Erik99 Objavljeno Junij 13, 2017 Deli Objavljeno Junij 13, 2017 pred 3 urami, sivi pravi: ....Metzeler Roadtec 01, zadnja pnevmatika 6,5mm; Conti Roadattack 3, 7,2mm..merjeno seveda na sredini.. ??..., kako je možno tolikšno odstopanje pri isti gumi? Kot rečeno je bila moja na sredini globoka 5,1 mm (izmerjeno z elektronskim merilcem), tvoja pa ima za 30 % več profila? Za prednjo gumo vidim, da je izdelana v Nemčiji ( nova na sredini 4,3 mm profila), zadnja pa je iz Kitajske z navedenimi merami. Kje je narejena tvoja zadnja? Kaj pa globina profila sprednje? LP Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
sivi Objavljeno Junij 13, 2017 Deli Objavljeno Junij 13, 2017 pred 16 minutami, Erik99 pravi: ??..., kako je možno tolikšno odstopanje pri isti gumi? Kot rečeno je bila moja na sredini globoka 5,1 mm (izmerjeno z elektronskim merilcem), tvoja pa ima za 30 % več profila? Za prednjo gumo vidim, da je izdelana v Nemčiji ( nova na sredini 4,3 mm profila), zadnja pa je iz Kitajske z navedenimi merami. Kje je narejena tvoja zadnja? Kaj pa globina profila sprednje? LP ...v Nemčiji..tudi zadnja...preveri če prideš z merilcem na sredini do konca kajti vdolbina se oža proti koncu.. l.p. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Erik99 Objavljeno Junij 13, 2017 Deli Objavljeno Junij 13, 2017 pred 1 minuto, sivi pravi: ...v Nemčiji..tudi zadnja...preveri če prideš z merilcem na sredini do konca kajti vdolbina se oža proti koncu.. l.p. Pridem do konca, saj je tisti kovinski del, ki gre iz elektronskega merilca širok le 1 mm. Edina logična razlaga mi je v državi izdelave, četudi gre za istega proizvajalca in oznake gume in bi pričakoval, da je vse identično. Glede na to, da je moja sprednja guma tudi Made in Germany - ali lahko izmeriš, koliko ima tvoja prva profila (kot rečeno je imela moja nova 4,3 mm), DOT sprednje je 0517, zadnje pa 1616. LP Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
ProdriveR Objavljeno Junij 13, 2017 Deli Objavljeno Junij 13, 2017 (popravljeno) A se je komu že naredilo kaj takega na gumi?? (upam,da link dela ). Pa guma je mal čudna, ker sem jo umil s cunjo,da se kao boljš vidi, pa so mucki gor ostal Pa drgač nism nč povozu, tko da me je mal strah s tako gumo se okol vozit,da se mi nav odlepla, al pa kaj podobnega https://drive.google.com/open?id=0B76_sjkdKFLXdHVNVW9ZejMzcXM Popravljeno Junij 13, 2017. Popravil ProdriveR Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
builder Objavljeno Junij 13, 2017 Deli Objavljeno Junij 13, 2017 pred 1 minuto, ProdriveR pravi: A se je komu že naredilo kaj takega na gumi?? (upam,da link dela ). Pa guma je mal čudna, ker sem jo umil s cunjo,da se kao boljš vidi, pa so mucki gor ostal.https://drive.google.com/open?id=0B76_sjkdKFLXdHVNVW9ZejMzcXM jest tako gumo zamenjam jurja prej DAMI34 in hajoktejn 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
ProdriveR Objavljeno Junij 13, 2017 Deli Objavljeno Junij 13, 2017 Guma ma 3000km?? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
builder Objavljeno Junij 13, 2017 Deli Objavljeno Junij 13, 2017 pred 37 minutami, ProdriveR pravi: Guma ma 3000km?? ko je hin se menja, če bi blo to na jurja je to na jurja, kako jokanje je to, manj objestnosti, pa bo za kakih 500 več Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
ProdriveR Objavljeno Junij 13, 2017 Deli Objavljeno Junij 13, 2017 Manj objestnosti?? Mislim,da moj način vožnje res ni objesten. Mi lahko razložiš, zakaj je guma postala takšna, da bom vedu za drugič? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
DAMI34 Objavljeno Junij 13, 2017 Deli Objavljeno Junij 13, 2017 pred 1 uro, ProdriveR pravi: A se je komu že naredilo kaj takega na gumi?? (upam,da link dela ). Pa guma je mal čudna, ker sem jo umil s cunjo,da se kao boljš vidi, pa so mucki gor ostal Pa drgač nism nč povozu, tko da me je mal strah s tako gumo se okol vozit,da se mi nav odlepla, al pa kaj podobnega https://drive.google.com/open?id=0B76_sjkdKFLXdHVNVW9ZejMzcXM 1. menjaj ker je na koncu (ga ni lepšega kot nova guma) 2. verjetno je bila vroča parkirana na čem, pa se je vtisnilo 3. če računaš, da je taka guma vredna še 10€ si jih toliko vrgel proč in nič več, pa še izrabljena guma je bolj dovzetna za vse poškodbe, prej se prepušča itd. Jaz velikokrat menjam tut kake pol mm prej ko se senzorjev dotakne. pred 1 uro, ProdriveR pravi: Guma ma 3000km?? da, mitas menjan po 3.500km, (zgleda neka serija z malo manj mesa, ali pa smo vozili po precej hladnem, vsaj jaz, veliko v dvoje, velik AC v glavnem spomladi) prav danes, legalna bi bila še kakih 500km, z nategovanjem 1000. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
SMX17 Objavljeno Junij 13, 2017 Deli Objavljeno Junij 13, 2017 (popravljeno) 2 hours ago, ProdriveR said: Manj objestnosti?? Mislim,da moj način vožnje res ni objesten. Mi lahko razložiš, zakaj je guma postala takšna, da bom vedu za drugič? kot je mojster dami povedal, verjetno si pustil na kaki smeti pa se je vtnisilo al pa povozil kak kamenček - guma pomojem še ni direkt za v smeti ker ti bo D211 držala do zadnjega, kaj več kot 500km pa nimaš več v njej, to pa je kaj, 2 tanka? Merkaj jo malo, z rezervo se vozi, po par 100 al 200 km jo zabriši dol oz. začni razmišljat o menjavi. Meni so D211 zdržale tudi po 4000 kilometrov, s tem da je zadnjih 500 bilo bl po jajcih kot ne. Popravljeno Junij 13, 2017. Popravil SMX17 DAMI34 in sesir 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
jskrablin Objavljeno Junij 13, 2017 Deli Objavljeno Junij 13, 2017 pred 3 urami, ProdriveR pravi: A se je komu že naredilo kaj takega na gumi?? (upam,da link dela ). Pa guma je mal čudna, ker sem jo umil s cunjo,da se kao boljš vidi, pa so mucki gor ostal Pa drgač nism nč povozu, tko da me je mal strah s tako gumo se okol vozit,da se mi nav odlepla, al pa kaj podobnega https://drive.google.com/open?id=0B76_sjkdKFLXdHVNVW9ZejMzcXM Dokler ni poškodovana karkasa (konstrukcija pnevmatike), se nimaš kaj bat. S fino ogreto gumo zapelješ preko kakega roba na cesti (asfaltna flika ali kaj podobnega) pa se ti tole gor odtisne na tekalni površini. Če jo res dobro pogledaš boš ziher našel tudi kako ureznino. Dokler je konstrukcija pod tekalno površino nepoškodovana pa ne bi smelo biti kaj narobe. Sicer tole itak zgleda kmal za zamenjat. Jaz sem na cestnih gumah večkrat videl neenakomerno obrabo, ko jo je nrp kak rob asfaltne flike odbrusil na nekem mestu. Če je malo več 'višinske razlike' med fliko in ostalim asfaltom ti kdaj 'zagrabi' sprednje kolo in ga malo potegne.. je takoj vidno. Zareze v plast gume so itak klasika. Pribiješ v kak pravokoten rob, pa je spet takoj odtis vidi. Dokler ne vidis platna skoz, je načeloma ok. Če nisi ziher pa menjaj. V vsakem primeru pa se splača redno od blizu pregledovat gume. Se hitro pogruntajo razlike v obrabi al pa kake anomalije. DAMI34 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
gsxf750 Objavljeno Junij 13, 2017 Deli Objavljeno Junij 13, 2017 (popravljeno) kupil novo Maxxis športno gumo (Pressa sport). Kmalu se je na zadnji pojavilo tole: reklamiral, dobil povrnjeno kupnino. guma mi je tudi ostala (niso imeli za zamenjat). Čez čas Bila mi je všeč oblika (lok) in sem jo vozil naprej a ves čas z enim očesom na njej. Ni se odprlo naprej in jo zvozil do konca (do indikatorjev, 6200km). Popravljeno Junij 13, 2017. Popravil gsxf750 DAMI34 in Miha1985 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
sesir Objavljeno Junij 14, 2017 Deli Objavljeno Junij 14, 2017 (popravljeno) pred 9 urami, gsxf750 pravi: kupil novo Maxxis športno gumo (Pressa sport). Kmalu se je na zadnji pojavilo tole: eklamiral, dobil povrnjeno kupnino. guma mi je tudi ostala (niso imeli za zamenjat). Čez časa Bila mi je všeč oblika (lok) in sem jo vozil naprej a ves čas z enim očesom na njej. Ni se odprlo naprej in jo zvozil do konca (do indikatorjev, 6200km). Enkrat frend iskal nekaj poceni 200/50/17 za svoj kawasaki z1000...menjane felge... No našla in je kupo to maxxis...po ne vem koliko km se mu isto naredilo...sam on je itak prodajal mopi...in se je prodal... P.S Pa on nežno vozi... Popravljeno Junij 14, 2017. Popravil sesir gsxf750 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
sivi Objavljeno Junij 14, 2017 Deli Objavljeno Junij 14, 2017 pred 16 urami, Erik99 pravi: Pridem do konca, saj je tisti kovinski del, ki gre iz elektronskega merilca širok le 1 mm. Edina logična razlaga mi je v državi izdelave, četudi gre za istega proizvajalca in oznake gume in bi pričakoval, da je vse identično. Glede na to, da je moja sprednja guma tudi Made in Germany - ali lahko izmeriš, koliko ima tvoja prva profila (kot rečeno je imela moja nova 4,3 mm), DOT sprednje je 0517, zadnje pa 1616. LP Ko zamenjam gume napišem začetno stanje kilometrov ter globino profila spredaj-zadaj...konkretno odgovor sprednja 4,8mm.. poglej še ta link: Erik99 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Erik99 Objavljeno Junij 14, 2017 Deli Objavljeno Junij 14, 2017 Hvala, tudi za video - mogoče je razlog pri meni v tako majhni globini profila tudi v dimenzijah gum - moja zadnja je 160, prva pa 120, ali pa vsaj pri zadnji to, da je made in china - bom pri naslednjem nakupu dal žep elektronski merilec in tudi po tej plati čekiral gume različnih proizvajalcev... Thx Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
gasperX Objavljeno Junij 15, 2017 Deli Objavljeno Junij 15, 2017 Jest k se bl pocas vozm sem z Roadtec1 naredu prblizno 10kkm nikol nevem koliko tocno ker si nikoli ne zapisem na koliko menjam gume. Avtoceste skoraj nic ker avstrijske vinjete nimam slovenske tudi ne sem pa kje od jesenic pa do Kranja mal reskiram Drugace pa za moje pojme in moje obcutke hudo dobra odlicna ST guma sam draga tko da sem nazaj na Mitas da vidm kolk bom z njo naredu po Kärnten Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
a79 Objavljeno Junij 15, 2017 Deli Objavljeno Junij 15, 2017 POOOOOcasi bo cas za menjavo tudi pri meni. Ima kdo kaksne izkusnje s PIRELLI ANGEL ST? Trenutno vozim diablo strada in imam obcutek, da je boljsa kot RS2. Res pa je, da sem dunlopke vozil na hornetki, diablo strada pa na cb1000r. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
XTR Objavljeno Junij 15, 2017 Deli Objavljeno Junij 15, 2017 9 hours ago, a79 said: PIRELLI ANGEL ST? Zakaj pa ravno ST? Ne bi vzel raje naslednjico Angel GT? To imam zadaj, pa se super obnese. Težje prideš do roba kot na Hornet-ki z RS2. Pri odpiranju pa mi še ni zdrsnila. DAMI34 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Kmet2 Objavljeno Junij 16, 2017 Deli Objavljeno Junij 16, 2017 https://lifeatlean.com/motorcycle-tyre-wear-guide/ Rdeči, SMX17, ukica in 1 other 4 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
a79 Objavljeno Junij 16, 2017 Deli Objavljeno Junij 16, 2017 pred 11 urami, XTR pravi: Zakaj pa ravno ST? Ne bi vzel raje naslednjico Angel GT? To imam zadaj, pa se super obnese. Težje prideš do roba kot na Hornet-ki z RS2. Pri odpiranju pa mi še ni zdrsnila. A ni GT bolj za dolge ture in oblozene motorje - voznjo dveh? Najraje bi dal kar diablo strado, sam bi bil verjetn dot ene 2014... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
DAMI34 Objavljeno Junij 16, 2017 Deli Objavljeno Junij 16, 2017 pred 59 minutami, a79 pravi: A ni GT bolj za dolge ture in oblozene motorje - voznjo dveh? Najraje bi dal kar diablo strado, sam bi bil verjetn dot ene 2014... Ne oziroma ja, GT je sporttouring guma. Naslednica STja in je samo izboljšala karakteristike prejšnji. Seveda je pa dobra za obložene motorje, vožnjo v dvoje, ker ima tršo sredino pri zadnji, ne bo pa naredila toliko kot bi dunlop RS3 al Z8 XTR 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Danilo D Objavljeno Junij 16, 2017 Deli Objavljeno Junij 16, 2017 a79 ......... ko si omenju diablo strada, sem mel zadnjo lani gor, pa z njo z tdm- ko naredu slabih 7kkm, guma kot guma ... kok cnej tok mnj zdrži , vozim se pa sam. Ampak kolk guma zdrži, četud je ravno ista, ni ravno relevantna, npr. MIchelin pilot road mi je prvič zdržala 11,7kkm, v drugo pa 10,4kkm ... pa sm se bl počas pa mnj agrtesivno vozu . Bom pa v pondelek naroču Pirelli Angel GT ...... še čakam na eno ponudbo, ampak mam ži zdej eno za 37,63eur cnej pa montažo tud za 4,01eur cnej kot pri širniku ...... če pa kir ve še za kj cnej nej pa javi Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
siks Objavljeno Junij 16, 2017 Deli Objavljeno Junij 16, 2017 povej kje? js bi tut... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
a79 Objavljeno Junij 16, 2017 Deli Objavljeno Junij 16, 2017 (popravljeno) Kaksna pa je cena za komplet 180/120 angel gt? BTW: men je na hornetki 600 RS2 zdrzala okol 8k km, pa je cena neprimerno visja kot pri diablo strada.. Popravljeno Junij 16, 2017. Popravil a79 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Danilo D Objavljeno Junij 16, 2017 Deli Objavljeno Junij 16, 2017 Js sm gledu pri Tkavcu v nazarjah. Mam pa js 120/70/18 in 160/60/17, tk da nimava istih dimenzij Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se