Tedybear Objavljeno Junij 24, 2013 Opozori Objavljeno Junij 24, 2013 Ravnokar prišel iz Dolomitov, pa Alp... Od petka do nedelje - prelepo. Brez gužve, lepo vreme... Stelvio....se še ne plačuje. Danes v Vipitenu ob 09:00 +2 stopinji in kakšnih 300 metrov višje pobeljeno. Okoli 11:00 v Dobbiaco - +1 stopinja, sneg tik nad hišami. V glavnem..vožnja nazaj vseskozi ob dežju (od Brixna do Lienza je kar konkretno deževalo). Cartman, vencel in krucymucy 3
Popularna objava Tedybear Objavljeno Junij 24, 2013 Popularna objava Opozori Objavljeno Junij 24, 2013 Še en kratek povzetek (21.6. - 24.6). - Prevoženi prelazi; Falzarego, Valparola, Gardena, Costalunga, Stelvio (2x), Gavia, Resia, Rombo (Timmlesjoch), M. Giovo (Jaufenpass). - Porabljeno (2 osebi) in spanje v hotelih III. kategorije 468€. - Prevoženo 1125 km. Gasperr, BREITNER, Buzdovan in 14 others 17
Whiskey Objavljeno Junij 24, 2013 Opozori Objavljeno Junij 24, 2013 Kje so pa dolomiti..... :grim Pr' Tahitiju :grim pik1 in BelaStrela 2
KNNMS Objavljeno Junij 25, 2013 Opozori Objavljeno Junij 25, 2013 (popravljeno) Pr' Tahitiju :grim Menda del ALP :grim Italianskih da ne bo pomote. Popravljeno Junij 25, 2013. Popravil KNNMS
Rokxy Objavljeno Junij 26, 2013 Opozori Objavljeno Junij 26, 2013 letos mam dopust med 13 in 28 julijem...upam da ujamem nekje 4-5 dni lepega vremena da se nadivjam po ovinkih...potem bom srečen za en čas spet.
krucymucy Objavljeno Junij 26, 2013 Opozori Objavljeno Junij 26, 2013 letos mam dopust med 13 in 28 julijem...upam da ujamem nekje 4-5 dni lepega vremena da se nadivjam po ovinkih...potem bom srečen za en čas spet. Upanje umre zadnje. Ampak na koncu vedno!
Popularna objava ID Objavljeno Junij 27, 2013 Popularna objava Opozori Objavljeno Junij 27, 2013 (popravljeno) Takole je zgledalo v ponedeljek zjutraj pri Gabrieli. Smo počakali plug, da smo se odpeljali proti Brunicu. Proti Gardeni nas niso pustili Popravljeno Junij 27, 2013. Popravil ID vencel, Kumše, skalaprava in 8 others 11
krucymucy Objavljeno Julij 2, 2013 Opozori Objavljeno Julij 2, 2013 Ta vikend je krasna napoved, tako da je za izkoristit.
azbi Objavljeno Julij 2, 2013 Opozori Objavljeno Julij 2, 2013 Kako kaže gor s snegom? Ga je že pobralo? Naslednji vikend (če bo sonce) bi se zapodil gor za 3 nočitve.
krucymucy Objavljeno Julij 2, 2013 Opozori Objavljeno Julij 2, 2013 (popravljeno) Sneg je pobralo naslednji dan. Za ta vikend kaže v gorah 15°C, se pravi po prelazih tja do 20°C po mojih izkusnjah. Tule imas na kupu zbranih par spletnih kamer ... Tu sem spremljal vreme prejsnji konec tedna, ko naj bi sli tja pa smo potem odpovedali zaradi snega, dezja in mraza ... http://www.ilmeteo.it/webcam/?zona=Gruppo+Sella+-+Gardena+-+Badia Popravljeno Julij 2, 2013. Popravil krucymucy
ForU2 Objavljeno Julij 2, 2013 Opozori Objavljeno Julij 2, 2013 Kako kaže gor s snegom? Ga je že pobralo? Naslednji vikend (če bo sonce) bi se zapodil gor za 3 nočitve. Ta vikend bo po moje ok. Konec prejšnjega tedna (čet. pet.) bil v Canazeju....se vračal iz Francije (super!)....Iz četrtka na petek vrglo sneg...mraz.... Izbral najnižji prelaz S. Pellegrino (1918m) in se vozil po kopni cesti, mraz kot..... krave pa gazle po snegu... Ga hitro pobere... Še malo spletnih kamer... http://www.dolomitiwebcam.com/
cb1300 Objavljeno Julij 4, 2013 Opozori Objavljeno Julij 4, 2013 5 dni dolomitov pa niti enga motorja s slovensko tablico......to se mi pa še ni zgodil Keiko 1
ForU2 Objavljeno Julij 4, 2013 Opozori Objavljeno Julij 4, 2013 5 dni dolomitov pa niti enga motorja s slovensko tablico......to se mi pa še ni zgodil Če prav razumem....si kolesaril tam? Sam imam namen enkrat ta mesec....Si imel svoje kolo, a si ga rental? Sam imam namen v Canazeiu rentat (tja seveda z motorjem) in na kakšen prelaz skočit!
cb1300 Objavljeno Julij 4, 2013 Opozori Objavljeno Julij 4, 2013 Če prav razumem....si kolesaril tam? Sam imam namen enkrat ta mesec....Si imel svoje kolo, a si ga rental? Sam imam namen v Canazeiu rentat (tja seveda z motorjem) in na kakšen prelaz skočit! Ja....zdele bil s kolesom.....no....z gorcem in specialko....svoja kolesa........z motorjem pa po glavnem dopustu v dolomite Buzdovan 1
azbi Objavljeno Julij 4, 2013 Opozori Objavljeno Julij 4, 2013 Če bo lepo vreme, NW (12-15. julij) grem. Greva 2, bolj low cost varianta, če je kdo zainterisiran lahko gremo skupaj, kot rečeno, cca 4 dni, odvisno od vremena.
Aly Objavljeno Julij 5, 2013 Opozori Objavljeno Julij 5, 2013 letos mam dopust med 13 in 28 julijem...upam da ujamem nekje 4-5 dni lepega vremena da se nadivjam po ovinkih...potem bom srečen za en čas spet. js isto z dopustom. kolk sm videl iz enga opisa poti,si iz Zreč. a se lahk dobiva na kaki kavi da mi mal poveš o dolomitih,pa da se spoznava. thx
Popularna objava Schultz Objavljeno Julij 8, 2013 Popularna objava Opozori Objavljeno Julij 8, 2013 Ta vikend je padla turca v Dolomite. Štart je bil v soboto ob 06.00 zjutraj. Mahnil sem jo po AC do Tolmezza in od tu nadlajeval proti Saurisu. . Tu sem naredu eno čik pavzo in nato preko treh sedel: sella di Rioda, Razzo in Ciampigotto nadaljeval proti Misurini. Tu sem se ustavil na enem kofetu , in zafajfal ene par čikov in odpeketal dalje proti naslednjim prelazom (Falzarego, Valparola, Gardena). Po dolinah v naseljih je potrebno paziti, ker je polno snajperistov z laserji ali s stacionarci (zgleda ko kanta za smeti...samo naredi blisk in fleš). Po spustu z Gardene sem zavil za Bolzano preko Ortiseja. Ker sem bil že pošteno lačen....ura od kosila sem si prvošču eno pašto bolonjez, in čez dobre pol ure sem bil ponovno v sedlu ter nadaljeval za Sarentino in prelaz Pennes. Nato sem se spustil proti Vipitenu in pred naseljem jo ubral preko prelaza Giovo preko Merana v Eppan. Nato sem nadaljeval preko prelaza Mendola po "Valle del Sole" do prelaza Tonale, kjer sem prenočil (polpenzion z garažo - 50 eur, nisem hotel nadaljevati preko Gavie, ker se je razbesnela glih ena nevihta). Tura zaključena ob 17.45. Drugi dan sem že ob 08.30 želel nadaljevati preko Gavie, vendar ko sem pripeketal na vrh mi je in stric sporočil, da je cesta zaprta zaradi "Pantanijev" in da bo ponovno odprta ob 12.00 :blink: ......cvetel sem od sreče. Tako da sem samo naredil polkrog na levo in jo ucvrl v dolino. Tu sem zavil za Edolo, ter že mislil nadaljevati vse do Aprice in potem gor proti Bormiu, samo sem se spomnil, da je en prelaz Martirolo, ki mi bo vsaj skrajšal km za 50%. Takoj za krajem "Incudine" se zavije desno za prelaz Martirolo. To je en lušten prelazek. Severna stran je ful strma, tako da ga je boljše izvesti s severne strani proti južni. Po prihodu v kraj Grosio sem skozi vrsto tunelov prišel v Bormio (zaostanek na časovnici cca. 1 ura). Nato je sledil vzpon na Stelvio. Tu sem pojedel en panin kon salsičča und krghauti (ghor parlano un po tetessko). Po spustu v dolino sem hotel zaviti proti prelazu Resia in slikat tisto cerkvico sredi jezera, samo ker me je časovnica basala, sem zavil proti Bolzanu in od tu nadaljeval v Siror preko prelazov Lavaze in Rolle. Tu sem si prvošču eno kofi pavzo, ker pa kuhinja od 15.00 do 19.00 ne dela, sem pojedel en toast in nadaljeval preko prelaza Cereda in forcelle Aurine v Agordo. Tu sem nadaljeva preko prelaza Duran v Forno di Zoldo, kjer sem po zelo spolzki cesti in po polžje pripeketal do naselja Longarone, kjer sem zavil levo za Barcis in preko prelazka pripeketal do jezera Barcs ob 18.15. Na hitro sem se malo okrepčal (2 kosa pizze in kola, pa sladoled), da sem lahko preko Piancavalla nadaljeval v Aviano in od tu pa dalje na AC in proti domu, kjer sem prispel ob 21.20. Statistika: v dveh dneh - 17 prelazov, 3 sedla, opravljenih 1251 km. trebor, pikolo, simon in 20 others 23
Fazer03 Objavljeno Julij 8, 2013 Opozori Objavljeno Julij 8, 2013 .... " Po spustu v dolino sem hotel zaviti proti prelazu Resia in slikat tisto cerkvico sredi jezera, .... " Leta 2007 je bilo takole - tudi sedaj ni kaj dosti drugače - pa še za drugič kaj ostane ...
Schultz Objavljeno Julij 8, 2013 Opozori Objavljeno Julij 8, 2013 .... " Po spustu v dolino sem hotel zaviti proti prelazu Resia in slikat tisto cerkvico sredi jezera, .... " Leta 2007 je bilo takole - tudi sedaj ni kaj dosti drugače - pa še za drugič kaj ostane ... Picture 1363.jpg Hvala za sliko..je za pokušino....če bo vse v redu bo pa za drugo leto.
Rokxy Objavljeno Julij 9, 2013 Opozori Objavljeno Julij 9, 2013 js isto z dopustom. kolk sm videl iz enga opisa poti,si iz Zreč. a se lahk dobiva na kaki kavi da mi mal poveš o dolomitih,pa da se spoznava. thx lahko enkrat za vikend, ko sem doma...dej na ZS
Rokxy Objavljeno Julij 11, 2013 Opozori Objavljeno Julij 11, 2013 odločitev je že skoraj padla...nasledn tedn kaže dokaj lepo vreme, tako da počakam še nekje do sobote, če bo še naprej kazalo tako lepo ga odpalim za 4 dni v dolomite. upam da bo pri gabrieli prosta vsaj ena postlca za 3 nočitve. bo pasalo malo sprostitve v gorah, potem ko me je pravkar pustila punca
Bambi61 Objavljeno Julij 11, 2013 Opozori Objavljeno Julij 11, 2013 odločitev je že skoraj padla...nasledn tedn kaže dokaj lepo vreme, tako da počakam še nekje do sobote, če bo še naprej kazalo tako lepo ga odpalim za 4 dni v dolomite. upam da bo pri gabrieli prosta vsaj ena postlca za 3 nočitve. bo pasalo malo sprostitve v gorah, potem ko me je pravkar pustila punca Kak lahko punca pusti KTM farerja!!? BelaStrela in Rokxy 2
Rokxy Objavljeno Julij 11, 2013 Opozori Objavljeno Julij 11, 2013 ah nekompatibilnost pa to...jst hočem bit relaksed in na izi skozi lajf ona pač ne. pa nem zdej tu jamral pa razlagal , k vem da je blo bolj retorično vprašanje... znalci stelvia naj mi raje povejo, a se splača na stelvio pelat iz spodnje strani ali zgornje. ko bom tam ga bom itak prevozil v obe smeri, samo maps kaže, da je preko bolzana in merana dost krajša pot. a je spodaj tok lepše (ss42 cesta), recimo passo tonale in pa potem čez santo caterino in bormio, da se splača dlje vozit.
Snečer Objavljeno Julij 11, 2013 Opozori Objavljeno Julij 11, 2013 V prime terminu boš pri Gabrieli težko dobil za eno osebo, no saj boš povedal. Jaz sem Stelvio napadel iz Bormia, je bolj easy oz. tam sem pač prišel, na drugo stran pa so potem tiste znamenite avstroogrske serpentine. Spal sem v st.caterini. Greš pa kot si napisal. Passo Tonale-Passo Gavia (zelo lep)-St. Caterina-Bormio-Stelvio
Bambi61 Objavljeno Julij 11, 2013 Opozori Objavljeno Julij 11, 2013 (popravljeno) ah nekompatibilnost pa to...jst hočem bit relaksed in na izi skozi lajf ona pač ne. pa nem zdej tu jamral pa razlagal , k vem da je blo bolj retorično vprašanje... znalci stelvia naj mi raje povejo, a se splača na stelvio pelat iz spodnje strani ali zgornje. ko bom tam ga bom itak prevozil v obe smeri, samo maps kaže, da je preko bolzana in merana dost krajša pot. a je spodaj tok lepše (ss42 cesta), recimo passo tonale in pa potem čez santo caterino in bormio, da se splača dlje vozit. Ja, vprašanje je bilo retroromanično (al kaj si že za eno tujko napisal) :grim. Drugače pa mislim da se ne splača po daljšnici ker je tudi promet gostejši tako da samo gor in dol pa je to-to! Popravljeno Julij 11, 2013. Popravil bambi61
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se