Skoči na vsebino

Priporočene objave

Objavljeno
vedno me je fasciniralo kaj vse so ljudje pripravljeni (ne)pojest, popit, namazat, nataknit na rit, glavo in nevemkam samo, da se jim ne bi bilo treba preveč premikat za hujšanje. :rolleyes:

brrrr :alien1:

res je... ampak dejstvo je, da brez miganja ni nič :naughty:

Objavljeno

kaj ne...savna belt je zakon :alien1:

Objavljeno
Danes je zadnji dan, shujšal sem 21 kg (sedaj jih imam 87). Sedaj grem v naslednjih 90 dni, na drugačen način prehranjevanja sem se z lahkoto navadil. Kupil sem si bicikel, na dan naredim povprečno cca 30 km in živim v prepričanju, da se ne bom nazaj zredil. Priznati pa moram, da sem korenito spremenil svoje prejšne življenjske in prehranjevalne navade.

Moje mnenje: to ločevanje različnih živil je res zakon. In glede na to, da je kuhanje moj hobi, mi ni bilo težko prirediti receptov tako, da so bili zelo okusni in so bili glede na dovoljene količine prave pojedine.

Še primer mojega zajtrka na Raubritterjih - mango in voda. Pa ni bilo slabo!

vodni sindrom :headbang:

Objavljeno
Andi, ne vem, če veš - tudi možgani porabijo veliko kalorij za delovanje... je pa res, da manj maščob. Če misliš, da je energija potrebna samo za fizično premikanje telesa oziroma udov, se motiš! Možgani namreč porabijo tretjino dnevne energije - če pa jih pri delu veliko uporabljaš, še malo več...

:worship: Grazie!!

Objavljeno

Ste vedeli da ca. 60 % energije, ki jo vnesemo s hrano porabimo za vzdrževanje telesne toplote na 37 st.C ?

Efekte pa iščemo pri preostalih 40 % ki jih porabimo večji del za gibanje.

Skratka, manj se oblačite, podhladite si telo z mrzlim tuširanjem vendar pazite da se boste z gibanjem primerno pogreli.

Predhodno se postopoma privajajte tako na mrzlo prhanje kakor pomanjklivejše odevanje z obleko.

Najboljši recept je, da v pozno jesen vztrajate s poletnimi oblačili.

lp

Objavljeno
Ste vedeli da ca. 60 % energije, ki jo vnesemo s hrano porabimo za vzdrževanje telesne toplote na 37 st.C ?

Skratka, manj se oblačite, podhladite si telo z mrzlim tuširanjem vendar pazite da se boste z gibanjem primerno pogreli.

Predhodno se postopoma privajajte tako na mrzlo prhanje kakor pomanjklivejše odevanje z obleko.

lp

Če sem tole prav razumel, naj bi bil blazno učinkovit način hujšanja ta, da si človek omisli frigidno primadono? :huh:

Objavljeno

lp

Za to teorijo so v času med drugo osvobodilno vojno porabili nemalo sredstev v obliki romov, židov in ostalega potrošnega materiala in so ugotovili, da je teorija eno, praksa pa nekaj povsem drugega, tretjega. Ampak namen šteje.

Objavljeno
Če sem tole prav razumel, naj bi bil blazno učinkovit način hujšanja ta, da si človek omisli frigidno primadono? :huh:

Piu o meno direi...seconda donna sarebbe piu efficace... penso.

Objavljeno

debeli ljudje torej nosimo pretopla oblačila, suhci pa so tisti, ki jih vedno zebe :-)

Objavljeno

Ravno danes nekje prebrala, da je kokosovo olje/mast full dobra za hujšanje. Bojda daleč najboljša maščoba.

Je pa precej nevtralnega okusa, tako da se jo lahko vsepovsod uporablja.

Objavljeno

Pepi, glede na tvojo vitkost, smem domnevati da,...

nisem povedal nič novega.. :whistle:

Objavljeno
Za to teorijo so v času med drugo osvobodilno vojno porabili nemalo sredstev v obliki romov, židov in ostalega potrošnega materiala in so ugotovili, da je teorija eno, praksa pa nekaj povsem drugega, tretjega. Ampak namen šteje.

Seveda, izgleda da je bilo njih razmišljanje podobno tvojemu.

To da so mesto kurjenja zamenjali, je bil zgolj prispevek k spletu nosrosti in bolečin, ki ga nekateri prakticirajo do današnjih dni.

:headbang:

Objavljeno
Pepi, glede na tvojo vitkost, smem domnevati da,...

RAN, glede na tvojo gornjo izjavo smem domnevati, da je tvoj okulist zločinec :)

Objavljeno
RAN, glede na tvojo gornjo izjavo smem domnevati, da je tvoj okulist zločinec :)

Dobr, priznam da nisem informiran (nazadnje videl Don Pepija leta nazaj). Vidim pa presneto dobr.

Kaj je tako blagodejno vplivalo na tvoje počutje, da si ga hotel deliti z večjo vsoto lastnih kilogramov ?

:rolleyes:

Objavljeno

Namesto šnicla en pir pa je.

Objavljeno
Seveda, izgleda da je bilo njih razmišljanje podobno tvojemu.

To da so mesto kurjenja zamenjali, je bil zgolj prispevek k spletu nosrosti in bolečin, ki ga nekateri prakticirajo do današnjih dni.

:headbang:

Dejstvo, ki sem ga hotel izpostaviti je, da je rezultat zaradi teorije, ki si jo omenil, precej manjši od tega, ki ga številke predstavijo.

Deficit, ki ga lahko nardiš s hrano, pa četudi je samo 100kcal dnevno, je n-krat učinkovitejši.

Objavljeno
Ravno danes nekje prebrala, da je kokosovo olje/mast full dobra za hujšanje. Bojda daleč najboljša maščoba.

Je pa precej nevtralnega okusa, tako da se jo lahko vsepovsod uporablja.

Namesto šnicla en pir pa je.

vec fukat.

reseno vec problematik naenkrat:

- frustracije se prelevijo v "pozitivo"

- elektricne energije se manj porabi (ajde, recimo)

- zaradi porabe telesnih energetskih zalog hujsamo

- hormonski nivo se zregulira v "pozitivo" (pac manj sitnih vseokoli)

- cestno-prometni problemi se decimirajo (zaradi povecane porabe casa za porabo telesni energetskih zalog pri......... saj veste kje & kdaj)

- prihranimo pri nakupu razne "alternativne" in "bio" hrane; kdor fuka potrebuje energijo, le-te pa je vec v dobri domaci papici

- pir in snicl se ne izljucujeta

- pecenka in snicl tudi ne

- resen tudi demografski problem (pod pogojem, da se ne uporablja vedno dezni za tica)

- resen problem penzij

- ostaja samo problem, kam s toliksno delovno silo ? glede na demografske tezave vecine evrope bi tudi to moral biti resljiv problem.

ajde, jebite se. B) (v pozitivnem smislu)

Objavljeno

glede na pomanjkanje objav tukaj bi clovek lahko mislil, da se bo demografski razvoj slovenskega prebivalstva v bodocih 9-tih mesecih nenavadno pospesil. :P

Objavljeno

Ne sledim čisto tej temi, vem pa za kaj se gre. In ker je kar veliko ljudi, ki se prehranjuje z jogurti med hujšanjem naj prilepim kar sem dobila podatkov glede Vitalineje:

Verjetno vsi dobro poznate jogurt z imenom Vitalinea. Če ne drugače se

spomnite tiste reklame, kjer se borijo sumoborci in na koncu ugotovijo,

da bo treba shujsati. Nič lazjega, kot hujsanje z Vitalineo!!!

Pa poglejmo. Na simpatičnem, privlačnem ovitku pise: 0,1 % ma±čobe; 0 %

dodanega sladkorja.Mmm, obetavno. Takoj ko spijem prvi poµirek, si

mislim, bljak, to je presladko!! fuj, okus ima po pra±ku!!! Pa poglejmo

na deklaracijo, kaj vse je v tem """"zdravem""""" jogurtu...

VITALINEA SADNI JOGURTOV NAPITEK Z O,1 % MA©ČOB, Z VITAMINI, S SLADILI

sestavine: jogurt .blblbabla

sladilo: ASPARTAM- opa, tukaj pa se spotaknem!!!

v zdravo zdravilnem blagodejnem prekrasnem jogurtu dodan aspartam!!!

bravo!

za vse, ki ne veste:

Aspartam (E951)spada na listo izredno ±kodljivih dodatkov,

kancerogenih, ki se jih je potrebno kar se da izogniti.

Povzroča: glavobol (tudi zelo močan) in migrena, slabost, vrtoglavica,

nespečnost, izguba kontrole nad udi, zamegljen vid, slepota, izguba

spomina, nejasen govor, vse vrste depresije, ki pogosto vodijo v

samomorilske teµnje, hiperaktivnost, črevesne in želodčne motnje,

epileptični napadi, koµne poškodbe, izpuščaji, napadi tesnobe, bolečine

v mišicah in sklepih, neobčutljivost, spremembe razpoloµenja,

utrujenost, menstrualni krči (tudi izven cikla), izguba sluha ali

zvonjenje v ušesih, izguba ali sprememba okusa, simptomi podobni tistim

pri srčnem napadu, astma, stiskanje v prsih. Kronične posledice, h

katerim aspartam bistveno prispeva: multipla skleroza, hormonske

teµave, Alzheimerjeva bolezen, Parkinsonova bolezen, hipoglikemija,

moµganske poškodbe (tumorji), neuro-endokrine okvare.

Meni se zdi tole naštevanje res obsežno, je pa res nekaj na tem - sledeč po zanimanju. Se pa sprašujem koliko moraš pojesti tega, da se te res loti nekaj od naštetega.

Objavljeno (popravljeno)

heh to je sam edn vidu eno novo besedo...pa se mu je zdela posrecena in nevarna...velik je takih stvari ki krozjop po mejlih...nobedn se pa ane spotakne da ponoc pojes nevemkoliko pajkov in mravlj, pa da vsak dan dihajo dime iz avtomobilov, his, motorjev...pa da ogromn folka kadi.,.

nvm zdj je ocitno stvar ratala popularna...

Popravljeno . Popravil mitofreak
Objavljeno

hm mozno.

sam nvm, ljudje ki dejansko gledajo na vse te Eje....pomoje nic ne jejo heh:> (da ne bom reku kj drugega)

kakorkoli ze...jest sm in bom ostal pri tem da jem vse :>

Objavljeno (popravljeno)

Mislim, da je brez veze dvigat prah glede aspartana, to je bila konkurenčna

poteza in poslati na nevem koliko mejlov, da se nakupi to vrstnih izdelkov

zmanjšajo (BTW je tudi v zvečilni gumijih znamke Orbit)

Drugače pa:

Umetna sladila, denimo saharin, aspartam, acesulfam, sukraloza, alitam in ciklamat,

ki jih pogosto dodamo dnevni prehrani, omogočijo opustiti sladkor in nudijo

majhno energijo ob sladkem okusu. Zamenjava sladkorja z umetnimi sladili zniža

energijsko vrednost pijač in jedi, ni pa nujno, da zniža tudi tek po hrani.

Manjše količine umetnih sladil niso škodljive za zdravje ljudi, razen aspartama,

ki ga odsvetujemo pri fenilketonuriji. Sprejemljiva dnevna količina je za saharin 5mg/kg,

za aspartam 50mg/kg, za acesulfam-K 15 mg/kg in za sukralozo 5mg/kg telesne teže.

Na primer ena tabletka z 40mg ciklamata in 4mg saharina nadomesti eno žličko sladkorja (4.4g).

Popravljeno . Popravil nofrus
Objavljeno

Aspartam je 200-krat bolj sladek kot sladkor, njegova kalorična vrednost je podobna sladkorju,

ker pa ga uporabimo neprimerno manj kot sladkorja, je tako praktično brez kalorij.

Običajno se uporablja kot dodatek žvečilnim gumijem, kosmičem in sokovom.

Več različnih raziskav je pokazalo, da ne povzroča raka, kljub temu pa še vedno potekajo različna testiranja.

Sladilo je po sedanjih rezultatih potencialno nevarno le za ljudi, ki imajo redko prirojeno genetsko okvaro fenilketonorijo.

Objavljeno

Nisem mislila panike delat zaradi tega, ampak sem objavila ko kao "opozorilo".

Sicer pa vsaka hrana deloma škodi zdravju - ena več druga manj.

Drugače sem pa sem brala poročilo zdravnika, da tudi zvečilni gumiji orbit povzročajo raka na grlu. Tu pa se spet pojavi vprašanje kolikšna mora biti količina in kakšno naj bi bilo stanje človeka.

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!