Skoči na vsebino

KTM 1290 Super Duke ( R 2014 in GT 2016)

DAMI34
Sporočilo dodal DAMI34

Priporočene objave

Objavljeno

IMG_1314.JPG

the ajatollah of rock'n'rolla :) 

....pa zbriš še 2014 u naslovu, ker razn mal plastike nč kej dost razlike...

Objavljeno (popravljeno)
Ob 28. 8. 2016 at 13:52, UnionJack pravi:

dvoriščni quicky :) 

image.jpegimage.jpeg

...pes ne jebe, ne doume resnosti situacije :) 

Svetovn mopi imaš...dan danes ne bi v imel zase SS mopi

Namesto 911 pa bi raje nisan gtr..

Popravljeno . Popravil sesir
Objavljeno
11 hours ago, UnionJack said:

emm, dami, dej poprav naslov.

u navalu besa odpiranja tele teme se mi je zmuznla črka e...

...ostereicher mora bit na konc :) 

österreicher je pravilno ce smo ze natancni :whistle:;)

Objavljeno (popravljeno)

super-duje, za sobotno sonce :) 

IMG_1327.JPG

Popravljeno . Popravil UnionJack
Objavljeno
Ob 7. 1. 2017 at 11:34, Lipstick pravi:

Dami 43,

evo sem ti najdu trobilo, s ptitiskom na gumb trobi v treh varijantah:

http://jekillandhyde.com/EN_US/products

on/off Euro4 :P

Objavljeno

ktm je ktm

vse drugo ....

Objavljeno

tok lepo ..da kr sodi sem :D
16473379_1372562492814870_1075958442570084729_n.jpg.7d11239625b9e7f5319a4f5b9a9cd3a7.jpg

• 2 tedne pozneje...
Objavljeno

da ne bom samo hvalil:

10 napak, z večino se strinjam, nekatere so rešljive, nekatere mi niso tako moteče, a v globalu je to to

Few other bikes have impressed me more than KTM’s mongrel genius GT. Its ability to be whatever your mood wants it to be is infectious and endearing – but it’s not faultless. After 10,000 miles in the saddle, these are 10 things they could have done better.

1.  Nose job

The screen-like outer appendage that wraps around the headlamp gets dirt and moisture stuck behind it. You can tuck your hand underneath it but not properly clean behind it, which is both daft and pointless.

problem_1.jpg

2.  Mind the gap

The (optional, £648.35) panniers have a fault in their design. Even when empty, the lid never closes flush to the body, leaving an ugly gap along the leading edge. Mine have never leaked, but some owners tell me theirs have.

problem_2.0.jpg

3.  Fender offender

Both the front mudguard and rear hugger are too short, allowing the GT to fling muck over itself like an elephant in a mudhole.

problem_3.1.jpg

4.  Insufferable light-on

The cornering lights are pleasingly effective, but they need better shielding to prevent them illuminating the fork leg, nose cone and inside the fork aperture – it’s really distracting.

problem_4.jpg

5.  Get a shift on

The quickshifter is a nice thing to have, but KTM need to give either the software or hardware a good tickle. It’s no faster than not having a quickshifter, and is somewhat clunky.

problem_5.jpg

6.  Fork off

The semi-active suspension is a nice feature, and works well enough on the rear, but I find the fork less pleasing. It’s clonky and you have to cycle through different settings every few weeks to keep it operating properly.

problem_6.jpg

7.  Wearing thin

The paint on the exhaust shroud is a thin veneer, and it’s now peeling away in big chunks, which isn’t pretty.

problem_7.jpg

8.  Push me pull me

The adjustable screen is largely unimpressive in any position – so why KTM gave it so many positions, and such a nastily cheap and blunt system of adjustment, is anyone’s guess.

problem_8.jpg

9.  Brick-gear

The righthand switchgear is the size of a house brick, despite having few functions on it. The cruise control on/off button being located on the right also makes it hard to operate – so I usually reach across with my left hand because it’s easier.

problem_9.jpg

10.  Exhaustive thinking

Popping the exhaust valve actuator immediately next to the back wheel, then not weatherproofing it isn’t the best bit of design I’ve ever seen. I give it a shot of lube after each wash to keep it moving, but I could easily see these seizing in the future.

problem_10.jpg

See more updates about the KTM 1290 Super Duke GT.

Objavljeno
pred 2 urami, DAMI34 pravi:

...razen problema z vilicami in quickšifterjem so malenkosti, ki pa jih pri ceni 15k€+ ne bi smelo biti...verjetno bodo pri novem letniku oz. prenovi to popravili...vsaj spodobilo bi se... ;-)

• Všeč mi je 2
Objavljeno
pred 1 minuto, siks pravi:

...razen problema z vilicami in quickšifterjem so malenkosti, ki pa jih pri ceni 15k€+ ne bi smelo biti...verjetno bodo pri novem letniku oz. prenovi to popravili...vsaj spodobilo bi se... ;-)

Jaz konkretno nimam problema z vilicami, tako namreč delujejo, pri serviserju sem tudi preveril pravilno delovanje in lufte in je vse ok. S quikijem tudi ni problema, je pa res, da lepše deluje če vrtiš moped, kot pa menjuješ pri nizkih obratih. Takrat je bolje uporabit sklopko.

Mene osebno motijo drobnarije, ki si jih moped za 18,8k€ + 800€ kovčki ne bi smel privoščit, ali bi moral biti vpoklic:

-kufri bi se obvezno morali menjati na vpoklicu, ne pa da se moramo jaz in trgovec prepirati z njim ter 3x dokazovat šlamparijo

-razbarvanost križev je tudi malomarnost

-dvig šipce je enostavna zadeva, ki deluje, je pa res da deluje very cheap

-exhoup ventil, zaribanje servota, tudi obvezen vpoklic

-da pride zrak v ročico sklopke, tudi zelo moteče

-ledice res pri nagibu osvetijo malo maske, vendar meni osebno ni moteče

Objavljeno
pred 37 minutami, Lipstick pravi:

Ležaj ( osovina ) zadnjega kolesa ???

ne, da bi vedel

• 3 tedne pozneje...
  • 2 tedne pozneje...
Objavljeno

Sam še eden naj mi reče, da ni stock izpuh ok, !!!!

Objavljeno
Ob 12. 3. 2017 ob 19:27, DAMI34 pravi:

Sam še eden naj mi reče, da ni stock izpuh ok, !!!!

Stock izpuh je ok. Dokler ne slišiš aftermarket izpuhov :D

• Všeč mi je 2
Objavljeno
pred 27 minutami, Žan96 pravi:

Stock izpuh je ok. Dokler ne slišiš aftermarket izpuhov :D

tut aftermarket sem imel, mi pa lahko poiščeš slip on, ki bo bolje rohnel? :P

Ne moreš, ker EURO4 in škatla spodaj opravi vse delo dušenja zvoka.

Objavljeno

Se dobi "ustrezni" nadomestek pa rohni tud EURO4. :P

Sam pol morš dat pa delat db-killer po naročilu ker je neznosno. 

Lp, Samo

Objavljeno
pred 15 urami, Žan96 pravi:

Aha...preber si probleme, ki jih majo z bodisom in decatom....EURO4 je qurba :P

https://www.facebook.com/groups/224793567875981/?ref=bookmarks

In če ti povem pošteno, prav nič ne maram šariti, lahko bi odstranil O2 sezor, pa še kaj, ampak hudič je v elektroniki, ker hoče vse čekirat, pol pa javlja razne errorje itd

Uradno pa itak lahko daš samo slip on na moped in prav nič drugega.

pred 13 urami, Nightmare pravi:

Se dobi "ustrezni" nadomestek pa rohni tud EURO4. :P

Sam pol morš dat pa delat db-killer po naročilu ker je neznosno. 

Lp, Samo

večina, ki je namestila decat jim je žal, ker je preglasno+ostali problemi, ki se začnejo pojavljat

• Všeč mi je 2
Objavljeno (popravljeno)

Bil danes v Grosuplju in si pogledal ta moped. Ni kaj, zelo lep izdelek, pa dobro se sedi na njem. Tudi meni je takoj padla EURO 4 škatla od izpuha v oči, pa seveda motorizirana loputa. Ima Yamaha MT 10 enako rešitev, za ostale še ne vem a bo sigurno kaj podobnega. Vso veselje nam bodo vzeli, šmrc :( Kaj boš tu zapravljal denar z Slip On, itak bo ista pesem, malo drugačen zvok, sicer vse po starem. Si mi pa s temi vsemi prikazanimi napakami vso veselje pobral :mad:

No ja, sedaj imam kost za glodat, kako naraubat 18 K euronov, no, nekaj je že v zoknju ...:OK: Samo moram pa še Aprilio videt, baje dobijo neke kose v Slovenijo.

Popravljeno . Popravil IZTOK
Objavljeno
pred 42 minutami, IZTOK pravi:

Bil danes v Grosuplju in si pogledal ta moped. Ni kaj, zelo lep izdelek, pa dobro se sedi na njem. Tudi meni je takoj padla EURO 4 škatla od izpuha v oči, pa seveda motorizirana loputa. Ima Yamaha MT 10 enako rešitev, za ostale še ne vem a bo sigurno kaj podobnega. Vso veselje nam bodo vzeli, šmrc :( Kaj boš tu zapravljal denar z Slip On, itak bo ista pesem, malo drugačen zvok, sicer vse po starem. Si mi pa s temi vsemi prikazanimi napakami vso veselje pobral :mad:

No ja, sedaj imam kost za glodat, kako naraubat 18 K euronov, no, nekaj je že v zoknju ...:OK: Samo moram pa še Aprilio videt, baje dobijo neke kose v Slovenijo.

loputa je živ hudič ker lahko zariba, oziroma pri GTjih je bila to pogosta napaka, recimo SX 2011 pa nikol nobenih problemov in ima moped preko 90kkm.

Tako da, lopute se bom znebil ob priliki, katalizatorja ne, ker je baje preglasen, sicer pošteno povedano se za EURO4 dovolj dobro dere, celo velik bolje kot sem pričakoval, SX 2011 je bil čebelica v primerjavi z njim, tako da sem moral prav ror navrtati, da je bilo kaj glasu od njega. SX 2015 je imel zame dovolj a ne premočan glas. Ampak kot sem napisal, glas mi je dovolj dober, loputa me moti, ker če crkne izven garancije je to strošek. Čakam pa da fantje po svetu izzumijo kako dobro varianto, zaenkrat je ni, ker vsi, ki so montirali razne decat in dongle se ubadajo s problemi, bodisi errorji, bodisi, glasom, bodisi servo ostaja, povečana poraba, ni map za ECU...

O2 senzor ni tak bawbaw odstranit, ampak je dobiček relativno mali, da bi se mi s tem dalo ubadat. Bi ga pa komot odstranil strošek je nekje 50€.

Jaz razmišljam takole, kilometri gredo proti 20kkm in od 10kkm, ko sem uveljavil garancijo na servotu flap ventila je mir. Nimam pomanjkanja konjev, solidna poraba ob priganjanju 5,8 povprečje, zadovoljstvo ob vožnji mi ostaja, torej nimam več potrebe po kakršnikoli predelavi. Predvidevam, da se je tudi proizvajalec dovolj jebal, da je sploh vse skupaj zložil, da zadosti normam in najbrž ne bo tako enostavno karkoli odstranit.

Napake, ki sem jih jaz imel in so jih imeli po svetu, se odpravljajo, torej tudi tu ne vidim problema, razen da so šlampasti, ko se jim mudi model na trg spravit in da si tega pri tako dragem mopedu ne bi smeli privoščiti, če hočejo graditi ali obdržati renome.

• Všeč mi je 2
Objavljeno

A loputa se je zataknila ali je servo crknil? Sicer loputo ven in bo mir, dvomim, da ta kaj vpliva na delovanje motorja - je verjetno bolj za dusenje hrupa. Po mojem pomaga, ce jo po vsaki voznji po mokrem pospricas z WD 40 ko se ror ohladi. Ali pa razstavi in posprejaj z visokotemperaturno obstojnim bakrovim sprejem ali pa namazi z keramicno mastjo.

Ce ma lep glas zakaj bi se jebal z decat varianto? Glede na tovarnisko moc motorja te kat verjetno ne moti, drugo je ce ta prevec dusi motor, kar pa dvomim. Ampak ce ga ven vrzes ne bi smelo biti erorjev, pa naceloma ne rabis preprogramirati ECU ja. Motor bo dobival vec zraka ker je izpuh bolj pretocen ampak O2 senzor to zazna in dozira vec goriva. Menjat izpuh in odstranit O2 senzor pa ni dobro brez ECU programiranja, ker lahko tece na prerevni mesanici in ti bo izpusne ventile spihalo.

Saj pravim, Euro 4 shit. Ko bo euro 5 pa bomo dobili prikolice za izpuhe :headbang:

Objavljeno

EXUP loputa pripomore k nižanju glasnosti in emisij pri mirovanju, pač za doseganje standardov, čeprav jo reklamirajo tudi kot pripomoček za večanje navora pri nizkih vrtljajih.

my ass, sploh glede na dejstvo, da se pri dosti motorjih odpre takoj ko se vrtljaji povečajo za par sto nad "idle".

dosti motorjev po tovarniški pameti ne dosega predpisanega AFR-ja če odstraniš katalizator in namestiš bolj pretočen izpuh, da o vgradnji športnega filtra niti ne govorim... dejansko gredo na prerevno mešanico, posledice je napisal IZTOK.

O2 senzor naj ostane če se le da, dosti flasherjev ga ob preprogramiranju ECU-ja še vedno uporabijo za povratne informacije.

tu se zrno loči od plevela, kdor zna sprogramira, kdor ne zna prodaja module, ki so "race use only" in so namenjeni res hitremu slovesu od tovarniške garancije...

• Všeč mi je 2
Objavljeno
pred 30 minutami, IZTOK pravi:

A loputa se je zataknila ali je servo crknil? Sicer loputo ven in bo mir, dvomim, da ta kaj vpliva na delovanje motorja - je verjetno bolj za dusenje hrupa. Po mojem pomaga, ce jo po vsaki voznji po mokrem pospricas z WD 40 ko se ror ohladi. Ali pa razstavi in posprejaj z visokotemperaturno obstojnim bakrovim sprejem ali pa namazi z keramicno mastjo.

Ce ma lep glas zakaj bi se jebal z decat varianto? Glede na tovarnisko moc motorja te kat verjetno ne moti, drugo je ce ta prevec dusi motor, kar pa dvomim. Ampak ce ga ven vrzes ne bi smelo biti erorjev, pa naceloma ne rabis preprogramirati ECU ja. Motor bo dobival vec zraka ker je izpuh bolj pretocen ampak O2 senzor to zazna in dozira vec goriva. Menjat izpuh in odstranit O2 senzor pa ni dobro brez ECU programiranja, ker lahko tece na prerevni mesanici in ti bo izpusne ventile spihalo.

Saj pravim, Euro 4 shit. Ko bo euro 5 pa bomo dobili prikolice za izpuhe :headbang:

servo je crknil, ker je preveč delal, so dali nov software (da loputa manj dela) in nov servo. Več kot 50% GTjev po svetu je imelo ta problem. Ni pa zadeva tako nedolžna ker napeljava in ECu beleži oziroma mora vedeti kje se loputa nahaja, da se ne okvari motor, in če ta podatek ne dobi ali je netočen dobiš oznako TC error in SAFE MODE. Kar pomeni da razpolagaš nekje z 40 konjiči in da moped ne potegne preko 4,5 kilo obratov.

Prav vsaka napaka, Can bus napeljava) se beleži, crkne senzor nadzora zračnega tlaka ali pa prikazuje prenizek tlak, pa si v SAFE modu. :P

Ne moreš odstranit servota in lopute, ker v nasprotnem imaš TC error. Lahko daš čev brez lopute, na servo pa namestiš nek upor. Ampak servo ostaja, pa še tam se baje včasih napake pojavijo.

Tip je menjal sireno za neko drugo znamko, drug model, pa je dobil TC error in safe mode. To je isto kot Fi lučka na drugih motorjih.

Drugač pa ne rabiš lopute mazat, to ne zariba kar tako, čeprav jo občasno namažem, zariba oziroma zaribal je servo ker je preveč delal, pa tudi sama pozicija ni ravno primerna ker je blizu agregata.

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!