nejcgs Objavljeno Julij 1, 2012 Opozori Objavljeno Julij 1, 2012 * zastopim .... ne zaspim (ja sem mal pozno tipkal) gandi 1
Popularna objava Rokxy Objavljeno Julij 1, 2012 Popularna objava Opozori Objavljeno Julij 1, 2012 včeri je blo tako pasje vroče, da je blo treba nekam. tehtam dve opciji : grem že kot po navadi v fieso, sam tam ne bo nč hladnej, pa tud morje bo mlaka, al raje v alpe, kjer bo samo 30. Pokličem kolega in pravi da so v Tolminu odprli novo kavarno Kasarno. Odgovor kam it je na dlani in odrinem na pot. Pot je standardna po regionalkah do celja, trojan, vrhnike, logatca in godoviča. Tam sem zavil proti colu, kjer so lepi ovinki zame. V ajdovščini pade odločitev da grem po cesti, ki vodi čez lokavec in čepovan do mosta na soči (če je na karti označen z rumeno pomeni da je asvalt ). No cesta je sprva obetavna: lokalna, ozka in zavita, ampak brez prometa. Potem pa frišen asvalt zelo zavitih ovinkov par km . No potlej pa trikoten znak in štirikotna tabla: konec asvalta ... rumena oznaka - asvalt . kurc, obračal ne bomo in če ma človek GS, res ne bo zbežal pred makadamom. In je šlo gor pa dol, levo desno, kakih 10 km. Pravilnost odločitve se je potrdila ko sem srečal tudi en par na motorju (edini na vsej cesti) in vozila sta seveda kaj drugega kot BMW GS . Od čepovana sem hitro odbrzel do Tolmina, kjer sem parkiral prašen stroj in se najedel (hladna pašta po domače in pohane cukete :notworthy: ) in preoblekel v kopalno opremo. Skočili smo do nadiže in se ohladili v prijetnih 20 stopinjah in malo poležavali. Kolega mi je tud razložil nov strokovni termin "Tminske pi.ke". To so pi.ke, ki posedajo v kavarni v centru Tmina in srkajo eno kavo cel dan in mrbiti še deci soka deci vode. Pridejo tudi k nadiži namočit svojo rit, kjer se seveda tudi slikajo k da so na obali Monte Carla in skušajo tudi govoriti po ljubljansko. Izlet je bil torej ne samo osvežilen ampak tudi poučen :yes: . No potlej smo šli v Kasarno na gelati. Res dober, tudi ni bla slaba. Kot bi mignil, je bla ura 7 in je bil čas za odhod damu. Pot domov je bla po najhitrejši varianti regionalk, brez kakih obvozov po makadamu. Ker m e je ujela noč sem spet nardil genocid nad mrčesom, na kocu nisem več videl skozi vizir, še dobr da poznam cesto na pamet. :evilgrin: Sem pa skor prepričan, da sm srečal črno strelo pr vrhniki al pa logatcu (nvem točno, kraji so vsi isti tam ) . Vidim skuter in potem opremo, pa mi nekaj ni štimalo kdo hudiča je tok nor da drajsa skuter v taki bojni opremi...in potem posveti lučka v glavi črna strela, gandi, suzuki in 8 others 11
črna strela Objavljeno Julij 1, 2012 Opozori Objavljeno Julij 1, 2012 Sem pa skor prepričan, da sm srečal črno strelo pr vrhniki al pa logatcu (nvem točno, kraji so vsi isti tam ) . Vidim skuter in potem opremo, pa mi nekaj ni štimalo kdo hudiča je tok nor da drajsa skuter v taki bojni opremi...in potem posveti lučka v glavi ja noooo... za te moje bojne podvige... že rabm opremo ne morm čez ride pa rebernice u kratkih hlačah :xx: Keiko, gandi, BIZIXXX in 1 other 4
BREITNER Objavljeno Julij 1, 2012 Opozori Objavljeno Julij 1, 2012 ja noooo... za te moje bojne podvige... že rabm opremo ne morm čez ride pa rebernice u kratkih hlačah :xx: Varnost je na prvem mestu! BelaStrela in črna strela 2
Popularna objava Nikii Objavljeno Julij 1, 2012 Popularna objava Opozori Objavljeno Julij 1, 2012 (popravljeno) Danes jutranja vožnjica po AC do Jesenic, skozi KG, nato čez Korensko sedlo do Beljaka, tam pa na Villacher Alpenstrasse. Gor je bilo tako hladno, da sploh nisem hotela dol . Nazaj grede po isti poti, samo AC sem po dooooolgem času zamenjala za staro cesto, ki je prav prijetna, pa še gneče ni. Kolona je bila samo v krožišču proti Bledu, stali so že z AC dol. Mmmmm, lepo je bilo, samo prekratko. Ko pa prideš v naš kotel, te pa vse mine. Vroče za crknit. Skakalnica s spodnje in z zgornje strani: On the top of the hill : Slovenske gore v meglici: Popravljeno Julij 1, 2012. Popravil Nikii črna strela, maxiscooter, nejcgs in 13 others 16
gandi Objavljeno Julij 1, 2012 Opozori Objavljeno Julij 1, 2012 * zastopim .... ne zaspim (ja sem mal pozno tipkal) Sam neki prašam. A maš klimo na motorju? :grrr
GSdreamer Objavljeno Julij 1, 2012 Opozori Objavljeno Julij 1, 2012 včerajšnje napovedi upošteval, vstal ob 6.30 in ob 7.00 štartu iz LJ, biu ob 8.00 skozi Cerknico(čez Rakitno) naprej proti Ložu potem pride 20km makedama okoli Snežnika :glare: in smo ob 9.00 v Knežaku na Agipu (se mal okrepčamo in osvežimo) pičimo naprej čez Ilirsko Bistrico na Divačo in smo ob 10.00 v Štanjelu grem naprej na Novo Gorico(čez Kras občutimo prvo vročino) in se ohladimo skozi dolino Soče do Mosta na Soči(11.00) pičim naprej na Idrijo pol pa še skočim na ride mal pogledat (nikjer nobenga) za finiš se pa skuham na avtocesti do LJ skupi nanesl 350 km RobiRoberto, Keiko, Kmet2 in 3 others 6
BelaStrela Objavljeno Julij 1, 2012 Opozori Objavljeno Julij 1, 2012 Nejc, js bi se res enkrat rada povabila k vaši gospe mami na kosilo, da vidim, kako zelo dobro mora človek skuhat da mož pride v vsakršnem stanju in nemogočih pogojih kljub vsemu domov na kosilo oz. večerjo. Res me zanima, prosim, brez zamere! Sicer pa čestitam nejcgs in črni streli za podvig, mislim, da je glede na kubaturo slednja prišla relativno gledano še dlje od Pise. Jaz sem kar doma. Drug vikend bo pa LOM! :grim
Kmet2 Objavljeno Julij 1, 2012 Opozori Objavljeno Julij 1, 2012 Danes sem prvi dan doma po enem mesecu,se pravi bil sem mesec brez bajsa :grim Takoj sem dopoldne zakuril Jonija46,dobila sva se v logatcu,jo vsekala preko Idrije proti mostu na Soči,pred tem pa zavila za Bohinj,kjer sva naredila postanek v restavraciji Slap,se okrepčala in napojila,mam srečo da imam ritnici kot kamela grbi in not shranjujem vlago :lol: drugače bi bil bled ko Joni46 ja dehidracija je k..... Ja gostilnica leži v prelepi naravi z pogledom na Cerkno Od tuki naprej pa sva jo mahnila do slovenske vasice,ki je bila pred nekaj leti proglašena za najlepšo ^_^ ......ker mam možgane še zmerom na off mislim da je Joni46 reku Sorica In Joni46 v pozerski pozi ob vznožju Sorice... Iz lepega panoramskega pogleda pa direkt v Bohinj,kjer sva se dobila še z Thamperjem,ki je prletu iz Gorice z svojo klasiko(lep motorček ) Naprej nas je pot vodila do Bleda,kjer je bila nepregledna kolona vozil vse do AC.........si človek misli od kje zavraga taka kolona no pri AC pa na koncu zagledam policista,ki namest semaforja ureja promet,res ne vem če ne bi blo bolje da bi semaforju prepustil delo Spet se skupaj dobimo pri Vaških,nekaj popijemo za žejo ostalo spravim v grbi :lol: Od tam se poslovim od Thamperja in Jonija46,ki sta res fajn družba in krenem domov na pizzo mnjam .) Keiko, maxiscooter, gsxf750 in 5 others 8
JONI 46 Objavljeno Julij 1, 2012 Opozori Objavljeno Julij 1, 2012 (popravljeno) Jst nam pa nc napisu, je ze kmet vse povedu... Skratka lustn je blo, tudi na ridah zjutraj.. samo vespasem sem se moral umakniti k so totalno zasedli cesto in lustno jih je blo videt !... kmet leta 2003 je bla sorica razglasena za najlepso fotogenicno ( ali fotografsko ) vas oziroma pokrajino... sm mal brsku pa najdu, se iz mojih dijaskih let ko sem se z fotografijo ubadal.. Celi dan na motorju pa samo 400km .. se vidimo nasledni teden, kje pa se nevem, 100% na eni mokri, plavajoci lokaciji ? Popravljeno Julij 1, 2012. Popravil JONI 46 Kmet2 1
Tedybear Objavljeno Julij 1, 2012 Opozori Objavljeno Julij 1, 2012 (popravljeno) k..... Ja gostilnica leži v prelepi naravi z pogledom na Cerkno Cerkno???? Gore nad Soriško planino. Dravh, Lajnar in Slatnik. Popravljeno Julij 1, 2012. Popravil Tedybear
JONI 46 Objavljeno Julij 1, 2012 Opozori Objavljeno Julij 1, 2012 Se oproscam, tole sem jest z svojim govorjenjem zavedel kmeta... ampak kakor se jaz spomnim iz hribovskih casov je tole Vogel ? nevem pa ne ? Offtopik, se opravicujem ! Kmet2 1
Popularna objava SLVR Objavljeno Julij 1, 2012 Popularna objava Opozori Objavljeno Julij 1, 2012 Za vikend moja prva daljša furca - Črnomelj - Krk, po stari cesti na Bosance, Delnice in potem dol do Krka. Prijetnih 26° za vožnjo v senci, res uživancija! slabih 850 m.n.m. in res lep razgled Malce naprej še Lokvarsko jezero Krčka zračna flota! (letališče Rijeka) Potem je pa zacvrčalo, ko sem se namočil v morje, še razgled iz "dvorišča" Kmet2, RobiRoberto, nejcgs in 11 others 14
FLY Objavljeno Julij 1, 2012 Opozori Objavljeno Julij 1, 2012 Se oproscam, tole sem jest z svojim govorjenjem zavedel kmeta... ampak kakor se jaz spomnim iz hribovskih casov je tole Vogel ? nevem pa ne ? Offtopik, se opravicujem ! Ne zavajaj svojega bližnjega (ne vem katera že zapoved).Jedla sta par ovinkov nad Podbrdom proti Petrovemu brdu in imela lep razgled na Črno prst. Luštno je po Baški grapi.LP Poletje in Kmet2 2
igorkr Objavljeno Julij 2, 2012 Opozori Objavljeno Julij 2, 2012 Zaradi večmesečnih provokacij včeraj izveden silovit in nepričakovani napad v stilu BlitzKrieg-a v samo glavno mesto provokatorja Priprave so se začele že dan prej z nakupom Nutele v Italiji Zjutraj se otovorili zalog hrane, če bi kampanija trajala več časa, pa še kfe s sabo vzel, ker je obveščevalna služba javila pomanjkanje te nujno potrebne stvari onkraj Drave. Ob 10ih prestopili mejno reko Sava pri Snebrjah, hitro po tem pa je sledil preboj preko Trojan, kjer z Rdečo Simfonijo nismo naleteli na kak omembe vreden odpor. Vseeno postanek in pregrupiranje na počivališču Lopata (mimogrede kako je lahko počivališče lopata , mislim ) Ob 12 pa smo vkorakali oziroma vpeljali v samo glavno mesto sovražnika, kjer smo na veliko začudenje bili prav gostoljubno sprejeti in pogoščeni. Obveščevalno službo sem že odpustil, ker se je izkazalo, da podatki ne držijo, saj je bilo kafeta in pijače s cedevito več kot Drave. Že takoj po prihodu so me čakale palačinke in pa sveže pečen kruh z odlično salamo, tako da tudi zalog hrane nisem potreboval in sem jih kr tam pustil Skratka lep dan preživet v prijetni družbi. Da pa ne bi omagal na poti nazaj prejel še popotnico Hvala!!! :notworthy: :notworthy: :notworthy: :notworthy: :notworthy: :notworthy: :notworthy: Igor Keiko, suzuki, umetnica51 in 6 others 9
Popularna objava shibby Objavljeno Julij 2, 2012 Popularna objava Opozori Objavljeno Julij 2, 2012 No da še jest napišem prvič kej o mojih vtisih od petkovi furi. Po šihtu se odločim da grem nekam en trip, ko se že odločim da grem proti Rogli na obisk, preverim kakšno je stanje tam gor, in toča, ja super, grem gledat na radrsko sliko padavin in res edini konec z padavinam je bila prav Rogla. Smola, ok izberem drugo furo...grem proti osilnici čez medvedje ride... Hitr se oblečem, malo razmisleka posvetim ---> vendar ostanem pri takem stanju kot je vidno na sliki,sem rekel zavoljo varnosti,če ne druzga, nej pa poka proti dolenjski hihiihi Evo štartam,se peljem čez Muljavo-ŽuŽemberg-Dvor-Kočevje, kjer še dotočm in se odpravim naprej proti kočevski reki, ko bi moral zavit proti Borovcu se peljem kar mimo, malo zaidem, vendar je bila cesta fenomenalna,hitra,lepi ovinki,dobra podlaga pol ko pa pridem že v Gotenico se obrem pa gasa nazaj,ker končno zavijem na pravo pot proti Osilnici.Tam se pa začne raj ovinkom,mir,nobenega prometa,lep razgled tok sm padu notr da sm tud slikat pozabu, no na koncu pa prispem v : Ker me je že preganjal čas, sem moral nazaj čez serpentine,moram rečt da kdor še ni bil še, obvezno mora it,fenomenalno res! Za nazaj je bila pot še toliko bolj lepša,lepa pokrajina,sončni zahod, ozračje se je malo ohladilo, super! Ko v kočevju zavijem proti Dvor-Žužemberg in ko pridem do znamenitih Dvor-skih ovinkov me izza ravnine že čaka in poskakuje z loparčkom policist. Pa sem si sam pri sebi no, toliko o lepem dnevu. Ok si rečem, vidm da nimata , kar sm si mal oddahnil, ker me je brez dušilca slišal že na 500m me je to mal skrbel. Ampak čim bolj potiho zapeljem pred niju in hitro ugasnem . Me pozdravi, od vsega andrenalina si počas dam rokavice dol, odprem torbo da dam dokumente mlademu policistu,med tem me ogovarja starejši policist ker ga nisem slišal, namreč vsake tolk časa sem mu rekel kaj??? in da ne bo mislil da se norčujem z njega dam čelado dol, dam dol tudi podkapo in nato vidi da imam v ušesih čepke opa je reku a to tok ropota da moraš met to notri, pa rečem ja se kr naslišš tega ropotanja v uri ali dveh,pa začne gledat izpuh to pa ni original, ok prec sm vedu da se ne spozna lih dost,naslednje vprašanje, zakaj ni akrapovič,še naslednje kolk konjeva ma motor, naslednje kok si šel največ in kaj dejansko takrat vidš, ja po 15 min debatiranja o motorjih itd… sm sam še čakov da ni reku da mi daš za en krog, tastar je bil tok navdušen nad motorjem, da ga je tamlad policist vprašov,ja kaj al boš kupu al kaj? Jest pa sm u smeh No na konc sta pregledala še moj kombinezon nevem zakaj jima je bil tok fascinanten ampak ok…zaželela sta mi srečno in sem šel brez problemov glede dušilca, brez problemov predelanga zadka itd. itd.. no sm reku res super dan. Domov sem prišel že ko je bila že noč, se preoblečem in zrihtam, ker sem dan zakluču na moto zboru FIRE GROUP. Popoln dan !!! Srečno Lp Luka vencel, SLVR, cedevita in 10 others 13
Dr_Jakob Objavljeno Julij 2, 2012 Opozori Objavljeno Julij 2, 2012 Shibby; včeraj sem bil na Rogli, niti sledu o padavinah...
shibby Objavljeno Julij 2, 2012 Opozori Objavljeno Julij 2, 2012 Shibby; včeraj sem bil na Rogli, niti sledu o padavinah... to je blo v petek!
ciciban Objavljeno Julij 2, 2012 Opozori Objavljeno Julij 2, 2012 Četrtek: Brestanica-LJ... dolga zgodba, ki se vleče iz izleta na Kolpo Petek: Po šihtu jo pljunem skozi Kočevje, Delnice, Krk, Cres na Mali lošinj. Sobota: Z Titanikom iz Nerezin nazaj na cres. Se je pasal spet malo natauhat. Nedelja: Po roštiljadi v najhujši vročini dvignem sidro in se odpeljem nazaj domov. Proti delnicam se savnam v koloni za tovornjakom. Drugače fura čista klasika cca 4,5 ure. Danes: Lj-Trojane-Letuš-Velenje in nazaj domov. Stare rokavice so spustile dušo pri 90K km. Zaradi novih fašem še dva žulja. Prste imam spet čisto črne. Jutri: Ni plana, ampak ker ima Japanska Buba prvi rojstni dan jo je treba nekam pelat. trebor, urssa in Sinki 3
cedevita Objavljeno Julij 2, 2012 Opozori Objavljeno Julij 2, 2012 No da še jest napišem prvič kej o mojih vtisih od petkovi furi. Po šihtu se odločim da grem nekam en trip, ko se že odločim da grem proti Rogli na obisk, preverim kakšno je stanje tam gor, in toča, ja super, grem gledat na radrsko sliko padavin in res edini konec z padavinam je bila prav Rogla. Smola, ok izberem drugo furo...grem proti osilnici čez medvedje ride... Hitr se oblečem, malo razmisleka posvetim ---> vendar ostanem pri takem stanju kot je vidno na sliki,sem rekel zavoljo varnosti,če ne druzga, nej pa poka proti dolenjski hihiihi Evo štartam,se peljem čez Muljavo-ŽuŽemberg-Dvor-Kočevje, kjer še dotočm in se odpravim naprej proti kočevski reki, ko bi moral zavit proti Borovcu se peljem kar mimo, malo zaidem, vendar je bila cesta fenomenalna,hitra,lepi ovinki,dobra podlaga pol ko pa pridem že v Gotenico se obrem pa gasa nazaj,ker končno zavijem na pravo pot proti Osilnici.Tam se pa začne raj ovinkom,mir,nobenega prometa,lep razgled tok sm padu notr da sm tud slikat pozabu, no na koncu pa prispem v : Ker me je že preganjal čas, sem moral nazaj čez serpentine,moram rečt da kdor še ni bil še, obvezno mora it,fenomenalno res! Za nazaj je bila pot še toliko bolj lepša,lepa pokrajina,sončni zahod, ozračje se je malo ohladilo, super! Ko v kočevju zavijem proti Dvor-Žužemberg in ko pridem do znamenitih Dvor-skih ovinkov me izza ravnine že čaka in poskakuje z loparčkom policist. Pa sem si sam pri sebi no, toliko o lepem dnevu. Ok si rečem, vidm da nimata , kar sm si mal oddahnil, ker me je brez dušilca slišal že na 500m me je to mal skrbel. Ampak čim bolj potiho zapeljem pred niju in hitro ugasnem . Me pozdravi, od vsega andrenalina si počas dam rokavice dol, odprem torbo da dam dokumente mlademu policistu,med tem me ogovarja starejši policist ker ga nisem slišal, namreč vsake tolk časa sem mu rekel kaj??? in da ne bo mislil da se norčujem z njega dam čelado dol, dam dol tudi podkapo in nato vidi da imam v ušesih čepke opa je reku a to tok ropota da moraš met to notri, pa rečem ja se kr naslišš tega ropotanja v uri ali dveh,pa začne gledat izpuh to pa ni original, ok prec sm vedu da se ne spozna lih dost,naslednje vprašanje, zakaj ni akrapovič,še naslednje kolk konjeva ma motor, naslednje kok si šel največ in kaj dejansko takrat vidš, ja po 15 min debatiranja o motorjih itd… sm sam še čakov da ni reku da mi daš za en krog, tastar je bil tok navdušen nad motorjem, da ga je tamlad policist vprašov,ja kaj al boš kupu al kaj? Jest pa sm u smeh No na konc sta pregledala še moj kombinezon nevem zakaj jima je bil tok fascinanten ampak ok…zaželela sta mi srečno in sem šel brez problemov glede dušilca, brez problemov predelanga zadka itd. itd.. no sm reku res super dan. Domov sem prišel že ko je bila že noč, se preoblečem in zrihtam, ker sem dan zakluču na moto zboru FIRE GROUP. Popoln dan !!! Srečno Lp Luka Med ostalim, lepe feltne. Če bi napisal diški...
Popularna objava Keiko Objavljeno Julij 2, 2012 Popularna objava Opozori Objavljeno Julij 2, 2012 danes skok na kofe in tarimisu v Piso. Norc! ........... ........... Z malce zamude objavljam včerajšnje vtise. MiDge me je povabil da mu delam družbo na furi, ki jo je splaniral pri severnih sosedih. Seveda se v tej vročini tako dobri ponudbi nisem mogla upreti Dobila sva se že zjutraj, v Ljubljani z namenom da čim prej prideva čim višje in se tako izgoneva vročini. Ha. Sva se malo uštela :grrr Od LJ sva šibala kar po AC do Kranja, tam ven in že malo pred Predvorom naletela na zaporo. Ob čakanju na vročini nisva mogla ugotoviti zakaj pravzaprav stojimo. Čez nekaj časa smo odpeljali naprej, a kmalu za tem sva ugotovila, da gre ravno tisti dan tam trasa kolesarskega Maratona Alpe. Po kar nekaj kilometrih vozakanja v koloni sva se odločla da narediva eno pavzo ob cesti. Sva nekaj popila, malo čvekala in šla naprej v upanju, da je mogoče cilj že kje v bližini - seveda ni bi Vmes se je večina najinih sotrpinov motoristov vračala nazaj. Eden od njih se je celo ustavil in nama povedal, da nadaljujejo gor čez Jezersko in potem nazaj čez Pavličevo sedlo - hvala! Zato sva se odločla da narediva en krajši postanek še pri Planšarskem jezeru zgoraj... Potem se je nekako dalo priti do vrha, sicer pa so že kmalu zavili s ceste dol, tako da sva lahko spet malo pospešila tempo. Od tam na severozahod in čez Celovec ob Vrbskem jezeru (Klagenfurt am Wörthersee) in še naprej na severozahod do Himmelberga, kjer sva (če se prav spomnim) pomalicala, od tam na sever in po plačilu polovične cene - 8 EUR za oba na Nockalmstrasse... V dolini sva spet nardila eno pavzo za pit ker je bilo čisto preveč vroče. Potem sva šibala na jug in v Sovodnji (Gmünd) nazaj na sever, osvojit cesto, po kateri konec aprila s puncami nismo prišle do konca (ker je bila še zaprta)... Včeraj tudi na drugo stran tunela Zgoraj je bilo prav prijetno hladno - se je pasalo shladit! Kako se mi je vrtelo tam gor Nazaj grede sva se ravno malo uštela in sva mogla spet čakat... Ma tudi teh 20 min v fajn družbi hitro mine ^_^ Vračala sva se seveda čez Sovodenj in mimo Miljskega jezera (Millstätter See) kjer sva si privoščla še eno pavzo in osvežitev. Od tam pa mimo Afritzer See... do Beljaka (Villach) pogledat če je Korensko že odprto - seveda ni. Zato sva jo ubrala proti vzhodu mimo Borovelj (Ferlach) in čez Ljubelj nazaj v Slovenijo, za Tržičem pa kar na AC. MiDge se je poslovil v LJ, jaz pa sem nadaljevala do Logatca, tam ven in čez Ride nazaj do mojih. Vsega skupaj dobrih 570 km. Luštna fura :yes: In nisva kopirala od Schultza je naredil pot preden je prebral uni potopis... ^_^ Ninč, RobiRoberto, Nikii in 18 others 21
nejcgs Objavljeno Julij 2, 2012 Opozori Objavljeno Julij 2, 2012 Nejc, js bi se res enkrat rada povabila k vaši gospe mami na kosilo, da vidim, kako zelo dobro mora človek skuhat da mož pride v vsakršnem stanju in nemogočih pogojih kljub vsemu domov na kosilo oz. večerjo. Res me zanima, prosim, brez zamere! lej, niti ni važno kako hudo dobro je skuhano, važno je kako je skuhano pa kako postreženo. Lahko je še tako dobro skuhano sam če baba začne, čim stopiš skozi vrata, takoj skakat vate, ti težit ker si mal zamudil, skoz neki pametuje, te mori med jedjo, te zaslišuje kot da bi bil na gestapo postaji, jo prosiš za solnico pa ti zabrusi "ja sej veš kje je, vzemi si jo", nato pa odvihra iz kuhinje, češ kolk je reva zmatrana in da mora it počivat, spotoma ti pa še zabrusi, da glej da pomiješ, pobrišeš in pospraviš posodo za seboj. No v takih okoliščinah ni da bi hodil domov, takrat si na poti cel vikend. No pri mami je pa drugače :-))) ravno obratno, lepo postreže, ne teži, ti da mir med jedjo in na koncu posladka z domačo sladico (zato je doma vedno tako dobro skuhano) - ja, se splača prit domov na kosilo ali večerjo. Seveda pa obstajajo svetle, na srečo kar pogoste izjeme, da ni treba hodit k mami na tako večerjo ali kosilo, ker te vse to in še več čaka doma pri svoji ljubici-izbranki Takrat se ti pa sploh mudi domov. Domotožje je neverjetno veliko :grim Sicer pa čestitam .......... črni streli za podvig, mislim, da je glede na kubaturo slednja prišla relativno gledano še dlje od Pise...... ja dobro jo šiba naokoli s tistim mlinčkom ;-) pa da ne bom preveč off ...... danes skočil do Romana - motor mora spet na servis, že tadrugič letos. Upam da bodo bavarci na naslednjih modelih podaljšali servisni interval (triumph ima na 16000, multistrada pa na 24000km )
BelaStrela Objavljeno Julij 3, 2012 Opozori Objavljeno Julij 3, 2012 nejc, da ne bova tako OT, vidim, da bo treba še na kakšen tiramisu / sladoled Tudi meni je Roman grozil češ, "vidim, da kar dobro vandrate okol, madam, se kmal spet vidmo".
Popularna objava Keiko Objavljeno Julij 3, 2012 Popularna objava Opozori Objavljeno Julij 3, 2012 Včeraj sem se na motor spravla šele dopoldne - smer proti severovzhodu. Najprej čez Postojno in Ride do Logatca in Vrhnike, tam na AC do LJ, ven za Trzin in čez Mengeš do Kamnika - na obisk. Po prijetnem klepetu in odličnem kosilu seveda nisem mogla še domov, zaradi vročine se mi je zahotelo malo ohladitve in sem se spomnila na Rakitno - tja s svojim motorjem še nisem šla. Iz Kamnika sem čez Mengeš in LJ šibala do Vrhnike, potem pa čez Bistro in Borovnico. Vmes sem pogledala karto - me je matral firbec ali je una cesta, označena z rumeno dejansko asfaltirana v celoti, ali je še vedno makadam, ko imam v spominu iz otroštva. Seveda je zmagal ženski firbec, zato sem nadaljevala čez Jezero in Ig do Iške vasi, na koncu pa desno gor v hrib. No cesta se konča v Gornjem Igu... od tam naprej je še vedno makadam. Sem raje obrnila in se z veseljem šla še enkrat hladit po cesti skozi gozd - mmm kako je pasalo Potem pa nazaj čez Jezero in čez Preserje gor na Rakitno, mimo jezera - ker je bila gužva se mi ni dalo ustavljat - naprej na jug... spet po gozdu in hladu po lepo zaviti cesti čez Gorenje Otave do Cerknice in Unca, od tam pa čez Planinsko polje... in Postojno nazaj do mojih. Ležernih 260 km-jev. Danes pa spet šele dopoldanski štart (v tej vročini me daje huda jutranja lenoba ) in ker se nikakor nisem mogla odločit v katero smer it da se izognem nevihtam. In sem šla - do Postojne in potem desno čez AC in vzporedno z njo do Slivic, potem pa čez Sodražico in Ribnico, pred Kočevjem levo in čez Smuko in naprej mimo teh lepotcev... čez Dvor mimo zidanic... čez Novo mesto in Ratež z manjšim ovinkom do Otočca... nato čez Šentjernej in Kostanjevico na Krki do Brežic in Krškega. Tukaj sem že začela opazovat črne oblake, ki so se bližali z juga. Sem upala da mi bo uspelo ubežat - ob Savi mimo Brestaniškega gradu (grad Rajhenburg)... čez Sevnico in Zidani Most. Kmalu za tem, ko sem prečkala Savo v Podkraju je začelo padat. Ker sem upala da bo samo par kapljic in ker se mi ni dalo oblačit zgornjega dela dežne podloge, ki sem jo celo imela s seboj, sem se še nekaj časa vozila. Pri odcepu za Savo in mostu sem se ustavla ker nisem skoraj nič več vidla :grrr Tam je že vedril en motorist iz tistih krajev. Počakala sva da se je zlilo, jaz sem si končno navlekla nase dežno podlogo, si privoščla malco, malo sva čvekala in ko je bilo ta hujše mimo sva štartala vsak v svojo smer. No - po cca 2 kilometrih se je spet uscalo kot iz škafa sem lahko čofotala z nogami v škornjih Ker se mi ni dalo vedrit pod kakšno streho in ker sem bila že od prej tako ali tako čisto premočena, sem pač nadaljevala bolj počasi - do Litije, kjer sem se "prilepla" na en avto in za njim potem vozila do uvoza na obvoznico, tam je tudi končno nehalo padat Po AC do Vrhnike, tam ven in čez Logatec in Planino nazaj do mojih. Dobrih 350 km. ebony, Schultz, suzuki in 13 others 16
BinaBana Objavljeno Julij 4, 2012 Opozori Objavljeno Julij 4, 2012 v ponedeljek nardila lepih cca. 182 km proti bohinju, v torek pa tudi, sicer po drugi poti in kljub pregovarjanju nekaterih, da sej bo menda toca, da naj se spravim nazaj damu.. pa se 202 km pridna sm!! he he 4jurcke sm ze naokol obrnila, komi cakam kaj se bo motoristov pa moram rect, da ni blo kej dost, razen tujcev v grucah po 10-20 kar ni fajn za mahat, ce ces se kej "volan" obracat se je pa vceri nalimal na rit 1 bmw-ejas (avtomobilist), ves vesel prehitel, ampak sm mu tut z mojim kiwijem uspela dat vetra, ko mi je do konca zivc ven potegnu.. no ja, sej pr tolkratnem obisku bohinja, bi pa lahko ze pocasi znala ovinke na pamet DAMI34, BIZIXXX, Sinki in 6 others 9
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se