maus Objavljeno December 24, 2018 Opozori Objavljeno December 24, 2018 pred 7 minutami, sesir pravi: Daj raj ven jemlji aku...frendu počil na hornetki... ker je imel mitaske trebor, Zok, bajkr88 in 2 others 5
krucymucy Objavljeno December 24, 2018 Opozori Objavljeno December 24, 2018 20 minutes ago, sesir said: Daj raj ven jemlji aku...frendu počil na hornetki... Je direkt filal iz vticnice? MiNa 1
sesir Objavljeno December 24, 2018 Opozori Objavljeno December 24, 2018 pred 45 minutami, krucymucy pravi: Je direkt filal iz vticnice? Haha...pac na hondi hornet stari se mu spraznu aku in priklopil na polnilec...ko je prisel cez cas v garazo je bil aku vroc,napihnjen in pocen... pred 59 minutami, maus pravi: ker je imel mitaske Takrat se niso čehi gum delal... Bostjan L 1
smasher Objavljeno December 25, 2018 Opozori Objavljeno December 25, 2018 3 hours ago, sesir said: Daj raj ven jemlji aku...frendu počil na hornetki... pol je bilo neki resno narobe z akumulatorjem ali polnilcem, jaz sem na silo polnil aku ki je že malce "hrustal", (če sem stisnil pri strani so se slišali kot neki kristalčki notri) da je prišla napetost nad 10V in potem sem fliknil na polnilec pa se nič drastičnega ni zgodilo.
Zok Objavljeno December 25, 2018 Opozori Objavljeno December 25, 2018 4 hours ago, sesir said: Haha...pac na hondi hornet stari se mu spraznu aku in priklopil na polnilec...ko je prisel cez cas v garazo je bil aku vroc,napihnjen in pocen... Ena celica je bila v stiku, polnil pa je verjetno na butast polnilec...
mladench Objavljeno December 25, 2018 Opozori Objavljeno December 25, 2018 pred 14 urami, DAMI34 pravi: Če vsake 14 dni al pa 1x na mesec zalaufaš moped za kako urico, sploh ne rabiš polnilca. Če ga pa že naj bo tudi s funkcijo vzdrževanja. Simpl. Jaz občasno priklopim za kakih 14 dni pozimi. Drugače pa sem itak skozi na motorju. Na mojem bivšem SXu sedaj lastnik @mladenchmu je zdržal če se ne motim več kot 6 let oziroma več kot 100.000km, pa ni vsaj pri meni nikoli videl polnilca. Redno vzdrževanje je to to. Med zimo 2x prklopm. Mi je pa oktobra blackbox toliko spraznil akumulator, da pri obratu ključa totalno nič efekta. Pa sem šel kupit nov akumulator, da sem se šel pelat, starega pa dal za 24h na cteka. Prvo sem mislil, da je pač oddelal svoje a mi čez 1 teden popolnoma izprazni novega. Fuknem not tastarega in paliiii še je not, novi pa za rezervo. Bostjan L in DAMI34 2
mladench Objavljeno December 25, 2018 Opozori Objavljeno December 25, 2018 Pa kupte en dobr polnilc. 1x hoferjev polnilc reku, da je zrihtu accu pa nič od nič. Ne reklamiram cteka ampak ta bi še taščo oživu ? sesir, DAMI34, smasher in 1 other 1 3
smasher Objavljeno December 25, 2018 Opozori Objavljeno December 25, 2018 No bom prestavil če moj srednješolski polnilec za akuje, ki je ta butastega tipa ampak za skuter je bil OK, in kdo ve koliko akujev po svetu se z njim polni: PB137, ki je smao varijacija čipa LM137 13,7V in max 1.5A ker je bilo preveč govora o hi tech, še posebi @mladench grozi z oživljanjem tašč mladench, Bostjan L, MiNa in 1 other 2 2
mladench Objavljeno December 25, 2018 Opozori Objavljeno December 25, 2018 Eh jaz sem čisti amater tle. Vem sam, kaj mi je pomagalo in kaj ne BIF, Kugelschreiber in sesir 3
sesir Objavljeno December 25, 2018 Opozori Objavljeno December 25, 2018 (popravljeno) pred 26 minutami, mladench pravi: Eh jaz sem čisti amater tle. Vem sam, kaj mi je pomagalo in kaj ne 100% Sosed ima doma narejenga pred cc 30+ leti... Ni,da ni vse uzivi...je pa res,da mojga na skutercku trikrat uzivel...Se je pa nazadnje v tretjo zelo hitro spraznil...Aku pa skutercek itak rabi le za tehnicni pregled...in do takrat bom ze sel na kavo s @Snecer,ki mi bo dal svoj star aku,ki bo pod sedezem in zvezan na star mali aku in bo skutercek spet naredu tehnicni... Da se razumemo.. Ko aku prazen ne dela stevec goriva in ne delajo smerokazi... Ko napol prazen pa to dvoje heca... Popravljeno December 25, 2018. Popravil sesir
Snečer Objavljeno December 25, 2018 Opozori Objavljeno December 25, 2018 akuja dolgo ne bom več držal v omari, nimam skladišča, kave pa tudi ne bova pila SF in Zok 2
Zivnorc Objavljeno December 25, 2018 Opozori Objavljeno December 25, 2018 ...koliokokrat je treba še napisat, da za Pb aku ne rabiš nobene vesoljske znanosti. Pb aku mora biti stalno poln. To je najbolje zanj...in to je to. Novejši pametni polnilniki imajo sicer nekaj pameti za vzdrževanje...ciklanje...impulzno polnjenje itd za razbijanje oksidov na plošči...ampak osnovna znanost je pa že od nekdaj ista.... ...ne govorit, da je zanič pametni polnilnik, če ne oživi izpraznjenega akuja...pač ima pamet, ki ne dovoljuje polnjenja praznega akuja, ker ne zna določiti št. celic...itd. ...za oživitev pride v poštev najbolj star in neumen polnilnik, da aku oživi in dvigne napetost akuju...ali pa kak dražji pametni polnilnik, ki ima to opcijo. SF, Zok, Joker in 4 others 4 3
sesir Objavljeno December 25, 2018 Opozori Objavljeno December 25, 2018 pred 28 minutami, Snecer pravi: akuja dolgo ne bom več držal v omari, nimam skladišča, kave pa tudi ne bova pila Jz jo bom...ti po zelji...bom v januarju sigurno prsu...neki se menimo o srbskem novem letu...
SF Objavljeno December 25, 2018 Opozori Objavljeno December 25, 2018 pred 2 urami, mladench pravi: Pa kupte en dobr polnilc. 1x hoferjev polnilc reku, da je zrihtu accu pa nič od nič. Ne reklamiram cteka ampak ta bi še taščo oživu ? In obratno... Videl klinično mrtev akumulator, ki je po enem tednu priključitve na Hoferjev SX čudežno vstal od mrtvih... MiNa 1
vandrovec Objavljeno December 25, 2018 Opozori Objavljeno December 25, 2018 Mojega sem imel priklopljenega na polnilcu kar nekaj časa, morda dva tedna, tri...predvčerajšnjim sem odklopil polnilec, danes sem pomeril napetost in kaže 13,07, je to normalno, aku je priklopljen na motorju? Quest 1
Snečer Objavljeno December 25, 2018 Opozori Objavljeno December 25, 2018 (popravljeno) pred 20 minutami, vandrovec pravi: Mojega sem imel priklopljenega na polnilcu kar nekaj časa, morda dva tedna, tri...predvčerajšnjim sem odklopil polnilec, danes sem pomeril napetost in kaže 13,07, je to normalno, aku je priklopljen na motorju? multimeter nagaja? Popravljeno December 25, 2018. Popravil Snecer Zok in vandrovec 1 1
Quest Objavljeno December 25, 2018 Opozori Objavljeno December 25, 2018 Vse kar je nad 12,6 V je OK. Izpod 12,4 je slabo. MiNa, bugy2004, vandrovec in 1 other 4
MiNa Objavljeno December 25, 2018 Opozori Objavljeno December 25, 2018 pred eno uro, vandrovec pravi: aku je priklopljen na motorju? Se pripravljaš na prihod v Celje? vandrovec in bugy2004 2
vandrovec Objavljeno December 25, 2018 Opozori Objavljeno December 25, 2018 pred 45 minutami, Snecer pravi: multimeter nagaja? Ne, pred tem sem imel probleme z akumulatorjem na avtu...prekurjene kleme, videt so bile kot nove,... je kazal točno, aku je bil zjutraj pod 12V, polnil je le okrog 13, kot pri avtoelektričarju. Lahko bi kdo zaračunal popravilo alternatorja, pa je bil pošten avtoelektričar. Me pa malo čudi, ker ob taki napetosti bi moral normalno zaverglat, je pa malo jamral preden je vžgal. pred 3 minutami, MiNa pravi: Se pripravljaš na prihod v Celje? Žal ne...
Snečer Objavljeno December 25, 2018 Opozori Objavljeno December 25, 2018 po polnjenju kaže aku preko 13V, vendar potem pade na "normalo" Zivnorc, vandrovec, Quest in 2 others 5
edvard brank Objavljeno December 25, 2018 Opozori Objavljeno December 25, 2018 @Zivnorc ja, star "linearc", ki nima zgornjega limita napetosti polnjenja, lahko oživi aku. Sam ne smeš ga pozabit izklopit. Novejši, pametni polnilci imajo tudi dodatno funkcijo "recond" (kateri, ne bom omenjal), vendar ti imajo limit na 15,8V napetosti. Takrat elektrolit že kar "vre" oz. se segreva. Takrat vedno pokrovče z akuja dol. Tega pa ne moremo storiti pri "maitenence free". Sicer pa tak aku, če ga moraš tako oživljati, ne bo več dolgo...sulfatizacija je storila svoje.
edvard brank Objavljeno December 25, 2018 Opozori Objavljeno December 25, 2018 @sesir sulfatiziran aku (torej star, nevzdrževan) s pametnim polnilcem zelo hitro napolnimo (doseže limitirano napetost polnjenja). In, seveda, izklopi polnjenje. Ko pa tak aku obremeniš, zelo hitro pade napetost. Če greš k prodajalcu akujev, ti ga obremeni z napravo (kot da bi startal motor).In v tem primeru reče: ta aku nima kapacitete. Preprosto povedano: kupit boš moral takoj (ali kmalu) novega.
sesir Objavljeno December 25, 2018 Opozori Objavljeno December 25, 2018 (popravljeno) pred 7 urami, sesir pravi: in do takrat bom ze sel na kavo s @Snecer,ki mi bo dal svoj star aku,ki bo pod sedezem in zvezan na star mali aku in bo skutercek spet naredu tehnicni... pred 16 minutami, edvard brank pravi: @sesir sulfatiziran aku (torej star, nevzdrževan) s pametnim polnilcem zelo hitro napolnimo (doseže limitirano napetost polnjenja). In, seveda, izklopi polnjenje. Ko pa tak aku obremeniš, zelo hitro pade napetost. Če greš k prodajalcu akujev, ti ga obremeni z napravo (kot da bi startal motor).In v tem primeru reče: ta aku nima kapacitete. Preprosto povedano: kupit boš moral takoj (ali kmalu) novega. ... To je najboljsa resitev za skuter...original so premali,placa pa pod sedezem za avto akumulator... pred 16 minutami, edvard brank pravi: @sesir sulfatiziran aku (torej star, nevzdrževan) s pametnim polnilcem zelo hitro napolnimo (doseže limitirano napetost polnjenja). In, seveda, izklopi polnjenje. Ko pa tak aku obremeniš, zelo hitro pade napetost. Če greš k prodajalcu akujev, ti ga obremeni z napravo (kot da bi startal motor).In v tem primeru reče: ta aku nima kapacitete. Preprosto povedano: kupit boš moral takoj (ali kmalu) novega. Snecer vzdrzujeja in preventivno menja....aku je mocnejsi in bo preko mojga res zakon zame!!! Popravljeno December 25, 2018. Popravil sesir
edvard brank Objavljeno December 25, 2018 Opozori Objavljeno December 25, 2018 @sesir Ob 24. 12. 2018 ob 17:49, Snecer pravi: daj fotko kako skuterja šraufaš za Božič drugače pa jaz nikoli do sedaj nisem imel priklopljeno na vzdrževalcu, po koncu sezone ven, nafilat in v omaro, vmes pogledat če je še na 100% in to je to ...Sem šraufal za Božič kot sem obljubil njemu - pa tebi Snecer. Si me sprovociral, da dam slike moje montaže Snecer. Torej malo iz moje prakse in komu v pomoč. Sem delal 2 uri, ker je to bilo prvič na takem skuterju. Če bi delal to pogosto, kasneje veš kje in kaj odpreti in od prve narediti. Tako pa sem moral kaj 2 x narediti, ker ni šlo skupaj... To je skuter Yamaha 400ccm3. V trgovini, kjer jo je kupil, so ga pošiljali sem in tja...na servise in "navodila" po telefonu... Upam, da bo zadovoljen. Izbral sem mu najbolj optimalno zadevo (Ctek 3.8, ker nima vozil z večjimi kapacitetami akujev). In sem "po moje" našel rešitev - montažo. Quest, Snečer, Bostjan L in 4 others 7
Snečer Objavljeno December 25, 2018 Opozori Objavljeno December 25, 2018 lepo, samo do sedaj nisem vedel, da je treba polnilec montirat
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se