pertocanec Objavljeno November 4, 2008 Opozori Objavljeno November 4, 2008 Ja aj, razdalje so hudič. Jaz se še nisem zabubil, čeprav kam daleč pa res ni za it. Trenutno sestavljam spisek za zimska popravila pa me zanima kje se da poceni dobit dele za st-jko. Bom hvaležen za vsak info. :winkiss: . Drugač pa so goričke ceste še kar ok, razen tam, kjer listje napade na cesto, pa se prpopa na asfalt zjutraj ko je rosa, Je treba na trenutke kar spidvej vozit :krneki: , ampak dokler so temperature še ok ne nameravam odnehat. Za letos sem v začetku predvideval ena 2000 km, pol mi je šlo tako v redu, da sem rekel 5 Kkm, zdaj mi pa še 240 km manjka do 6Kkm. Trudim se ko sto mater :naughty: .
ravni Objavljeno November 5, 2008 Opozori Objavljeno November 5, 2008 Hm poceni dele za ST-jko to bi tudi mene zanimalo :hmm: Glede vremena pa mogoče pa bo vseeno kakšn dan, da naedimo uradni zaključek sezone :kva2:
zupi Objavljeno November 5, 2008 Opozori Objavljeno November 5, 2008 Hm poceni dele za ST-jko to bi tudi mene zanimalo :hmm: Glede vremena pa mogoče pa bo vseeno kakšn dan, DA NAREDIMO URADNI ZAKLJUČEK SEZONE :kva2: :worship: :worship: :worship: :worship: :worship: :worship: :worship: :worship: :worship:
stenere Objavljeno November 6, 2008 Opozori Objavljeno November 6, 2008 Zaključna fura? Saj je še skoraj dva meseca časa. V tem času bom pa menda razdrl zadnjo bremzo in spucal bateke. Bremza mi fajn šteka.
ravni Objavljeno November 7, 2008 Opozori Objavljeno November 7, 2008 Zaključna fura? Saj je še skoraj dva meseca časa. V tem času bom pa menda razdrl zadnjo bremzo in spucal bateke. Bremza mi fajn šteka. Dva meseca do česa, snega, mislim, da bo kar prej. Pa še 15. se bliža ko bomo moral svoje avtomobile preobut.
stenere Objavljeno November 8, 2008 Opozori Objavljeno November 8, 2008 Dva meseca do česa, snega, mislim, da bo kar prej. Pa še 15. se bliža ko bomo moral svoje avtomobile preobut. Ja do konca leta. Saj za enduraše je sezona celo leto. :krneki: Včeraj sem bremzo zadaj zrihtal, da ne šteka več. Zdaj se zdi motor neeekaj kil lažji, ko ga je teba iz garaže porinat. Da nebi slučajno kdo vprašal, zakaj ga tišim ven. :whistle:
ravni Objavljeno November 9, 2008 Opozori Objavljeno November 9, 2008 Zdaj se zdi motor neeekaj kil lažji, ko ga je teba iz garaže porinat. Da nebi slučajno kdo vprašal, zakaj ga tišim ven. :whistle: :whistle:
zupi Objavljeno November 9, 2008 Opozori Objavljeno November 9, 2008 (popravljeno) Da nebi slučajno kdo vprašal, zakaj ga tišim ven. :whistle: Ja ka ti spet ne vžge??? :kva2: :yea1: (Ravni ka si kaj sprobal kondome) Popravljeno November 9, 2008. Popravil zupi
rokrs8 Objavljeno November 9, 2008 Opozori Objavljeno November 9, 2008 Hej hej. Danes sem glih bil z Ormoškim klubom motoristov na furi tak da še jaz ne mislim pospravljat motorja razen če bo 2m snega. :) No za še kakšno furo sem jaz takoj za. Sta pa še dve srečanji to konc leta in bi se lehko malo zapeljali tja če bi bilo vreme ali pa volja. Srečanje je 22.11. 2008 v Zgornji Besnici imajo pa ga MK RAUBRITTER http://www.mk-raubritter.com/main_sl.php
Hop Objavljeno November 9, 2008 Opozori Objavljeno November 9, 2008 Hej hej. Danes sem glih bil z Ormoškim klubom motoristov na furi tak da še jaz ne mislim pospravljat motorja razen če bo 2m snega. :) No za še kakšno furo sem jaz takoj za. Sta pa še dve srečanji to konc leta in bi se lehko malo zapeljali tja če bi bilo vreme ali pa volja. Srečanje je 22.11. 2008 v Zgornji Besnici imajo pa ga MK RAUBRITTER http://www.mk-raubritter.com/main_sl.php Heheheh to je 10 km od mene :worship:
pertocanec Objavljeno November 9, 2008 Opozori Objavljeno November 9, 2008 Na prodaj niste(smo) steneraši nikdar!!!! :naughty: . Mene je tudi žena že nekaj sekirala, da naj pospravim,ampak še kar vstrajam in lovim sončne urice. Če ne bo snega, kar čez celo zimo :krneki: . (hehehe)
ravni Objavljeno November 9, 2008 Opozori Objavljeno November 9, 2008 (Ravni ka si kaj sprobal kondome) Sej ti pravim, motor dela kot pesem, sej najina sta približno enako delala, bi se res moral dobit, da bi zdej primerjala tko da obvezno menjaj kondome, pa seveda štelanje frgazerjev, za to ti pa lahko pomaga doktor Hop :whistle:
stenere Objavljeno November 11, 2008 Opozori Objavljeno November 11, 2008 Ja ka ti spet ne vžge??? :kva2: :yea1: Ja. Celo leto se že raven spravljam, da najdem, na katerih konektorjih imam padec napetosti. Tole je bilo pa v brezmcilindru: usirjenego bremzolje in nekaj hrapavega, mivki podobnega.
pertocanec Objavljeno November 11, 2008 Opozori Objavljeno November 11, 2008 Hvala za namig. :whistle: še ena stvar, ki me čaka čez zimo. Koliko je komplicirano štelanje fergazerja? Trenutno sicer motor laufa ko urca in tudi poraba je ok , samo čist hipote(nu)tično me zanima. :blush:
Hop Objavljeno November 11, 2008 Opozori Objavljeno November 11, 2008 Hvala za namig. :whistle: še ena stvar, ki me čaka čez zimo. Koliko je komplicirano štelanje fergazerja? Trenutno sicer motor laufa ko urca in tudi poraba je ok , samo čist hipote(nu)tično me zanima. :blush: Rabiš tako imenovane "Urice" .Te na sliki so home made :kva1: http://www.motosvet.com/tabla/index.php?ac...t&id=132416
zupi Objavljeno November 11, 2008 Opozori Objavljeno November 11, 2008 nekaj hrapavega, mivki podobnega. Ja to maš uno vodo iz POČKA (big jump) :kva2: :lol1:
ravni Objavljeno November 11, 2008 Opozori Objavljeno November 11, 2008 Tole je bilo pa v brezmcilindru: usirjenego bremzolje in nekaj hrapavega, mivki podobnega. To hrapavo je verjetno aluminijev oksid ali nekaj takega vkratkem rja, pa ko si sestavil zadevo a tesni??
stenere Objavljeno November 12, 2008 Opozori Objavljeno November 12, 2008 To hrapavo je verjetno aluminijev oksid ali nekaj takega vkratkem rja, pa ko si sestavil zadevo a tesni?? Zaenkrat tesni. Gumice so zgledale čisto vredu in mehke. Naredil sem pa enako, kot naredim na avtih, čisto narahlo pošmirglam s finim vodnim šmirglpapirjem (namesto vode uporabim bremzolje), namažem z ATEjevo mastjo za bremze, in sestavim skupaj.
pertocanec Objavljeno November 13, 2008 Opozori Objavljeno November 13, 2008 Dr HOP ! Kakšen je pol postopek pri štelanju fergazerja :unsure: . Aja pa še nekaj. Ker bom moral menjat auspuh me zanima kako je najlažje tega hudiča dol dobit. Rokrs8 je rekel da se je zajebaval precej dolgo preden ga je snel. Jaz mam v planu zamenjat komplet tako da ga lahko tud razrežem ampak na glavi ga je pa vseen treba snet.
rokrs8 Objavljeno November 13, 2008 Opozori Objavljeno November 13, 2008 Pertocanec če misliš izpuh zamenjati potem nebo verjetno takšen problem. Zatakne se z tistima dvema alu maticama pri bloku ki nočeta iti dol. Jaz sem se precej namantral ja če pa bi izpuh namennil vreči stran pa bi matico ZELO pazljivo razrezal. Moraš paziti da ne zarežeš bloka al pa šraufa ki gre skozi matico oz. to objemko ki tišči izpuh v cilinder.
rokrs8 Objavljeno November 13, 2008 Opozori Objavljeno November 13, 2008 Stenere to pa izgleda precej slabo. Jaz mam stare original lajtunge pa stara tesnila od zavornih batov če bi komu prav prišla. Samo mislim da se je z zavorami nesmiselno igrati in vgrajevati stara tesnila.
Hop Objavljeno November 13, 2008 Opozori Objavljeno November 13, 2008 Dr HOP ! Kakšen je pol postopek pri štelanju fergazerja :unsure: . Aja pa še nekaj. Ker bom moral menjat auspuh me zanima kako je najlažje tega hudiča dol dobit. Rokrs8 je rekel da se je zajebaval precej dolgo preden ga je snel. Jaz mam v planu zamenjat komplet tako da ga lahko tud razrežem ampak na glavi ga je pa vseen treba snet. Dr.Hop?Ja madona kje ste pa zdej to pobral :blink: .Glede"Frgazerjov"(sta dva in ne eden)je dolga zgodba za pisat na forum.Mal po netu posrfaj boš našel izčrpne podatke kako se to "naštela"pa še kakšne slikce bodo zraven.Mi je žal ker sva z Ravnijem pozabila slikat ko sva sinhronizirala"frgazarja".Izpuh sem jaz čisto enostavno dol dobil rabiš inbus 8 mislim, pa gre pa ne na silo lepo počas.
stenere Objavljeno November 14, 2008 Opozori Objavljeno November 14, 2008 Stenere to pa izgleda precej slabo. Jaz mam stare original lajtunge pa stara tesnila od zavornih batov če bi komu prav prišla. Samo mislim da se je z zavorami nesmiselno igrati in vgrajevati stara tesnila. Slabo izgleda :whistle: Saj ko je bilo spucano, je zgledalo čist drugače. Kaj je bilo šele spredaj. Sploh nisem ven dobil batekov, sem moral s kleščami pomagat. Tam je pa blo treba nekaj menjat.
pertocanec Objavljeno November 14, 2008 Opozori Objavljeno November 14, 2008 Rokrs8 in Hop! Najlepša hvala. Bom javil kako je šlo (ko bo šlo). Ma mogoče kdo kake izkušnje z barvanjem plastike na motorju? V planu mam prefarbat mašinco. Zdaj je črna, prefarbal bom pa na metalik črno (biserno), pol pa nalepke napopal, da zgledalo mal bližje originalu. Predvidevam, da je treba za farbanje snet kesl al pa zelo dobro apdekat da izpade tako kot je treba.
rokrs8 Objavljeno November 15, 2008 Opozori Objavljeno November 15, 2008 Hop seveda odšraufaš tiste imbus matice samo potem je meni tista velika objemka pila teden dni živce. Sem nazadnje moral z brenerom segreti da je šla dol tako se je prijela na tista dva šraufa ki greta skozi. Za barvanje pa vse razdreti pa z finim vodobrusnim papirjem pošmirglati. Nič gor na motorju barvati.
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se