Skoči na vsebino

Jadranska magistrala

jemcek
DAMI34
Sporočilo dodal DAMI34

KORISTNE POVEZAVE (klikni me):

*vremenska napovedMeteo Hrvaška , Ilmeteo EU , ventusky-padavine, veter interaktivna mapa

*razmere na cesti: HAK  *gibanje padavindež in oblaki , Yr *veterWindy,  *livecam: kamere hrvaška , kamere live HR  radarji: https://m.hak.hr/map.asp?t=880&g=0 

datoteke za radarje by Snečer

BEST OF JADRANKA (jagodni izbor iz teme jadranska magistrala, ter povezave na potopise okrog jadranke, otokov itd..)

Priporočene objave

11 hours ago, Rubuz said:

Jutr grem prvič po J. magistrali do Turnja (pri Zadru) do kolega ki je tam na dopustu. Ker grem prvič bi prosil če mi lahko kakšen veteran pove, kje se splača ustavit oz. kaj pogledat in kam se splača it na kosilo. :) Aja...pri kolegu bom tudi prenočil, tako da se mi ne mudi nikamor. 

Hvala.

Sicer zelo daleč od tega, da bi bil izkušen na jadranki, ampak predlagam nekako tako: na jadranko pri Vinodolskem, prvi postanek pri Dinkotu v paklenici na kafe, pol nazaj gor do Senja na kafe št 2., pol bo že čas za kosilo in pičiš do Dinka v Starigrad na ribico al lignja. Ker bo seveda spet čas za kavico pičiš še do Senja na kavico. Popoldanska kavica št 2. je zelo dobra v Karlobagu. Nazaj v Cirkvenico, ker je lep razgled na sončni zahod. No, pol pa v poznih večernih urah prispeš v Turnj. :OK:

Popravljeno . Popravil Texo
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 8 urami, Sitko pravi:

Hoj,

letos nama bo, upam, prvic uspelo prevoziti dobrsen del Jadranke. Od Peljesca oz. Malega Stona proti Sloveniji. Da bi imela ta dva potovalna dneva priblizno po 5 ur voznje, bi prespala nekje okrog Biograda na moru. Tam nisem se nikoli bil... Ima kdo kaksen uoraben nasvet grede prenocevanja in hranjenja? Pa tudi sicer bom vesel kakrsnegakoli nasveta tistih, ki ste to ze prevozili. Najlepsa hvala, LP! G. 

Ustavi se v prvi kafani, plačaj kelnarju kavo in spal boš v  poceni in  zelo lepem apartmaju. Hrana pa...ja stvar okusa :smoke:

• Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Zdravo, mene pa zanima če je kdo kaj prakticiral "divje" kampiranje na poti po jadranki. Na hrvaškem naj bi bilo sicer prepovedano ampak če bi se ukampiral proti večeri in zjutraj šel naprej verjetno nebi blo problematično? Ma kdo kakšne izkušnje s tem?

Če ve kdo za kak spot, se priporočam.

LP

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 10 minutami, Shark4109 pravi:

Zdravo, mene pa zanima če je kdo kaj prakticiral "divje" kampiranje na poti po jadranki. Na hrvaškem naj bi bilo sicer prepovedano ampak če bi se ukampiral proti večeri in zjutraj šel naprej verjetno nebi blo problematično? Ma kdo kakšne izkušnje s tem?

LP

Zapelješ s ceste v šumo postaviš šotor in ne kompliciraš , nekje ob vodi je bolj rizično ,najdeš pa tud. Jaz vem za eno par na Krku sam da osebno pokažem , na zemljevidu ti ne znam razložit. 

Drugi pa ne komplicirat,skoraj nikoli si nič ne rezerviram in vedno dobim ugodno prenočišče edino če nisi mutav :P 

Hrano pa pojdi vedno jest tam kjer vidiš polno restavracijo , ne moreš falit :cool: 

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

2 minutes ago, Kmet2 said:

Zapelješ s ceste v šumo postaviš šotor in ne kompliciraš , nekje ob vodi je bolj rizično ,najdeš pa tud. Jaz vem za eno par na Krku sam da osebno pokažem , na zemljevidu ti ne znam razložit. 

Drugi pa ne komplicirat,skoraj nikoli si nič ne rezerviram in vedno dobim ugodno prenočišče edino če nisi mutav :P 

Hrano pa pojdi vedno jest tam kjer vidiš polno restavracijo , ne moreš falit :cool: 

Za vikend če bo vreme mogoče sprakticiram pa poročam nazaj če me bo kakšen kmet s kamni obmetaval :) (Drugega itak ni tam okol)

• Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 1 minuto, Shark4109 pravi:

Za vikend če bo vreme mogoče sprakticiram pa poročam nazaj če me bo kakšen kmet s kamni obmetaval :) 

Imaš srečo, da je v bolnici :blush:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 22 minutami, Shark4109 pravi:

LP

Stvar je zanimiva, predvsem pa adrenalinska. Zakaj?
Ker prav zaradi tega, ker kampiraš na "črno" imaš skozi eno uho zunaj šotora in imaš prisluhe. Dvomim, da bi se naspal in odpočil, razen če si ekstremist, pa se ti jebe za cel svet.
Te pa popolnoma razumem, da ravno to, kar je prepovedano, je dejansko najslajše , kot soseda, primer. :P

Drugače pa kolega , ob Jadranki je nebroj kampof. Cene so nizke, napram temu, da ne potrebuješ elektrike ....
A ni bolje, recimo odštet 8-10€ + TT, pa spiš mirno celo noč brez bojazni, da ti nekdo "potrka" na šotor. Je pa res, da se pa na določenih lokacijah, kot je omenil Kmet, najdejo prostorji, ki so skriti očem. Predvsem so to otoki, kjer že sam narod ni tako "zategnjen", kot so na celini.

pred 11 minutami, Shark4109 pravi:

Za vikend če bo vreme mogoče sprakticiram pa poročam nazaj če me bo kakšen kmet s kamni obmetaval :) (Drugega itak ni tam okol)

Vsekakor pa bi rad slišal tvojo izkušnjo. Upam, da nam postrežeš tudi z kakšnimi slikami "divjega" kampiranja. Pa srečno!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Če kampiraš, sploh na črno... mej čepke za ušesa s sabo. Ker takoj ko se pokaže sonce, bojo začeli škržati žagat. Ponavadi če si kje v kakem maslinjaku al pa hosti fašeš kakega extra glasnega pol metra stran od glave. In ne boš več spal brez protihrupne zaščite :fredyjecar: Če je vreme ok, pa tudi šotora ne rabiš. Moreš pa biti malo Robinzona za take hece... ko smo bli mlajši, je šlo. Zdaj pa bi rajši v kampu prenočil.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 1 uro, DUCATI_RIDER pravi:

Ustavi se v prvi kafani, plačaj kelnarju kavo in spal boš v  poceni in  zelo lepem apartmaju. Hrana pa...ja stvar okusa :smoke:

Točno to je naša ustaljena praksa, in vedno nam super zrihtajo, bodisi na Hhrvaškem al pa v Črni gori.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 1 minuto, DAMI34 pravi:

Točno to je naša ustaljena praksa, in vedno nam super zrihtajo, bodisi na Hhrvaškem al pa v Črni gori.

polhn tošl odpira vsa vrata :blush:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Just now, HD-Dyna said:

Sej se ne gre tolk za €€€, bolj je izkušnja :)

• Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 1 minuto, HD-Dyna pravi:

4€ so dovolj :P

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 1 minuto, DAMI34 pravi:

4€ so dovolj :P

• .. za cigarete do 12h :lol1:
  • za vse ostalo MasterCard :P
Popravljeno . Popravil HD-Dyna
  • Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

1 hour ago, DUCATI_RIDER said:

To se tudi meni izide, ceprav vseeno raje kaj konkretnega prej precekiram po netu ali po ustnem izrocilu.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 20 minutami, DAMI34 pravi:

...paste nase!!!!

pa zase se brigite :P

zadnč, k sm šu proti Dubrovniku so se eni ferrariji neki kurčl po cest ... pa me niso mogl prehitet kljub prtlagi :whistle:

pa čist lepo sm vozu ... po omejitvah :P

• Všeč mi je 3
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 2 urami, DL650 pravi:

Drugače pa kolega , ob Jadranki je nebroj kampof. Cene so nizke, napram temu, da ne potrebuješ elektrike ....
A ni bolje, recimo odštet 8-10€ + TT, pa spiš mirno celo noč brez bojazni, da ti nekdo "potrka" na šotor. Je pa res, da se pa na določenih lokacijah, kot je omenil Kmet, najdejo prostorji, ki so skriti očem. Predvsem so to otoki, kjer že sam narod ni tako "zategnjen", kot so na celini.

Kje pa lahko na hrvaškem kampiraš za 8-10€ ? 15-25€ je bolj verjetna cena, pa še to samo, če ne moraš vzeti "parcele" . Nisem kampiral na hrvaškem 3 leta, samo dvomim, da so spustili cene v tem času.

lp

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

1.6. - 30.6.
1.9. - 30.9.
1.7. - 31.8.
Oseba 5,30 6,60
Otroci mlajši od 12 let 2,70 4
Šotor - majhen 2 2,70
Šotor - velik 2,70 4
Avto 2,70 2,70
Avtodom 4 5,30
Kombi 2,70 4
Počitniška prikolica 2,70 4
Tovorna prikolica 0,70 0,70
Elektrika 2,70 2,70
Najem počitniške prikolice 6,60 7,90
Turistična taksa 0,60 0,60
  • Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 2 minutami, VS800 pravi:
  1.6. - 30.6.
1.9. - 30.9.
1.7. - 31.8.
Oseba 5,30 6,60
Otroci mlajši od 12 let 2,70 4
Šotor - majhen 2 2,70
Šotor - velik 2,70 4
Avto 2,70 2,70
Avtodom 4 5,30
Kombi 2,70 4
Počitniška prikolica 2,70 4
Tovorna prikolica 0,70 0,70
Elektrika 2,70 2,70
Najem počitniške prikolice 6,60 7,90
Turistična taksa 0,60 0,60

S katerega kampa so cene

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 33 minutami, franc pravi:

Kje pa lahko na hrvaškem kampiraš za 8-10€ ? 15-25€ je bolj verjetna cena, pa še to samo, če ne moraš vzeti "parcele" . Nisem kampiral na hrvaškem 3 leta, samo dvomim, da so spustili cene v tem času.

Eto franc, za 10 € dobiš sobo .... kaj ti bo šotor :blush:

10 €

Spet 10 €

Popravljeno . Popravil HD-Dyna
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

pred 2 urami, HD-Dyna pravi:

.... čak i ona  između butina . :P

Popravljeno . Popravil DL650
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!