Skoči na vsebino

Radar, laser, detektor, motilci radarjev...

Priporočene objave

Objavljeno

uf, kako lepo je prebrati dobre novice, takoj zjutraj, ko se zbudiš :)

D.J. Polepšal si mi dan :)

Objavljeno

Mogoče je bil pa takrat polcaj tok pjan da ni vedu kaj govori!! :D :twisted: :twisted: :oops: :lol: :o 8)

Ciao,by Pero

Objavljeno

bom povedal eno štorijo...

ex sodelavec je šel s kolegom ven žurat, njegov prijatelj je policist, ki ima tudi svoje kolege policaje

in se ti ga fantje nafukajo*(verjetno med šihtom), pa grejo okoli s službeno opel vectra 2.5 V6 - (avto radar) in ga tiščijo po mestu, nakar voznika prime kozlat, ustavi sredi ceste, odpre vrata in bruhne ven

verodostojnosti zgodbice ne morem potrditi 100%, ker sem ex sodelavca v določenih primerih že označil za lažnivca, vendar sta mi njegova pripovedovalna vnema in podrobnosti dala vedeti, da je bilo nekaj na stvari

tudi če je dogodek resničen, to ne sme metati slabe luči na policijo samo, temveč na posameznike, ki tak sistem koristijo za svojo zabavo in pri tem ogrožajo druge ljudi

seveda bi v primeru nesreče bile sankcije precej manjše kot če bi to storila navadna oseba, kar pa je moja velika zamera MNZ

Objavljeno
GHOST_R1

Sam mam tudi izpit in dosti delam z laserjem, pa ti povem da je kršiteljev dovolj in si ni treba nekaj izmišljevat.-----

The consecutive stages of Situations: SNAFU,TARFU and FUBAR.

Ghost, ti si policaj?

@ICE: Kaj hudica je to: SNAFU,TARFU and FUBAR ? :)

Objavljeno

kaj pa ženski čari?

(a sm jest tole zdej na glas napisala?)

Hehe ženski čari... tole pa ne morem bit tiho...

Zgodilo se je namreč sledeče... pri kolegu smo ga popivali in ko je bilo treba iti ven, smo skusal ugotovit kdo bo peljal... pa se je javila KHM ena fejst luštna punca (znana s televizije in tekmovanj Hawaiian tropic..pa pustimo imena ob strani), oblečena hudo pomankljivo n vztrajala da je najmanj nazgana in da ni treba taxija ter da bo ona peljala... PRAV..

Pri Propagandi zavije na glavno cesto levo čez polno črto (obvezna smer je v desno, tisti ki poznate) ... za nami kifeljci... in jo ustavijo... hehe mi ji pravimo da ne bo napihala, ce diha bolj s trebušno prepono, da ne izdihne tistega zraka ki je najdlje v pljučih in tko naprej... v glavnem mi se smejimo in ji to razlagamo, nakar jaz rečem naj še mao ŽENSKE ČARE uporabi in bo...

In jih je... HEHE.. ampak policaj se ni dal... ne boste verjeli ona je čisto malo pihnila, tako da naprava niti izmeriti ni mogla... zraven govorila, da ima hudo astmo itd... mi seveda REŽALI k utrgani... in ji je dal 13-krat!!!!!!!!!! za pihat (smo šteli) in ko smo že mislili da jo bo spustil, jo je odpeljal (in to mlad fant tam cca.30 let) na odvzem ...

So jo poslali na nek WC da naj da urin .... hehe ga je razredcila z vodo iz wcja pa je še vseeno naneslo 1,53 promila :lol: :lol:

V glavnem, ne pomagajo vedno ženski čari hehe, jaz bi jo le tolk časa zadrževal, da bi se jo nagledal, če bi bil polcaj :wink:

Objavljeno

Sem bolj redko na forumu. Echo laser je naprava ki se aktivira ko jo zadene laserski zarek in 5 sekund pošilja kontra žarek dokler se ne pregreje. Se pravi 5 sec imas casa da zmanjsas hitrost. Zaenkrat deluje 100% - proti laserskim pistolam in ne proti radarju in civilnim policijskim vozilom.

Objavljeno

kahem...... laserski zarek rabi 0.3 sec da izmeri hitrost vozila,se pravi zarek porabi cca.0.3 sec za pot od laserske pistole do vozila in nazaj do pistole (cca.100-150 m)...... in ko te zadene je ze prepozno,ker izmerjeno.torej zakaj laser echo?! :?

Objavljeno

Laserska pištolca rabi povratni podatek, torej, odbiti žarek, da lahko izračuna hitrost žrtve. In, če žarek laserske pištole sproži proti pištoli motilni žarek iz motilne naprave, potem pištolca verjetno ne more izračunati hitrosti in je prikazati na prikazovalniku. :roll:

Objavljeno
... se pravi zarek porabi cca.0.3 sec za pot od laserske pistole do vozila in nazaj do pistole (cca.100-150 m)...

:?: :roll: Svetloba prepotuje v sekundi tristo milijonov metrov, torej potrebuje za 300m poti mikrosekundo, :arrow: za 150m poti pa pol mikrosekunde. Oziroma: v 0,3 sekunde prepotuje slabih sto milijonov metrov ali sto tisoč kilometrov.

0,3 sekunde laserski merilnik hitrosti potrebuje zato, ker večkrat (najmanj dvakrat) s pomočjo pulza laserske svetlobe in meritvijo časa do sprejema odbitega pulza izmeri oddaljenost vozila. Med meritvami je znan časovni interval, tako da merilnik iz razlike obeh (ali več) meritev oddaljenosti vozila od merilnika in znanega časovnega intervala med meritvami izračuna hitrost vozila:

http://www.speedtraps.ie.nu/laser.htm

Kot je napisal Brrrm: če ob zaznanem pulzu laserske svetlobe (ko je torej vozilo "zadeto"), laser na vozilu "posveti" nazaj v merilnik, ga s tem zmede.

Objavljeno

Te radarske kontrole se ni treba nikomur bati:

abq.jpg

LP

Windsurf

Objavljeno

Več takih bi nucal :D

Objavljeno

predvsem obesek na vzvratnem ogledalu je vreden pozornosti. :lol:

BTW transalp,ce ti laser-spooferji funcionirajo ok,samo sem skepticen glede ucinkovitosti.

Objavljeno

Taktično!!! :D :D :D

Sedaj 'se delata' da spita pol k pa mim prtišiš te pa oglobita....................ja ja ja pol pa svizec zavije čokolado!! :P :shock: :D :D

Ciao,by Pero

Objavljeno

od mojega bližnjega srečanja z radarjem v velenju je preteklo štiri mesece in dobil sem odločbo sodnika za prekrške iz velenja za 45.000 sit in tri črne pike. pritožba na postopek že podana, pritožba o zakonitosti merjenja z laserskim merilnikom TRAFFI Patrol pa tudi. čakam na razplet. :D

• 1 mesec pozneje...
Objavljeno

Danes ob 19.00 so me dobili z laserjem 101km/h pri omejitvi 50!! Pa ne me kregat, bilo je v Pragerskem- ravnina kakih 300m brez his itd. Se zdaj se tolcem po glavi, da sem ustavil! Bili so kar z neko civilno modro astro. No, veste kaj me caka oz. kaj lahko naredim v svojo korist? Podpisat nisem rabil nic, le alkotest, ki je bil 0.0.

Lp Dani

Objavljeno

Hudo!!

Ko sem med postopkom policaja spraseval kolko bo pribl. kazen mi je rekel da nekje 15 - 20.000SIT. Menda me je hotel samo pomiriti. No s trinjal se itak nebom z nicemer!!

Objavljeno

Rabi kdo pike :?: Ni blema... jih mam dovolj 8)

Dejans

Objavljeno

Bom se jst nekj prasov pa pripomnu na tole temo.. Mam enga bogega sesalca, pac mal predelan, ki gre okol 100km/h pa sicer se zlo pazm radarjev pa teh peesdarij, samo tko kukr pa vecina kdaj pa mors prvit gas do daske. Lansko leto me je ustavu radar ki je stal na jesenicah mal pred bivso shellovo pumpo, prehitevov sm cez pohno crto-3avte pa mi nc ni povedov kolk sm prgonu, sam po svojmu mislenju tm ene 75-80km/h, pa mi ni napisal kazni naredu sm se se bl bogega kukr sm, pa se me je revez usmilu.. Takrt mi je pa tko odlegl kukr pa ze dolg cajta ne. Aja pa nekj koristnga ena spijunska fora je malo pred Radovljico(natancno pri Podvinu) je (na cestni razsvetljavi ali na stangi ki oznanja prehod za pesce) namescena kamera in ena moja kolegica je lepo domu dobila posto s poloznco..

Pa se nekj me zanima, a je kj to kj mozn ce mas spednjo masko manjso(npr pri hard enduri) je mozno da ko je manj povrsine, da te radar tezje zazna, kot pa npr pri "potovanih" motorjih? Men je fotr reku k je rezervist pr kapsh da merjo v celado. Samo je ze kr nekj casa nazaj to reku..

Vase mnenje?

lp

Objavljeno

Pa še "jammer" za laserske merilnike, o katerem smo se že pred časom pogovarjali. Tegale se med drugim dobi tudi v Ljubljani (videl včeraj):

http://www.blinder.dk/

• 2 tedne pozneje...
Objavljeno

Včeraj popoldne, ko sem delal severovzhodni krog (CE-SG-Dravograd-MB-MS-Lendava-Ptuj-CE), sem peljal mimo sedmih (7) radarsko/laserskih zased. Imel srečo, ali so me opozorili avtomobilisti, dvakrat motorist, malo pa intuicija.

Je bilo včeraj v drugih koncih SLO tudi toliko radarjev/laserjev?

Objavljeno

Proti morju... preveč... proti štajarski.. tud preveč :evil: ... skratka po prevoženih 450 km sem naletel na cca. 7 kontrol, ki pa me začuda nobena ni ustavila 8) ... zgleda, da je blo prehitro za laser in mu je zmedlo koncentracijo, ko se je trudil nameriti :D Bolj pasji so stacionarni radarji v avtomobilih, ali pa baje kar v za to prirejenih kantah za smeti, (videl slike), ki pa jih skrijejo tako, da se jih sploh ne vidi, pozdrave ti pa pošljejo skupaj s sliko tvoje zadnjice.

Je pa Area naletu in seveda tudi dobil položnico... božček :cry:

Objavljeno
Danes ob 19.00 so me dobili z laserjem 101km/h pri omejitvi 50!! Pa ne me kregat, bilo je v Pragerskem- ravnina kakih 300m brez his itd. Se zdaj se tolcem po glavi, da sem ustavil! Bili so kar z neko civilno modro astro. No, veste kaj me caka oz. kaj lahko naredim v svojo korist? Podpisat nisem rabil nic, le alkotest, ki je bil 0.0.

Lp Dani

:lol: :wink: :wink: :lol: 8)

Poznam to. Drugic res ne ustavljal, ce ti pa skoci na cesto pa samo eno nizje, pa bos vidu kaksne reflekse majo policaji. Nimajo kej skakat na cesto, lahko pa gredo za tabo, ce te seveda dobijo.

:wink: :wink: 8)

Testiranolaninastajerskempress 8)

Objavljeno
Proti morju... preveč... proti štajarski.. tud preveč :evil: ... skratka po prevoženih 450 km sem naletel na cca. 7 kontrol, ki pa me začuda nobena ni ustavila 8) ... zgleda, da je blo prehitro za laser in mu je zmedlo koncentracijo, ko se je trudil nameriti :D Bolj pasji so stacionarni radarji v avtomobilih, ali pa baje kar v za to prirejenih kantah za smeti, (videl slike), ki pa jih skrijejo tako, da se jih sploh ne vidi, pozdrave ti pa pošljejo skupaj s sliko tvoje zadnjice.

Je pa Area naletu in seveda tudi dobil položnico... božček :cry:

Za stacionarne radarje glih neki testiram. Sporocim, ce deluje. :wink: 8)

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!