Skoči na vsebino

Tomos APN 6 Alpino....

APN_6

Priporočene objave

Hvala vam za nasvete, pol pa me še zanima, če bi lahko kdo dobil zadnji zobnik od 38 pa če mi prosim pošle sporočilo da se zmenmo hvala

Zdj je odvisno kok se hočeš ukvarjat s tem in vlagat......

:evilgrin:

Lamo cilinder (60cc cilinder od tomosovega outboard motorja--čoln) + večji frgazar je dobra rešitev in zelo učinkovita dober navor + moč predvidevam ob dobrem izpuhu in nastavitvah da bi mogu dosežt cirka 6hp. (recimo max cirka 90km/h)

:trance_33_sleep:

Manjše predelave, nižanje glave, L bat, večje dize, športni filtri, MFpower.......tuki pomoje v reali teško presegaš 4.5hp (recimo max cirka 75km/h)

Pri manjših predelavah je tudi opcija brušenja original cilindra na 42mm (max 43mm--teško dobiti bat, zelo tanka stena cilindra posledično pregrevanje), sam ti to ne priporočam iz izkušen kakor sem videl če ne spreminjaš tudi velikosti kanalov se motor noče več prevrtevat in začne bolj na navoru delat (tega je pa kar precej več od originala, ni pa tiste končne moči oz ni velikega prirasta čez obrate).

Ob predelavi agregata pa ne pozabi na bremze, ker so original skonstruirane za 50km/h priporočam (prve vilice od BT50 + BT feltna + Diski), se pa dobro odnese sem se vozil tudi s tako predelavo in me je rešila nesreče ko me je nekdo izsilil če bi imel stock zavore bi me strgal s špohtlom iz ceste.

Ob večjih predelavah 6hp in navzgor je pa pametno še malo dodelati zadnje vilice (se zvijajo ob veliki moči) in ujačati vpetje zadnjih vilc v geštelu.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

No, jaz imam apn4 letnik ene 79.

Gor je pa cilinder 60ccm od tomosovega izvenkrmnega motorja, 42l bat, glavno gred od ene 30 let starega tomosovega dvobrzinca, tako močnih ne delajo več :glare:, 16mm bing fergi tudi od čolna, lipnik od ctx oz. bt s predelano izpušno krivino, da paše cilinder.

Leti dost, moči tudi, s 14 zobnikom spredaj ne upam do konca gas navdol, mogoče tudi zaradi 20 let stare prednje gume in krive feltne. :whistle: Z bingom 18 ali 21 ali kakšnim fergijem od skuterja bi šlo še dosti bolj.

Enak cilinder imajo tudi une vrtne tomosove kosilnice.

BT cilinder tudi dobro gre, ampak se mi zdi, da imajo tile od čolna več moči. :hmm:

Samo malo za informacijo.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

hohohoho

spet sm se lotu s tomosi pa smo nrdili en lep tomosek (automatik)

bt cilindr, dellorto 19 (od scoota), kar nek filtr, home made resnanči izpuh (ki po novem ne pušča več), ozada zobnik od ctx-a(malo predelau), pa še malo pobrušeni karterji, mašinca gre po ravnini 40 merjeno z gps-jom, samo u pospeških te meče na zadnjo res kot na scooteju ki imam evota, dokler ne doseže hitrosti 20km/h ker tam zamenja u 2 brzino haha

moreste videt video zdej ima še za stunt ozada zavarjeno. :worship:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

aha najlepša hvala za teje odgovore sej za apn 6 ni panike da bi letela 100km/h mam frenda k mu je letela 130km/h sam k se je kmal ubiw pa mi noče povedat kako bi jo jst tolk nabir k rabim za intervencije za to se mi gre k zdej mi gre sam 80lm/h pa rabim še mal ne...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

obvezno.

čeprav 100km/h APN mašina najvrjetneje ne bo vidla.

Noče ti povedat zato ker je larifari... 130 km/h, z mašino od apn-ke že ne. Lahk da je imel predelano bt mašino, tle bi se pa že dalo.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

aha najlepša hvala za teje odgovore sej za apn 6 ni panike da bi letela 100km/h mam frenda k mu je letela 130km/h sam k se je kmal ubiw pa mi noče povedat kako bi jo jst tolk nabir k rabim za intervencije za to se mi gre k zdej mi gre sam 80lm/h pa rabim še mal ne...

A si reševalec na motorju??????? :eek:

Dejte si že enkrat dopovedat,da APN ni konstruiran za take hitrosti!!!!!!!! :rolleyes:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

:lol1:

Dej ne fantaziraj.

Če hočeš videt realnih 100kmh na apn-ki po ravnin rabiš od e90 ali ctx mašino, sam pol se pa res ubiješ.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Dej ne fantaziraj.

Če hočeš videt realnih 100kmh na apn-ki po ravnin rabiš od e90 ali ctx mašino, sam pol se pa res ubiješ.

tole potrebuješ da greš 100kmh :grim , sam 130 pa z apn nikoli to pa grušt zvije

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

130 apn? Pa mene je blo pri 50 strah, ne nabijajte noo :lol1: Magar ji daš od hayabuse mašino gor, ko se zlomi predn pride do 100

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

130 apn? Pa mene je blo pri 50 strah, ne nabijajte noo :lol1: Magar ji daš od hayabuse mašino gor, ko se zlomi predn pride do 100

nekateri res mislijo, da lahko ampak enostavno se ti bo zlomu ceu motor..

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Pa gre!!!! :grim Samo ne z hayabusino mašino,ampak samo z nalepkami od hayabuse!!! :P :lol1:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Pa gre!!!! :grim Samo ne z hayabusino mašino,ampak samo z nalepkami od hayabuse!!! :P :lol1:
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Normalno da ti noče povedat če se je pa kmal ubil. :lol1: :lol1: :lol1:

Drugič mal lepše piš,drugač pa štirka ni šans,jst sm mel 15SLC pa je šlo 80km/h,pa si ne predstavljam da se s štirko pelješ 100,tist o 130 je pa tko verjetno kot da na mojo hišo pade zdj avion.Lp

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

šterka preden bi pršla do 100 bi od treslajov razpadla :grim

ne delat iz pizde kuzuc :grrr

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

moja šterka gre 100 brez blema, rejs da malu potrjsa, ma gre. jmam lamo 60ccm, dellorto 22 in pet brzin.

gre sam kolk dolgo ;)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

moja šterka gre 100 brez blema, rejs da malu potrjsa, ma gre. jmam lamo 60ccm, dellorto 22 in pet brzin.

Še en nakladač. :naughty:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pa tiho dosti mam tega laganja tle apn po vavnini ne razvije več ku 80 km/h

lahko če imaš srečo burje 120km/h pa greš pod sklopko

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pa tiho dosti mam tega laganja tle apn po vavnini ne razvije več ku 80 km/h

lahko če imaš srečo burje 120km/h pa greš pod sklopko

čeprov te slabo razumem, ampak tole pa dobro razumem :OK:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

A lahko kdo prilepi kakšen načrt, shemo celotne mašine (ko je usak del narisan posebaj in kam spada)!

Hvala!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!