c00L3r Objavljeno April 14, 2005 Opozori Objavljeno April 14, 2005 (popravljeno) Kako bi pa to zgledalo ce bi ti v tovarni nastavili uplinjac? :blink: Logicno,da ga mores sam... ← Sem sklepal iz tega kar piše na scooter-atack.com : " Die Vergaser sind vorabgestimmt, meist reicht eine Feineinstellung über die Hauptdüse." Popravljeno April 14, 2005. Popravil c00L3r
_jezus_ Objavljeno April 14, 2005 Opozori Objavljeno April 14, 2005 ja moral bos nastavit fergazar, da bo ustrezalo tvojemu motorju.. Vsak motor ma drugace nastavljeno..
c00L3r Objavljeno April 21, 2005 Opozori Objavljeno April 21, 2005 Samo še to vprašam, potem pa več nem gnjavo s tem :angry: Glede na vaše izkušnje, je treba pri menjavi fergazerja na novo nastavit tudi varijator (menjat valčke)? Da ali Ne? In če je treba kake valčke, težje ali lažje? (npr. pri menjavi izpuha je treba lažje).
Inspectah Objavljeno April 21, 2005 Opozori Objavljeno April 21, 2005 In če je treba kake valčke, težje ali lažje? (npr. pri menjavi izpuha je treba lažje). ← Več jih sprobi pa keri ti bojo najbolj pasali tiste si not pusti.
Zok Objavljeno April 21, 2005 Opozori Objavljeno April 21, 2005 kot je Inspectah povedal. kot pri nastavljanju uplinjacev tudi tu ni univerzalnega recepta, tudi tu je odvisno od vsakega skuterja posebej.
bringgg Objavljeno Maj 8, 2005 Opozori Objavljeno Maj 8, 2005 A gdu ve kok vlk uplinjač ma gilera smt :blink:
ticmantl Objavljeno Maj 15, 2005 Opozori Objavljeno Maj 15, 2005 (popravljeno) Pred nekaj dnevi sem si nabavil uplinjač dellorto 17,5mm za speedfight2.Ko sem ga namontiral, skuter ni hotel vžgat!!Kurblal sem ka okoli 20 minut potem pa je vžgal in delal normalno,pod malim gasom ga je sicer malo zalivalo ampak to je normalno za navaden celinder.Ko pa sem skuterja ugasnil pa je bilo spet vse po starem in spet ni vžgal.Je to mogoče zato,ker nisem gor zmontiral čoka(ta nov fergazer nima elektronskega zauga) al kaj drugega?? hvala za odgovore Popravljeno Maj 15, 2005. Popravil ticmantl
c00L3r Objavljeno Maj 18, 2005 Opozori Objavljeno Maj 18, 2005 (popravljeno) Pred nekaj dnevi sem si nabavil uplinjač dellorto 17,5mm za speedfight2.Ko sem ga namontiral, skuter ni hotel vžgat!!Kurblal sem ka okoli 20 minut potem pa je vžgal in delal normalno,pod malim gasom ga je sicer malo zalivalo ampak to je normalno za navaden celinder.Ko pa sem skuterja ugasnil pa je bilo spet vse po starem in spet ni vžgal.Je to mogoče zato,ker nisem gor zmontiral čoka(ta nov fergazer nima elektronskega zauga) al kaj drugega?? hvala za odgovore ← Če fergazer nima elektronskega čoka si kupil napačnega. Ti maš doma PHBN 17,5 (ta je z ročnim čokom), rabiš pa PHVA 17,5 (avtomatski čok). Kolko vem majo SpeedFigth-i elektronske (avtomatske) čoke. Če pa ti segret motor ne dela vredu oz. ga zaliva pa bo treba fergazer nastavit. Na vsak primer pa ti rajši pravi fergazer nabavi. Jaz sem pred kakima 2 tednoma menjal na Aerox-u in se kar pozna razlika. Zdaj komaj pride 70ccm zares do izraza. Popravljeno Maj 18, 2005. Popravil c00L3r
socked Objavljeno Maj 18, 2005 Opozori Objavljeno Maj 18, 2005 Pred nekaj dnevi sem si nabavil uplinjač dellorto 17,5mm za speedfight2.Ko sem ga namontiral, skuter ni hotel vžgat!!Kurblal sem ka okoli 20 minut potem pa je vžgal in delal normalno,pod malim gasom ga je sicer malo zalivalo ampak to je normalno za navaden celinder.Ko pa sem skuterja ugasnil pa je bilo spet vse po starem in spet ni vžgal.Je to mogoče zato,ker nisem gor zmontiral čoka(ta nov fergazer nima elektronskega zauga) al kaj drugega?? hvala za odgovore ← Ce mas res napacnega PHBN ti ga jas kupim takoj, :yea2: pa si ti nabavi pravega PHVA... :yea2: Ce mas sploh napacnega seveda..... :yes:
c00L3r Objavljeno Maj 19, 2005 Opozori Objavljeno Maj 19, 2005 Najlažje se ločita PHVA in PHBN po tem da ima PHBN zgoraj dva priklopa (cevki), PHVA pa samo enega. Pa na samem uplinjaču tudi piše gor kateri je :) Tukaj še opis in slika
ticmantl Objavljeno Maj 19, 2005 Opozori Objavljeno Maj 19, 2005 Najlažje se ločita PHVA in PHBN po tem da ima PHBN zgoraj dva priklopa (cevki), PHVA pa samo enega. Pa na samem uplinjaču tudi piše gor kateri je :) Tukaj še opis in slika ← ja moj je PHBG!Samo jaz sem izreco reko za speedfight2 pa mi je prodajalec reko da bo edina razlika v tem da bom zaj mel ročni čok pa še koleno mi je dal pa rekel da je to komplet fergazer za speedfight2.Bom pa ga med vikendom nastavil da vidim če je to krivo,če ni ga pa bom prodal.
socked Objavljeno Maj 19, 2005 Opozori Objavljeno Maj 19, 2005 ja moj je PHBG!Samo jaz sem izreco reko za speedfight2 pa mi je prodajalec reko da bo edina razlika v tem da bom zaj mel ročni čok pa še koleno mi je dal pa rekel da je to komplet fergazer za speedfight2.Bom pa ga med vikendom nastavil da vidim če je to krivo,če ni ga pa bom prodal. ← Ja sej delovat bi moglo z obema.... pa das ti cok oz ga vklopis ROCNO ko vzigas skuter al ne? ce ne ti zato ne vziga kr ne vklopis coka.... Z stelanjem fergija pa nebos reso tega....
ticmantl Objavljeno Maj 20, 2005 Opozori Objavljeno Maj 20, 2005 Ja sej delovat bi moglo z obema.... pa das ti cok oz ga vklopis ROCNO ko vzigas skuter al ne? ce ne ti zato ne vziga kr ne vklopis coka.... Z stelanjem fergija pa nebos reso tega.... ← čok sem pozabil gor naret,samo je motor še bil topel.Zaj se lih odpravljam v garažo pa bom poskusil še z čokom!
_Roba_ Objavljeno Maj 20, 2005 Opozori Objavljeno Maj 20, 2005 čok sem pozabil gor naret,samo je motor še bil topel. ← Pozabi 1x dihat .) Mojstri 1a ste :slap: :slap:
denZ Objavljeno Maj 20, 2005 Opozori Objavljeno Maj 20, 2005 če smo že pri čokih, me zanima če ima keri bs ali pa bd čok za prodat...
Roulette_boy Objavljeno Junij 28, 2005 Opozori Objavljeno Junij 28, 2005 kaj bi mi lahko kdo povedal kaj pomenijo oznake ob dellortejevih fergazerjih? :? mam namen kupit dellortejevo PHBG 19-ko pa nevem katero, ker ob eni piše AS ob eni pa BS. lp
denZ Objavljeno Junij 28, 2005 Opozori Objavljeno Junij 28, 2005 as je avtomatski čok bs je ročni čok
bOnZy Objavljeno Junij 28, 2005 Opozori Objavljeno Junij 28, 2005 pa fergazeri ki majo nakoncu bs so racing fergazeri in nimajo dodatne pumpce za podtlak in olje ;) obstajajo pa pa še hujši vplinjači iste velikosti, npr. dell'orto phbg 19 bs je navadn z razlicnimi iglami in bateki oz. nastavki se iz istega fegazerja lahko še vec iztisne, kot iz kakega večje velikosti ;)
Amater Objavljeno September 25, 2005 Opozori Objavljeno September 25, 2005 Jest mam gor 17,5 PHVA. sm ga lih na novo dav gor in ga mi kar zalije. Sploh mi ne ustav bencina. če jest ugasnem motor dol je čez 15min pod njim že luža. kwa bi lohk blo narobe??
TiCkO Objavljeno September 25, 2005 Opozori Objavljeno September 25, 2005 pipica ti je crknala.. Zdj skoz teče bencin v fergazer, in ne več na podtlak, potem pa ti še nekje spušča fergazer.. mogoče čez filter...
Amater Objavljeno September 25, 2005 Opozori Objavljeno September 25, 2005 sam to se le kdaj zgodi, to ni de bi zdej pa skos, kwa lohk nardim razn da menjam pipco?
Marcy Objavljeno September 28, 2005 Opozori Objavljeno September 28, 2005 ka moja gilera runner ko je letnik 2004 ma 12mm ali 17.5 mm vpinjač? a kdo ve ?
Amater Objavljeno September 28, 2005 Opozori Objavljeno September 28, 2005 pomoje ima 12 če ni nič predelan
B-O-S Objavljeno September 28, 2005 Opozori Objavljeno September 28, 2005 Moral bi bit 17,5.Sicer pa ti itaq piše.Tak da poglej....
ScootFreaK Objavljeno September 28, 2005 Opozori Objavljeno September 28, 2005 Neke nove verzije imajo ze v originalu 17.5 :hmm: kot naprimer nrg sport .)
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se