Skoči na vsebino

Priporočene objave

Objavljeno

ALO ma kaka D205 ali D220 tega se na biciklu nebi montiral :shock:  :roll:

Tako vse povprek nima smisla posploševati, ker bi potem vsi vozili rennsport ali supercorso, samo tisti na chopperjih pa bi imeli M1.

Katero gumo oblečeš na motor je odvisno od motorja, kako se voziš in kje se voziš, ter kaj od gume pričakuješ.

Objavljeno

:shock: Tega pa nebi ziher nikol sam ugotovil :D :D :D . Mislim, da je na prvem mestu varnost ne pa koliko in kako dolgo bo guma drzala. Je pa res, da nehče na choperju ali na enduri nebo montiral M1 ali pa supercorso 8)

Aja pa se tistih par 10k koliko se, da več za gumo je še vedno ceneje kot polomljen motor,da ne omenjam voznika.

Objavljeno
Vsi ki vozite D205........začnite razmišljati o D220. Ali se morda bojite napredka? Lahko pa tudi, da ste se navadili, da ima guma za motor profil takšen kot za traktor :oops:

George, no no ... jaz bi že zdaj imel D220, ampak če jo najdeš pri nas za kupit si faca, razen na kakšnem novem motorju jih zaenkrat še ni .. vsaj ko sem jaz kupoval gumo pred par meseci. Ko bo čas za novo pa gotovo D220.

Diablo: Veš kaj, jaz se na cesti prav varno počutim z D205 in guma me še nikoli ni pustila na cedilu, tudi ko je bila popolnoma brez profila od roba do roba ... (asfaltnasicilijirulz press) :)

Objavljeno

George, no no ... jaz bi že zdaj imel D220, ampak če jo najdeš pri nas za kupit si faca, razen na kakšnem novem motorju jih zaenkrat še ni .. vsaj ko sem jaz kupoval gumo pred par meseci. Ko bo čas za novo pa gotovo D220.

Ja, to bi lahko bil problem, da jih še ni za dobit. Nisem mislil na to. Sem tudi jaz hotel zdaj D208 poskusit, pa je še ni. Tako imam zdaj namesto njih v kleti nov par Pilot Sport.
Objavljeno

Hotschko :D SORRY vendar mislim, da bi monster kaj druga povedal. Bogi revček je že cel porajsan :wink: je pač Hotschko edition. Pa brez zamere 8)

• 3 mesecev pozneje...
Objavljeno

No upam, da nisem v prejšnjih postih spregledal....

Kakšne izkušnje imate kaj z D 103 in GT 501 :?:

No verjetno GT 501 verjetno ni še nihče veliko vozil, saj je baje nov model, D 103 pa kao njena predhodnica!

Mislim pa, da bi bil eden od teh dveh modelov dovolj dober par za moj 500 ccm motorček!?

Drugače pa je razlika v ceni med kompletom(prva in zadnja) enega in drugega modela nekaj čez 7.000 SIT!

Po mojem mnenju pa je oboje kar ugodno:110/70-17 :arrow: d103 14.442sit in gt 501 17.842 SIT

130/70-17 :arrow: D 103 16.142 SIT in GT 501 19.967 SIT

Kaj mi priporočate ima kdo še kakšen drug predlog :?:

Objavljeno

Gregs je, če se ne motim, vozil D501.

Objavljeno
Gregs je, če se ne motim, vozil D501.

Jp in to dva komada.... zadaj :wink: :idea:

Objavljeno

Moji copatki so trenutno Dunlop Trailmax. Moram rečt, da po prvih vtisih (zadnja guma ima že enih 5000 km na grbi) mi je občutek velik boljši kot na Metzeler. Bomo vidli kako bo pri malo ostrejši vožnji pa po dežju.

Sicer pa se pozna, da je profil na prvi gumi bolj enduro kot na Tourance. Se kar precej bolj trese. :roll:

Objavljeno

No verjetno GT 501 verjetno ni še nihče veliko vozil, saj je baje nov model, D 103 pa kao njena predhodnica!

GT501 ni naslednica D103, ampak naslednica K591! :idea:

D103 bi ti odsvetoval, GT501 pa je menda dobra guma!

Jaz sem mel gor Dunlop D204 (110/70-17) spredaj in Sportmax (130/70-17) zadaj! Mislim da je to edina radialna kombinacija teh dimenzij!

Držijo dobro, zdržijo pa ne preveč! Po 6000km sta bili obe hin! :evil:

Objavljeno
D208 se da dobit  samo moraš prave ljudi poznat  

Nacionalni prodajalec in distributer za Dunlop v Sloveniji Sitar pneumatic center pravi, da bodo D208 na voljo od konca marca v treh dimenzijah (120/70R17,180/55R17 in 190/50R17). D220 ne bo do sredine poletja. To so čisto sveži podatki.

Verjamem pa da je kakšen švercar pritovoril (škart ali ponaredek kot pri cigaretah :?: :twisted: ) gume, ki bi se jih rad čim prej znebil.

Sicer pa ne vem čemu ihta po D208, če so na voljo D207RR, ki po mojih izkušnjah zdržijo isto kot D207 (in verjetno tudi D208, zadnja 3-4k km, sprednja 4-5k km), limajo pa bolj.

Za Pirelli pa samo tole : MTR22 CORSA (DRAGON EVO) sem imel na motorju kot prvo vgradnjo in je kljub ulavfavanju novega motorja in brez avantur na Grobniku zdržala samo 3.300 km, pa še vedno kadar sem dodal gas v ovinku, je šel motor po svoje. Mogoče je boljša SC 2. Bolj zadovoljen sem bil pa s sprednjo MTR21.

No, če bo kdo rabil Dunlopke (original :lol: ) se lahko še vedno name obrne.

MotoManiac

Objavljeno
D208 se da dobit  samo moraš prave ljudi poznat  

Nacionalni prodajalec in distributer za Dunlop v Sloveniji Sitar pneumatic center pravi, da bodo D208 na voljo od konca marca v treh dimenzijah (120/70R17,180/55R17 in 190/50R17). D220 ne bo do sredine poletja. To so čisto sveži podatki.

Verjamem pa da je kakšen švercar pritovoril (škart ali ponaredek kot pri cigaretah :?: :twisted: ) gume, ki bi se jih rad čim prej znebil.

Sicer pa ne vem čemu ihta po D208, če so na voljo D207RR, ki po mojih izkušnjah zdržijo isto kot D207 (in verjetno tudi D208, zadnja 3-4k km, sprednja 4-5k km), limajo pa bolj.

Za Pirelli pa samo tole : MTR22 CORSA (DRAGON EVO) sem imel na motorju kot prvo vgradnjo in je kljub ulavfavanju novega motorja in brez avantur na Grobniku zdržala samo 3.300 km, pa še vedno kadar sem dodal gas v ovinku, je šel motor po svoje. Mogoče je boljša SC 2. Bolj zadovoljen sem bil pa s sprednjo MTR21.

No, če bo kdo rabil Dunlopke (original :lol: ) se lahko še vedno name obrne.

MotoManiac

imam še kar nekaj rezerve, ampak vzeto na znanje ... :) ... od kje jih pa zrihtaš da so Original, če ni skrivnost ?

Objavljeno
imam še kar nekaj rezerve, ampak vzeto na znanje ...  ... od kje jih pa zrihtaš da so Original, če ni skrivnost ?

Ni skrivnost. Od gospoda Dunlopa. 8)

MM

Objavljeno

GT501 ni naslednica D103, ampak naslednica K591! :idea:

D103 bi ti odsvetoval, GT501 pa je menda dobra guma!

Jaz sem mel gor Dunlop D204 (110/70-17) spredaj in Sportmax (130/70-17) zadaj! Mislim da je to edina radialna kombinacija teh dimenzij!

Držijo dobro, zdržijo pa ne preveč! Po 6000km sta bili obe hin! :evil:

Ja sem pogledal na stran od dunlopa in GT501 res ni naslednica d103!sem mogoče narobe razumel pri vulkanizerju ali pa so mi narobe povedali!?

A poznaš koga, ki je vozil d 103 pa mu ni odgovarjala? Ali sklepaš da ni primerna za GS-a, ker jo pri dunlopu priporočajo za honda ST1100?

Kakšna pa je sploh razlika med GT501 in D103?

Kaj si pa delal tistih 6000km :o

Me pa čudi, da na dunlopovi strani nimajo vpisanih nekaterih dimenzij pri nekaterih modelih, v sitarjevem katalogu pa so :? Kje je tu fora :?:

• 2 tedne pozneje...
Objavljeno

Torej jaz sem našla v nemškem moto katalogu Dunlopovo gumo Trailmax D607 (upam, da sem si prav zapomnila). Piše da je neka novo razvita varijanta. Tudi dimenzije so ta prave za mojga tigrčka. A kdo ve, če se pri nas dobijo?

Objavljeno
...A kdo ve, če se pri nas dobijo?

Probaj pri :idea: :

SITAR PNEUMATIC CENTER PTC

dunlop@sitar-pneumatic.si

MALOPRODAJA - TRGOVINA (01) 830 83 50

Upam, da kej pomaga :wink: :arrow:

• 2 mesecev pozneje...
Objavljeno

To objavo sem kopiral tudi sem ker smatram za izkušnjo z Dunlop gumami, konkretno 208GP. B)

Za prvo gumo sem se odločil, da ne bom šparal in kupil najboljšo kar (za cesto) Dunlop ponuja, torej 208GP. Draga ko satan (26.000 SIT z vsemi popusti), sam sm bil zadovoljen že ko sem prišel domov. Guma se zlo hitro in lepo ogreje (ok, je blo tudi 30°C danes <_< ) in predvsem je zelo mehka! :D :D :D

Vsekakor priporočam za tiste, ki se radi nagibate kolenu naproti. ;)

LP duhec

Objavljeno
208GP. Draga ko satan..... zelo mehka! :D :D :D

Kaj to pomeni da fajn drži ali da se bo znucala čez 2.000 km :P ?

Objavljeno (popravljeno)

Malce sem se zagledal v Dunlop D 220 ( http://www.dunlopmotorcycle.com/tirecatalo..._tire.asp?id=74 ) , sam ne vem ali jih že dobiš pri nas. Najbrž ste že kje napisali, a ne najdem trenutno (internet = slow).

In kako bi se kaj obnesle na VFR in 10.000 km Balkana in Turčije

--------------------------------------------------------------

A mogoče kdo ve kje bi se jih v roku 1 - 2 mesecov dalo dobiti D 220 (in cena), SITAR prav, da jih ne bo letos

Popravljeno . Popravil Rok
Objavljeno
Malce sem se zagledal v Dunlop D 220 ( http://www.dunlopmotorcycle.com/tirecatalo..._tire.asp?id=74 ) , sam ne vem ali jih že dobiš pri nas. Najbrž ste že kje napisali, a ne najdem trenutno (internet = slow).

In kako bi se kaj obnesle na VFR in 10.000 km Balkana in Turčije

--------------------------------------------------------------

A mogoče kdo ve kje bi se jih v roku 1 - 2 mesecov dalo dobiti D 220 (in cena), SITAR prav, da jih ne bo letos

kot rečeno že nekje drugje ... D220 je direktna zamenjava za D205 z malce izboljšanim profilom za dež ... mislim da boš z 205 prav tako zadovoljen ... zdrži dovolj, prime ok ...

Objavljeno

za enduro gume se bolj splača kupt MITAS k so bl pocen pa isto dobre!! :D

Objavljeno
208GP. Draga ko satan..... zelo mehka!  :D  :D  :D

Kaj to pomeni da fajn drži ali da se bo znucala čez 2.000 km :P ?

Jah... oboje. :huh:

No, planiram vsaj 4000km... <_<

LP duhec

• 1 mesec pozneje...
Objavljeno

Včeraj zamenjal zadnjo gumo na kravi.

Dunlop D205 zdržala 18300 km.

Tisti del na robovih, bi zdržal še kakšnih 20000 km. :lol:

Guma pri 10000 km dobila injekcijo.

Ko smo jo sneli iz obroča, preveril stanje "injekcije". Držala kot prilepljena. :D

Gor dal zopet D205.

Objavljeno
Včeraj zamenjal zadnjo gumo na kravi.

Dunlop D205 zdržala 18300 km.

Tisti del na robovih, bi zdržal še kakšnih 20000 km. :lol:

Guma pri 10000 km dobila injekcijo.

Ko smo jo sneli iz obroča, preveril stanje "injekcije". Držala kot prilepljena. :D

Gor dal zopet D205.

18000km :o :o :o ... se grem pritožit ... moja zadnja zdrži samo 9000km ... pa pol manj kil in konjev imam ... :unsure: :blink: B)

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!