GorazdH Objavljeno April 16, 2008 Deli Objavljeno April 16, 2008 med vsem tem ostrenjem kontrol...se dilerčki in kriminalčki lepo pasejo naokoli... :whistle: ker so v policiji izredno slabe razmere, jih dobesedno dajo na cesto, tako je zagotovljeno, da frustracije izživljajo nad ostalimi smrtniki in malo pozabijo na to, da jih šefi jebejo u glavo... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
HHV Objavljeno April 16, 2008 Deli Objavljeno April 16, 2008 ... Potem pa imaš kolono vozil, ki se po magistralni cesti premika z vrtoglavo hitrostjo 50 km/h, in to v letu 2008 ... To tudi meni ni všeč, da ne rečem, da mi puli živce. A je do neke najmanjše hitrosti pač legalno. Hebat ga. Ko že debatiramo, kdo bo nalepil tu številke najnižjih hitrosti, pod katero se mora prvo vozilo umakniti oz. voziti z vklopljenimi vsemi štirimi smerniki? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
avro Objavljeno April 16, 2008 Deli Objavljeno April 16, 2008 Ja enega že, enega. Kaj pa ko se za takim izstrelkom pripelje nekdo, ki ga noče/ne upa prehiteti, pa za njim spet, pa za njim spet, ... ? Potem pa imaš kolono vozil, ki se po magistralni cesti premika z vrtoglavo hitrostjo 50 km/h, in to v letu 2008 ... težko... tolk takšnih na kupu, ki ne upajo/nočejo prehiteti že težko najdeš Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
fp4492 Objavljeno April 16, 2008 Deli Objavljeno April 16, 2008 težko... tolk takšnih na kupu, ki ne upajo/nočejo prehiteti že težko najdeš Kaj pa vem, moje izkušnje kažejo malo drugače. Kolikor se vozim po cesti, je dandanes izredno težko najti voznika, ki se bo vozil v okviru omejitev hitrosti (se pravi naselje 50, izven naselja 90). Večina jih nekaj sanja, pa je njihova hitrost med 60 in 80 kilometri na uro (ne glede na naselje ali izven), se menijo po telefonu, vijugajo po cesti, da ne govorim, kakšno je stanje pri vključitvi in izhodu iz avtoceste. Pospeševalni in zaviralni pas sta za povprečenga voznika španska vas. P.S.: je pa res, da sem na cesti večinoma čez vikend, čez teden pa le mestni ali primestni promet (nedeljskivoznikipress) :rolleyes: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
avro Objavljeno April 16, 2008 Deli Objavljeno April 16, 2008 Ja enega že, enega. Kaj pa ko se za takim izstrelkom pripelje nekdo, ki ga noče/ne upa prehiteti, pa za njim spet, pa za njim spet, ... ? Potem pa imaš kolono vozil, ki se po magistralni cesti premika z vrtoglavo hitrostjo 50 km/h, in to v letu 2008 ... Kaj pa vem, moje izkušnje kažejo malo drugače. Kolikor se vozim po cesti, je dandanes izredno težko najti voznika, ki se bo vozil v okviru omejitev hitrosti (se pravi naselje 50, izven naselja 90). Večina jih nekaj sanja, pa je njihova hitrost med 60 in 80 kilometri na uro (ne glede na naselje ali izven), se menijo po telefonu, vijugajo po cesti, da ne govorim, kakšno je stanje pri vključitvi in izhodu iz avtoceste. Pospeševalni in zaviralni pas sta za povprečenga voznika španska vas. P.S.: je pa res, da sem na cesti večinoma čez vikend, čez teden pa le mestni ali primestni promet (nedeljskivoznikipress) :rolleyes: zdaj pa res ne vem na kakšne hitrosti misliš. Si jih več omenil. Nekje so tudi omejitve 70km/h Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Robertos664 Objavljeno April 16, 2008 Deli Objavljeno April 16, 2008 ja tam ko so omejitve 70, v mojem primeru skozi celi zgornji in spodnji duplek, se vsi vozijo 50, pa je znak 70 postavljen vsakih 200m. tam ko pa je dovoljeno 90, pa sanjajo med 60-70, tam pa ko je 50, pa se vozimo v tretji 40. Prehitevat pa nihče ne upa (razen mene :naughty: ). Jaz bom kmalu za psihiatrijo. :whistle: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
jetman Objavljeno April 16, 2008 Deli Objavljeno April 16, 2008 ...Za soboto, 26. aprila pa je napovedana akcija Veriga, ko bodo policisti "lovili" prehitre voznike na relaciji Ljubljana - Zidani Most in Ljubljana - Petrina (natančne lokacije niso razkrite). Na omenjenih relacijah bodo policisti imeli kontrolo hitrosti na vsakih nekaj km (kar pomeni, da lahko en voznik dobi več kazni naenkrat). Torej pazite se tisti, ki boste omenjeno soboto šibali v svoj omiljeni obmorski kraj preko LJ-Kočevje-Brod na Kolpi. Še dobro, da grem v Istro :whistle: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
sergejl Objavljeno April 16, 2008 Deli Objavljeno April 16, 2008 Že vnaprej vem de bojo na Bregu pred Ribnico...pa potem v Goriči vasi...P v Dolenji vasi.... Na krajih kjer se je v preteklih 50 letih vse skupaj zgodila 1 hujša prometna nesreča.... :whistle: :headbang: :whistle: Zdej si pa predstavljajte še nekaj: voziš za nekom, ki vozi 80km/h omejitev 90 greš prehitevat...in če ne želiš kršit CPP....rabiš ravnico ene 500m, da ga varno prehitiš :worship: :worship: :worship: Me prav zanima: koliko ur bojo policaji stali (vse skupaj v Slo) in merili in koliko kršiteljev bojo ustavli in kaznovali. Še bolj pa bo zanimiv podatek, kolk "hudih" kršitev bojo obravnaval. Se mi zdi da bo nekako tako, kot je bila lanska akcija v zvezi z alkoholom na Martinovo... Pri Lj ustavili nekaj čez 50 avtov.....in ujeli (bravo...še na tv je bla glavna novica) hudega kršitelja ki je imel v grvi 0,35mg alkohola. Učinkovitost 100%. Kar se smrtnih tiče....hm...nehvaležno govort, ampak vseen: na dan ko je bil sprejet nov zakon, je bilo nekaj manj smrtnih žrtev kot lani v enakem času. Naj torej gledajo statistike ki bojo primerljive (že na račun teh podatkov imajo kao po novem zakonu malo prednosti...oziroma je zakon učinkovit še predn so ga začel izvajat :naughty: ) Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
sergejl Objavljeno April 16, 2008 Deli Objavljeno April 16, 2008 Torej pazite se tisti, ki boste omenjeno soboto šibali v svoj omiljeni obmorski kraj preko LJ-Kočevje-Brod na Kolpi. Še dobro, da grem v Istro :whistle: hja...kaj pa naj????? kamor se bom obrnu bom na tej cest :unsure: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
k0ci Objavljeno April 16, 2008 Deli Objavljeno April 16, 2008 To tudi meni ni všeč, da ne rečem, da mi puli živce. A je do neke najmanjše hitrosti pač legalno. Hebat ga.Ko že debatiramo, kdo bo nalepil tu številke najnižjih hitrosti, pod katero se mora prvo vozilo umakniti oz. voziti z vklopljenimi vsemi štirimi smerniki? polovica omejitve hitrosti, se pravi v naselju 25km/h, izven naselja 45km/h,... edino na AC je 60km/h če se prav spomnim Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
paris2 Objavljeno April 16, 2008 Deli Objavljeno April 16, 2008 In zjutraj (6:00-7:00) še vedno vsi drvimo z 80km/h in več čez naselje Podpeč - Črna vas! :whistle: :krneki: Kje je kak policist... majku jim? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
HHV Objavljeno April 16, 2008 Deli Objavljeno April 16, 2008 ...Zdej si pa predstavljajte še nekaj: voziš za nekom, ki vozi 80km/h omejitev 90 greš prehitevat...in če ne želiš kršit CPP....rabiš ravnico ene 500m, da ga varno prehitiš :worship: :worship: :worship: ... No, ko že razmišljaš in raziskuješ v to smer, pa daj, poišči v zakonih in pravilnikih kako točno je v tem primeru. Če boš dovolj priden, boš našel nagrado. Jaz jo vem, pa je ne povem. :P Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
HHV Objavljeno April 16, 2008 Deli Objavljeno April 16, 2008 In zjutraj (6:00-7:00) še vedno vsi drvimo z 80km/h in več čez naselje Podpeč - Črna vas! :whistle: :krneki: Kje je kak policist... majku jim? Črna vas pride na vrsto drug mesec... Toliko radarjev za prav vse pokrit pa tudi ni v Sloveniji. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
sergejl Objavljeno April 16, 2008 Deli Objavljeno April 16, 2008 polovica omejitve hitrosti, se pravi v naselju 25km/h, izven naselja 45km/h,... edino na AC je 60km/h če se prav spomnim to sm že nekje napisu.... skuter ki ga lih ne goniš do konca izven naselja bi moral vozit s 4 žmigavci...skoz 50ccm/max hitrost 45 km/h.....gas do konca pa lučke pa sireno :rolleyes: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
sergejl Objavljeno April 16, 2008 Deli Objavljeno April 16, 2008 No, ko že razmišljaš in raziskuješ v to smer, pa daj, poišči v zakonih in pravilnikih kako točno je v tem primeru.Če boš dovolj priden, boš našel nagrado. Jaz jo vem, pa je ne povem. :P hja ne vem :blush: ena varianta: omejitev je omejitev druga...prehitiš čim hitreje ali beri varneje.... če smo pikolovski...smo spet na prekoračitvi hitrosti pa še vožnji po napačni strani vozišča.... sicer....policaj ma itak zmer prov :wacko: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
HHV Objavljeno April 16, 2008 Deli Objavljeno April 16, 2008 to sm že nekje napisu....skuter ki ga lih ne goniš do konca izven naselja bi moral vozit s 4 žmigavci...skoz 50ccm/max hitrost 45 km/h.....gas do konca pa lučke pa sireno :rolleyes: Wrong! Potemtakem bi morali to početi tudi kolesarji. Za enosledna vozila to ne velja. Velja pa na katerem delu vozišča morajo voziti. Poznaš? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
sergejl Objavljeno April 16, 2008 Deli Objavljeno April 16, 2008 Wrong! Potemtakem bi morali to početi tudi kolesarji. Za enosledna vozila to ne velja. Velja pa na katerem delu vozišča morajo voziti.Poznaš? poznam :naughty: ampak mau pa morm bit žleht :naughty: :naughty: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
HHV Objavljeno April 16, 2008 Deli Objavljeno April 16, 2008 poznam :naughty: ampak mau pa morm bit žleht :naughty: :naughty: Normal :closedeyes: Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Zoolo Objavljeno April 17, 2008 Deli Objavljeno April 17, 2008 Hmm retorično vprašanje, in sicer zakaj več kot 90% ljudi misli, da omejitev hitrosti pomeni hitrost s katero naj bi se vozilo? Osnove CPP, omejitev hitrosti predstavlja najvišjo dovoljeno hitrost, torej če voziš pod to limito, ni noben problem. Ali to povzroča probleme tako ali drugače frustriranih udeležencev v prometu naj si pa vsak sam odgovori. Zoolo :evilgrin: P.S.: Da ne bo pomote, +90% časa mi lahko modri nabijejo kazen za prehitro vožnjo, ampak odločitev je bila moja. Zakon je pa itaQ enoznačno napisan, torej čemu razglabljanje in nabijanje kilometrine s posti na forumu, če je vse jasno? P.P.S.: Morda bi bilo pametno uvesti še strožje kazni za področja naselij (po domače cone 30 km/h). Otrok, ki ti prileti v igri na ulico bo morda brez trajnih posledic nekako preživel trk pri 30 km/h, otrok ki ga boš zadel pri 50 km/h, bo sorry neukusno a nazorno povedano, končal v dveh delih. Motor pri 180, ki prileti v avto ubija potnike v avtomobilu, kdo naj bi nam podelil to pravico zato ker so pač motorji hitri? Nezrelo in neodgovorno. P.P.P.S.: Poznam državo z dobro ureditvijo, ... Singapur, and I rest my case. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
lmperator Objavljeno April 17, 2008 Deli Objavljeno April 17, 2008 In zjutraj (6:00-7:00) še vedno vsi drvimo z 80km/h in več čez naselje Podpeč - Črna vas! :whistle: :krneki: Kje je kak policist... majku jim? Na tisti cesti bi pa res lahko bila višja omejitev. Ravna do horizonta, pregledna in odprta. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
miran10 Objavljeno April 17, 2008 Deli Objavljeno April 17, 2008 (hitrost) Radar gor radar dol to nebo pripomoglo k zmanjšanju smrtnih žrtev v prometnih nesrečah. S tem početjem so ali bodo samo vnesli večino voznikom strah pred mislijo plačal bom za prehitro vožnjo. Dosegli pa so večje kolone, nestrpnost in nejevoljo na cesti in še marsikatero negativno zadevo. Tudi dosti pozitivnih je. Na relaciji Ljubljana - Kočevje ni bilo še nikoli toliko cincarjev kot zadnje pol leta. Če bi to relacijo vozili v okviru omejitev bi bilo bolje kot se vozi sedaj pred uveljavitvijo novega zakona in pred napovedjo raznih hitrostnih kontrol. Kaj pa alkohol? Vsakega voznika katerega ustavijo naj mu brez pomisleka in iznenada porinejo frulico v usta pa bo bolje za vse nas. Taprave kršitelje pa tako ali tako nikoli ne dobijo ali pa od njih kaj izterjajo. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
bmw Objavljeno April 17, 2008 Deli Objavljeno April 17, 2008 Hmm retorično vprašanje, in sicer zakaj več kot 90% ljudi misli, da omejitev hitrosti pomeni hitrost s katero naj bi se vozilo?Osnove CPP, omejitev hitrosti predstavlja najvišjo dovoljeno hitrost, torej če voziš pod to limito, ni noben problem. Ali to povzroča probleme tako ali drugače frustriranih udeležencev v prometu naj si pa vsak sam odgovori. Zoolo :evilgrin: P.S.: Da ne bo pomote, +90% časa mi lahko modri nabijejo kazen za prehitro vožnjo, ampak odločitev je bila moja. Zakon je pa itaQ enoznačno napisan, torej čemu razglabljanje in nabijanje kilometrine s posti na forumu, če je vse jasno? P.P.S.: Morda bi bilo pametno uvesti še strožje kazni za področja naselij (po domače cone 30 km/h). Otrok, ki ti prileti v igri na ulico bo morda brez trajnih posledic nekako preživel trk pri 30 km/h, otrok ki ga boš zadel pri 50 km/h, bo sorry neukusno a nazorno povedano, končal v dveh delih. Motor pri 180, ki prileti v avto ubija potnike v avtomobilu, kdo naj bi nam podelil to pravico zato ker so pač motorji hitri? Nezrelo in neodgovorno. P.P.P.S.: Poznam državo z dobro ureditvijo, ... Singapur, and I rest my case. e jebiga švajcarac, tebi treba sve napismeno,a? tulele sploh ni vprašanje CPP, saj je vsem jasen, temveč problem , kako naj se tako počasi peljem s tako dobrim motorjem, za katerega sem tako veliko dal in sem seveda največji đek.....pa seveda ker ni dirkališča Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
R1FREAK Objavljeno April 17, 2008 Deli Objavljeno April 17, 2008 Hmm retorično vprašanje, in sicer zakaj več kot 90% ljudi misli, da omejitev hitrosti pomeni hitrost s katero naj bi se vozilo?Osnove CPP, omejitev hitrosti predstavlja najvišjo dovoljeno hitrost, torej če voziš pod to limito, ni noben problem. Ali to povzroča probleme tako ali drugače frustriranih udeležencev v prometu naj si pa vsak sam odgovori. Zoolo :evilgrin: P.S.: Da ne bo pomote, +90% časa mi lahko modri nabijejo kazen za prehitro vožnjo, ampak odločitev je bila moja. Zakon je pa itaQ enoznačno napisan, torej čemu razglabljanje in nabijanje kilometrine s posti na forumu, če je vse jasno? P.P.S.: Morda bi bilo pametno uvesti še strožje kazni za področja naselij (po domače cone 30 km/h). Otrok, ki ti prileti v igri na ulico bo morda brez trajnih posledic nekako preživel trk pri 30 km/h, otrok ki ga boš zadel pri 50 km/h, bo sorry neukusno a nazorno povedano, končal v dveh delih. Motor pri 180, ki prileti v avto ubija potnike v avtomobilu, kdo naj bi nam podelil to pravico zato ker so pač motorji hitri? Nezrelo in neodgovorno. P.P.P.S.: Poznam državo z dobro ureditvijo, ... Singapur, and I rest my case. Glede na tako pikolovsko proučevanje CPP-ov bi lahko že slišal za oviranje prometa. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
ataIBA Objavljeno April 17, 2008 Deli Objavljeno April 17, 2008 P.P.S.: Morda bi bilo pametno uvesti še strožje kazni za področja naselij (po domače cone 30 km/h). Otrok, ki ti prileti v igri na ulico bo morda brez trajnih posledic nekako preživel trk pri 30 km/h, otrok ki ga boš zadel pri 50 km/h, bo sorry neukusno a nazorno povedano, končal v dveh delih.Motor pri 180, ki prileti v avto ubija potnike v avtomobilu, kdo naj bi nam podelil to pravico zato ker so pač motorji hitri? Nezrelo in neodgovorno. Preglednost je lepa slovenska beseda. Otrok v puni buli šprinta preteče v dveh sekundah 10 m. To je deset korakov! Če ti pa ga kdo s katapultom izstreli na cesto, je drug problem. Trk pri 30 km/h? Pa kaj ti nimaš bremz? Preglednost v naseljih je taka, da mnogokrat vidiš levo desno in naprej krepko več. Tako, da taka nakladanja so res nakladanja brez osnove. Avto, ki pri 50 nenadoma zavije v levo v vozilo, ki vozi tudi 50 pomeni vse drobno. Kaj če bi pri tabli namesto omejitve 50 postavili 20 km/h, vklopili 4 žmigavce in trobili? Te se deca lahko tudi na ulici špila in se nebo nič zgodlo :rolleyes: . Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Robertos664 Objavljeno April 17, 2008 Deli Objavljeno April 17, 2008 Hmm retorično vprašanje, in sicer zakaj več kot 90% ljudi misli, da omejitev hitrosti pomeni hitrost s katero naj bi se vozilo?Osnove CPP, omejitev hitrosti predstavlja najvišjo dovoljeno hitrost, torej če voziš pod to limito, ni noben problem. Ali to povzroča probleme tako ali drugače frustriranih udeležencev v prometu naj si pa vsak sam odgovori. Zoolo :evilgrin: ko sem jaz delal izpit za B, nismo smeli vozit počasneje od omejitve (pa hitreje tudi ne). Tako da je človek, ki na preglednem delu ceste v normalnih razmerah ob omejitvi 70 vozi 50, enostavno ovira na cesti in ga na prvem primernem mestu prehitim. Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se