Spasku Objavljeno Marec 31, 2019 Opozori Objavljeno Marec 31, 2019 Saj imaš manual na prvi strani 2.24 Periodic Maintenance Periodic Maintenance Procedures • Remove: Right Lower Fairing (see Lower Fairing Removal in the Frame chapter) • Place a container under the drain bolt [A] of the water pump cover. • Drain the coolant from the radiator by removing the drain bolt. • Install the coolant reserve tank and the cap. • Tighten: Torque - Coolant Reserve Tank Bolts: 7.9 N·m (0.81 kgf·m, 70 in·lb) • Connect the coolant reserve tank overflow hose. • Tighten the drain bolt with new gasket. Torque - Coolant Drain Bolt: 12 N·m (1.2 kgf·m, 106 in·lb) • When filling the coolant, choose a suitable mixture ratio by referring to the coolant manufacturer’s directions. NOTICE Soft or distilled water must be used with the an tifreeze in the cooling system. If hard water is used in the system, it causes scales accumulation in the water passages, and consider ably reduces the efficiency of the cooling system. Water and Coolant Mixture Ratio (Recommended) Soft Water: Coolant: Freezing Point: Total Amount: 50% 50% –35°C (–31°F) 1.2 L (1.3 US qt) • Fill the radiator up to the filler neck [A] with coolant. NOTE ○Pour in the coolant slowly so that it can expel the air from the engine and radiator. • Check the cooling system for leaks. • Tap the water hoses to force any air bubbles caught inside. • Fill the radiator up to the filler neck with coolant. • Install the radiator cap
zkalan Objavljeno Marec 31, 2019 Opozori Objavljeno Marec 31, 2019 Kateri antifirz pa uporabljate vi? ?
Snečer Objavljeno Marec 31, 2019 Opozori Objavljeno Marec 31, 2019 Pravkar, zkalan pravi: Kateri antifirz pa uporabljate vi? ? pa saj maš par strani nazaj... motul
Spasku Objavljeno Marec 31, 2019 Opozori Objavljeno Marec 31, 2019 Just now, Snecer said: pa saj maš par strani nazaj... motul če nisi vešč opravila rajš pusti primiru in naj ti nekdo ki se razume zamenja tekočino
Snečer Objavljeno Marec 31, 2019 Opozori Objavljeno Marec 31, 2019 (popravljeno) simpl menjat, po knjigi Popravljeno Marec 31, 2019. Popravil Snecer sesir, Quest in rookie007 3
Spasku Objavljeno Marec 31, 2019 Opozori Objavljeno Marec 31, 2019 Just now, Snecer said: simpl menjat, po knjigi ja lahko zate verjetno pa ne za vse
Snečer Objavljeno Marec 31, 2019 Opozori Objavljeno Marec 31, 2019 pred 1 minuto, Spasku pravi: ja lahko zate verjetno pa ne za vse lažje kot filter in motorno olje, če se me vpraša, le po knjigi delat, ker je v nulo. opisano,...
sebar Objavljeno April 1, 2019 Opozori Objavljeno April 1, 2019 +1 da je hladilno simpl menjat. jaz sem jo 14 dni nazaj prvič in res nimaš kaj falit. Toču sem pa to isto kot je @Snecer zgori prilimal. Edino kar te zna presenetit je kako daleč leti stara tekočina ko šrauf ven pobereš
Snečer Objavljeno April 1, 2019 Opozori Objavljeno April 1, 2019 pred 2 minutami, sebar pravi: +1 da je hladilno simpl menjat. jaz sem jo 14 dni nazaj prvič in res nimaš kaj falit. Toču sem pa to isto kot je @Snecer zgori prilimal. Edino kar te zna presenetit je kako daleč leti stara tekočina ko šrauf ven pobereš vse je lepo opisano v nulo, če se sprašuješ, zakaj je raztezni posodi tisti haklc (uho), vidiš, da je z namenom, da jo pritrdiš v utor, ko jo odviješ in je tako nižje od hladilnika, na vse so mislili mimogrede: zdaj me bodo spet secirali, si menjal podložko pri vijaku izpusta? lol
sebar Objavljeno April 1, 2019 Opozori Objavljeno April 1, 2019 (popravljeno) Nisem ne vidim zakaj bi jo (pr vijaku za izpust olja isto) Popravljeno April 1, 2019. Popravil sebar
Snečer Objavljeno April 1, 2019 Opozori Objavljeno April 1, 2019 pred 13 minutami, sebar pravi: Nisem ne vidim zakaj bi jo (pr vijaku za izpust olja isto) Citiraj • Tighten the drain bolt with the gasket. ○Replace the drain bolt gasket with a new one. Torque - Water Pump Drain Bolt: 9.8 N·m (1.0 kgf·m, 87 in·lb) ne delava prav sebar in sesir 2
.... Objavljeno April 1, 2019 Opozori Objavljeno April 1, 2019 (popravljeno) @Snecer kje si nabavil to zaščito? In ali si moral kaj predelovat? Popravljeno April 1, 2019. Popravil Arzen
Snečer Objavljeno April 1, 2019 Opozori Objavljeno April 1, 2019 pred 6 minutami, Arzen pravi: @Snecer kje si nabavil to zaščito? In ali si moral kaj predelovat? To je zaščita firme Puig, ki je sila podobno Givijevi, s to razliko, da je givijeva zgoraj na cevnem okviru pritrjena malenkost bolj nazaj. Nabavil sem jo preko spleta, ebay.de (po spominu v 2013). Po spominu ni bilo potrebno nič predelati, je pasalo, malo je blo na tesno, ampak je šlo, vsi vijaki so poleg. Montaža ni težka, spodaj menjaš daljšo os, na katero je pritrjen izpuh in dva vijaka ki držita agregat na okvir, prvo montiraš seveda eno stran, potem drugo Dodatno sem edino dal gor še plastične čepke, da je "lepša", da se ne vidi matica. Quest, MiNa in sesir 3
Snečer Objavljeno April 1, 2019 Opozori Objavljeno April 1, 2019 oziroma je bilo potrebno en vijak malo skrajšati, vijak za dekl sprednjega verižnika pa zaradi zaščite je en vijak na desni strani težje odviti, prideš z imbusom malo težje poleg, vendar sem si en imbus malo odžagal in je sedaj brez težav DAMI34, sesir in .... 2 1
zkalan Objavljeno April 1, 2019 Opozori Objavljeno April 1, 2019 Evo mi je ratalo zamenjat hladilno tekočino. Pol ure dela,ker sem prvič, drugič bo sigurn sam 15 minut hehe. Simpl ko pasulj. Hvala vsem za komentarje ? .... in sesir 2
Snečer Objavljeno April 1, 2019 Opozori Objavljeno April 1, 2019 pred 1 minuto, zkalan pravi: Evo mi je ratalo zamenjat hladilno tekočino. Pol ure dela,ker sem prvič, drugič bo sigurn sam 15 minut hehe. Simpl ko pasulj. Hvala vsem za komentarje ? upam, da si dal pravo tekočino not, ker ni vseeno (kao), zelena, rumena itd. podobna fora kot podložka
zkalan Objavljeno April 1, 2019 Opozori Objavljeno April 1, 2019 MOTUL motocoolexpert -37. Rumena ko khm sej vemo kaj hehe
Snečer Objavljeno April 1, 2019 Opozori Objavljeno April 1, 2019 pred 3 minutami, zkalan pravi: MOTUL motocoolexpert -37. Rumena ko khm sej vemo kaj hehe zeleno bi moral vlit Citiraj Cooling System Coolant: Type (recommended) Permanent type of antifreeze – – – Color Green podložko si menjal?
zkalan Objavljeno April 1, 2019 Opozori Objavljeno April 1, 2019 No tega mi pa ni ratal zamenjat hehe drugič
Snečer Objavljeno April 1, 2019 Opozori Objavljeno April 1, 2019 pred 26 minutami, zkalan pravi: No tega mi pa ni ratal zamenjat hehe drugič pa zajlo si kdaj namaži za gas in sklopko, za gas imaš luknjico, ki je temu namenjena, pa spodaj ne pozabi na koleščku za sklopko pa berem na forumu, da je "hidravlična" zajla 1a fajn se je treba skašljat https://touratech-usa.com/store/Magura-Hydraulic-Clutch-Kit-Kawasaki-Versys-650-ER-6N-FZ6
Snečer Objavljeno April 1, 2019 Opozori Objavljeno April 1, 2019 pred 1 minuto, zkalan pravi: Bom hvala! najbolje je s kakšnim oljem, tole npr. https://www.avantura.info/cistilno-olje-v-sprayu-ballistol-200-ml dobi se tudi namensko olje za bovdene https://www.louis.eu/artikel/procycle-bowden-cable-spray-and-oiler-300ml/10059017
.... Objavljeno April 1, 2019 Opozori Objavljeno April 1, 2019 @Snecer pa to je več dela kokr z babo sesir 1
Snečer Objavljeno April 1, 2019 Opozori Objavljeno April 1, 2019 (popravljeno) pred 2 minutami, Arzen pravi: @Snecer pa to je več dela kokr z babo saj je tudi veselje večje in dlje traja p.s. mam kolega, smo šli ven, je rekel, celo večer bom sponzor, na koncu pa ne bo nič, raje grem direkt "tja", plačam in dobim profi Popravljeno April 1, 2019. Popravil Snecer sesir, .... in NX650 3
Radetzky Objavljeno April 16, 2019 Opozori Objavljeno April 16, 2019 Pozdravljeni, Doma ima se neodprto hladilno tekocino od avta (za aluminjaste bloke) barva je modro-zelena, ki je ze razrecena namrec tole. Ali lahko tole tudi uporabim http://www.ina-maziva.hr/hr/proizvod/ina-antifriz-al-40/31
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se