Skoči na vsebino

VTISI IZ DNEVNIH VOŽENJ 2012


Sanda7

Priporočene objave

Včeraj mal po krasu

post-3160-0-77968800-1332052043_thumb.jpg

Mimo rid ki so samevale

post-3160-0-24731400-1332052174_thumb.jpg

OMV v Postojni pa okupiran z motoristi

post-3160-0-76269100-1332052343_thumb.jpg

Do znanca Mateja v Rodik

post-3160-0-24385600-1332052268_thumb.jpg

v Lipico in proti domu ,ker še ni vinjete vse po starih cesta

post-3160-0-90183500-1332052357_thumb.jpg

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Se vidi, da ne morem brez trivaljnikov (triple inside all the way :D), včeraj dan začel s super štirivaljnikom, ki pa se je po uri delovanja odločil, da tako ne gre in je poslal eno svečko rakom žvižgat. Od predvidene furce nič, sem pa spoznal nekaj novega vredi folka in preživel prav lep popoldan v super družbi :D. Res hvala vsem!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

O danes najprej kafe z Damijem v Wajdušni pole se pa po POČK-at na črni kal. Policajev pa danes več kot motoristiov.

Lepih enih 150km

LP

Igor

  • Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

V petek sem tudi jaz začel sezono :) Do Plomina in nazaj:) Naredil 180 kmjčkou, malce mrzlih, vendar še vedno uživaških :P

  • Všeč mi je 2
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

No, prisiln dopust sm pa le izkoristu.. Sel od doma - Bostanj - Rimske toplice - Hrastnik - Zagorje - Trojane - LJ - Litija - Radohova vas - domu... Prijetnih nevemkolk km - jev, vidu tud neki sotrpinov (so kr bl slabo odmahval), ceste solidno prevozne... Me pa neki zanima; kolk je spodnji premer dimnika med Hrastnikom in Trbovljami, ce slucajn kdo ve?? Vtisi so ok, le moto kondicije bo se mal treba nabrat.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Me pa neki zanima; kolk je spodnji premer dimnika med Hrastnikom in Trbovljami, ce slucajn kdo ve??

Zapomnu sm si samo to, da lahko kamion s "hruško" za beton notri naredi krog. Ni hec!

Popravljeno . Popravil gsxf750
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jaz ima pa letos z dnevnih voženj bolj klavrne izkušnje...

Ne vem, kaj je to, ampak avtomobilisti nas hočejo letos res pobiti!!

Že drugič v tej sezoni mi je nek pametnik zaprl pot - na ful!!

Situacijo sem rešil, a glej hudiča... Treba bo res še bolj paziti na tiste (kot so eni rekli) s klobučki, rutami in z velikimi očali)

SREČNO vsem, v letošnji motoristični sezoni!!!!!!!!!!

Tole sem zapisal zato, da boste vedeli, da je "lov na motoriste" spet odprt!!!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

MotoRider - se pa očitno že dolgo nisi po cesti vozil, da te je presenetilo :) Meni se je danes na 400km vsaj nekajkrat pripetilo zelo podobno kot tebi, a že dolgo ne pomnim dneva, da je bilo drugače. Se pač naučiš živeti in preživeti pa gre :P

Sicer pa je bil danes izjemen dan - štart že ob 8:00 (nikakor nisem uspel spati dlje kot do 6:00 in mi je pač bilo že precej dolgčas ob 7:30) iz Ivančne Gorice kar na Žužemberk, Dvor, Kočevje, nato pa na zahod, nekaj dolgčasa do Cerknice, kočno Planina in Ride - se tudi drugim zdi, da je krepko premalo tistih ovinkov na Ridah? :) Nato pa ves čas lepo po glavni do luštnih ovinkcev na Črnem Kalu, ki ji je znova krepko premalo in že sem si oddahnil na kafetu v Kopru. brez postanka 2.5h je bilo kar dovolj za moja zapestja in očitno razvajeno rit, tako da sem si pošteno oddahnil, natankal in izpraznil še en tank nazaj grede. Do Cerknice po enaki trasi, potem pa še čez Rakitno, kjer je na žalost še vedno na nekaterih ovinkih kar dosti peska, ni lepo domov.

Bilo je čudovito, res je pasalo po tej zaležani zimi, od sedaj naprej pa le še podobnim zmagam naproti :D

Ajd

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Smo se danes že navsezgodaj oldiji dobili pri Danilu in po jutranji kavici počasi odpujsali proti Vojniku. Tam smo pri Čepinu dobili na posodo testne Honde. Denis je dobil Gold Winga, Danilo Crosstourer 1200, jaz pa Crossrunner 800. Pa smo jo mahnili proti Velenju, da vidimo kako se motorji peljejo. Smo vmes tudi menjali tako da je lahko vsak preizkusil vse tri. Občutki? Mešani.....

Gold Wing: izgleda da moraš bit res velik ljubitelj teh XXL motorjev da uživaš v vožnji z njim. Speljem, zategnem gas do konca in čakam da se bo kaj zgodilo, pa nič kaj od tega. Edino te pri 6000rpm špera spomni da je treba prešaltat. Pa še premalo prepiha za moj okus :).

Crosstourer 1200: za cestne endure že itak od nekdaj pravim da je to nekaj namesto motorja. In ta je moje prepričanje samo še poglobila. Visoko, štorasto in nerodno. Vse skupaj pa še začini cukajoči kardan in pnevmatika z tistim kockastim profilom. Ne, hvala.

Crossrunner 800: Ta motor me je pa res zelo prijetno presenetil. Tako na prvi pogled deluje zelo skromno in neugledno, si misliš pač neki osliček za kakega začetnika, da bo si z njim nabiral izkušnje. Pa že po nekaj metrih vidiš da videz zelo vara. Moped je igriv in poskočen kot kakšna najstnica. Super uravnotežen položaj, vse je na svojem mestu, odlična lega v kombinaciji z Dunlop Roadsmart II v ovinkih res enkraten. Užival sem vsak trenutek vožnje z njim. No na trenutke se je užitek že malo mešal z strahom, ko sem na izhodu iz ovinka s pogledom ošinil armaturko in je bilo na njej izpisano 140, pa sem bil prepričan da je vsaj 20 manj... Vseeno sem že malo star za take hece :). Ja, kar stežka sem le ločil od njega. Bi se mi prav prilegel.

Je bilo že skoraj poldne ko smo zopet zajahali svoje mrhe in se odpravli proti domu. še obvezna pijačka v Bistrici pri gamsu z ogledom natakarc. Dans ena bionda in ena brineta, obe sta imeli ritki 1A++. In potem smo jo odpujsali proti domu, ker je Danilota že čakala sveže kuhana goveja župa...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Danes se tudi jaz nisem mogel upreti lepemu sončnemu dnevu (no, niti se nisem poskušal). KaC mi je nekaj časa nazaj predlagal turo čez Avstrijo in nato na Jezersko in danes se mi je zdel ravno pravšnji dan, da jo preizkusim.

štartal v šoštanju, nato čez Sleme v Črno na Koroškem, kjer me je prvič dobil dež..smola pa taka..sem že mislil obrnit in it nazaj, pa sem se na srečo spametoval in nadaljeval - do Mežice je dež že ponehal. V Mežici sem zavil levo proti Avstriji, kljub temu da mi je KaC svetoval drugače (Dolga Brda). Jah, ko sem pogledal na zemljevid in spoznal, da bi moral it drugje, sem bil že v Avstriji. Nato sem imel namen it proti Bleiburgu in predenj prideš v mesto, zavit levo proti Ebersdorfu. Seveda sem zgrešil odcep in šel direktno v Bleiburg. No, nekako sem le našel pravo cesto, ki sem jo imel označeno na zemljevidu, in nadaljeval vožnjo proti Sankt Stefanu (kjer sem se prvič po Bleiburgu zavedal, da sem na pravi poti. Sem se bal, da nisem slučajno šel proti Eninersdorfu). Do odcepa za Eberndorf je šlo brez problema. Ceste so pravi raj, v primerjavi s Slovenskimi. No, ponovno sem imel namen iti mimo Eberndorfa do Sittersdorfa, pa sem tudi ta odcep zgrešil in se pripeljal v Eberndorf - ni problema, cesta je svetovna in brez muk sem se odpeljal nazaj ter poiskal pravi odcep za Sittersdorf. Pot me je vodila mimo Miklauzhofa do Eisenkappel ter Bad Vellach-a do mejnega prehoda pri Jezerskem. Cesta do mejnega prehoda je bila na sveže zmočena - zgleda, da me je dež ravno prehitel. Nadaljeval sem skozi Jezersko do Preddvora in Kranja, kjer sem že čisto nervozen iskal bencinsko črpalko.

Aprilia se je odžejala in nadaljevala sma proti Domžalam mimo Brnika in Komende. Naslednja in zadnja postaja so bile Trojane, nato pa mimo Pariželj, Braslovč in šmartnega ob Paki domov, v šoštanj.

Hvala KaC-u za predlog. Bil sem prvič v Avstriji in se nekajkrat tudi 'izgubil', ampak pri takih cestah nebi bilo problema, če bi se še večkrat.

20120324056.jpg20120324058.jpg20120324070.jpg20120324074.jpg20120324073.jpg20120324064.jpg

20120324063.jpg20120324076.jpg20120324080.jpg

lepo pot si šel, u kranju smo se pa srečal na črpalki, je bla moja suza tud zelo žejna

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

danes sem imel v planu Golico.dopoldan sem štartal iz Rogaške smer Konjice,Vitanje,Slovenj Gradec,kjer me je dobil dež.ker pa sem pozabil dežjaka doma sem se rajši obrnil nazaj,ter se odločil za vzpon na Roglo.cesta na Roglo je suha ter brez peska.na vrhu so me malo čudno gledali ,vsi na smučah jaz pa z motorjem :)

spijem planinski čaj potem pa gasa v GAMSA,kjer je bilo precej motoristov.naredim še krog proti Ptuju ter nazaj domov.

upam da jutri ne bo dežja :)

  • Všeč mi je 1
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Danes je blo v prvem planu vse drugo kot moja raziskovanja. Dopoldne fotoseansa v dobri družbi .) Potem se je en del ekipe pustil prepričat da gremo na jugozahod. Trije smo šli na kafe na Vrhniko (kolega, nejcgs in jaz), tam se nam je malo kasneje pridružil še bobk56. Od tam smo šli čez Ride v Postojno in naprej do Črnega Kala na ta drugo pijačo B) kjer nas je že čakal BIZIXXX, malo kasneje pa se nam je pridružila še BelaStrela :OK: Ko smo odhajali smo srečali še Gandija. Nazaj smo šli v skupincah in se na cesti spet srečevali, z enim pa sva se srečala malo kasneje v LJ ^_^ Na Ridah smo dobili brezplačno pranje, ki je trajalo vse do Vrhnike.

Dobrih 200 km - kratko, a sladko :P Jutri pa kam dlje... Slikala nisem nič ker ni blo časa - smo preveč čvekali :D

Popravljeno . Popravil Keiko
  • Všeč mi je 3
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Od tam smo šli čez Ride v Postojno in naprej do Črnega Kala na ta drugo pijačo B)

In potem si sekala ovinek pri vikiju? Iz parkinga direkt levo dol al sem narobe vido? :)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Men je blo tudi lušno danes. Začela sem brez menjalnika do ČrneStrele, potem sem bla big mama za njenga koktejlčka in sem prijazno vozila za njo do odličnega zajtrka (toast z jajcom na oko gor - HUDO?! :bounce: ) .. glih, ko je blo treba plačat je pršou mem en sikač s pisano čelado in potegnu denarnco. Hudi so te LPPjevci :notworthy:

Seveda nikamor ne vodi se takole vozit z ogromno šajbo in variomatom. Sem šla domov, se preoblekla, pobasala sivčka...sevede se do Vrhnke ni nč zgodil - sm ogrevala menjalnik zdihan švabski. Prlutala sem do Trsta, kjer sem pri naših rojakih zamejcih odlično pomalicala: an pjat antipastu in anu paštu z jajci ribjimi, čbulu an lmunen. Odlično je blo. Čez pa pistacijin sladoled s topljeno čokolado. In takratek kofe. Vmes je prletu SMS od Keiko in sm ga užgala čez Krvavi potok (zgleda majo gospe tam pogosteje ciklus :whistle: ) v Kozino, od tam pa "ke na ovink k je pol en spomenik". Obrnla pr gostilni Majda (brez prekrška, lepo prosim). Nejcu sm s 4 evri najbrž poleg svoje plačala še njegovo pijačo. Zdej mi je dolžn. :hooray:

Pol pa letim zalagam in vidm mavrico (uno tapravo - nejc je še malcu, mi je mogu dt tok fore) in si mislm, o lej k je scal! Pa pelm še mal, mokra cesta. Uf, še dobr d sm zamudila.. Pelm še mal... in tnk tnk tnk tnk tnk po čeladi. Drek. Valda nau scal. :blink: Ja sevede je scal do Vrhnke. :blink: Srečala dost folka, hvala k ste me vljudno prehitel pr mojih mokrih nadzvočnih 60. Ljubim kardan! :whistle:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

In potem si sekala ovinek pri vikiju? Iz parkinga direkt levo dol al sem narobe vido? :)

Narobe vidu, oz. tisto je bla ena druga punca na nakedu.

Smo pa res trije ko smo se pripeljali nardili prekršek in zavili levo k Vikiju (kljub znaku) in to direkt pred policaiji...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Narobe vidu, oz. tisto je bla ena druga punca na nakedu.

Smo pa res trije ko smo se pripeljali nardili prekršek in zavili levo k Vikiju (kljub znaku) in to direkt pred policaiji...

Hehe, ja sem vido eno na modrem kwaku :) No potem pa se oproščam :) Ja nejcgs je edini šel dol obrnit,samo je tud v ovinku prehiteval :P

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!