Skoči na vsebino
DAMI34
Sporočilo dodal DAMI34

anketa o doseženih kilometrih z Mitas cestno pnevmatiki (SF+ in ToF) ANKETA

Svetovani tlaki (glej spodaj razpredelnico) 

ali poišči na MITAS strani: MITAS

Mitas-Recommended-inflation-pressures.pdf

Priporočene objave

Objavljeno
pred 13 minutami, gasperX pravi:

Drzijo zihr dokler ne spustijo ma ne sem samo vprasu za mnenje kako se kej obnesejo ker je moja suzi Osterreichische schweine z 270pofukanih kil yamaha jih je mela pa mislm da okl 215 se mi zdi ... pa mal sm hotu nabijat po zelo dolgem casu :D

pol pa kr nabijej :D

kolega jih je dal na BMW K1300gt

Objavljeno

Pa da nabijam še jaz malo (čeprav je resnica):

Moj Steyr je prav zadovoljen z njimi. Pa tehta mnooooooogo več...:cool:

Pa da ne bom samo offtopic:

Naslednje gume na moji "kugli" bodo Terra Force...:OK: Samo tako bom vedel, če so res kaj več, kot samo poceni...

Objavljeno

jest jih bom jutr gor dal pol bomo pa vidal kako in kaj... Na yamahi so bile odlicne, 

tuki pa upam da bo enako! ;)

• Všeč mi je 1
Objavljeno

Loh zaklucmo, da tist, k mu Mitas ne drzi.... Naj se po zdravju uprasa :)

Objavljeno

Mamo morda že kakšne sveže vtise z Terraforce?

Objavljeno
pred 23 urami, Wakasaki pravi:

Mamo morda že kakšne sveže vtise z Terraforce?

Jest sem jih mev lansko leto in lahko povem samo tole. V suhem je zelo suverena, drži zelo dobro,v mokrem drsi sploh po kačah in črtah res drsalnca. Zadnja guma je bila nelegalna po 7000km, prva še 2mm profila ampak pobrušena v trikotnik čist.. Letos kupil metzeler next in morm rečt da po suhem je tam tam v mokrem pa je boljša metzeler. če nardim z metzeler samo 9000 km sm že dobil denar v razliki nazaj.  to je to

• Všeč mi je 2
Objavljeno
Ob 15. 4. 2017 ob 21:45, dejcpob pravi:

Jest sem jih mev lansko leto in lahko povem samo tole. V suhem je zelo suverena, drži zelo dobro,v mokrem drsi sploh po kačah in črtah res drsalnca. Zadnja guma je bila nelegalna po 7000km, prva še 2mm profila ampak pobrušena v trikotnik čist.. Letos kupil metzeler next in morm rečt da po suhem je tam tam v mokrem pa je boljša metzeler. če nardim z metzeler samo 9000 km sm že dobil denar v razliki nazaj.  to je to

potem takem za v suhen ni panike, dela drži.

Se ti zdi trda al bolj mehka?

Glede oprijema v mokrem se dobil enake opise za contisportattack2, pa sem prevozil kar nekaj mokrega oz. včasih zalitega brez drame, res pa moj ritem v mokrem prepolovi.

verjetno si vozil na gs-ju.

So postale kaj glasne ali ne.

Trenutno na metzeler tourance(dobil nove na motorju ob nakupu) in po 3500km tuljo k lada njiva, pokonci še gre, 

ko pa se spuščam v nagib pa jaooooo....

prednja se obrablja bolj je nekje na 50%-60% zadnja pa manj.

Glede na prizvoke nevem, če ne bom prej menjal.....

Objavljeno
pred 4 urami, Wakasaki pravi:

potem takem za v suhen ni panike, dela drži.

Se ti zdi trda al bolj mehka?

Glede oprijema v mokrem se dobil enake opise za contisportattack2, pa sem prevozil kar nekaj mokrega oz. včasih zalitega brez drame, res pa moj ritem v mokrem prepolovi.

verjetno si vozil na gs-ju.

So postale kaj glasne ali ne.

Trenutno na metzeler tourance(dobil nove na motorju ob nakupu) in po 3500km tuljo k lada njiva, pokonci še gre, 

ko pa se spuščam v nagib pa jaooooo....

prednja se obrablja bolj je nekje na 50%-60% zadnja pa manj.

Glede na prizvoke nevem, če ne bom prej menjal.....

Glasnost je kar tam tam, če se nebi tako hitro obnucala bi kupil ponovno

• 2 tedne pozneje...
Objavljeno

Kupil Mitas Terra Force - R. Zdaj bomo pa videli, kaj bo iz tega.

• Všeč mi je 2
Objavljeno

Včeraj in predvčerajšnjim dododbra stestiral SF+ v mokrem cca 500km. Letnik 2017.

Moram reči, da so veliko, veliko boljše kot 2016. Oprijem zelo dober, nevtralna in mirna tudi pri hitrosti 160km/h. Predvsem pa ni več tistega anoing občutka rahlega drsenja/podrsavanja v začetnem delu nagiba. Pri nekje normalni vožnji ni niti 1x podrsela, niti enkrat se ni vklopil tc, tako da, čestitke izdelovalcu. Komot jih v mokrem lahko primerjam z bt16 pro ali S20.

Ocena, precej bolj zadovoljen, kot s prejšnjimi serijami.

Objavljeno
pred 46 minutami, DAMI34 pravi:

Včeraj in predvčerajšnjim dododbra stestiral SF+ v mokrem cca 500km. Letnik 2017.

Moram reči, da so veliko, veliko boljše kot 2016. Oprijem zelo dober, nevtralna in mirna tudi pri hitrosti 160km/h. Predvsem pa ni več tistega anoing občutka rahlega drsenja/podrsavanja v začetnem delu nagiba. Pri nekje normalni vožnji ni niti 1x podrsela, niti enkrat se ni vklopil tc, tako da, čestitke izdelovalcu. Komot jih v mokrem lahko primerjam z bt16 pro ali S20.

V začetnem delu nagiba ti je guma drsela ? Torej ti je guma drsela takoj, ko si se malo nagnil ? 

Objavljeno
pred eno uro, DAMI34 pravi:

2016 so bolj za sneg

bscap0000.jpg

• Všeč mi je 2
Objavljeno
pred 5 urami, Borutt pravi:

V začetnem delu nagiba ti je guma drsela ? Torej ti je guma drsela takoj, ko si se malo nagnil ? 

Sem že pisal o tem. Da, v prvih 5-10 stopinj nagiba je dajala zelo čuden moteč filing, rahlega drsenja, ko si strah premagal in šel v bolj močen nagib se je umirila. 

Objavljeno
Ob 26. 4. 2017 ob 6:53, tomash pravi:

Kupil Mitas Terra Force - R. Zdaj bomo pa videli, kaj bo iz tega.

in je že kakšen vtis?

Objavljeno
pred eno uro, DAMI34 pravi:

Sem že pisal o tem. Da, v prvih 5-10 stopinj nagiba je dajala zelo čuden moteč filing, rahlega drsenja, ko si strah premagal in šel v bolj močen nagib se je umirila. 

Hočeš reči, da je skoraj poravnana pnevmatika drsela ? Kako si pa vozil naravnost in zaviral ? 

Objavljeno
pred 21 minutami, Borutt pravi:

Hočeš reči, da je skoraj poravnana pnevmatika drsela ? Kako si pa vozil naravnost in zaviral ? 

Ah dj no dj, kompliciraš, za tabo prjatu, tut za tabo, pa 200 po Ac vpraš Kmeta, lani.

Obnašanje pnevmatike v začetku nagiba je bilo slabše od konkurence, a nič pretresljivega. Z uporabo silike in nekoliko bolj togo gumo so očitno ta problem odpravili

Objavljeno
pred 2 urami, Wakasaki pravi:

in je že kakšen vtis?

Naredil cca 200 km. Gume kot gume. Držijo. 

• Všeč mi je 2
Objavljeno

SF+.. po 1500km dot 17.. odlične zalimane brez šparanja.. ( suha cesta ).. za 200% boljše kot lanske.. ( osebno ) ..

.. upam da take ostanejo do konca..

• Všeč mi je 3
Objavljeno
Ob 30. 4. 2017 ob 18:50, tomash pravi:

Naredil cca 200 km. Gume kot gume. Držijo. 

ufff neb si mislu

Objavljeno

Pozdravljeni, samo nekaj bi uprašal glede Mitas. Do sedaj sem vedno vozil na gp racer un bil zelo zadovoljen je pa cena visoka. Po 3letih sami piste sem spet na cesti in precej bolj umirjeno vozim, skratka zanima me vaše mnenje za Mitas. Mitas. Motor gsx1000r k8,vožnja precej bolj umirjena ampak še vedno kar divja za naše ceste. Ne zanimajo me km ampak grip kar je najvažnejše. Pa še nekaj, a je res da spredaj malo vibrira? Hvala za RESNE odgovore in lep pozdrav.

Objavljeno
pred 13 minutami, ray ban pravi:

Pozdravljeni, samo nekaj bi uprašal glede Mitas. Do sedaj sem vedno vozil na gp racer un bil zelo zadovoljen je pa cena visoka. Po 3letih sami piste sem spet na cesti in precej bolj umirjeno vozim, skratka zanima me vaše mnenje za Mitas. Mitas. Motor gsx1000r k8,vožnja precej bolj umirjena ampak še vedno kar divja za naše ceste. Ne zanimajo me km ampak grip kar je najvažnejše. Pa še nekaj, a je res da spredaj malo vibrira? Hvala za RESNE odgovore in lep pozdrav.

Meni ne vibrira, Mitas imajo na 1000ccm mopedih (od ninđ do gixerjev, hond...), jaz sem zvozil že vsaj 8 kompletov, na različnih mopedih, tudi na superdukuGT jih imam, če prebrskaš par strani nazaj smo delali cele recenzije in znanstvene raziskave. Guma je dobra, razmerje cena/kvaliteta ugodno, so pa tudi boljše in dražje gume.

Mi pa nekaj ni jasno, 100% te zanima grip, vožnja naj bi še vedno bila ostra, a želel bi šparat na gumi? :P

Mene recimo tudi zanima cena, pa koliko iz gume izvlečem, tako da za nekaj malega prišparat se lahko odrečem recimo 10% boljši gumi. Če bi me pa samo grip zanimal, bi vzel najboljše kar trg ponuja.

Pa še nekaj, kar sem se skozi leta naučil, đabe je kaj drugi napišejo, dokler sam ne sprobaš. Potem ko enkrat stestiraš, dobiš nekje reference, kdo od članov ima podoben stil in podobne občutke na motorju in lažje presodiš a bo tudi tebi pnevmatika sedla.

Objavljeno
Ob 13. 4. 2017 ob 17:10, gasperX pravi:

Drzijo zihr dokler ne spustijo ma ne sem samo vprasu za mnenje kako se kej obnesejo ker je moja suzi Osterreichische schweine z 270pofukanih kil yamaha jih je mela pa mislm da okl 215 se mi zdi ... pa mal sm hotu nabijat po zelo dolgem casu :D

Na motosvetu je itak mitas najboljša in primerna za vse stile vožnje...

No @maus ima še za ulavfavanje motorja raje pirelli supercorso...

Objavljeno
pred 30 minutami, sesir pravi:

Na motosvetu je itak mitas najboljša in primerna za vse stile vožnje...

No @maus ima še za ulavfavanje motorja raje pirelli supercorso...

mal nabijaš a ne :P

Objavljeno
pred 2 urami, DAMI34 pravi:

mal nabijaš a ne :P

Seveda nabijam...je pa vseeno res!! Če bi @maus smstral,da je mitas uporabna guma vsaj za ulavfanje bi si ziher SC zamenju za mitas in pol ko bi lahko dal gasa dal nazaj gor SC...al "ti" misliš,da ima maus viška denarja,da to ni naredil ???

Po moje se ima le rad...:smoke:

Objavljeno
pred 2 urami, sesir pravi:

Seveda nabijam...je pa vseeno res!! Če bi @maus smstral,da je mitas uporabna guma vsaj za ulavfanje bi si ziher SC zamenju za mitas in pol ko bi lahko dal gasa dal nazaj gor SC...al "ti" misliš,da ima maus viška denarja,da to ni naredil ???

Po moje se ima le rad...:smoke:

takole bom povedal, tema Mitas je tako resna kot Dunlop in Bridgestone itd...ne vem kaj bi rekel, ča bi vsakodo izmed nas šel, pa malo posral v temi v stilu:

Na motosvetu je itak (vstavi blagovno znamko) najboljša in primerna za vse stile vožnje...

A me razumeš, to je zame nabijanje. Če se s tem strinjaš ali ne strinjaš, potem obrazloži, pojasni ali kako drugače utemelji napisano, v takem primeru bom potem smatral, da ni nabijanje. 

Zakaj to pišem:

ker ne želim ,da se prav po vseh temah serje in nabija. Načeloma bi rad imel spucane vsaj teme o motorjih, opremi in potovanjih.

ps. Superduke GT fura že 2 oz 3 zadnjo Mitasko, in jaz se tut imam rad, Z900 jih bo dobil, takoj ko znucam tele lene in okorne Dunlopke, ki so serijske.

• Všeč mi je 3

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.

• Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!