gaso65 Objavljeno November 28, 2011 Opozori Objavljeno November 28, 2011 Tlele je mal več napisanega na to temo: http://www.howtogeek...ndows-7-and-xp/ Upam, da ti bo nucalo....
LooLekSLO Objavljeno November 29, 2011 Opozori Objavljeno November 29, 2011 Narejeno vse tako kot na linku, deluje pa ne. Problem je tudi v tem, da na mojem PCju (win 7) pod Omrežja najdem le svoj računalnik, ampak vseeno ne morem odpreti deljenih map.
Spider™ Objavljeno December 13, 2011 Opozori Objavljeno December 13, 2011 Eno kratko vprašanje, kam arhivirate podatke, recimo slike. CD/DVD ne zaupam, usb ključki so zanesljivi, če ga čez 2 leti vtaknem, da bo delal?
exe`FZS Objavljeno December 13, 2011 Opozori Objavljeno December 13, 2011 Eno kratko vprašanje, kam arhivirate podatke, recimo slike. CD/DVD ne zaupam, usb ključki so zanesljivi, če ga čez 2 leti vtaknem, da bo delal? Zunanji disk? Splača se kupit NAS sistem, vsaj 2 diska in pa da omogoča raid pa seveda mrežni priklop. To je to, že za 200€ (2x1TB)
gandi Objavljeno December 13, 2011 Opozori Objavljeno December 13, 2011 Tukaj mi nudijo, pleg pošte še zraven 2GB File storage, kar mi povsem zadošča in je varno pred izgubo podatkov na disku ali kjerkoli drugje... Ko bo zmanjkalo prostora, odprem nov račun. :grim
exe`FZS Objavljeno December 14, 2011 Opozori Objavljeno December 14, 2011 (popravljeno) Tukaj mi nudijo, pleg pošte še zraven 2GB File storage, kar mi povsem zadošča in je varno pred izgubo podatkov na disku ali kjerkoli drugje... Ko bo zmanjkalo prostora, odprem nov račun. :grim Predvidevam, da imaš vse datoteke kriptirane? In po čem sklepaš, da je tam varno pred izgubo podatkov, sploh pa pred zlorabo? primer: eno izmed večjih slovenskih podjetij ima zakupljen cloud na amazonu, kamor se jim shranjuje backup.. trajalo je več kot en dan, da so pridobili zadnjo verzijo. Če pa ti je kljub vsemu vseeno, kje in kako se shranjujejo podatki, je pa podobna rešitev, kot jo je predlagal gandi, tudi Dropbox, le da si lahko z nekaj forami (deliš svoj referal) povečuješ kapaciteto. Prav tako omogoča možnost namestitve na android/iOS telefonu in sharing na več računalnikih, privat in public folderje itd.. Popravljeno December 14, 2011. Popravil exe`FZS
JMatic Objavljeno December 14, 2011 Opozori Objavljeno December 14, 2011 (popravljeno) drugac obstaja tudi Sugarync, kjer prides do 8gb v parih minutkah, potem mas pa se SkyDrive od microsofta, je free, username je od hotmaila, imas pa 25gb ter office 365 mimogrede... ce pa hoces ime.priimek@tvojadomena.neki.... mas pa google apps, free for personal use. tko da ce nimas podjetja, lahko do tega prides zastonj nism pa bral vseh postov, tko da sm lahko usekal mimo haha Popravljeno December 14, 2011. Popravil JMatic
Spider™ Objavljeno December 14, 2011 Opozori Objavljeno December 14, 2011 Zunanji disk? Splača se kupit NAS sistem, vsaj 2 diska in pa da omogoča raid pa seveda mrežni priklop. To je to, že za 200€ (2x1TB) No pol flash zadeve pridejo v poštev. Hvala.
Dolenc™ Objavljeno December 15, 2011 Opozori Objavljeno December 15, 2011 (popravljeno) Zunanji diski niso isto kot flash pomnilnik. Glede nezaupanja cd/dvd... Jaz jih imam še ene par iz takrat ko so se cdji šele pojavljali, pa so še dobri . Sam ne smeš glih najcenejšega sranja kupit, ki dobesedno razpadejo. Glede flash pomnilnikov je pa tako, starajo se samo z vsakim pisanjem. Se pravi če nekaj zapišeš gor in pustiš, je možnost odpovedi zelo majhna in se približuje nuli Popravljeno December 15, 2011. Popravil Dolenc™ exe`FZS 1
LooLekSLO Objavljeno Januar 26, 2012 Opozori Objavljeno Januar 26, 2012 Imam problem s PCjem, ki so se začeli kakšen teden, dva nazaj. Imam tri različne scenarije ob vklopu računalnik: 1.) prižgejo se lučke, vklopijo ventilatorji, ampak računalnik ne zažene (torej ne prikaže se nič, kot da bi bil monitor izklopljen) 2.) računalnik se prižge, pokaže se tisti screen od osn. plošče, nato pa začne kontinuirano piskati in ne gre naprej 3.) včasih se zalomi med nalaganjem oper. sistema (čisto na koncu zašteka) Formatiral sem ga včeraj, danes ponovno vklopil in mi je po parih minutah zaštekal. Po restartu nisem prišel več v sistem. Poskusil sem update BIOSa, ki se je posodobil, vendar po restartu javil, da potrebujem recovery za rešitev sistema. Sedaj spet računalnik deluje, vendar ne vem kako dolgo. Ob vklopu mi zdaj javi tudi napako CPU eCu ali tako nekak, vendar po pritistku F1 (resume) se zažene. Sumim tudi rame, ki imajo različne frekvence. En par ima 5-5-5-15, drugi 5-5-5-18. Je lahko tu problem?
boych Objavljeno Januar 26, 2012 Opozori Objavljeno Januar 26, 2012 Že po opisu napake je dišalo po okvari rama, ko pa si omenil, da so različnih frekvenc pa je skoraj sigurno ram, poizkusi zagnati samo z enim ali samo drugim ramom pa boš takoj videl, če te ram heca ... LooLekSLO 1
LooLekSLO Objavljeno Januar 26, 2012 Opozori Objavljeno Januar 26, 2012 Že po opisu napake je dišalo po okvari rama, ko pa si omenil, da so različnih frekvenc pa je skoraj sigurno ram, poizkusi zagnati samo z enim ali samo drugim ramom pa boš takoj videl, če te ram heca ... Sem že prej odstranil rame in zaenkrat deluje vredu. Bom videl ali bo tako ostalo. Ko pa sva ravno pri ramih, je torej sama frekvenca lahko vzrok za takšne težave. Kakšna frekvenca je boljša, če kdaj kupoval rame?
boych Objavljeno Januar 26, 2012 Opozori Objavljeno Januar 26, 2012 Sem že prej odstranil rame in zaenkrat deluje vredu. Bom videl ali bo tako ostalo. Ko pa sva ravno pri ramih, je torej sama frekvenca lahko vzrok za takšne težave. Kakšna frekvenca je boljša, če kdaj kupoval rame? Frekvenca naj bo čim višja ... različna frekvenca zna povzročat probleme, zato jaz vedno dajem skupaj rame istih frekvenc ... LooLekSLO 1
LooLekSLO Objavljeno Januar 26, 2012 Opozori Objavljeno Januar 26, 2012 Kako pa nastaviš v Win7, da se internetna povezava vzpostavi ob vklopu? Prej sem imel to nastavljeno, pa sem pozabil kako to narediš
boych Objavljeno Januar 26, 2012 Opozori Objavljeno Januar 26, 2012 Včasih je to šlo tako, da si desno kliknil na ikono od internetne povezave -> Properties -> zbrisal kljukico pri Prompt for username and pass..., potem pa skopiral bliznjico od povezave v Startup. To sem delal nazadnje že kar nekaj časa nazaj še na win xp, na sedmici pa še nisem ... v osnovi bi moralo biti podobno ... LooLekSLO 1
LooLekSLO Objavljeno Januar 26, 2012 Opozori Objavljeno Januar 26, 2012 (popravljeno) Kje pa naj najdem bližnjico povezave? Pa še to. Ob zagonu (takoj ob vklopu rač) mi sedaj javi napako v smislu "..CPU eCode error". Nato le pritisnem F1 in gre naprej. Kako to odpravim? Popravljeno Januar 26, 2012. Popravil LooLekSLO
boych Objavljeno Januar 27, 2012 Opozori Objavljeno Januar 27, 2012 Povezavo najdeš v Nadzorna plošča\Omrežje in internet\Središče za omrežje in skupno rabo ... za napako na začetku pa stric G pravi, da matična plošča ne prepozna tipa CPU-ja, zadeva ni kritična, prej nadležna, da je potrebno pač F1 pritiskat ... napako bi naj odpravil update BIOS-a ...
payback Objavljeno Januar 31, 2012 Opozori Objavljeno Januar 31, 2012 jst mam pa en problem zadne case sm zacel opazat da recimo na velikih straneh kot so izklop avtonet itd... ko odprem oglase recimo 70% sličic ostane prazno le nekaj se jih normalno prikaže...v brskalniku pa kaze da se kao stran še nalaga in da se bo dopolnila...ampak se to ne zgodi.... mogoce kdo ve bi mogo nalozit kaksen dodatek al je mogoce se prikradel kakšen škrat ki to onemogoča?? hvala za odgovore
Avatar Objavljeno Februar 22, 2012 Opozori Objavljeno Februar 22, 2012 jst mam pa en problem zadne case sm zacel opazat da recimo na velikih straneh kot so izklop avtonet itd... ko odprem oglase recimo 70% sličic ostane prazno le nekaj se jih normalno prikaže...v brskalniku pa kaze da se kao stran še nalaga in da se bo dopolnila...ampak se to ne zgodi.... mogoce kdo ve bi mogo nalozit kaksen dodatek al je mogoce se prikradel kakšen škrat ki to onemogoča?? hvala za odgovore Uporabljaš Firefox, Internet Explorer, Chrome ali kaj tretjega? Pogosti dodatki, ki o(ne)mogočajo prikaz oglasov: activex, java runtime, adobe flash player. Če imaš Firefoxa poglej ali imaš slučajno nameščen dodatek "noscript", ki blokira različne skripte in s tem tudi oglase/filmčke/slikice. Ostane ti še "trotlziher" opcija: odstraniš trenuten spletni brskalnik in "na sveže" namestiš novo različico (prej si jo seveda potegni z interneta:) payback 1
boych Objavljeno Februar 23, 2012 Opozori Objavljeno Februar 23, 2012 jst mam pa en problem zadne case sm zacel opazat da recimo na velikih straneh kot so izklop avtonet itd... ko odprem oglase recimo 70% sličic ostane prazno le nekaj se jih normalno prikaže...v brskalniku pa kaze da se kao stran še nalaga in da se bo dopolnila...ampak se to ne zgodi.... mogoce kdo ve bi mogo nalozit kaksen dodatek al je mogoce se prikradel kakšen škrat ki to onemogoča?? hvala za odgovore Poizkusi izbrisati še zgodovino, mapo z začasnimi datotekami, piškotke ... pa če uporabljaš IE 9, ti priporočam, da začneš uporabljati Crome ali pa Firefox, IE 9 ima kar nekaj problemov z prikazom nekaterih strani ... payback 1
payback Objavljeno Februar 23, 2012 Opozori Objavljeno Februar 23, 2012 uporabljam firefox...sem pa ze uredil sicer nwm kaj tocno je blo sem pa z enim programom cistil ki odstranjuje zlonamerne datoteke...in je sedaj vredo...pa hvala za pomoc xD
brojedan Objavljeno April 14, 2012 Opozori Objavljeno April 14, 2012 Ali kdo ve kje bi dobil neka normalna navodila za Trados 6, ki ne bi bila pisana kot roman ampak kot navodila za začetnika. Lahko v SLO, D, GB/USA jeziku. Pregledal sem že večino linkov, pa je vse neko nakladanje kjer se bistvo popolnoma izgubi.
janezkranjski Objavljeno April 14, 2012 Opozori Objavljeno April 14, 2012 Ali kdo ve kje bi dobil neka normalna navodila za Trados 6, ki ne bi bila pisana kot roman ampak kot navodila za začetnika. Lahko v SLO, D, GB/USA jeziku. Pregledal sem že večino linkov, pa je vse neko nakladanje kjer se bistvo popolnoma izgubi. Tole bo zate pravšnje: http://www.youtube.com/watch?v=8E8FRgQ1SJA&feature=relmfu
Sitko Objavljeno Maj 9, 2012 Opozori Objavljeno Maj 9, 2012 Živjo! A če najdem ustrezen kabel (npr na eni strani SCART), bi lahko priklopil DVD player na LCD računalniški monitor? Monitor nima DVI, edini vhod je tisti klsični več-pinski. DVD player pa ima vse žive izhode... Ima kdo s tem kakšne izkušnje, nasvet, prosim? Thanks, LP, Grega
Cofko Cof Objavljeno Maj 10, 2012 Opozori Objavljeno Maj 10, 2012 Lahko. Kakšen pa je ta klasični večpinski? DVI ali VGA? VGA: DVI: Sitko 1
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se