Skoči na vsebino

Priporočene objave

Objavljeno

Pozna kdo kako dobro ponudbo za z6 zadnjo gumo 180/55 ZR 17?? Guma šla po 7500 km. Drži fajn edino včasih na kaki črti malo podrsi.

Lp Matjaž

...z Z6 si naredil 7.5K? Eni se hvalijo da delajo 12K in več s to gumo!? Cena za tvojo dimenzijo je 149€, če kje dobiš ceneje sporoči, ker jo tudi sam potrebujem...

lp, Marjan

Objavljeno

Z6 - 15.000k :blush:

Za info o ugodni ponudbi -> PM

Objavljeno

Z6 - 15.000k :blush:

Za info o ugodni ponudbi -> PM

Uf da ne bo pomote Z6-15.000km z Z750

Objavljeno

Meni je na Z750S uspelo narditi max. 8000 km...ta komplet,ki ga mam zdaj gor,pa bo zrel za menjavo čez kakšnih 500-1000 km,gume bodo potem mele cca. 7000 km za sabo.

Objavljeno

Racer :evilgrin:

:whistle:

Objavljeno

Racer :evilgrin:

Hmmm...sem se pa cel čas spraševal, če si pri računanju kilometrine z Z6 računal tudi prevožene kilometre z trajektom?? :devil: :evilgrin:

Objavljeno

:grrr

Pa tudi če bi jih, jih je blo cca 1500km.

Jebi ga kdor zna zna. :grim

Objavljeno

s prejsnjo "verzijo" Z6 sem tudi redno delal po 9k km. na B12S.

me zanima kako se bo letosnja obnesla.

@vuk76:

ni mi cisto jasno kaj delas, da ti samo 6k km zdrzijo. in verjemi, da ne vozim ravno penzionersko.

Objavljeno

s prejsnjo "verzijo" Z6 sem tudi redno delal po 9k km. na B12S.

me zanima kako se bo letosnja obnesla.

@vuk76:

ni mi cisto jasno kaj delas, da ti samo 6k km zdrzijo. in verjemi, da ne vozim ravno penzionersko.

Hmmm...vozim se :D ...no pod 6000 km še res ni šlo...tam med 7 in 8k km mi pa res držijo...mogoče 95% vožnje v dvoje, nek kamikaza tudi nisem;lahko Danči & Gody dost dobro povesta kako vozim. Pa tudi samo po sredini ne znucam gume, je pa tudi res,da ne čakam do zadnjega trenutka,da menjam gumo.

Objavljeno

Mislim, da zna tukaj biti kar 40-50% razlike pri vožnji v dvoje. Gre za popolnoma laično oceno. Tako da po moje bi ti v single vožnji lahko brez problema zdržala preko 10.000, še prej kakšnih 12.000km. Lahko probaš en komplet prevoziti sam, toliko da vidiš. :krneki:

Imam občutek, da bom zaradi tegale posta jih enkrat fasal od tvoje drage ;)

Objavljeno

Uf, če bo še meni tolk zdržala, pol bo to samo še en dodaten plus za to gumo.

Same vozne lastnosti gume so pa itak odlične :OK:

Objavljeno

Mislim, da zna tukaj biti kar 40-50% razlike pri vožnji v dvoje. Gre za popolnoma laično oceno. Tako da po moje bi ti v single vožnji lahko brez problema zdržala preko 10.000, še prej kakšnih 12.000km. Lahko probaš en komplet prevoziti sam, toliko da vidiš. :krneki:

Imam občutek, da bom zaradi tegale posta jih enkrat fasal od tvoje drage ;)

Če ne ti,pa jih bom oz. bi jaz ziher fasal,če bi sdamo omenil,da bi se vozil sam :D Bom za hec probal en komplet M3, pa da vidim kolko bodo zdržale. Mogoče bom pa prijetno presenečen.

Objavljeno

ne bos. vsaj glede kilometrine ne. .)

yep, voznja v dvoje ni za podcenjevati pri porabi zadnje gume. jaz npr. vozim izkljucno solo.

sploh nocem pomisliti na koliko bi drugace moral menjati..... :wacko:

Objavljeno

Samo tako za intermezzo; o obrabi gum, kar se tiče vožnje v dvoje - šokiran in presenečen sem bil, ko sva prišla iz ca. 1500 km dolge fure koliko se je poznalo, da je odneslo profil na sprednji gumi :blink: . Prej sem z enakimi gumami (Metzeler Tourance), istim motorjem in precej hitrejšo vožnjo po 5000 km opazil obrabo, odkar pa se voziva dva, pa kot da bi brusil profil s fleksarco :eek: ; ob vsem tem redko presežem hitrost 120 km/h, razen v skrajnih primerih nikoli agresivno ne zaviram, skratka vozim kot penzl (brez zamere upokojenci :) ). Groza :glare: .

Je pa bolj luštno v dvoje vseeno :kva1: .

Objavljeno

Samo tako za intermezzo; o obrabi gum, kar se tiče vožnje v dvoje - šokiran in presenečen

Katera guma že :? Z6 ali M3 ali ....

Objavljeno

yep, voznja v dvoje ni za podcenjevati pri porabi zadnje gume. jaz npr. vozim izkljucno solo.

sploh nocem pomisliti na koliko bi drugace moral menjati..... :wacko:

No dobro,potem smo vsaj ugotovili,zakaj meni gume manj držijo,kot drugim,ki se recimo vozijo solo. Tako,da je moje beljenje glave z tem problemom brezveze in je to pač normalna obraba ob malce bolj dinamični vožnji v dvoje.

Važno,je potem le to,da je Z6 zelo dobra guma.

Objavljeno

Absolutno.

Tudi meni se je zgodilo, da sem šel enkrat na furico v dvoje s sopotnico, ki bi pasala v peresno kategorijo. Na kakšni 300km dolgi furici sva odvozila tudi relacijo Kočevje-Dvor. Relacije še nisem dobro poznal vedel pa sem da je v tej smeri en hudo oster in nevaren ovinek zato sem vse desne ovinke odpeljal zelo previdno med tem ko so levi šli kar konkretno. Samo po tej vožnji je bila opazna večja obraba leve strani gum (šlo za mehke Pirelli Diablo). Ko je vulkanizer menjal gumo me je samo debelo gledal. :eek:

Objavljeno

Katera guma že :? Z6 ali M3 ali ....

ammmm, preberi prvi dve vrstici mojega posta :blink:

Objavljeno

Kaj pa vem. Na Fazerki sem naredil s sport gumami (Qualifier in M3) isto oziroma malenkost več kot na Z6, proti koncu uporabe motorja ....

Enostavno so se turing gume že pregrevale in s tem bolj obrabljale, sportske pa so bile ravno prav ogrete.

Objavljeno

ammmm, preberi prvi dve vrstici mojega posta :blink:

Uppss spregledal :blink:

Kaj pa vem. Na Fazerki sem naredil s sport gumami (Qualifier in M3) isto oziroma malenkost več kot na Z6, proti koncu uporabe motorja ....

Enostavno so se turing gume že pregrevale in s tem bolj obrabljale, sportske pa so bile ravno prav ogrete.

Sem ponovno pred menjavo obutve na kravi :? Sem enakih iskušenj glede pregrevanja ST gum,

glede daljše živ. dobe mi še ni uspelo z SS gumami kej več naresti !!!

Dati gor ST oz SS gumo(Z6 oz M3) no ja samo javno razmišljam, globoko v sebi je oddločitev že padla .)

lp

Pa še to me malo firbca, zihr je bilo že obilo napisanega: SS guma je mehkejša vendar je vseeno

daljši čas segrevanja kot ST guma, ki pa je trša in je dosti prej segreta in še pri manjši hitrosti, kako :?

Verjetno zaradi same zmesi posamezne gume, ker z logiko to no povezano :doze:

Spet samo moje :hmm:

c ya

Objavljeno

Pa še to me malo firbca, zihr je bilo že obilo napisanega: SS guma je mehkejša vendar je vseeno

daljši čas segrevanja kot ST guma, ki pa je trša in je dosti prej segreta in še pri manjši hitrosti, kako :?

Verjetno zaradi same zmesi posamezne gume, ker z logiko to no povezano :doze:

Spet samo moje :hmm:

c ya

SS guma ni "mehkejša" kot ST guma. Prav zanimivo je gledati "mojstre", ki znajo na otip povedati: "ta guma drži bolj kot tista druga...".

Seveda je do neke meje opazna mehkoba gume na dotik, vendar je glavna razlika med značilnostjo SS gume in ST gume (če pozabimo na profil) kemična sestava gume. Ta pa določa v kakšnem času se guma ogreje kakor tudi lepljivost na cestišče (prijem gume s cestiščem na molekularni ravni).

Več o tem se lahko najde na netu...

lp,

Objavljeno

A mi lahko kdo prosim pove, kje se da najceneje dobit gume Pirelli MTR01 širine 120/70-17 in 160/70 R17.

Hvala.

Objavljeno

Prevozil 6500 km z Z6 in guma je bila zrela za menjavo;danes menjal za M3, da sprobam tolko hvaljeno gumo. Prvi vtisi sledijo čez vikend,ko je na sporedu daljša fura,danes sem jo testiral samo cca. 50 km.

Objavljeno

za primerjavo:

dokaj "poceni" varianta v graz-u, stacuna:

- komplet 120/70-17 + 180/55-17 M3 € 290.- z montazo

- komplet 120/70-17 + 180/55-17 Z6 € 280.- z montazo.

Objavljeno

V slo za kakšnih 30-40€ ceneje.

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!