Skoči na vsebino

MOTO kombinezon - primerjave, izkušnje, barvanje, nakup, vzdrževanje..

PILY

Priporočene objave

10 minutes ago, ukica said:

Enkrat sem oblekel kombinezon na kratke rokave - nikoli vec! 

Ponavadi so vedno vlekli te kombinezone na T-shirt in meni je ta zastarela navada ostala; pri dvodelcih še gre dol, ampak pri enodelnem Dainese Laguna Seca niti pod razno! Problem je še v tem, da so dodali v nove modele Dainese elastičen del, da se kombinezon dobro oprime roke in potem ne gre dol niti pod razno; koža navlaži vse skupaj in slačenje rokavov je pravi podvig; pravzaprav še rame se nekako oprime. Mi je rabilo 15 minut, da sem se rešil enodelnega kombinezona! Pravzaprav mislim, da bom prodal tega enodelca, ker so mi ramena preveč ozka. 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 1 uro, antares pravi:

usnje je zunaj obdelano, da vodne kapljice zdrsnejo dol; tudi premaz ti dajo zraven, da tako ostane. V kadi pa "surovo" stran usnja napojiš z vodo do utopitve. 

Verjem, da ga tut v hudem nalivu, če ne drugače gre pa voda skoz raztegljive in tekstilne dele kombinezona, ščasoma pa tut skozi "nepropustno" plast. Men se moj način izide, mam kombinezone po par let, pa brez problemov. Nikakr pa ne prepričujem drugih, da morajo ponavljati za mano.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

• 2 tedne pozneje...

zanima me kako prepoznati kvaliteten kombinezon, kaj je pomembno vedet o kombinezonu pred nakupom? vem da ti more bit kombinezon kot ulit (oz. da je prave velikosti) ampak kaj je poleg tega še pomembno? kakšni šivi morajo biti?

in še nekaj o švic majicah... katere uporabljate? 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

9 minutes ago, valemon said:

zanima me kako prepoznati kvaliteten kombinezon, kaj je pomembno vedet o kombinezonu pred nakupom?

vem da ti more bit kombinezon kot ulit (oz. da je prave velikosti) ampak kaj je poleg tega še pomembno? kakšni šivi morajo biti?

to je zelo priljubljeno za pod-kombinezon pri Italijanih; tudi za šport:

http://www.six2.biz/en/linea/underwear-light/

Ostalo; kombinezon je tehnična obleka. Povedano drugače, svojo funkcijo bodo za tvoje potrebe opravile vse znamke (razen kakšne kitajske robe).

Kje je razlika? Kot pri vseh oblekah v kroju in dizajnu; ampak to je tako, kot da poskušamo razpredati o razliki med obleko Dior in solidno obleko iz trgovine. 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

16 minutes ago, valemon said:

Navadne športne majice, kot je npr. taka: V5-1257468-001_HTF?scl=1&fmt=jpg&qlt=70&

Z spodnje hlače pa oprijete bokserce v tem stilu, da pri dolgih vožnjah ne motijo šivi:

Screen%20Shot%202016-10-09%20at%2013.05.

Za hladnejše dni imam tako majico z dolgimi rokavi. Če je res mraz pa tekstilno Rukko. Tam daš spodaj kar ti paše.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Sam ne uporabljaj kratkih hlač, ker te bo poleti kombinezon odrgnil do krvi. Dolgo tehnično perilo vedno in v vseh letnih časih.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

13 minutes ago, DAMI34 said:

Sam ne uporabljaj kratkih hlač, ker te bo poleti kombinezon odrgnil do krvi. Dolgo tehnično perilo vedno in v vseh letnih časih.

? Nikoli me ni noben kombinezon niti malo odrgnil.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pr nas je tko da jst ne morem brez "dolgih gat" ker se mi zažre v kolena da bog pomagi, mož jih nima pa nikoli in ga tudi nikoli nc ne tisci. Je pa res da njemu so hlace skor malo ohlapne, jst pa jih glih da dam na rit.

• Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 11 minutami, motolover pravi:

? Nikoli me ni noben kombinezon niti malo odrgnil.

Mene pa je

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

19 minutes ago, cikadina said:

pr nas je tko da jst ne morem brez "dolgih gat" ker se mi zažre v kolena da bog pomagi, mož jih nima pa nikoli in ga tudi nikoli nc ne tisci. Je pa res da njemu so hlace skor malo ohlapne, jst pa jih glih da dam na rit.

jst morem met tud pajkice spodej :D

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 3 urami, antares pravi:

@DAMI34 , @cikadina , @ludiluka  Boste punco čisto zmedli; se bo še ustrašila kombinezona. :lol1:

popravek :D ne ne, kombinezona pa se nebom ustrašla. :jezik:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

1 minute ago, valemon said:

popravek :D ne ne, kombinezona pa se nebom ustrašla. :jezik:

ja, Valemon ni ravno Fleur Noir ali kaj podobno ženstvenega :)))) :))))

Sedaj ko vidim, da si "pupa" lahko rečem : Dainese, ker ima res dobre kroje za žensko postavo (v konkurenčnih bo efekt bolj "usnjena vreča").

Z doplačilom ti prilagodijo mere, da boš kot iz modne steze :D (pri moških se da naročiti tudi barvne kombinacije po želji; za ženske ne vem). 

Pozdravi s Primorske :D 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Moja kombinezona imata oba podlogo, usnje ne pride na kožo in me ne more odrgniti. Tekmovalci radi dajo kombinezon gor na golo kožo, da se ob znojenju oprime telesa in postane kot druga koža. Vsaj tako mi jih je par razložilo, ko smo se na Grobniku smejali, ko so jim trije dol vlekli enodelca. :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred eno uro, antares pravi:

ja, Valemon ni ravno Fleur Noir ali kaj podobno ženstvenega :)))) :))))

Sedaj ko vidim, da si "pupa" lahko rečem : Dainese, ker ima res dobre kroje za žensko postavo (v konkurenčnih bo efekt bolj "usnjena vreča").

Z doplačilom ti prilagodijo mere, da boš kot iz modne steze :D (pri moških se da naročiti tudi barvne kombinacije po želji; za ženske ne vem). 

Pozdravi s Primorske :D 

:D ni bla moja izbira ime...

To se strinjam.. sm provla en kombinezon, ki mi je bil preveč ulit... saj se mi jakna, če sem imela spodaj želvo ni zapela :// tako da se iskanje nadaljuje. Mogoče veš, če je velika razlika med številko 40 in 42 (Italjanska mera)? saj se bojim da mi bo 42 prevelika (nism mela prilike jo še provat).

Vračam pozdrave s Primorske :D

Popravljeno . Popravil valemon
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

5 minutes ago, valemon said:

:D ni bla moja izbira ime...

To se strinjam.. sm provla en kombinezon, ki mi je bil preveč ulit... saj se mi jakna, če sem imela spodaj želvo ni zapela :// tako da se iskanje nadaljuje. Mogoče veš, če je velika razlika med številko 40 in 42 (Italjanska mera)? saj se bojim da mi bo 42 prevelika (nism mela prilike jo še provat).

Vračam pozdrave s Primorske :D

Kombinezon tudi če ni "ulit", bolj pomembne so dolžine, da protektorji stojijo točno tam kjer morajo in da je na tistih mestih obseg tak, da ne more priti do zasukanja ali premika protektorja vdelanega v kombinezon.  Velika razlika je med posameznimi modeli-KROJ, tako so bile meni enake številke lahko popolnoma prav ali pa popolnoma mimo in to pri Dainese (ista znamka). 

Počakaj na salon v Milanu novembra, ko bo Dainese pokazal še kakšen model za leto 2017; lahko, da ti bo kaj še posebej všeč. Vsekakor moraš izbrane modele probati, nekega univerzalnega odgovora ni. Če ti ne bo prav, pa je še vedno najbolje doplačati za prilagoditev na tvoje mere. 

Valeri Sport v Italiji je ogromen, samo je precej daleč. Mogoče če povprašaš kaj imajo bolj lokalno, naprimer v stari Gorici ali Udine in če imajo model, ki ti je všeč na zalogi, da se potem pelješ probati? 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 18 minutami, antares pravi:

Kombinezon tudi če ni "ulit", bolj pomembne so dolžine, da protektorji stojijo točno tam kjer morajo in da je na tistih mestih obseg tak, da ne more priti do zasukanja ali premika protektorja vdelanega v kombinezon.  Velika razlika je med posameznimi modeli-KROJ, tako so bile meni enake številke lahko popolnoma prav ali pa popolnoma mimo in to pri Dainese (ista znamka). 

Počakaj na salon v Milanu novembra, ko bo Dainese pokazal še kakšen model za leto 2017; lahko, da ti bo kaj še posebej všeč. Vsekakor moraš izbrane modele probati, nekega univerzalnega odgovora ni. Če ti ne bo prav, pa je še vedno najbolje doplačati za prilagoditev na tvoje mere. 

Valeri Sport v Italiji je ogromen, samo je precej daleč. Mogoče če povprašaš kaj imajo bolj lokalno, naprimer v stari Gorici ali Udine in če imajo model, ki ti je všeč na zalogi, da se potem pelješ probati? 

Bom počakala, saj se mi ne mudi. Verjetno pa bom tudi s prijatelji šla na motoristični sejem v Verono (januarja), tudi tam se bo verjetno kaj najdlo, pa še znižane cene so. 

Bila sem v Sesljanu ((Zbrisano! Za oglaševanje se obrnite na marketing@motosvet.com)) kjer prodajajo večina Dainese, pa me je prodajalec presenetil ko sem ga povprašala po kombinezonih mi je dejal, da se kombinezoni ne prodajajo in jih motoristi ne uporabljajo tako pogosto, zato jih v trgovini nima, mi ga pa lahko naroči. Čudi me saj večina motoristov, ki jih poznam uporablja kombinezon, tako da nevem zakaj se nebi prodajali. Naročat pa ga nisem želela saj nevem prave številke.

Popravljeno . Popravil valemon
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

20 minutes ago, valemon said:

Bom počakala, saj se mi ne mudi. Verjetno pa bom tudi s prijatelji šla na motoristični sejem v Verono (januarja), tudi tam se bo verjetno kaj najdlo, pa še znižane cene so. 

Bila sem v Sesljanu mi je dejal, da se kombinezoni ne prodajajo zato jih v trgovini nima, mi ga pa lahko naroči.

sejem v Veroni se sliši fenomenalno! :)  Dainese ima ponavadi kar fajn založen štand, pa še pogovroila se boš lahko glede opcij (izdelava po meri, itd,..).

Pri tem trgovcu v Sistiani se res marsikaj ne prodaja (še posebej odkar je šla Nena proč), tako da me ne čudi da nima v trgovini. Ti pa povem, da je povsem enako štorijo napletel meni kakšnih deset let nazaj (preden je k njemu prišla Nena, ki je v bistvu skrbela za celo trgovino). 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 2 minutami, antares pravi:

Pri tem trgovcu v Sistiani se res marsikaj ne prodaja (še posebej odkar je šla Nena proč), tako da me ne čudi da nima v trgovini. Ti pa povem, da je povsem enako štorijo napletel meni kakšnih deset let nazaj (preden je k njemu prišla Nena, ki je v bistvu skrbela za celo trgovino). 

(ševedno valemon tukaj, le pod drugim imenom :P)

Hvala za informacijo. Sicer je bil možakar, zelo prijazen vendar mi ni bilo všeč to, da meje skušal odvrniti od kombinezona, češ da ga nebom potrebovala in naj raje uzamem jakno ter hlače posebej (nevidim neke velike razlike med dvodelnim kombinezonom in jakno, ki ne pride s hlačami vendar se jo da zapeti na hlače). Drugače pa nimam pripomb.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

8 hours ago, Pobaliinka said:

Sicer je bil možakar, zelo prijazen vendar...

Saj ne rečem, da ni bil vedno zelo prijazen in vljuden, vendar....  (tam je vedno nek vendar)

V kolikor pogledaš na YouTube kanal "RevZilla" boš videla, kako se trudijo: "vam je všeč to, kaj pa mogoče ta druga stvar, ali bi vas prepričala ta tretja zadeva?" Preprosto ti hočejo najti to KAR SI želiš kot KUPEC! in to je point dobrega trgovca. 

Hmmm, point hlače+jakna je v tem, da na ženski grozno izgleda; vendar ima dobre strani: te ne bo nihče več kot dvakrat pogledal in starši bodo bolj mirni :)))

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 3 urami, Ciko86 pravi:

kaj pa na kozino si sla pogledat?

Ne še, upam pa da grem v kratkem.

pred 1 uro, antares pravi:

Hmmm, point hlače+jakna je v tem, da na ženski grozno izgleda; vendar ima dobre strani: te ne bo nihče več kot dvakrat pogledal in starši bodo bolj mirni :)))

To sem ugotovila :D zato, me tudi kombinacija ni prepričala. Ahhh, bolj kot da sem drugim ušeč mi je pomembno, da sem sebi. Da se bom tudi sama rada pogledala v ogledalu ;)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

56 minutes ago, Pobaliinka said:

Ahhh, bolj kot da sem drugim ušeč mi je pomembno, da sem sebi. Da se bom tudi sama rada pogledala v ogledalu ;)

Res ne vidim zakaj bi bilo napak lepo se urediti in obleči, ter biti všeč sebi in drugim. Ravno prejšnjič sem bil v knjižnici zapazil razstavljeno novo knjigo o zgodovini mode; ljudje že tisočletja trgujejo s tekstilom, svilnatimi tkaninami in fino volno ter mešajo lepotilne kreme in kozmetiko.

Zabavno se mi je zdelo, ko sem odprl temo "Dainese" in se je name vsula cela ploha kritik in plaz psovk, ker sem pričel pisati tudi o dobrem izgledu Dainese, Spidi in še nekaterih znamk. Kritike so bile "dobim tri IXS" in "v Sloveniji šivamo boljšo robo"; isti tip ljudi, ki se pripelje v Lidl in Hofer z avtomobilom vrednim več kot 40.000€ na prvi dan "akcije" in se besno puli za majice, jakne in hlače ter pri tem vse razrije. Sprašujem se, kaj ti ljudje naredijo ob obisku kakšnega tujega mesta, kjer se vrstijo butiki visoke mode, krojači moških oblek in podobno. Poskusijo zažgati ulico?  Tiste obleke so samo za lepo videti in stanejo tisoče evrov. Tukaj govorimo o tehničnem izdelku katerega cene so daleč za modno cunjo. 

Tukaj sem zalepil sliko ene znanih motoristk z družbenih omrežij; kombinezon je narejen po meri. Kljub temu, da ima ženska zelo neskladno postavo (izredno široke boke in skoraj neobstoječa ramena) so uspeli pomanjkljivosti z obleko kar dobro skriti. Tovarna Dainese ji je prejšnji teden za promocijo podarila rokavice, ki gredo pod rokav kombinezona, tako, da bo naslednjič izgledala še malo bolje. 

dainese woman.jpg

1815679_w12_f_s_5.jpg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!