Fritz Objavljeno Junij 21, 2009 Opozori Objavljeno Junij 21, 2009 Odvisno kaj pričakuješ od prenosnika. Jaz npr. tudi lep dizajn in ti Eastern Europe HP-ji, ki jih pri nas prodajajo, se mi zdijo tako kot službeni laptopi kakšnih 8 let nazaj. Pa še cene so hude. Sicer res, da pri nas ni garancije za Pavilion serijo vendar se da tiste kupljene v Nemčiji servisirati v Avstriji, če bi to bilo potrebno. Pri ceni, ki je navedena ti dam samo dve ponudbi na E-bayu v razmislek (prenosnik na E-bayu ima nekatere drugačne, vendar nič slabše komponente): link link 2
Jure Objavljeno Junij 21, 2009 Opozori Objavljeno Junij 21, 2009 Hehe, brez zamere, ampak sem mislil, da računalnike in prenosnike z očmi kupujejo samo ženske Drugače pa kot je rekel Frips, čisto odvisno kaj od prenosnika pričakuješ, oziroma za kaj ga boš rabil.. Če ga imaš samo za vsakdanja opravila, kej za faks napisat, internet, kakšen film, muska, ipd, je pomoje sploh brezveze dajat jurja za prenosnik. Dobiš tudi za pol manj več kot zadovoljivo zadevo. Če pa rabiš za kaj bolj specifičnega je pa odvisno za kaj in mra bit to podlaga za konfiguracijo, ki jo izbereš. Izgled je pa po mojem mnenju zadnje, kar se gleda Kar se pa Ebaya tiče, je pa dober za orientacijo, ampak če ni nekaj res oreng cenej, se pomoje bolj splača vzet pri nas, manj problemov ob morebitnem uveljavljanju garancije, pa še podaljšano lahko vzameš, ipd..
impulz Objavljeno Junij 21, 2009 Opozori Objavljeno Junij 21, 2009 ja, pa ni za pozabit da te lahk na ebayu tak konkretno kokr da bi te kakšen nigr sj je kul za te malenkosti, sam da bi si pa naroču kaj 500€+ pa mi ne pride na pamet če nima oni 1000 izdelkov prodanih pa 100%.
Fritz Objavljeno Junij 21, 2009 Opozori Objavljeno Junij 21, 2009 Hehe, brez zamere, ampak sem mislil, da računalnike in prenosnike z očmi kupujejo samo ženske Kar se pa Ebaya tiče, je pa dober za orientacijo, ampak če ni nekaj res oreng cenej, se pomoje bolj splača vzet pri nas, manj problemov ob morebitnem uveljavljanju garancije, pa še podaljšano lahko vzameš, ipd.. Heh, zelo malo izdelkov kupim le zaradi funkcije, če mi niso popolnoma nič všeč. Res, je tudi meni smešno, če kak laik ocenjuje moč računalnika na podlagi izgleda ohišja vendar to ne pomeni, da bi si kupil grdo ohišje. Form und funktion pristop. ja, pa ni za pozabit da te lahk na ebayu tak konkretno kokr da bi te kakšen nigr sj je kul za te malenkosti, sam da bi si pa naroču kaj 500€+ pa mi ne pride na pamet če nima oni 1000 izdelkov prodanih pa 100%. Uh, seveda kupujemo računalnike za 500+€ pri folku z 0 feedbacka :grrr Sicer pa vsak sam oceni kaj je varno in kaj ni..predvsem pa, če se da plačati s paypal-om in če paypal pokriva celotno vsoto plačila. Če je to ok, potem je zadeva varna, četudi ima tip samo 30 feedbackov in še te le čez 90% pozitivne. Mal manj strahu, mal več pravila prebrati in malo več uporabe logike.
simonsi Objavljeno Junij 22, 2009 Opozori Objavljeno Junij 22, 2009 če se da plačati s paypal-om in če paypal pokriva celotno vsoto plačila. Če je to ok, potem je zadeva varna, četudi ima tip samo 30 feedbackov in še te le čez 90% pozitivne. Mal manj strahu, mal več pravila prebrati in malo več uporabe logike. To tudi ni garantirano. Možakar lahko takoj po plačilu dvigne denar in mu ga nimajo kje vzet.
Fritz Objavljeno Junij 22, 2009 Opozori Objavljeno Junij 22, 2009 (popravljeno) To tudi ni garantirano. Možakar lahko takoj po plačilu dvigne denar in mu ga nimajo kje vzet. PayPal Buyer Protection If you don't receive your item, or the item is significantly different from its description in the seller's listing, PayPal Buyer Protection covers eligible transactions for up to the full purchase price plus original shipping charges. (Some purchases aren’t eligible for this program, including vehicles in the Motors category, capital equipment in the Business & Industrial category, and Real Estate.) An item is covered by PayPal Buyer Protection if: You purchase the item on eBay. You use PayPal to pay for the item. You correspond with the seller using the email address associated with the seller’s listing (make sure by using the Pay Now button when the eBay listing ends). The seller's listing is for a physical item – services and intangible items aren't covered. You file only one claim per PayPal payment. You open the case no later than 45 calendar days from the date of your PayPal payment and – if you need to – escalate it to a claim no more than 20 calendar days after you open your case. You meet the PayPal Buyer Protection requirements outlined in Section 13 of the PayPal User Agreement. Ostale informacije so v PayPal pogodbi. Denar ti plačajo oni in se potem tožarijo s tipom. V tem je glavni point PayPal-a. In Ebay/PayPal ni neka majhna firmica temveč operira z veliko denarja in ima cel kup odvetnikov. Popravljeno Junij 22, 2009. Popravil Fritz
simonsi Objavljeno Junij 23, 2009 Opozori Objavljeno Junij 23, 2009 seveda moraš pa ti tudi svojo stran dokazati.
Fritz Objavljeno Junij 23, 2009 Opozori Objavljeno Junij 23, 2009 seveda moraš pa ti tudi svojo stran dokazati. Ja, saj podpišeš za prejem paketa. Torej, če roba ne pride, ni potrdila o dostavi - povprašaš prodajalca, kaj se dogaja. Če roba ni prava, poslikaš in pošlješ prodajalcu preko Ebay-a in ga povprašaš po zdravju. Vedno se prvo obrneš na prodajalca vendar izključno preko Ebay message storive, saj imaš tako potem sled o vsem. Verjemi, dvakrat preizkušeno.
simonsi Objavljeno Junij 24, 2009 Opozori Objavljeno Junij 24, 2009 Kaj pa če gre samo za plačilo preko paypala, brez ebaya?
Fritz Objavljeno Junij 24, 2009 Opozori Objavljeno Junij 24, 2009 Tukaj. V osnovi je PayPal ustanovil Ebay zase a je zadeva postala uporabna tudi za splošno plačevanje. Zaščite, ki jo nudi navezava Ebay/Paypal pri plačevanju s PayPal-om pri drugih trgovcih nimaš oz. je omejena na 200€ omenjenih v povezavi, razen, če ima prodajalec kak poseben status (tega sicer nisem nikoli videl ali sprobal). Prednost PayPal-a pri takšnih plačilih je v tem, da prodajalec ne vidi/ne dobi podatkov o tvoji kreditni kartici in tako ti podatki ne morejo biti odtujeni ali zlorabljeni.
simonsi Objavljeno Junij 24, 2009 Opozori Objavljeno Junij 24, 2009 Torej pri plačilu fizični osebi izven ebay sistema samo preko paypal je zaščita max 200€? Kako pa v primeru, da gre za večjo vsoto in ne dobiš blaga? Pomojem lahko še vedno vložiš dispute in po potrebi stopnjuješ do claim in potem pač paypal ugotovi kako pa kaj?
Fritz Objavljeno Junij 24, 2009 Opozori Objavljeno Junij 24, 2009 Žal nimam nobenih izkušenj glede tega, le tisto vem, kar sem prebral na tisti povezavi in še za tisto ni garancije, da boš dobil in max. omenjena vsota je 200€. Zato se jaz raje držim Ebay-a za res velike zneske..kakšne stvari iz Hong Konga pa naročim direktno iz trgovine in plačam s PayPal-om. Začnem seveda z manjšimi zneski in ko dobim zaupanje v trgovca, potem naročim tudi kaj dražjega. Za zdaj me še niso nategnili, kar pa ne pomeni, da se mi to ne more zgoditi.
nowfak Objavljeno Avgust 9, 2009 Opozori Objavljeno Avgust 9, 2009 (popravljeno) Tudi sam se odločam za nakup prenosnika in ogrel sem se za HP Paviliona. A je res, da se pregrevajo in da so ful občutljivi na tresljaje in podobne zadeve...v mislih imam nekaj podobnega temuhttp://www.second-option.si/detail.php?pag...mp;koda=NG543EA hvala Popravljeno Avgust 9, 2009. Popravil nowfak
JMatic Objavljeno Avgust 9, 2009 Opozori Objavljeno Avgust 9, 2009 teli prenosniki so ali refurbished...sepravi obnovljeni ali pa razstavni modeli meu ga je kolega, pa je biu zadovoljen. sj naceloma tut jest gledam tele prenonike, ampak za manjso ceno. za to ceno kot jo ma pa tale prenosnik, se bi pa jest rajs odlocu za novga. iz trgovine...taprave ampak thats just me premisl
Pips Objavljeno Avgust 9, 2009 Opozori Objavljeno Avgust 9, 2009 Tudi sam imam prenosnik hp pavilion ze4900 in mi je iz čistega miru crknil pogon za Cd-je.Naši serviserji mi ne morejo pomagat,ker je prenosnik kupljen v Avstriji in se lahko slikam. Odsvetujem nakup!!!!
nowfak Objavljeno Avgust 9, 2009 Opozori Objavljeno Avgust 9, 2009 Tudi sam imam prenosnik hp pavilion ze4900 in mi je iz čistega miru crknil pogon za Cd-je.Naši serviserji mi ne morejo pomagat,ker je prenosnik kupljen v Avstriji in se lahko slikam. Odsvetujem nakup!!!! Če bi kupu, bi kupu prav v tej spletni trgovini. Zagotovili so mi, da gre odprava napak preko njih brez problema??!!!
Fritz Objavljeno Avgust 9, 2009 Opozori Objavljeno Avgust 9, 2009 Če bi kupu, bi kupu prav v tej spletni trgovini. Zagotovili so mi, da gre odprava napak preko njih brez problema??!!! Ne sekiraj se. Kupil skoraj identičnega (razbitega, padel nekomu na tla) in ga popravil. Dela kot urca. Garancija je v AT ali DE, če te to ne moti preveč oz. pri tej firmi, če to drži. Resni problemi so bili predvsem s Pavilioni DV4000/DV6000/DV9000 generacije (prejšnja generacija) ki so imeli Nvidia 6150 grafični čip, saj so ti, zaradi serijske napake, pogosto odpovedovali (potrebna je bila zamenjava matične plošče). Pa to ni bil samo problem pri HP-ju ampak pri vseh proizvajalcih, ki so uporabljali to čipovje. Zavedaj pa se, da je DV7 velik stroj in je samo pogojno 'prenosnik'.
Sanda7 Objavljeno Avgust 19, 2009 Opozori Objavljeno Avgust 19, 2009 da vidmo kaj mi priporočate,..k osebno nimam blage veze mam pa namen kupt prenosnika,za občasno rabo se pravi nucam ga predvsem za internet pa da lohk kak filmčk pogledam,s tega vidika mi je pogoj čim večji ekran tja do 1000€ kej tazga mogoče http://www.ceneje.si/racunalnistvo/prenosn...ome-premium,408 http://www.enaa.com/oddelki/racunalnistvo/...ok_4710s_P8700_
simonsi Objavljeno Avgust 19, 2009 Opozori Objavljeno Avgust 19, 2009 najbolj važno da ima čimveč garancije in seveda zmogljivost baterije.
Steen Objavljeno Avgust 19, 2009 Opozori Objavljeno Avgust 19, 2009 Ja pomembna je garancija in avtonomija (če rabiš več kot dve ure brez priklopa na štrom), sicer pa se mi zdi sony dokaj dobra ponudba do 1k €
ImenitnaPriložnost Objavljeno Avgust 20, 2009 Opozori Objavljeno Avgust 20, 2009 Tudi sam imam prenosnik hp pavilion ze4900 in mi je iz čistega miru crknil pogon za Cd-je.Naši serviserji mi ne morejo pomagat,ker je prenosnik kupljen v Avstriji in se lahko slikam. Odsvetujem nakup!!!! Zakaj pa preko interneta ne kontaktiraš kakega avstrijskega serviserja za HP? Saj CD lahko načeloma sam zamenjaš, samo poslati ti ga morajo ... ? Furioso, Alla in thumper 2 1
Dolenc™ Objavljeno Avgust 20, 2009 Opozori Objavljeno Avgust 20, 2009 Drugače to veliko prenosnikom crkujejo cd enote, pač tle šparajo k noben na to ne gleda. Men sta na IBMu že ene 2 šla.
Frips Objavljeno Avgust 20, 2009 Opozori Objavljeno Avgust 20, 2009 Tudi sam imam prenosnik hp pavilion ze4900 in mi je iz čistega miru crknil pogon za Cd-je.Naši serviserji mi ne morejo pomagat,ker je prenosnik kupljen v Avstriji in se lahko slikam. Odsvetujem nakup!!!! Pavilioni se uradno v Sloveniji ne prodajajo (ni uvoza), zato tudi takšna reakcija slo serviserjev.
Jure Objavljeno Avgust 20, 2009 Opozori Objavljeno Avgust 20, 2009 da vidmo kaj mi priporočate,..k osebno nimam blage veze mam pa namen kupt prenosnika,za občasno rabo se pravi nucam ga predvsem za internet pa da lohk kak filmčk pogledam,s tega vidika mi je pogoj čim večji ekran tja do 1000€ kej tazga mogoče http://www.ceneje.si/racunalnistvo/prenosn...ome-premium,408 http://www.enaa.com/oddelki/racunalnistvo/...ok_4710s_P8700_ Živjo Vem, da je splošno uveljavljeno prepričanje, da ko se kupuje računalnik, da naj se kupi čim boljše, da bo za dlje časa, itd, itd.. Ampak je pa tu eno čisto preprosto dejstvo, ki ga je potrebno upoštevat še pred tem, ker drugače popolnoma brezveze daš več denarja, kot je potrebno, od tega nimaš pa popolnoma nič. Računalnik se vedno kupuje glede na potrebe, oziroma glede na način uporabe. Zdej prenosnik je v prvi vrsti narejen zato, da je prenosen. Večji kot je in težji kot je, manj je priročen za vlačenje sabo. Ampak predvidevam, da itak ne boš prenosnika vlačila okoli vsak dan in ga rabila poslovno, tako da je zate v končni fazi vseeno kolikšen je, kar se tega tiče. Imej pa v mislih to, da boš kljub vsemu prenosnik večino časa uporabljala doma in tudi večino filmov/serij/ipd boš pogledala doma.. Za 200€ pa dobiš že 24" LCD, ki ga priklopiš gor in imaš praktično "televizijo" Kadar pa gledaš filme kje drugje, se jih da pa tudi na 15´4 zaslonu normalno gledat, velikost slike je praktično identična klasični 17. No, potem pa kar se tiče kupovanja oziroma izbire prenosnika v skladu z namenom uporabe kar se tiče performansov. Dejstvo je, da je praktično čisto vsak prenosnik, ki se ga danes dobi na trgu, več kot dober za gledanje filmov in surfanje po internetu. V rangu 500-600€ je toliko izbire, da ziher najdeš nekaj zase. Če ne boš na prenosniku poganjala kakšnih bolj kompleksnih programov, se ukvarjala z grafiko, igrala tanovih iger, je popolnoma brezveze kupovat računalnik za 1k €, ker ti bo služil popolnoma enako kot tisti za 500€, ti ne boš zaznala popolnoma nobene razlike raten te, da boš lahko rekla, da imaš prenosnik za 1k, ter tako, da bo denarnica bolj prazna. Glede na tvoje potrebe bi jaz kupil lepo nekaj v omenjenem cenovnem razredu, mogoče zraven nabavil še en velik monitro za 200€ za domačo uporabo, preostanek denarja pa raje porabil za nekam it 1 teden smučat Oziroma za kakšno drugo prijetno dejavnost. Tole je npr zate čez glavo dovolj <-- klik Pa ne pomeni, da zdej tega predlagam, sem pripopal link do prvega, ki se mi je zdel cenovno primeren za tvoje potrebe Ampak več kupovat za internet in filme je res potrata denarja. Jaz bi primarno gledal to, da kupiš računalnik pri kateremu imaš relativno ok podporo, če se kaj polomi (to imaš itak pri vseh bolj znanih proizvajalcih), ter da ga kupiš tam, kjer ti za par € več npr nudijo podaljšano garancijo, npr 5 ali 6 let, kar je pri prenosniku zaradi morebitnih dragih popravil po preteku garancije fajn imet.
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se