Banjo Objavljeno Julij 11, 2013 Objavljeno Julij 11, 2013 znalci stelvia naj mi raje povejo, a se splača na stelvio pelat iz spodnje strani ali zgornje. ko bom tam ga bom itak prevozil v obe smeri, samo maps kaže, da je preko bolzana in merana dost krajša pot. a je spodaj tok lepše (ss42 cesta), recimo passo tonale in pa potem čez santo caterino in bormio, da se splača dlje vozit. Splača se z obeh strani, a vsaj meni je bolj všeč vzpon z južne strani (Bormio) in spust na severno stran. Na severni strani so tiste znamenite serpentine, ki so pri vzponu lahko dokaj neugodne, sploh če je več prometa (kdaj ga pa ni?), saj so ovini zelo ostri in v smeri navzgor tudi precej nepregledni. Bistveno lažje je pri spustu, ko v vsakem ovinku vidiš naprej. Kot je zapisal Snecer, prelaz Gavia je res lep, a žal z zelo slabo cesto (vsaj v zgornjem delu, iz obeh strani). Sem letos pričakoval, da ga bodo kaj uredili (ena od etap Gira naj bi šla čez prelaz, a je zaradi snega odpadla), a je bil še v slabšem stanju kot lani. Zato je potrebno malo več pozornosti in predvidnosti (govorim iz lastnih izkušenj), saj je na cesti kar precej peska od luščenja asfalta. Vsekakor pa ga priporočam. Buzdovan 1
Rokxy Objavljeno Julij 11, 2013 Objavljeno Julij 11, 2013 aha hvala za odgovore...verjetno bom potem nardil krog v smeri urinega kazalca...mail sem tudi že poslal gabrieli. predlani sem dobil še en teden kasneje sobo, tako da pomoje neb smelo bit panike. avgusta, ko talijani navalijo bi znal bit bolj problem. kje je pa še kak ugoden garni z garažo pomožnosti, če tle ne dobim?
Snečer Objavljeno Julij 11, 2013 Objavljeno Julij 11, 2013 Lani konec avgusta praktično ni bilo nobenega prometa. Je pa res, da sem se zaplezal gor že ob 8. uri. Pri spustu pa se je že srečalo turiste in motoriste, a gneče ni bilo. Prava milina. V dolini pa je bil potem kaos. Gavia je v prvem delu iz te smeri bolj ozka a soliden asfalt, nad gozdno mejo pa so tam res odseki ceste, ki je nam Slovencem dobro poznana za dol pa nimam v spominu, da bi bila slaba. Lahko si pogledaš video obeh zadev. youtube.com/watch?v=4brfOG30mH8 Gavia youtube.com/watch?v=RImimoFGj2I Stelvio iz Bormia youtube.com/watch?v=Vy_8SCI6PLw in dol na Drugo stran
sand66 Objavljeno Julij 11, 2013 Objavljeno Julij 11, 2013 ah nekompatibilnost pa to...jst hočem bit relaksed in na izi skozi lajf ona pač ne. pa nem zdej tu jamral pa razlagal , k vem da je blo bolj retorično vprašanje... znalci stelvia naj mi raje povejo, a se splača na stelvio pelat iz spodnje strani ali zgornje. ko bom tam ga bom itak prevozil v obe smeri, samo maps kaže, da je preko bolzana in merana dost krajša pot. a je spodaj tok lepše (ss42 cesta), recimo passo tonale in pa potem čez santo caterino in bormio, da se splača dlje vozit. Tud men je veliko lepše za pelat iz Bormia...bil sem pa že tud iz CH stran...(sam je takrat bil en del makadam)... jz ponavad prespim v Lavinio....upam,da kot vsako leto tud letos skočim....fajn furo krucymucy 1
krucymucy Objavljeno Julij 11, 2013 Objavljeno Julij 11, 2013 (popravljeno) Prvič sem šel iz Bormia gor, drugič iz Prato-ja, tretjič pa iz Švice, čez Umbrail Pass. Tule je še 1.5km makadama od oka, ampak je vredu. Letos ko bom šel, bom ubral Tonale-Gavia-Stelvio, se mi zdi se najlepša, tako kot sta napisala snecer in sand66. Popravljeno Julij 11, 2013. Popravil krucymucy
Rokxy Objavljeno Julij 12, 2013 Objavljeno Julij 12, 2013 evo rezerviral od nedelje do srede pri garni declara, menda majo garažo. BB sem dobil za 33 EUR, se mi zdi ugodno. Če bo lepo vreme, še kak dan podaljšam, sam menda se bo skisalo v sredo in čet.
TakeALookAround Objavljeno Julij 12, 2013 Objavljeno Julij 12, 2013 Pa niso valda sam teli glupi 180 stopinjski ovinki skos? Pol se bolj splaca it s supermoto gor....?
ForU2 Objavljeno Julij 16, 2013 Objavljeno Julij 16, 2013 Danes nazaj iz tri-dnevnega potepanja po Dolomitih! Super vreme, idealne temperature,ne preveč turistov... Kratko, ampak sladko!!! Šel predvsem, da osvojim Pordoi......s kolesom ! Schultz, aders, lord marduk in 3 others 6
TakeALookAround Objavljeno Julij 16, 2013 Objavljeno Julij 16, 2013 Mi mamo neki v planu v soboto it, pa se vse skupej fizi z vremenov vred.
krucymucy Objavljeno Julij 16, 2013 Objavljeno Julij 16, 2013 Mi mamo neki v planu v soboto it, pa se vse skupej fizi z vremenov vred. sploh ne kaze slabo ... http://www.meteotrentino.it/bollettini/today/generale_it.aspx?ID=7
TakeALookAround Objavljeno Julij 16, 2013 Objavljeno Julij 16, 2013 Tuki pa res ne zgleda svoh.... Ja do sobote zjutri pocakat, pa da vidmo direkt u nebo kva bo...
krucymucy Objavljeno Julij 16, 2013 Objavljeno Julij 16, 2013 Pa do kdaj? Sej si omenu, sam sem pozabu, tko kot še marsikaj ...
Aly Objavljeno Julij 17, 2013 Objavljeno Julij 17, 2013 Jst in moja draga pa v ponedeljek iz Kobarida,pa do petka,če bo vreme ok. Če kdo najde vremensko napoved na naslednji teden,mi naj prosim nalima link tle notr,ker nimam pojma o Italjanščini. Hvala
Popularna objava Rokxy Objavljeno Julij 17, 2013 Popularna objava Objavljeno Julij 17, 2013 Danes nazaj po 4 dnevni furi v dolomite. Termina ne bi mogel zadeti boljšega, skos sonce in skoraj nič oblakov, kaj šele kapelj. Prvi dan sem se samo pritovoril iz domačega kraja do colfosca. Izmed prelazov sem podrl samo falzarego in pa valparola, ki sta pač na poti do tja. - vsakoletni postanek na vrhu valparole, klasika. Potem sem hitro lociral garni, se raztovoril in šel nekaj pojest. Garni je bil zadetek v polno, dali so mi veliko sobo za ceno 33€. Poleg tega je bil še balkon. Pa tudi wi-fi, ki je zastonj. Zajtrki so tudi odlični, imajo vse, od salam do kosmičev in sadja, pa nutela...ni da ni. Naslednji dan sem se zapodil proti Stelviu po južni strani. Vmes podrl še prelaze, ki so spodaj na slikah. Najboljša cesta je definitivno na Mendola, medtem ko sta Gavia in pa Stelvio neki pač za videt predvsem, cesta pa ni kaj prida. Še slika smučišča na Tonaleju in pa stroja na poti na Gavio - tu je bla že taka višina, da se je poznalo na pospešku Pa še Gavia in klišejska slika, ki ne potrebuje razlage. Najvišje kar sem bil z motorjem, ostri ovinki navzgor, še bolj ostri pa navzdol. Občudovanja vredni biciklisti, ki so se po severni strani zapodili in prišli tu gor. Po spustu s Stelvia sem se odsvaljkal do garnija in po pici v LTabladelu zalegnil. Naslednji dan sem prevozil lokalne prelaze levo desno, gor dol. Zdi se mi, da je vsako leto podlaga bolj spolzka, zato sem se moral včasih z nogami lovit. Ta nov črn al pa star, malo rdečkast asfalt sta ok, ostalo je pa lahko nepredvidljivo. Sploh zjutraj, ko je še hladno vse se kar pozna, polzi ko strela. Še ena slika s Fedaie, dost klasika. Malo je blo SLo tablic, na vrhu Rolleja sta se mimo peljala na črnem motociklu dva naša, mislim da KR tablica, ali pa NM. Malo nižje od vrha Rolleja pa je stal kamper s KR ali pa NM tablico. Pa danes, ko sem se vračal sem prehitel čoperista s čoperistko vzadi gor, mislim da je bla GO tablica in sicer na vzponu na Falzarego v smeri proti Cortini. Uglavnem dobr je blo, edino taljani pa njihove sieste naj grejo nekam, da človek ne more ob 3 normalne južne al pa pice dobit. Zi kičen iz klozed... pol sm pa jedu tkole, za ne majhen denar NAslednje leto pa pomoje pavza od dolomitov po treh zaporednih letih. Verjetno bom šel na korziko. dromomaniac, Cartman, HyperJack in 11 others 14
850gs Objavljeno Julij 23, 2013 Objavljeno Julij 23, 2013 Bil letos spet na stelviu, ampak naprej v bormio, tirano, švica, je prelaz passo del bernina (2330m ). Asfalt fantastičen, ovinki tekoče speljani, dosti bolj kot stelvio, v tretji z pol gasa polagaš levo, desno. Od tam skoraj nimam slik, mi je bilo škoda ustavit. V Top Gear-u so to cesto proglasili za najboljšo na svetu. Mi je pa jasno, zakaj je vsak drugi avto v dolini bil subaru impreza ali mitshubisi evo. krucymucy, BREITNER, Schultz in 1 other 4
850gs Objavljeno Julij 23, 2013 Objavljeno Julij 23, 2013 Na poti nazaj pa v avstrijo preko grosglocknerja ( kjer so imeli "reveži" z mclarni očitno srečanje ) domov. Keiko, krucymucy, BREITNER in 1 other 4
BREITNER Objavljeno Julij 23, 2013 Objavljeno Julij 23, 2013 vsakoletni postanek na vrhu valparole, klasika. Kaj vojak še stoji pred muzejem na Valparoli? Ta je bil tam največja faca!
drjack_dj Objavljeno Julij 23, 2013 Objavljeno Julij 23, 2013 V petek se odpravljamo v Dolomite za 3 dni. Upam, da nisem v kamen brcnil, ker bodo italjanski dopustniki mogoče že okupiral ceste in apartmaje. Sedaj pa ne vem koliko pravzaprav reskiramo, če gremo brez kamp opreme. Ima kdo izkušnje z lovljenjem zadnjega vikenda v juliju?
Bremzer Objavljeno Julij 23, 2013 Objavljeno Julij 23, 2013 V petek se odpravljamo v Dolomite za 3 dni. Upam, da nisem v kamen brcnil, ker bodo italjanski dopustniki mogoče že okupiral ceste in apartmaje. Sedaj pa ne vem koliko pravzaprav reskiramo, če gremo brez kamp opreme. Ima kdo izkušnje z lovljenjem zadnjega vikenda v juliju? Mi (ca 10 motorjev) gremo tudi v petek zjutraj in se v nedeljo vračamo,vreme bo OK. spimo v Arabbi cena po osebi 33€ z zajterkom + garaža za motor,enopostelna soba doplačilo 5€,mogoče se kje srečamo. Lp
ForU2 Objavljeno Julij 23, 2013 Objavljeno Julij 23, 2013 Kaj vojak še stoji pred muzejem na Valparoli? Ta je bil tam največja faca! Stoji! Teden nazaj se tri dni fural po Dolomitih...mal z motorjem, mal s kolesom....in ko sva se vračala čez Valparolo, je stal tam na skali! V petek se odpravljamo v Dolomite za 3 dni. Upam, da nisem v kamen brcnil, ker bodo italjanski dopustniki mogoče že okupiral ceste in apartmaje. Sedaj pa ne vem koliko pravzaprav reskiramo, če gremo brez kamp opreme. Ima kdo izkušnje z lovljenjem zadnjega vikenda v juliju? Ni panike....bil lani od 2.8. do 4.8....to je bilo od čet. do sobote in ni bilo čisto nobenega problema. Bil v Canazeiu. Ne rabiš kamp opreme....bodo nevihte popoldan Uživajte!!!
ForU2 Objavljeno Julij 24, 2013 Objavljeno Julij 24, 2013 V petek se odpravljamo v Dolomite za 3 dni. Upam, da nisem v kamen brcnil, ker bodo italjanski dopustniki mogoče že okupiral ceste in apartmaje. Sedaj pa ne vem koliko pravzaprav reskiramo, če gremo brez kamp opreme. Ima kdo izkušnje z lovljenjem zadnjega vikenda v juliju? Dodal bi še to.....vikendi niso najboljša izbira...je velika razlika po obisku, okupaciji cest in prelazov med tednom in med vikendi! Tud italijani so postali bolj vikend turisti... Lp
drjack_dj Objavljeno Julij 25, 2013 Objavljeno Julij 25, 2013 Hvala FotU2. Upam, da nas ne bo preveč pral. Poročam kakšna bo razlika v gužvi, pred leti sem bil v prvi polovici julija med tednom.
krucymucy Objavljeno Julij 25, 2013 Objavljeno Julij 25, 2013 Kar sem gledal boste imeli odlično vreme!
Rogi1975 Objavljeno Avgust 1, 2013 Objavljeno Avgust 1, 2013 24. in 25. julija 2013 bili v Dolomitih in prespali v hiši pri Slovenki Gabrijeli. Prvi dan popoldan in zvečer oblačno, deževno in nebo popolnoma zabito. Do jutra se je popolnoma zjasnilo. Čudovita barva neba v kombinaciji z zeleno travo in mogočnimi gorami. Lahko si pogledate spodnji video posnetek. Res čudovito. https://www.youtube.com/watch?v=AqAdgkOoiMQ Keiko 1
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se