Skoči na vsebino

Moto oprema LIDL

Priporočene objave

Objavljeno

...srebrno siv...   :D

No drugič si kupi črnega C3  :grim je varen po EU standardih in predpisih ,prav tako čelada iz Lidla,res ne vem zakaj zagovorniki čelad in nizkoproračunskih avtov vozite in nosite avte visokega  cenovnega  razreda ,prav tako nosite takšne čelade .

Ne bit dvolični za publiko eno za vaše oči pa drugo za vaše resnično prepričanje,ker če bi bil pošten bi vozil avto za vsaj polovično ceno zdajšnjega in nosil Lidlovo čelado ki je po vseh EU standardih in še vsaj 5x cenejša kot tisto ki jo imaš na buči in to velja za vse tiste licemere ki zagovarjajo eno delajo pa drugo ....... :glare:  evo brate tok jz mislim ,ko se bova drugiš pogovarjala o zamenjavi čelade te bom pod rokco peljal v Lidl  :P  :lol:

Objavljeno

Ti prjatu si pa svojo čelado najprej zapni, da bo bolj varna od lidlovih :P

• Všeč mi je 2
Objavljeno (popravljeno)

Ti prjatu si pa svojo čelado najprej zapni, da bo bolj varna od lidlovih :P

:OK: ...ej.... a si ti lahko od zdej naprej moj brat...   :D

...ej ... dobu si 100 lajkov od mene zdele...   :D

Popravljeno . Popravil Zivnorc
Objavljeno

Čelade so si glede varnosti precej podobne, ni tolikšne razlike. Večje razlike pa so pri udobnost, teži, prezačevanju, tesnenju, glasnosti,...

Objavljeno

...pa še neki.... (nadaljevanje o pripeti čeladi)....

... tudi če imaš Q7.... X6..... ŽBLJ 19.... ti nič ne pomaga, če nekam treščiš, če nisi pripet z varnostnim pasom.... pa makar da treščiš čelno v C3...

• Všeč mi je 3
Objavljeno (popravljeno)

:OK: ...ej.... a si ti lahko od zdej naprej moj brat...   :D

...ej ... dobu si 100 lajkov od mene zdele...   :D

sam pol brat si lahko :P

Popravljeno . Popravil DAMI34
Objavljeno

...pa še neki.... (nadaljevanje o pripeti čeladi)....

... tudi če imaš Q7.... X6..... ŽBLJ 19.... ti nič ne pomaga, če nekam treščiš, če nisi pripet z varnostnim pasom.... pa makar da treščiš čelno v C3...

po mojm si najbolj varn če maš Q7 na glavi :D

• Všeč mi je 2
Objavljeno

Dajte čelado (CE oznala) na glavo pa uživat na motor.

Kdor hoče pa več varnosti, pa naj ne vstane s postelje.

Objavljeno (popravljeno)

Koliko Lidlovih čelad se vidi na dirkališčih? 

Bojo, ko si bojo tekmovalci morali sami kupovat čelade.  :grrr

Lidl ni proizvajalec in nima sponzorskih namenov s čeladami.

Saj tudi Metzelerjevih gum ni na tekmovanjih.

Popravljeno . Popravil ftp
Objavljeno

Kaj misliš, da vsi na dirkališčih dobijo sponzorske čelade? Večina si jih sami kupijo, prav tako gume, motorje, plačilo steze,..

Objavljeno

Zavili ste z teeme........ Naj si vsak kupi kaj mu paše in žep dovoljuje.

• Všeč mi je 2
Objavljeno

Kaj misliš, da vsi na dirkališčih dobijo sponzorske čelade? Večina si jih sami kupijo, prav tako gume, motorje, plačilo steze,..

Lidlova čelada ni namenjena dirkališču ampak cestni vožnji, kjer je varnostno zadovolji vse CE zahteve, kot vse druge. Glede udobnosti pa lahko na dolgo in široko.

• Všeč mi je 3
Objavljeno

Lidlova čelada ni namenjena dirkališču ampak cestni vožnji, kjer je varnostno zadovolji vse CE zahteve, kot vse druge. Glede udobnosti pa lahko na dolgo in široko.

Na dirkališču ne vidim nobenih posebnih modelov, ki bi bili namenjeni samo dirkanju. Vsi modeli so obenem za cestno rabo. Čelade ne ločiš po namembnosti, ta je za po cesti, če se ne nameravaš zaleteti ali pasti, in ta je namenjena tistim, ki padajo.

Čelade so si glede varnosti precej podobne, ni tolikšne razlike. Večje razlike pa so pri udobnost, teži, prezačevanju, tesnenju, glasnosti,...

Ne moreš primerjati Arai čelade z Lidlovo čelado. Oziroma lahko, če nisi kvalitetne čelade nikoli od blizu videl.

Kvalitetna čelada, ki ti res zaščiti glavo, ni pretirano udobna. Če ti glave ne stisne in ti lica niso napeta, potem je tudi za varnost bolj slaba.

Čelade, ki se uporabljajo tudi za dirke, so glasne in ne obratno.

Objavljeno

Na dirkališču ne vidim nobenih posebnih modelov, ki bi bili namenjeni samo dirkanju. Vsi modeli so obenem za cestno rabo. Čelade ne ločiš po namembnosti, ta je za po cesti, če se ne nameravaš zaleteti ali pasti, in ta je namenjena tistim, ki padajo.

Ne moreš primerjati Arai čelade z Lidlovo čelado. Oziroma lahko, če nisi kvalitetne čelade nikoli od blizu videl.

Kvalitetna čelada, ki ti res zaščiti glavo, ni pretirano udobna. Če ti glave ne stisne in ti lica niso napeta, potem je tudi za varnost bolj slaba.

Čelade, ki se uporabljajo tudi za dirke, so glasne in ne obratno.

Ad1.

Vsi modeli primerni za dirkanje so tudi primerni za cesto. Vsi modeli primerni za cesto niso primerni za dirkališče, ker so hitrosti bistveno višje.

Ad2.

Če čelada stisne lica še ni neudobna. Neudobna je če piha okoli vizirja, piska, poleti ni dovolj zračna in ti teče po glavi, prepušča vodo že ob manjšem dežju, se rosi vizir,... in tu so največje razlike.

"Kvalitetna čelada, ki ti res zaščiti glavo, ni pretirano udobna." Ma ne ga lomit. Dobra čelada je varna, udobna in seveda zato draga.

• Všeč mi je 3
Objavljeno

Bojo, ko si bojo tekmovalci morali sami kupovat čelade.  :grrr

Saj tudi Metzelerjevih gum ni na tekmovanjih.

Čist off topic. Na resnih amaterskih dirkah, kjer folk dirka za lasten denar je Arai najbol pogosta čelada. Ko je Troyu Corserju potekla pogodba s Sharkom in je Francozi niso hoteli podaljšat, se je krokodil na dirki pojavil z Araiko, na kateri je vse oznake prekril z osebnim sponzorjem. 

Metzelerke se dirkajo na IDM Moto3 v Nemčiji, National superstock 600 v Veliki britaniji.....pa so IMO na cesti še zmer en kurc od gume. (izkušnja samo z M5) 

Objavljeno

V moto charliju majo zniizane skoraj vse..araika iz 1100 na 700..eur..

Objavljeno

V kar nekaj zveznih držav v ameriki čelada sploh ni obvezna

Objavljeno (popravljeno)

Saj ni bila poanta v tem.

Čist off topic. Na resnih amaterskih dirkah, kjer folk dirka za lasten denar je Arai najbol pogosta čelada. Ko je Troyu Corserju potekla pogodba s Sharkom in je Francozi niso hoteli podaljšat, se je krokodil na dirki pojavil z Araiko, na kateri je vse oznake prekril z osebnim sponzorjem. 

Metzelerke se dirkajo na IDM Moto3 v Nemčiji, National superstock 600 v Veliki britaniji.....pa so IMO na cesti še zmer en kurc od gume. (izkušnja samo z M5) 

Ni bila poanta v tem.

Vsaka čelada ima svoj namen (omenjena Arajka od Corserja tudi ni primerna za motokros) tako tudi Lidlova ni za na dirke. Na cesti po omejitvah pa z varnostnega vidika zadovolji vsem merilom.

Kako pa je po dežju,. vročini ali mrazu, pa je druga zgodba.

Obstajajo tudi motoji ki imajo manj kot 1000ccm im manj kot 100 konjev.

So pa tudi taki ki se vozijo manj, na krajše izlete, ob lepem vremenu. Tem bo čelada odlično služila in to za malo demarja.

Popravljeno . Popravil ftp
Objavljeno

A maš Lidlovo ?

Objavljeno

A maš Lidlovo ?

Ne.

In to ne zaradi varnosti, ampak udobja. Ker jo nosim dlje časa mi je pomembno da je udobna, zračna ko je toplo, zatesnjena ko je mraz in dež,...

...so pa ljudje ki se vozijo manj.

• Všeč mi je 2
Objavljeno

...ej.... brate.... pejdi kupit Lidlovo čelado....

... jaz pa prinesem svojo tastaro X-lite..

... pa greva bowlat z njima.... kera zbije več kegljev.... je zmagovalka...   :P

Objavljeno

...ej.... brate.... pejdi kupit Lidlovo čelado....

... jaz pa prinesem svojo tastaro X-lite..

... pa greva bowlat z njima.... kera zbije več kegljev.... je zmagovalka...   :P

po moje zmaga lidl ker zgleda bolj okrogla, pa bi se lepše kotalila.

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!