Skoči na vsebino

Gume - Pnevmatike splošno, dimenzije, legalnost itd..

Priporočene objave

Objavljeno

:lol1: umiram....

ja kaj, a zdj mi pa ti ne verjameš? Snekica2 :P

• Všeč mi je 2
Objavljeno

Kolk pumpaš? Kolk je to še gume ostal po 3500km?

RoadSmart 1 3600km

sredina 1,59mm, robovi 1,66mm

toliko je še materiala. Vendar glede na nekaj zdrsov zadnje pnevmatike, mislim, da je čas že za menjavo. 

Robovi profila se mi vihajo. Rebound mi dopušča samo še en klik...bo treba menjat vzmetenje?

Objavljeno

RoadSmart 1 3600km

toliko je še materiala. Vendar glede na nekaj zdrsov zadnje pnevmatike, mislim, da je čas že za menjavo. 

Robovi profila se mi vihajo. Rebound mi dopušča samo še en klik...bo treba menjat vzmetenje?

Vzmetenju nic ne manjka, Motor bo treba zamenjat .  :smoke:

Objavljeno

RoadSmart 1 3600km

RS ma slabe boke, zlo mal materiala po defoltu..zato tudi zdrsi. Vzmetenje je lahko problem v dvoje, za solo vožnjo po mojem mora zadostvati.

Objavljeno

Vzmetenju nic ne manjka, Motor bo treba zamenjat .  :smoke:

Tako ja, na koncu bo vse na tvojih plečih, ker bom hotu, da bi zrihtaš nekaj popusta pri BMW.ju! =)

• Všeč mi je 2
Objavljeno

RoadSmart 1 3600km

Dej slikco kako se ti viha 

Objavljeno

Dej slikco kako se ti viha 

Upam, da se vidi dovolj razločno, samo to imam na voljo.

img20150515141917.jpg

Objavljeno

Hyper

Men isto dogaja na praktično vseh gumah z izjemo Mitas kjer ni bilo tako izrazito.

Sem mislil, da je zaradi teže in delno mal preveč odpiranja v zavojih.

Kaj moram moped zamenjat ali se da kako drugač porihtat ali je vseeno :hmm: ...

Objavljeno

Men isto dela. A je treba bit zaskrbljen? :O

Objavljeno

Sej na konc od teh robov nc ne ostane.... :evilgrin:

Objavljeno (popravljeno)

za vihanje je največkrat vzrok rebound vendar predno se gre štelat rebound je treba prvo pravilno nastaviti rebound. Za zadnji amortizer meni najbolj odgovarja nekje 30mm poseda zadnjega amortizerja (kar pomeni dvignemo motor v zrak in zmerimo razdaljo navpično nad osovino do neke statične točke nato damo motor nazaj na tla in se na njega vsedemo z vso opremo in zavzamemo tak položaj kot med vožnjo fajn je da malo poskočimo da se vzmetenje posede v normalen položaj. tukaj je potrebna pomoč nekoga da še enkrat zmeri razdaljo od osi do iste tkčke kot prej. Te dve razdalji odštejemo in vrednost more biti nekje med 30-45mm ) ko imamo naštelan preload naštelamo še rebound .

To kar ima hyperjack na sliki je posledica prehitrega rebounda in kot je sam ugotovil ga je treba še upočasniti. Sem videl že precej ljudi s podobnim problemom ki jim je vihalo gumo in so se igrali z reboundom,... niso pa niti imeli naštelanega preloada.

Tako da prvo je potrebno nastaviti preload in šele nato se igramo z reboundom.

In če to še vedno ni dovolj je potrebno investirat v vzmetenje :D

Popravljeno . Popravil ludiluka
Objavljeno

Hyper

Men isto dogaja na praktično vseh gumah z izjemo Mitas kjer ni bilo tako izrazito.

Sem mislil, da je zaradi teže in delno mal preveč odpiranja v zavojih.

Kaj moram moped zamenjat ali se da kako drugač porihtat ali je vseeno :hmm: ...

js sm rešu s kladivom, pa majzlem, sam je zlo zamuden postopek

Objavljeno

Meni se tudi vihajo robovi, a to ne vpliva na oprijem

Ne sploh ne  ;) 

Tej robovi so indikator tega da imaš napačno nastavljeno vzmetenje. In slabo nastavljeno vzmetenje vpliva na vozne lastnosti motorja in navsezadnje tudi na stik gume s cestiščem !

js sm rešu s kladivom, pa majzlem, sam je zlo zamuden postopek

Amater drugič vzemi olfa nož in po vsaki furi poreži zavihke proč :D

• Všeč mi je 2
Objavljeno

Ne sploh ne   ;)

Tej robovi so indikator tega da imaš napačno nastavljeno vzmetenje. In slabo nastavljeno vzmetenje vpliva na vozne lastnosti motorja in navsezadnje tudi na stik gume s cestiščem !

Amater drugič vzemi olfa nož in po vsaki furi poreži zavihke proč :D

aha..k js sm s kladivom preloud nastavljal, najprej za solo vožnjo, potem vožnjo v dvoje in nato v dvoje pa kufri, rebaund pa z majzlem po istem postopku, je pa res, da sm na olfo čist pozabu :(

Objavljeno

aha..k js sm s kladivom preloud nastavljal, najprej za solo vožnjo, potem vožnjo v dvoje in nato v dvoje pa kufri, rebaund pa z majzlem po istem postopku, je pa res, da sm na olfo čist pozabu :(

Vidiš jst pa budala da sem šel ključ delat za preload nastavljat :P Če bi mi prej povedu da lahko to naredim s kladivom :P

Objavljeno

No vi kar pišite disertacije in doktorate..........meni to dela če zbremzam z mašino v ovinkih,če ne delam tega in uporabljam zavore ni tega problema,imam pa elektronsko nastavljivo podvozje :closedeyes:

Objavljeno

A ti clo bremzas? :P

• Všeč mi je 3
Objavljeno

A ti clo bremzas? :P

Včasih ko je prepozno  :D

• Všeč mi je 3
Objavljeno

Včasih ko je prepozno  :D

jp, prednapetst ti pa nastavi avto, rebound pa odbijač kamiona :D

• Všeč mi je 3
Objavljeno

Imam vprašanje za cb 750f 1982 l bi poterboval gume kaj svetujete? dimenzije spredaj 3,25 x 19 zadaj 4.00 x 18.

Objavljeno

Danes sem dobil gume za mojo Varo in sicer Conti Trial Attack 2. Ima kdo izkusnje s to gumo, kaj lahko pricakujem od nje. Zdaj sem imel Metzeler Tourance in mi je prehitro zmanjkalo robov.

post-21984-0-81209900-1431703493_thumb.jpg

post-21984-0-68152500-1431703543_thumb.jpg

Objavljeno

Gledam pa Bridgestone bt45. Ima kdo kakšne info. o tej gumi?

Objavljeno

odločam se za nakup mitas gum za suzuki bandt 1200s ali ima kdo izkušnje in koliko naj bi zdržale?

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!