Skoči na vsebino

MOTO kombinezon - primerjave, izkušnje, barvanje, nakup, vzdrževanje..

Priporočene objave

Objavljeno
Zelo dobro, da si to napisal. Ti dve trgovini v SLO sta res dragi. Nočem delat reklame ampak poznam par trgovin v SLO, ki so pa cenejše kot trgovine v ITA, AUT, D. Pogovarjama se o kvalitetni robi ne pa Kitajski, ki je je v Louisu napretek. Pa brez zamere.

Potem pa povej, kje se da to vidt, probat ali celo kupit. Res me zanima no. Lahko tut na PM pošleš (če veš, kaj je to) ;)

Objavljeno
ka pravite na tak kombinezon ...

Men deluje vredu... še poglej, če ima ščitnik za piščal (med kolenom in gležnjem)

Objavljeno

Pozdravljeni.

V trgovini (ITA.) sem preizkusil dainese-jev kombinezon, ki mi je bil kot ulit, vendar sem sklenil, da ga nebom kupil takoj ampak bom še nekaj časa počakal-popusti pid.

Kakšen mesec kasneje sem enak kombinezon našel na ebay-u,(po veliko boljši ceni) ter ga naročil ( DE.)-prav tako iz trgovine.

Kombinezon je enak kot tisti iz trgovine (ITA.)(barva, velikost,model, leto izelave....), vendar se v njem ne počutim tako dobro-zdi se mi, da je malo večji.

Na noben način mi ni jasno, kako je to mogoče. :angry:

Če mi kdo lahko to pojasni, mu bom hvaležen za odgovor.

Objavljeno

Morda si shujšal, morda so se tam v trgovini veliko tlačili v ta kombinezon in ga raztegnili hehe, morda različni trgi različne številke, morda....

Najbrž pa nič od naštetega :P

Objavljeno (popravljeno)
Morda si shujšal, morda so se tam v trgovini veliko tlačili v ta kombinezon in ga raztegnili hehe, morda različni trgi različne številke, morda....

Najbrž pa nič od naštetega :P

pol pa se jaz čudim od kod tebi 4200 postov + :trance_33_sleep:

Popravljeno . Popravil frk
Objavljeno

:lol1: :yes: :worship:

Objavljeno

:lol1: :yes: :worship:

daj frk nehaj ti z off topic tu smetit, nejkoo o tebi pa ne bom zgubljal besed, ker smetiš povsod pa še nič pametnega nisi povedal nikjer :)

Objavljeno
daj frk nehaj ti z off topic tu smetit, nejkoo o tebi pa ne bom zgubljal besed, ker smetiš povsod pa še nič pametnega nisi povedal nikjer :)

s(h)ame as/on you

Objavljeno

pozdravljeni

v kratkem bom nabavljal kombinezon. Pa me zanima kje na internetu se da dobiti kakšne teste kombinezonov?

Objavljeno
pozdravljeni

v kratkem bom nabavljal kombinezon. Pa me zanima kje na internetu se da dobiti kakšne teste kombinezonov?

2008 kolekcije nisem nikjer zasledil. Imaš pa nekaj popularnega 2007 stestiranega tukaj:

http://www.motoplus-web.com/index.php?opti...97&Itemid=8

Poleg tega pa imaš še en crash test usnje vs. cordura kombinezonov:

http://www.motoplus-web.com/index.php?opti...29&Itemid=8

Objavljeno

Pred novo sezono bo treba kupit nov dvodelni kombinezon. Gledal sem po internetu naslednje znamke, modelov ne bom našteval ker jih je preveč: Berik, Arlen Ness, Clover, Alpinestars, Spyke in Dainese. Videti na netu je eno, preizkusiti v praksi pa čisto nekaj drugega. Niti ne vem kakšno številko potrebujem vem pa da eno najmanjših ker pač nism velik. Mora imet pa odstranljive ščitnike na kolenih. Kakšna priporočila glede tega? Koliko se raztegne in na katerih mestih, na kaj moram še paziti, kakšna zadrga naj bo da bo čim bolj vzdržljiva? V soboto grem tako ali tako v Padovo tako da upam da bom lahko tam kaj od omenjenega preizkusil ker pravijo da je guuuuužva.

Objavljeno

Čimveč različnih kombinezonov probi. Poslušaj kaj pravijo prodajalci - kter ti je prevelik in kter ne - na koncu boš itak sam dubu filing o velikosti in kaj ti najbolj sede na telo. Nov kombinezon te lahko tudi en malo tišči. Ne pričakuj okretnosti kot v trenirki, ker to ni namen kombinezona. Najbolje je res, da si z nekom, ki je že dal kak kombi čez in ti bo znal svetovat.

Kar se velikosti tiče - smo merili Berika je bil praktično ulit. Nato smo merili Spyke isto številko pa je bil orenk preširok in prekratek.

Objavljeno

Do sedaj sem preizkusil samo Clover pa še ta mi je bil eno številko prevelik, mogoče celo dve ker takrat niso imeli manjše. :unsure:

Objavljeno (popravljeno)

...Probaj še M-Tech in Dainese - zelo udobni kombinezoni - o kvaliteti ni potrebno zgubljati besed.

Popravljeno . Popravil Kawl
Objavljeno
...Probaj še M-Tech in Dainese - zelo udobni kombinezoni - o kvaliteti ni potrebno zgubljati besed.

zanima me će ima kdo izkušnje s kombinezoni M-Tech??? So mi vizualno ql, zanima me kako je s kvaliteto in vsem ostalim , da vidim če jih vključim med potencialne kandidate za nakup?

LP

Objavljeno

Sam sem tudi sedaj nabavil kombinezon in sicer Dvodelnega znamke BÜSE, probal sem jih kar nekaj, vendar mi je od vseh še najbol odgovarjal ta,

tako po udobju kot tudi po ceni.

Res pa je da so bol male številke gledati moraš vsaj eno št. večje kot imaš običajno

http://www.motoplus-web.com/index.php?opti...97&Itemid=8

Gledal pa sem tudi teste ki so na zgornji povezavi in sem ugotovil da sem se kar dobro odločil

Objavljeno
zanima me će ima kdo izkušnje s kombinezoni M-Tech??? So mi vizualno ql, zanima me kako je s kvaliteto in vsem ostalim , da vidim če jih vključim med potencialne kandidate za nakup?

LP

Sam sem sicer probaval top od m-techa NKP race kombinezon in je kombinezon res na nivoju.Definitivno je na spisku poleg že nekaj drugih. Namen sem imel vzeti cloverja RC100 vendar mi je bil prekratek . po širini pa mi je visel na vseh koncih - tako da mi ni bil tako prav kakor sem mislil da mi je.

Prav danes pa sem kot sem napisal probaval m-techa nkp race in je zares odličen kombinezon- velik strecha, pravijo da ima zelo kvalitetno usnje- izgled je pa itak najlepši ta hip...

LP

Objavljeno
Berik, Arlen Ness, Clover, Alpinestars, Spyke in Dainese. Videti na netu je eno, preizkusiti v praksi pa čisto nekaj drugega. Niti ne vem kakšno številko potrebujem vem pa da eno najmanjših ker pač nism velik. Mora imet pa odstranljive ščitnike na kolenih. Kakšna priporočila glede tega? Koliko se raztegne in na katerih mestih, na kaj moram še paziti, kakšna zadrga naj bo da bo čim bolj vzdržljiva? V soboto grem tako ali tako v Padovo tako da upam da bom lahko tam kaj od omenjenega preizkusil ker pravijo da je guuuuužva.

Vseeno katerega kupiš. Pri nobenem ne boš falil glede kvalitete.

Kupi pa tistega v katerem se najbolj udobno počutiš.

Moški kombinezoni so načeloma od št 48 naprej. Sam sem velik 175 in imam št. 50 tako da...

Objavljeno

Kupil dvodelni kombinezon Berik. Preizkusil sem še Arlen Ness vendar mi je bila najmanjša številka prevelika. Na koncu sem vzel velikost 42 ker sem visok samo 160cm tako da če bom našel kakšnega boljšega oz udobnejšega tega še vedno lahko prodam. Pa še eno vprašanje. Koliko se kaj raztegne oz zmehča usnje? Me malenkost tišči v zapestju ko do konca zaprem zadrgo. Pa tudi oblačenje in slačenje ni ravno enostavno drugje mi je pa kot ulit, počepnem tudi lahko kako se bo obnesel bom pa videl.

Objavljeno

Ja, pri kombinezonih je treba imet res sreco. Jaz sem lani nabavil AXO. Prodajalc me je prepriceval, da mi je kombinezon dosti velik, ulit, ceprav sem bil sam mnenja da mi je premajhen. Po nekajkratnem nosenju se je kombinezon res prilagodil mojemu telesu in zdaj se v njem pocutim res dobro. Pred nakupom sem probal se Berika - presrok, Spx - nimam besed in Vanucci - ?. Axo sem zvohal po netu, sel na Stajersko in kupil....Zadovoljen sem 100%.

Objavljeno

Se pravi da če te malenkost tišči ni nič narobe. Nisem imel možnosti preizkusit ščitnika za hrbet pa ne vem kako bo ko ga bom oblekel pod jakno. Upam da me potem ne bo preveč vezalo na prsih.

Objavljeno
Se pravi da če te malenkost tišči ni nič narobe. Nisem imel možnosti preizkusit ščitnika za hrbet pa ne vem kako bo ko ga bom oblekel pod jakno. Upam da me potem ne bo preveč vezalo na prsih.

Kljub mojim dvomom o velikosti ob nakupu, zelvo za hrbtenico sedaj oblecem brez problemov...Upam, da jo bos tudi ti. :yes:

Objavljeno

Pa še eno vprašanje. Kako hudiča naj si zapnem zadrgo ki povezuje jakno in hlače med sabo? Z napori prišel do 3/4 potem odnehal. Verjetno vaja dela mojstra...

Objavljeno

namaži jo z milnico, gre lažje, potem pa se že uteče

drugače sem jo pa jaz tudi na začetku zelo težko zapenjal, zdaj pa gre brez problema

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!