najbrz bodo morali). Najbolj zalostno pri vsej zadevi je to, da se je zacelo z visino dodatka za nedeljsko delo in ko se niso mogli dogovoriti, smo dobili referendum o zaprtju trgovin v nedeljo.

Ali je bilo karkoli dosezenega? Je, v zrak so pognali 600+ Mega SITkov :BUA: :angry:

Ma, idioti. In oni, ki so to zakuhakli :BUA: in mi, ki smo jim nasedli :cry:

PS

Se opravicujem, ce se bo kdo pocutil uzaljenega.

Objavljeno
Kot se je Sym spraševal, kaj bi kanilo biti naslednje vprašanje/pobuda ali kaj drugega - mislim, da bi bila edina logična varianta rešitev celotnega finančnega vprašanja Slovenije z uvedbo davka na vse tujce, ki živijo v tujini (po Montyih).

Bi predlagal referendum, da se poslancem znizajo place za 80 procentov,... Samo je cisto brez veze,... Kaj pomeni rezultat na referendumu, glej moj prejsni post.

Mah, skoda casa, zivcev in denarja.

Kako ze gre tisto? Aja, deli in vladaj (divide et empera, ce sem prav napisal, najbrz nisem :) )

Objavljeno

...mimgrede a vi veste s kom je Zoran oženjen :hmm: jest dam roko u ogn če bodo v naslednjih dveh letih zaprl hipermarkete v nedeljah oz. da bodo v tem primeru iz principa odpustil nekaj sto prodajalk :mellow:

Objavljeno

Ma kaj zganjaste paniko. Ko se bodo trgovine zaprle ob nedeljah, bomo pa dali pobudo, da bi se trgovine ob nedeljah spet odprle, kajti prepričan sem da je vsaj 70% ljudi proti zaprtju. Problem je le volilna udeležba, ki pa potem ne bo več tako mizerna(upam).

:devil: :devil: :devil: :devil: :devil:

P.S. In šele potem bomo lahko rekli, da smo 1,2 milijarde tolarjev vrgli stran.

:? :? :? :? :?

LP Bojč

Objavljeno

Horjo ti je lepo povedal, to ni isto. Pečice pa žal še nimava. Bo ziher na seznamu, ko se bova ženila. Do takrat pa bom trpel. Če prav razmislim, bom tudi potem. :lol1:

Mimogrede, tega rituala se nisem naučil pri nas. V Evropi majo te stvari bolje urejene. Mi gremo pa v kameno dobo.

Objavljeno
Bi predlagal referendum, da se poslancem znizajo place za 80 procentov,...

Sem takoj ZA!!! In grem zbirat podpise!!! Ti garantiram, da bo udeležba večja, kot včeraj! Kar se referendumov nasploh tiče: po moje, če je udeležba manjša kot 50%, rezultat ne more biti legitimen.

Objavljeno
OK, referendum je propadel :(

Ni propadel, temveč je uspel (če smo že natančni).

Objavljeno

Odvisno od zornega kota. Zame, ki sem glasoval proti je propadel. Za tistaga, ki je bil za, je pa uspel.

OK, je bila sala... :)

Sicer pa, saj je vseeno...

Objavljeno
...mimgrede a vi veste s kom je Zoran oženjen :hmm: jest dam roko u ogn če bodo v naslednjih dveh letih

S kom? A z glavno sunday-shopping-frenzy-woman al kako? :D

Objavljeno

Referendum je uspel :OK:

V nedeljah zjutraj se rajši na motor vsedte pa vozit se pejte

ne pa da po trgovinah bluzite :lol1:

Objavljeno

@Tiger: S praznim želodcem ne morem niti sesti na motor, kaj šele, da bi se vozil.

Mogoče je pa še upanje za nas. Baje, da se lahko zgodi, da bodo male štacunce podobne tistim na bencinskih servisih lahko odprte, ker jih referendumsko vprašanje ni zajelo. Če bodo tamali spet lahko oživeli, bo pa itak zakon. Je*eš megacentre! :BUA:

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!