bregar07 Objavljeno Maj 24, 2015 Avtor Deli Objavljeno Maj 24, 2015 Zanimivo. Hvala za tole! Nisem sploh pomislil na to opcijo, me je pa en kolega motorist zdaj povabil v Wales na offroad turo in se hkrati ponudil, da mi pomaga pri učenju menjave gume, tako da bom izkoristil to priložnost. MiNa 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava bregar07 Objavljeno Maj 24, 2015 Avtor Popularna objava Deli Objavljeno Maj 24, 2015 (popravljeno) Guma je bila zamenjana (zračnica), brazilci so delo opravili odlično. Delavnica se odpre ob 9h, ob 9:30am je bil motor že pripravljen na pot. Fantom sem raztalal šteko piva in si hitro pridobil še nekaj novih kolegov. Vprašate za ceno prevoza motorja in menjavo zračnice? 25GBP! Tako je, medtem ko je AA (britanski AMZS) želel 170GBP samo za prevoz motorja, so tile fantje vse zrihtali za 25 funtov. Neverjetno. Če bo kdo imel težave v Londonu, naj jih kar pokliče. Omega Bikes je ime podjetja. In ker sem planiral en vikend izlet, pa mi je prazna guma onemogočila štart v petek, sem zato štartal v soboto takoj po prevzemu motorja. Šel sem v Bournemouth, na obalo VB in si imel priložnost ogledat britansko pojmovanje plaže. Hehe. Niti ni bilo nevemkako zelo toplo, a plaža nabito polna. No, fish and chips imajo res super, za 8GBP sem dobil celotno kosilo. Value for money, bi rekel. S kolegico sva se potem odpeljala proti nacionalnem parku New Forrest, kjer so glavna atrakcija divji konji in krave. Ti se prosto pasejo po parku in nobeden ne skrbi zanje. Potrebna je seveda posebna pozornost pri vožnji, saj radi hodijo po cesti. Tisti, ki ste bili kdaj na Norveškem in Finskem, ste najbrž vajeni podobne zgodbe s severnimi jeleni. Tole je bila moja sopotnica zadnja dva dni. Glede na to, da je bila tudi prva sopotnica je bila izkušnja zanimiva, a vsekakor sem se uspel prepričati, da je ta motor primeren za potovanje ene osebe. Da se seveda narediti tudi kakšen izlet s sopotnico, a vsekakor ne poti okoli sveta. Prevozila sva cca. 500km, en tank bencina po 1,15GBP na liter, zapravila pa le nekaj funtov za hrano iz marketa in seveda bencin. Kampirala sva na divje, ob 22h naju je policaj sicer spodil iz obcestnega postajališča, zato sva šla v bližnji kamp, tam prespala in se zgodaj zjutraj spokala ven. Popravljeno Maj 24, 2015. Popravil bregar07 BMWflar, skalaprava, L3v in 15 others 18 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Snečer Objavljeno Maj 24, 2015 Deli Objavljeno Maj 24, 2015 To je pa bolj zanimivo brati kot Lady. gsxf750, bregar07 in tadejh 3 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Fadil Objavljeno Maj 24, 2015 Deli Objavljeno Maj 24, 2015 Če je baba tipična Angležinja je prav, da si ji pustil čelado gor, ko si jo slikal. Whiskey in tadejh 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Scarabeo 500 Objavljeno Maj 24, 2015 Deli Objavljeno Maj 24, 2015 Bregar. Motor imaš zavarovan v SLO, verjetno imaš še dodatno zavarovanje - pomoč na cesti. Pokličeš in to je to. Trajalo bo mogoče malo dlje, ker prvo pokličeš v SLO in oni ti pošljejo vozilo, da te dostavi do mehanika. Vse gratis, do vrednosti 1500€, odvisno od zavarovalnice. Scarabeo gsxf750 in bregar07 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
bregar07 Objavljeno Maj 24, 2015 Avtor Deli Objavljeno Maj 24, 2015 To je pa bolj zanimivo brati kot Lady. Uf, Sneci, tole je pa pohvala! Samo zate bom naslednjič vključil še kakšno sočno podrobnost iz poti Heheh Kaj vse si pa dodal na motor? Vidim da imaš nek povišan vizir. Kovčki so Givi? Huh, kar precej stvari. Danes bom malce pogledal po motorju in napišem Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava bregar07 Objavljeno Maj 24, 2015 Avtor Popularna objava Deli Objavljeno Maj 24, 2015 (popravljeno) Če je baba tipična Angležinja je prav, da si ji pustil čelado gor, ko si jo slikal. Huh, ej ene angležinje so čist seksi. Tale je pa čistokrvne slovenske pasme Hehe Bregar. Motor imaš zavarovan v SLO, verjetno imaš še dodatno zavarovanje - pomoč na cesti. Pokličeš in to je to. Trajalo bo mogoče malo dlje, ker prvo pokličeš v SLO in oni ti pošljejo vozilo, da te dostavi do mehanika. Vse gratis, do vrednosti 1500€, odvisno od zavarovalnice. Scarabeo Scarabeo, imam zgolj osnovno zavarovanje, tako da asistenca odpade. Sedaj so mi brazilci burazi in imam njihovo vizitko vedno v žepu, če jih bom rabil Evo, je sopotnica prispevala še nekaj fotk: Tole je bil camping spot od koder naju je policaj pregnal. Kljub prepričevanju, da sva odgovorna 'camperja' in da bova pospravila vse za seboj se ni pustil motiti.. Ko sem probal z zgodbo o študentskem življenju je le odgovoril, da je bil tudi on študent in je prav tako kampiral, pa je še vedno plačal. Eh, po eni strani ima prav, saj se nacionalni parki financirajo iz tega denarja, po drugi strani pa je to na koncu koncev javna lastnina in ne vidim razloga za plačevanje neke takse za prostor, ki bi pripada vsem nam. Globoke misli, vem Malce uživancije v odmoru in soncu na poti nazaj v London. Popravljeno Maj 24, 2015. Popravil bregar07 markII, Ni3ous, RobiRoberto in 17 others 20 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
dlicen Objavljeno Maj 25, 2015 Deli Objavljeno Maj 25, 2015 Drugače je v Londonu mobilni flikalec gum: http://www.londonmpr.co.uk/ Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava bregar07 Objavljeno Junij 16, 2015 Avtor Popularna objava Deli Objavljeno Junij 16, 2015 Po slovenski sopotnici je bil čas še za tujko. Prejšnji četrtek sva se na enodnevni izlet podala s španko Victorio s katero se trenutno videvam. Luštna punca, nikoli prej na motorju, vreme nama je bilo prav naklonjeno. Odpravila sva se iz Londona proti jugozahodu, proti Southamptonu in nadaljevala proti rezervatu opic - Monkeyworld-u. SuNa, DXR16, Fantocci in 7 others 10 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Snečer Objavljeno Junij 16, 2015 Deli Objavljeno Junij 16, 2015 "videvata"? Tak se to reče zdaj? Vidim, da po svoje razumeš "okoli sveta", zanimivo, samo pazi, da se ne boste s kombijem vračali bregar07 in Fantocci 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava bregar07 Objavljeno Junij 16, 2015 Avtor Popularna objava Deli Objavljeno Junij 16, 2015 Me je pa prejšnji teden zahakljal še en Slovenec v Londonu, Denis Jurman, in vprašal če bi šel na kako furo kdaj. No, seveda, zakaj pa ne, mu rečem in se dogovoriva za popoldanski ride v nedeljo. Dobiva se pri meni v službi, zajahava motorja in pičiva na jug, do kraja Dorking, ki je super iztočnica za moto vožnje po Surrey-u. Denis je prišel s povsem novo Hondo CB650F, ki je prav lepo šla z roko v roki z mojo Tenerejko. Hitrosti sicer nisva primerjava (na srečo), lahko pa z gotovostjo potrdim, da je tale Hondica prav luškan motorček, a z zelo brezveznik zvokom. Moj traktor desetkrat bolj rohni Na poti sva se ustavila na počivališču, uživala v razgledu na valovito pokrajino Surrey-a in si privoščila malico. Cene so res prav ne-britanske. Zadnjič sem v Londonu v enem belgijskem pubu dal 17GBP za burger in pivo, tako da sem kar dvakrat pogledal na cenik tukaj. SuNa, pajkica, skalaprava in 15 others 18 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
frischfleisch Objavljeno Junij 17, 2015 Deli Objavljeno Junij 17, 2015 "videvata"? Tak se to reče zdaj? Vidim, da po svoje razumeš "okoli sveta", zanimivo, samo pazi, da se ne boste s kombijem vračali Pa kaj ti res nimaš nič pametnega za povedat? Malo preveč dolgočasno življenje, da moraš forume "trolat"? Tako se temu reče dandanes. Žan piči ga dalje, fajn videt kako ti počasi uspeva uresničit kaj si si zadal, v kaj je sicer večina tukaj dvomila. Tu in tam je sicer zabavno brati kisle nevoščljive komentarje ljudi ki bi, a si ne upajo. Me veseli, da se ne pustiš. Pozdrave v UK MiNa in RobiRoberto 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Ciko86 Objavljeno Junij 18, 2015 Deli Objavljeno Junij 18, 2015 dobra spanka bregar07 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Snečer Objavljeno Junij 18, 2015 Deli Objavljeno Junij 18, 2015 Jaz sem fanta samo pohvalil in opozoril Lepo napreduje Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
BMWflar Objavljeno Junij 18, 2015 Deli Objavljeno Junij 18, 2015 Tema je "Potovanje okoli sveta", mene pa sam neki tle zanima, kako to da se dlje od Anglije ne gre, še vedno samo beremo "Potovanje okoli Londona"? Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Ciko86 Objavljeno Junij 18, 2015 Deli Objavljeno Junij 18, 2015 Ja ce je upecal spanko jo ja nebo zapustil Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
bregar07 Objavljeno Junij 20, 2015 Avtor Deli Objavljeno Junij 20, 2015 BMWflar, tvoje vprasanje je na mestu. Plan je tak, da si naberem 10.000£ na racunu in odidem na pot. Sedaj sem na dobrih 3.500£, tako da naslednje leto tak cas planiram zapustit UK in se odpravit na pot Hvala vsem za spodbudo, brez skrbi, pot okoli sveta in ideja je ziva se desetkrat bolj kot prvi dan. Najraje bi odsel ze danes, a si vseeno zelim zagotoviti vsaj minimalno zalogo denarja, glede na to, da si vse stvari financiram sam. Lep pozdrav, Zan BMWflar, Ni3ous, kp-kp in 5 others 8 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Popularna objava bregar07 Objavljeno Junij 20, 2015 Avtor Popularna objava Deli Objavljeno Junij 20, 2015 Vse, ki jih pa je zmotil naslov teme; vzemite tele poste kot pripravo na potovanje. Saj vas je bilo ogromno ma zacetku, ki ste govorili, da si mora "fant" nabrati malo kilometrine pred potjo. No, in si jo nabiram. Pocasi se dalec pride! Scarabeo 500, Ni3ous, solorider in 8 others 11 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Snečer Objavljeno Junij 20, 2015 Deli Objavljeno Junij 20, 2015 Nervozni so,ker boš že v Angliji pol sveta "spoznal" MiNa, Kiri, bosa in 2 others 5 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
solorider Objavljeno Junij 20, 2015 Deli Objavljeno Junij 20, 2015 Jaz bi bil že frajer, če bi do Londona prišel! Whiskey 1 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Ciko86 Objavljeno Junij 20, 2015 Deli Objavljeno Junij 20, 2015 x2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
NejcZ Objavljeno Junij 20, 2015 Deli Objavljeno Junij 20, 2015 Eh sej ni tak hudo, pa ful pocen so zdej letalske Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
solorider Objavljeno Junij 20, 2015 Deli Objavljeno Junij 20, 2015 Eh sej ni tak hudo, pa ful pocen so zdej letalske takole gre še hitreje: https://www.google.si/search?q=london&biw=1280&bih=606&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=NkeFVZ2JE8uNsgGIo6eoBA&ved=0CDcQsAQ Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
BMWflar Objavljeno Junij 20, 2015 Deli Objavljeno Junij 20, 2015 BMWflar, tvoje vprasanje je na mestu. Plan je tak, da si naberem 10.000£ na racunu in odidem na pot. Sedaj sem na dobrih 3.500£, tako da naslednje leto tak cas planiram zapustit UK in se odpravit na pot Hvala vsem za spodbudo, brez skrbi, pot okoli sveta in ideja je ziva se desetkrat bolj kot prvi dan. Najraje bi odsel ze danes, a si vseeno zelim zagotoviti vsaj minimalno zalogo denarja, glede na to, da si vse stvari financiram sam. Lep pozdrav, Zan Jaz ti želim da čimprej kreneš na pot in nam pošlješ kako fotko izpred opera house Sydney tko kot je Zvone Šeruga pred mnogo leti, sem imel takrat možnost in smo ga tam pričakali. kp-kp in bregar07 2 Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
semering Objavljeno Junij 20, 2015 Deli Objavljeno Junij 20, 2015 To že. Ampak sem izvedel s prve roke, da niso imeli o njem kaj pretirano lepega mnenja. Menda se je šopiril kakor pav... Povezava do komentarja Delite na drugih straneh More sharing options...
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se