Kmet2 Objavljeno Februar 22, 2015 Opozori Objavljeno Februar 22, 2015 Ne. In to ne zaradi varnosti, ampak udobja. Ker jo nosim dlje časa mi je pomembno da je udobna, zračna ko je toplo, zatesnjena ko je mraz in dež,... ...so pa ljudje ki se vozijo manj. kot sem že napisal bla bla bla......ko boš imel Lidlovo potem lahko zagovarjaš varnost itd...... in vse slednje kar si naštel jazsmatram kot celotna karakteristika čelade. Kaj če mi čelada ki je kao po EU normah varna a je neudobna,piha je glasna,ne ga srat no ........tudi sam spadam med tiste ki na let naredijo mal več kot povprečen slo motorist ampak tud če bi se zapeljal samo vsak teden do OMW postojna bi si želel met udobno in kvalitetno čeladi ........ ...ej.... brate.... pejdi kupit Lidlovo čelado.... ... jaz pa prinesem svojo tastaro X-lite.. ... pa greva bowlat z njima.... kera zbije več kegljev.... je zmagovalka... Eh kaj naj ti rečem tok kot se ti voziš je res dobra tud una iz Lidla :lol: TakeALookAround in Zivnorc 2
solorider Objavljeno Februar 22, 2015 Opozori Objavljeno Februar 22, 2015 Ne. In to ne zaradi varnosti, ampak udobja. Ker jo nosim dlje časa mi je pomembno da je udobna, zračna ko je toplo, zatesnjena ko je mraz in dež,... ...so pa ljudje ki se vozijo manj. kako pa veš, da ti Lidlova ne da vse to kar ti nudi tvoja za 400€
motolover Objavljeno Februar 22, 2015 Opozori Objavljeno Februar 22, 2015 Na cesti po omejitvah pa z varnostnega vidika zadovolji vsem merilom. Najbrž še nisi padel in razbil čelade, da take govoriš. Vsaka čelada je varna, dokler se ne razbiješ. Ko se ti to zgodi, je razlika velika. Poskusi se peš zaleteti v zid in boš videl, da hitrosti pri omenitvah niso ravno varne. Pred leti sem se zaletel v avto pri cca 50km/h na kolikor sem uspel upočasniti in Araika mi je rešila glavo. Prav tako sta mi usnjen kombinezon in želva rešila hrbtenico, škornji pa peto. Kljub vsemu sem imel nekaj poškodb, vendar veselo hodim in tekam naokoli, česar brez dobre opreme ne bi več mogel. Vsak je gospodar svojega telesa, če imaš čelado samo zaradi toplote, komforta in zadovoljevanje zakonom, potem bo Lidlova najbrž kar v redu. Kmet2 1
ftp Objavljeno Februar 22, 2015 Opozori Objavljeno Februar 22, 2015 kako pa veš, da ti Lidlova ne da vse to kar ti nudi tvoja za 400€ Zato ker se varnostne zahteve testira, da je prodaja dovoljena (CE), udobnost pa ne in tu se varčuje. Sicer pa ne vem ali nudi vse kar moja, lahko samo ugibam. builder, Zivnorc in DAMI34 3
DAMI34 Objavljeno Februar 22, 2015 Opozori Objavljeno Februar 22, 2015 Pred leti se je avto zaletel v mene. Nisem imel čelade.....če bi meu vsaj lidlovo meu sem pa velik sreče... KARMEN1 in Zivnorc 2
motolover Objavljeno Februar 22, 2015 Opozori Objavljeno Februar 22, 2015 kako pa veš, da ti Lidlova ne da vsega tega kar ti nudi tvoja za 400€ Poglej kako testirajo kvalitetne (in dražje) čelade. Poskusi najti en sam test za Lidlovo in me prepričaj v obratno. Araika, ki jo uporabljam ne stane samo 400€, point je v tem, da svojo glavo in življenje cenim, zato naredim vse, kar je v mojih možnostih, da se čimbolj zaščitim. Kmet2 1
ftp Objavljeno Februar 22, 2015 Opozori Objavljeno Februar 22, 2015 Najbrž še nisi padel in razbil čelade, da take govoriš. Vsaka čelada je varna, dokler se ne razbiješ. Ko se ti to zgodi, je razlika velika. Poskusi se peš zaleteti v zid in boš videl, da hitrosti pri omenitvah niso ravno varne. Pred leti sem se zaletel v avto pri cca 50km/h na kolikor sem uspel upočasniti in Araika mi je rešila glavo. Prav tako sta mi usnjen kombinezon in želva rešila hrbtenico, škornji pa peto. Kljub vsemu sem imel nekaj poškodb, vendar veselo hodim in tekam naokoli, česar brez dobre opreme ne bi več mogel. Vsak je gospodar svojega telesa, če imaš čelado samo zaradi toplote, komforta in zadovoljevanje zakonom, potem bo Lidlova najbrž kar v redu. Žal mi je za tvojo nesrečo, ne vem pa kako veš da bi z opremo drugega izdelovalca bilo slabše. Zivnorc 1
motolover Objavljeno Februar 22, 2015 Opozori Objavljeno Februar 22, 2015 (popravljeno) Zato ker se varnostne zahteve testira, da je prodaja dovoljena (CE), udobnost pa ne in tu se varčuje. Sicer pa ne vem ali nudi vse kar moja, lahko samo ugibam. Standardi za zadovoljevanje zakonom so zelo nizki in kot pravi v videu, so zadovoljni samo z enim udarcem v čelado. Pri padcu doživiš večinoma več kot enega. Jaz sem ob nesreči doživel en udarec ob trku z avtom in tri do štiri, ko sem se kotalil po cesti. Popravljeno Februar 22, 2015. Popravil motolover KARMEN1 in Kmet2 2
motolover Objavljeno Februar 22, 2015 Opozori Objavljeno Februar 22, 2015 Žal mi je za tvojo nesrečo, ne vem pa kako veš da bi z opremo drugega izdelovalca bilo slabše. Nisem rekel, da bi z opremo drugega proizvajalca bilo slabše. Rekel sem, da bi bilo slabše brez dobre opreme. Dober proizvajalec se ne trudi samo zadovoljiti zakonodaji, da lahko da opremo v prodajo, ampak se trudi res zaščititi motorista. Tu je velika razlika.
ftp Objavljeno Februar 22, 2015 Opozori Objavljeno Februar 22, 2015 Da ne bo pomote. Vedno zagovarjam, da za opremo dati kolikor le moreš. Pretiravat pa tudi ni potrebno. Na skuterju integralna čelada za 400+€ ni potrebna čeprav je zelo varna, ampak bolj paše odprta pa še cenejša. DAMI34 1
motolover Objavljeno Februar 22, 2015 Opozori Objavljeno Februar 22, 2015 Da ne bo pomote. Vedno zagovarjam, da za opremo dati kolikor le moreš. Pretiravat pa tudi ni potrebno. Na skuterju integralna čelada za 400+€ ni potrebna čeprav je zelo varna, ampak bolj paše odprta pa še cenejša. Prijatelj je zagovarjal isto tezo in zaradi odprte čelade ga ni več med nami. cikadina 1
solorider Objavljeno Februar 22, 2015 Opozori Objavljeno Februar 22, 2015 Prijatelj je zagovarjal isto tezo in zaradi odprte čelade ga ni več med nami. Tudi dosti z zaprto! DAMI34 1
ftp Objavljeno Februar 22, 2015 Opozori Objavljeno Februar 22, 2015 (popravljeno) Prijatelj je zagovarjal isto tezo in zaradi odprte čelade ga ni več med nami. Žal mi je za tvojega prijatelja. Popolne varnosti ni in motorizem je nevaren hobi. Kot takšen mora biti užitek in ne trpljenje. Na skuter ne bom šel z integralno čelado, usnjenim kombinezonom in moto škornji z dodatno zaščito, pa želvo,... ker bi se pri 50km/h stopil. Vedno je kompromis med namenom, varnostjo, udobjem in ceno ki si jo lahko privoščiš. Zato je toliko izdelovalcel in modelov. Če ne bi imeli samo eno čelado, en kombinezon, en motor, en avto,... Komu pa še to ni dovolj, naj se vozi z avtobusom. Popravljeno Februar 22, 2015. Popravil ftp DAMI34, Zivnorc, builder in 1 other 4
motolover Objavljeno Februar 22, 2015 Opozori Objavljeno Februar 22, 2015 Poglejte Schumija, na glavi je imel čelado s CE certifikatom, pa kje je. Če bi proizvajalci smučarskih čelad delali tako, kot proizvajalci kvalitetnih motorističnih, mi sploh ne bi izvedeli, da je na smučanju padel. Standardi za nalepko CE Approved so zelo nizki. Za res kvaliteto in zaščito je potrebno mnogo več. Če imate motor (ne Flexerja), potem si kupite kvalitetno čelado. Denar naj pri tem ne bo ovira. Raje cenejši mobitel, manj cigaret in piva in kvalitetnejšo čelado. bentley, motofrik, Kmet2 in 1 other 4
ftp Objavljeno Februar 22, 2015 Opozori Objavljeno Februar 22, 2015 Poglejte Schumija, na glavi je imel čelado s CE certifikatom, pa kje je. Če bi proizvajalci smučarskih čelad delali tako, kot proizvajalci kvalitetnih motorističnih, mi sploh ne bi izvedeli, da je na smučanju padel. Standardi za nalepko CE Approved so zelo nizki. Za res kvaliteto in zaščito je potrebno mnogo več. Če imate motor (ne Flexerja), potem si kupite kvalitetno čelado. Denar naj pri tem ne bo ovira. Raje cenejši mobitel, manj cigaret in piva in kvalitetnejšo čelado. Zdaj pa nakladaš. Kot da se ni še poškodoval človek z drago čelado. DAMI34 1
solorider Objavljeno Februar 22, 2015 Opozori Objavljeno Februar 22, 2015 Zdaj pa nakladaš. Kot da se ni še poškodoval človek z drago čelado. še malo pa bomo zvedeli, da je Shumi imel Lidlovo.... DAMI34, Kmet2 in sohen 3
motofrik Objavljeno Februar 22, 2015 Opozori Objavljeno Februar 22, 2015 Čelada, pa čeprav najcenejša, je še vedno boljša kot nič. Oziroma (bom dal konkreten primer -kolega si je na enem pikniku sposodil motor 'za en krog'. Mislim, da je bila devetka, Ninja. Pa saj ni važno, v glavnem, lastnik je insistiral, da mu ga posodi le pod pogojem, da si nadene čelado. Ja, za prvim ovinkom jo je snel in dal na komolec (da ga pi**e vidijo, seveda) in gasaaa. Normalno, da se je skreširal... počena lobanja, šivov po glavi miljontavžent, pa brazgotin. Po desetih letih še vedno včasih vidi dvojno (tudi trezen..). In to samo zaradi ene kurčeve vožnje, da izpade frajer. Nikoli ne bom razumel modelov, ki vozijo čelado na komolcu ali pa si jo zadnjih 100 metrov med vožnjo snamejo in dajo na komolec. Saj, kdor te pozna, tako ve da imaš motor. Kdor te ne pozna, pa je tako vseeno a imaš čelado na piskru ali pa ne... V glavnem -dedi in punce, čelada sodi na glavo. Ali pa, ko vozijo v majici, čelada sicer je na glavi. Pred leti sodelavec, v tahujši vročini (Tomosa je imel, 15SLC), brez majice zapluži po makadamu, mislim da se je vračal iz bifeja... Kompletna prsa in trebuh mu je tako ogulilo.... v bolnici so mu celo uro čistili pesek iz ran... Aja, tema je o opremi iz Lidla... No, če bi imel kakrkoli oblečeno, bi bil veliko manj potolčen... Zivnorc, solorider in Kmet2 3
motofrik Objavljeno Februar 22, 2015 Opozori Objavljeno Februar 22, 2015 še malo pa bomo zvedeli, da je Shumi imel Lidlovo.... ...imel je kamero na čeladi... menda je priletel na glavo, da je bila kamera (nosilec) ravno na mestu udarca. Zato...kamere ne montirajte na čelado, vsaj jaz je ne bom... solorider 1
sayo Objavljeno Februar 22, 2015 Opozori Objavljeno Februar 22, 2015 Domači test čelad luxsa in Zivnorc 2
thumper Objavljeno Februar 22, 2015 Opozori Objavljeno Februar 22, 2015 jst sm šel zdele po parmezan..pa sm še mufe spotoma vzel... cikadina 1
motolover Objavljeno Februar 22, 2015 Opozori Objavljeno Februar 22, 2015 jst sm šel zdele po parmezan..pa sm še mufe spotoma vzel... Sem videl, da so poceni, me pa niso prepričali. Jih sicer ne potrebujem, sem si pa vzel čas in pregledal celo tgovino, ko sem čakal, da hči zaključi s treningom. Popoldne skočim po nekaj pasjih konzerv, imajo -20%. Zdaj pa nakladaš. Kot da se ni še poškodoval človek z drago čelado. Obračaš besede, kot polpismen politik. Kvalitetna čelada ne prepreči nesreče in poškodbe, lahko pa jo ublaži in to naredi bolje, kot nekvalitetna čelada. še malo pa bomo zvedeli, da je Shumi imel Lidlovo.... V bistvu so se po njegovi nesreči osredotočili na pregled kakšne smučarske čelade nam prodajajo. In ja, kaj dosti boljša od Lidlove ni bila, ker je bilo poskrbljeno le za to, da ima osnovni certifikat. Nemška TV objavi mnogo več kot naša, se splača gledati kaj drugega kot POP TV in AKANAL. luxsa, Kmet2 in motofrik 3
motolover Objavljeno Februar 22, 2015 Opozori Objavljeno Februar 22, 2015 Čelada, pa čeprav najcenejša, je še vedno boljša kot nič. Oziroma (bom dal konkreten primer -kolega si je na enem pikniku sposodil motor 'za en krog'. Mislim, da je bila devetka, Ninja. Pa saj ni važno, v glavnem, lastnik je insistiral, da mu ga posodi le pod pogojem, da si nadene čelado. Ja, za prvim ovinkom jo je snel in dal na komolec (da ga pi**e vidijo, seveda) in gasaaa. Normalno, da se je skreširal... počena lobanja, šivov po glavi miljontavžent, pa brazgotin. Po desetih letih še vedno včasih vidi dvojno (tudi trezen. .). In to samo zaradi ene kurčeve vožnje, da izpade frajer. Nikoli ne bom razumel modelov, ki vozijo čelado na komolcu ali pa si jo zadnjih 100 metrov med vožnjo snamejo in dajo na komolec. Saj, kdor te pozna, tako ve da imaš motor. Kdor te ne pozna, pa je tako vseeno a imaš čelado na piskru ali pa ne... V glavnem -dedi in punce, čelada sodi na glavo. Ali pa, ko vozijo v majici, čelada sicer je na glavi. Pred leti sodelavec, v tahujši vročini (Tomosa je imel, 15SLC), brez majice zapluži po makadamu, mislim da se je vračal iz bifeja... Kompletna prsa in trebuh mu je tako ogulilo.... v bolnici so mu celo uro čistili pesek iz ran... Aja, tema je o opremi iz Lidla... No, če bi imel kakrkoli oblečeno, bi bil veliko manj potolčen... To s čelado na roki, me je spomnilo na fanta, ki je v Lj pred Dramo na ta način izgubil levo roko. Peljal je po sredini iz smeri centra in z levo roko s čelado udaril v nasproti vozeči avto. Mogoče bi nekvalitetna čelada razpadla in bi mu roka ostala, kdo ve? Sem ga potem videval, kako je z eno roko pošrek vozil M3.
solorider Objavljeno Februar 22, 2015 Opozori Objavljeno Februar 22, 2015 tisti ki preživi je ziher imel super čelado, tisti ki ne je imel vse od Lidla... Kmet2 in MiNa 2
motolover Objavljeno Februar 22, 2015 Opozori Objavljeno Februar 22, 2015 tisti ki preživi je ziher imel super čelado, tisti ki ne je imel vse od Lidla... Je to edini komentar, ki ga premoreš? Daj potrudi se malo, da te ne bom prenizko ocenil!
builder Objavljeno Februar 22, 2015 Opozori Objavljeno Februar 22, 2015 (popravljeno) Poglej kako testirajo kvalitetne (in dražje) čelade. Poskusi najti en sam test za Lidlovo in me prepričaj v obratno. Araika, ki jo uporabljam ne stane samo 400€, point je v tem, da svojo glavo in življenje cenim, zato naredim vse, kar je v mojih možnostih, da se čimbolj zaščitim. evo ti test Lidlove čelade, sicer prejšnji model, poglej si oceno in prilagam ti še test Araike, ki jo je Lidlova pohodla, je pa Araika bolj udobna, ne piha in se manj rosi, je bolj udobna in jo vozijo na dirkališčih ne nabijajte v tri dni skupaj z mano, vsak naj si kupi, kar hoče in kar ja njemu všeč ali dostopno, jest nosim Shoei Quest in Nolan 103 ali naci šljem, odvisno s kakim motorjem se vozim, če bi kupoval člado za osnovne potrebo po njej, bi kupil tudi Lidlovo, pa ka, če bi bil moker, ko bi deževalo, pri 200km/h neb mogel dihat, vozil s čepi v uhih, kaj koga briga, kak je men fajn ali ne še link za Lidlovo: http://sharp.direct.gov.uk/testsratings/v-can-v210b link za superduper Arai :http://sharp.direct.gov.uk/testsratings/arai-rx7-corsair zmagu sm vas vse, konc debate :hooray: :hooray: če pa kdo misli, da nimam prav in je on zmagu, mu to priznam, ko mi da za čevape :grim :grim :grim Popravljeno Februar 22, 2015. Popravil builder ftp, Kmet2, skategrizzly in 1 other 4
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se