Skoči na vsebino

Gume - Pnevmatike splošno, dimenzije, legalnost itd..

Priporočene objave

Objavljeno (popravljeno)

Ravno to me muči, rad bi probal Mitas gumo in je v moji dimenziji trenutno ni dobavljive. Do sedaj sem vozil roadsmart 2 a je ne dam več gor, mi ne vliva zaupanja.

Tudi jaz sem bil v dilemi in sem dal gor 70-ko. Pri počasni vožnji razlike skoraj ne občutiš, ampak prvič ko sem šel na ride sem ugotovu da je 60-ka bla boljša. Sem pa potem motor spustu v križih za 6 mm in je blo takoj boljše, ampak še vedno ni isto.

Sicer pa če si prej vozu roadsmart 2 in maš zdej namen dat gor Mitas Sport Force, ti bo tudi 70-ka pomojem vlivala več zaupanja kot roadsmart 2 60-ka ;)

Popravljeno . Popravil speedfighttuning
Objavljeno

Sneci to pa moreš poročat kako se kaj držijo mitaske pri tebi, predvsem pa me zanima, kolk ti bojo zdržale. Škoda ker nimajo 18'', bi jih še jaz en set probal :)

Objavljeno

Tudi jaz sem bil v dilemi in sem dal gor 70-ko. Pri počasni vožnji razlike skoraj ne občutiš, ampak prvič ko sem šel na ride sem ugotovu da je 60-ka bla boljša. Sem pa potem motor spustu v križih za 6 mm in je blo takoj boljše, ampak še vedno ni isto.

Sicer pa če si prej vozu roadsmart 2 in maš zdej namen dat gor Mitas Sport Force, ti bo tudi 70-ka pomojem vlivala več zaupanja kot roadsmart 2 60-ka ;)

Vidim, da mamo vsi z sv-ji isti problem. Vsi bi meli gor mitaske sam nobeden 70-ke :grrr

Objavljeno

Sneci to pa moreš poročat kako se kaj držijo mitaske pri tebi, predvsem pa me zanima, kolk ti bojo zdržale. Škoda ker nimajo 18'', bi jih še jaz en set probal :)

Jaz jo imam zadej gor, spredej pa roadsmart2 na strehco.....vrhunska kombinacija.... :lol1: Komej cakam da pobere vse skp..... :D

Objavljeno

Ene trikrat sm se premislu ampak na koncu vzel conti trail attack 2. Ampak naslednje bojo Mitas..sam zdej jih se ni..prvi filing contija..poezija

:grim

me je strah da bo pri meni enako :D

Samo sem si rekel da naslednja je Tourance pa nej bo kar hoče :D

Objavljeno

On bo naredu okrog 25kkm .....tud če bi mel lesene,njemu držijo,saj ne vozi objestno  :P

• Všeč mi je 2
Objavljeno

Na RS1 delam sam okoli 12, če bo Mitas držala 10, bo to v redu rezultat.

Objavljeno

Ravno to me muči, rad bi probal Mitas gumo in je v moji dimenziji trenutno ni dobavljive. Do sedaj sem vozil roadsmart 2 a je ne dam več gor, mi ne vliva zaupanja.

Daj gor 70. Pa za 5mm spusti motor v krizu. In to kako lepo gre motor v ovinek je odvisno v najvecji meri od gume. Z mitasko bo sel lepo. Seveda ce mas dost placa pod strehco za 70 gumo..
Objavljeno (popravljeno)

:grim

me je strah da bo pri meni enako :D

Samo sem si rekel da naslednja je Tourance pa nej bo kar hoče :D

Ti kar. Jaz z Metzelerjem nisem prevec prjatu. Zato je sla dol. Dam pa zadnjo Next z vec kot pol profila po ugodni ceni. Ce koga zanima. 150/70-17 Popravljeno . Popravil biker77
Objavljeno

Sej za Metzeler še ni 100%, je pa želja po malce bolj narezani varianti

Objavljeno

Mitas E-08 po 8 krogih na grobniku.

post-7865-0-87725000-1433314001_thumb.jpg post-7865-0-98283200-1433314020_thumb.jpg

Metzeler (Tourance, EXP, Next) zaenkrat na "stranskem tiru".

Objavljeno

Sem imel na Ninji 600 original 120 60 spredaj. Sedaj imam 120 70 in nikoli in nikdar me ne spraviš več na 60 nazaj. Seveda sem se prej temeljito pozanimal koliko spustiti motor v križu. Na koncu tega nisem naredil in sem ga pustil tako, kot je bil nastavljen (moje osebno mnenje je, da je bil že prej spredaj spuščen). Pa je sedaj motor kot igračka, v ovinku imaš veliko večji občutek kaj se dogaja z sprednjim kolesom. Na 60 pa je bil počasen z popenit pa vsak ovinek je šel na široko... Edina slabost je, da ko grem na pisto in svalka sprednjo gumo mi je blatnik zlomilo. :D

Objavljeno

Mitas E-08 po 8 krogih na grobniku.

attachicon.gifDSC1.jpg attachicon.gifDSC2.jpg

Metzeler (Tourance, EXP, Next) zaenkrat na "stranskem tiru".

Kako si pa kej zadovoljen na asfaltu, kilometrina, glasnost?

na terenu ne dvomim da so dobre!

Objavljeno

Jest sm sicer mal tuje forume tut pogledal..e-08 so vsi pohvalil za "ta svoh" endurce..za ta velke pa v vecini pravjo da ni glih nek presezek..

In pomoje so na asfaltu cist okej ker so tut e-07 dobre

Objavljeno

jest bil maksi zadovoljen z conti trail attack II na gs-u-do cilindrov brez problemov-na cestaku pa po dunlop gp racer sedaj grize samo še mitaska-več kompletov šlo

Objavljeno

Na sliki imajo gume na "grbi" 9,5Kkm zadnja je šla pri 15Kilo in ostanku profila 1mm v kanto in namesto nje na obroč enaka nova.

Glede na to, da je tudi na pisti "asfalt", le bol abraziven, lahko napišem v primerjavi z Tourance navadno zdrži nekaj manj ampak ni omembe vredno.

Oprijem odličen od roba do roba tudi motor lepo vodljiv brez kakšnih presenečenj (nenadni zdrsi ali kaj podobnega). Dežja sem oddelal kakšnih 50km in tudi v mokrem nimam pripomb vendar takrat vožnja pač razmeram primerna brez iskanja "meje", pač na potovanju ni gušt končati v "malinah".

Glasne pa so seveda zaradi oblike profila. Jim pa to rade volje oprostim zaradi cene, ki je za par zelo ugodna.

Glede presežkov je pa tako, na "enduro" za 20K€ nebi montiral gum za 150€ in potem podiral hitrostnih in ne vem kašnih "rekordov" še.

Evo to je moje mnenje ni pa nujno, da bi mnenja ostalih uporabnikov morala biti enaka.

Mirč

Objavljeno

Hvala!

Bom najbrž poizkusil naslednjo nataknit gor e08, pa da vidimo

Objavljeno (popravljeno)

Vidim, da mamo vsi z sv-ji isti problem. Vsi bi meli gor mitaske sam nobeden 70-ke :grrr

jest nimam nobenih problemov z mojim SV-jem.... pa imam tut Mitaske 70 gor..   :O

...samo tazga SVja moraš imet, da ima dva auspuha, da te ne vleče v eno straN...   :P

Popravljeno . Popravil Zivnorc
Objavljeno (popravljeno)

Sej nam bojo nardili 60-ko, samo moremo potrpet še vsaj do jeseni, do takrat bomo pa na 70-kah :)

Norc, ti maš na tvojem SV-ju 70-ko itak že serijsko :P

Popravljeno . Popravil speedfighttuning
Objavljeno

On bo naredu okrog 25kkm .....tud če bi mel lesene,njemu držijo,saj ne vozi objestno  :P

bo moral kr mal bolj objestno, ker mitas so dobre sam za objestno vožnjo :D

Objavljeno

Ima kdo kakšne informacije, kdaj bodo na voljo Mitas Spoforce+ v dimenziji 190/55/17?

Objavljeno

@MiNa, a ratajo E08 kej "čigumijaste" ko so temperature + 30 in več?

Objavljeno

Ima kdo kakšne informacije, kdaj bodo na voljo Mitas Spoforce+ v dimenziji 190/55/17?

praujo da kmalu (že po leta) Da ne boš razočaran s 55, še prej se bo skurila po sredi :D

Objavljeno (popravljeno)

praujo da kmalu (že po leta) Da ne boš razočaran s 55, še prej se bo skurila po sredi :D

Vem, samo je vsaj poceni :grim  Metzelerka M7RR gre namreč tudi že počasi proti koncu....pa ker Mitaske še ni, bo spet ena Michelin PP3 šla gor. Ta od SS gum naredi garantirano največ kilometrov! Potrjeno z intenzivnim testiranjem vsega okroglega in črnega v tem segmentu by Skalaprava :OK:

Popravljeno . Popravil skalaprava
  • Všeč mi je 2

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!