ray ban Objavljeno Maj 6, 2017 Opozori Objavljeno Maj 6, 2017 Še nekaj me zanima, koliko se pa kaj pumpa tlak?
DAMI34 Objavljeno Maj 6, 2017 Opozori Objavljeno Maj 6, 2017 pred 1 minuto, ray ban pravi: Še nekaj me zanima, koliko se pa kaj pumpa tlak? štandard, ni guma za nizke tlake, oziroma kolikor maš predpisano v knjigici 2,5 in 2,9 lahko tudi 2,3 in 2,5 vendar je vsaj po moji oceni pri nižjem guma bolj lena, manj odzivna. (prva)
jvalant Objavljeno Maj 6, 2017 Opozori Objavljeno Maj 6, 2017 1 hour ago, ray ban said: Še nekaj me zanima, koliko se pa kaj pumpa tlak? http://www.savatech.si/katalogi/mitas-pnevmatike-in-zracnice/index.html#64/z
motolover Objavljeno Maj 6, 2017 Opozori Objavljeno Maj 6, 2017 Ta mesec dam na GSa Terraforce, da vidim kake so. Gušter 1
sesir Objavljeno Maj 7, 2017 Opozori Objavljeno Maj 7, 2017 pred 20 urami, DAMI34 pravi: mal nabijaš a ne Veš...moram priznat,da se mitas dobro držijo...v letu in pol še niso padle s skuterja...
DAMI34 Objavljeno Maj 7, 2017 Opozori Objavljeno Maj 7, 2017 pred 2 minutami, sesir pravi: Veš...moram priznat,da se mitas dobro držijo...v letu in pol še niso padle s skuterja... važno da skuter lima sesir 1
ProdriveR Objavljeno Maj 7, 2017 Opozori Objavljeno Maj 7, 2017 Tud jaz mal gledam gume in se sprašujem kaj in kako. Trenutno mam gor GP racer, ki pa so za mojo vožnjo čist vseen mal "prehude", ker so bolj doma na pisti (kao). Tudi meni je važen grip, pa ne da bi divjal na polno, sam če se pa zgodi, da ga je treba v kak ovinek malce bolj reno položit, bi rad da guma zdrži b.p. Kar se pa mitask tiče, je pa kr zgovoren tale video Torej, očitno so ovire/predsodki bolj v naših glavah, kot v gumi Sam po drugi strani je pa dosti bolj priznana guma "samo" 20-30€ dražja?? DAMI34 in Bostjan L 2
GO_Tomi Objavljeno Maj 8, 2017 Opozori Objavljeno Maj 8, 2017 Ene so gume dobre, ene slabe, polno jih je vmes. On 6. 5. 2017 at 0:43 PM, DAMI34 said: đabe je kaj drugi napišejo Tole od Damija je pa edina resnica. Moja logika iz MTB sveta je preverjeno že-skoraj-prevečkrat delovala, popolnoma enaka je pr motorjih. Gre pa takole: Kupi gumo, za katero pravijo, da je dobra, in se jo navadi. Spoznaj jo. Drgni jo do skrajnosti, da vidiš, kako guma dela. Ko jo zradiraš, kupi ENAKO gumo, ker si jo že navajen. In tako naprej, dokler prozvajalec dela to gumo ali do revolucije na gumarskem področju. Tako boš vedno vedel, pri čem si oz. kaj te bo pripeljalo iz ovinka. Igi Pop, bugy2004, jskrablin in 6 others 9
DAMI34 Objavljeno Maj 10, 2017 Opozori Objavljeno Maj 10, 2017 pred 10 urami, Rogerg pravi: Drzi dokler ne spusti večkrat objavljeno, to je naš soforumaš. Pa še informacija: vsaka guma drži, dokler ne spusti. Tu je TC zlata vreden
sesir Objavljeno Maj 10, 2017 Opozori Objavljeno Maj 10, 2017 pred 27 minutami, DAMI34 pravi: večkrat objavljeno, to je naš soforumaš. Pa še informacija: vsaka guma drži, dokler ne spusti. Tu je TC zlata vreden Tak za informacijo je med gumami kako kera spusti...kaj se dogaja v tej vazi zelo velika,ekstremna razlika in tu Mitas pa je lahko po strokovnjakih motosveta popoln kompromis ena sama in čista katastrofa !!! Pa ajd,da jih hvalijo tisti,ki imajo TC tam ne vem...
jskrablin Objavljeno Maj 10, 2017 Opozori Objavljeno Maj 10, 2017 Ob 5/8/2017 ob 7:35, GO_Tomi pravi: Moja logika iz MTB sveta je preverjeno že-skoraj-prevečkrat delovala, popolnoma enaka je pr motorjih. Gre pa takole: Kupi gumo, za katero pravijo, da je dobra, in se jo navadi. Spoznaj jo. Drgni jo do skrajnosti, da vidiš, kako guma dela. Ko jo zradiraš, kupi ENAKO gumo, ker si jo že navajen. In tako naprej, dokler prozvajalec dela to gumo ali do revolucije na gumarskem področju. Tako boš vedno vedel, pri čem si oz. kaj te bo pripeljalo iz ovinka. Točno tako. Na EXC-ju drgnem skoz isto kombinacijo sprednje/zadnje gume, oboje Mitas. Niso najboljše na svet, niso najslabše na svetu. Vem pa precej dobro, kaj pričakovati na različnih podlagah. In teh je na offroadu res veliko. Predvidljivost oz poznavanje reakcije gume na neko kombinacijo podlage in situacijo je (vsaj za rekreativca) vredno precej več ko kak extra % boljšega oprijema v XYZ pogojih, pa precej drugačno popuščanje gripa v YXZ pogojih. Seveda se tud onega drugega navadiš... če prej ne menjaš. Dandanšnji (za povprečnega voznika) nabavit slabo gumo je kr znanost. Od tu naprej je pa situacija precej individualna. Pa vedno velja ona - If it ain't broke, don't fix it. Če ti neka guma ustreza, je ne menjat. Pa naj sosedof Tona še tako nabija, da je tazadnja Čunga Lunga Fuk Fak 10000% boljša izbira. maxxa, GO_Tomi, Quest in 2 others 5
DAMI34 Objavljeno Maj 10, 2017 Opozori Objavljeno Maj 10, 2017 pred 33 minutami, sesir pravi: Tak za informacijo je med gumami kako kera spusti...kaj se dogaja v tej vazi zelo velika,ekstremna razlika in tu Mitas pa je lahko po strokovnjakih motosveta popoln kompromis ena sama in čista katastrofa !!! Pa ajd,da jih hvalijo tisti,ki imajo TC tam ne vem... ti že veš , a ti skuter odnaša?
sesir Objavljeno Maj 10, 2017 Opozori Objavljeno Maj 10, 2017 pred 3 minutami, DAMI34 pravi: ti že veš , a ti skuter odnaša? Hehe...Mitas ne odnaša,ko spusti si na tleh!Jaz kar se peljem do trgovine vse 5! Na meji dajejo različne gume različne občutke... Na SS sem imel rad Pirelli ker na meji čutiš in lahko greš malo preko...oz se voziš tu,tu...Te Mitas pa moji občutki in občutki dirkačev...veliko jih ne mara...pravijo da dolgo drži a nenadno spusti... Seveda je mnenje dirkačev brez pomena saj motosvetovi uporabniki vedo več!
DAMI34 Objavljeno Maj 10, 2017 Opozori Objavljeno Maj 10, 2017 pred 18 minutami, sesir pravi: Hehe...Mitas ne odnaša,ko spusti si na tleh!Jaz kar se peljem do trgovine vse 5! Na meji dajejo različne gume različne občutke... Na SS sem imel rad Pirelli ker na meji čutiš in lahko greš malo preko...oz se voziš tu,tu...Te Mitas pa moji občutki in občutki dirkačev...veliko jih ne mara...pravijo da dolgo drži a nenadno spusti... Seveda je mnenje dirkačev brez pomena saj motosvetovi uporabniki vedo več! Čist resno vprašam, zakaj uporabniki ne bi vedeli, taki ki se vsakodnevno in v vseh pogojih vozijo po cesti? Zakaj bi njihovo znanje bilo slabše od znanja na pisti? Samo vprašam, ker mal preveč se poveličuje neke informacije, ki so pridobljene samo v idealnih pogojih in pri iskanju limitov? Poleg tega ti bom takole povedal: tisti, ki se gre dirkat z Mitas, al je nedeljski dirkač, al pa pojma nima, al pa ne dovolj keša da bi si orenk zrihtal dirkalni stroj :P, za pisto so druge gume, drugačen moped, drugačne nastavitve, drugi tlaki, torej so mi njegove informacije popolnoma brez vrednosti. Seveda se da pa tudi s Mitas, kot Roadsmart odžagat par krogov po Grobniku. Bolj so vredne informacije (in to velja za vse gume) uporabnika, ki je skuril že nekaj kompletov, pod različnimi pogoji, mraz toplo, suho mokro, različnimi podlagami in različno obtežitvijo. Od takega uporabnika so informacije merodajne in samo iz tega je moč potegniti zaključek kaka je guma, ki jo bom/boš vozil v teh pogojih in kaj moraš/lahko od nje pričakuješ. Če pa se spustim, kaj si ti vozil, tudi pirelli niso vse enake, tudi pirelli iz tvojih časov dirkanja ni enak sedanjemu. Na gumo se je potrebno privaditi, spoznati njene dobre in slabe lastnosti, ter se temu prilagoditi. simpl ko pasulj, če se ne boš prilagodil boš v malinah, pol bo pa guma kriva a ne Tako da, meni prodajat bučke, kako je Mitas zanič je čist smešno, dokler lahko jadranko odpulim na polno v dvoje, dokler lahko po dežju (AC) mirno vozim 180km/h. So tudi boljše, ne bom rekel, so tudi slabše, kar bom rekel. In so drugačne, bolj primerne za dež a slabše za po ovinkih itd... Quest, ALEŠ M, maxxa in 4 others 7
sesir Objavljeno Maj 10, 2017 Opozori Objavljeno Maj 10, 2017 pred 2 minutami, DAMI34 pravi: Tako da, meni prodajat bučke, kako je Mitas zanič je čist smešno, dokler lahko jadranko odpulim na polno v dvoje, dokler lahko po dežju (AC) mirno vozim 180km/h. So tudi boljše, ne bom rekel, so tudi slabše, kar bom rekel. In so drugačne, bolj primerne za dež a slabše za po ovinkih itd... Vsi pravijo,da so Mitas ok gume dokler držijo,da pa žal nimajo opozorila preden spustijo ampak to nenadno naredijo! Pireli SC,ki sem ga "vedno" vozil ni več isti?
DAMI34 Objavljeno Maj 10, 2017 Opozori Objavljeno Maj 10, 2017 pred 5 minutami, sesir pravi: Vsi pravijo,da so Mitas ok gume dokler držijo,da pa žal nimajo opozorila preden spustijo ampak to nenadno naredijo! Pireli SC,ki sem ga "vedno" vozil ni več isti? vsi pravijo, da Mitas drsi Kdo so to vsi? Tonček k je šel na Grobnik? Francl, k gre 2x letno na cesto? Že Mitas 2016 in 2017 sta kr precej različni. Verjem, da vsako leto po malem spremenijo gume. Nekateri proizvajalci bolj nekateri manj. Prilagajajo se raziskavam tržišča, iščejo cenejše materiale, zamenjujejo določene komponente, ne nujno na slabše, interes vsakega proizvajalca je boljši izdelek za čimnižjo ceno. (nabavno, tržno samo po potrebi) Na Z900 mam dunlop Din neke cifre. Men slabši od Mitasa, pa ne na oprijemu, ampak na povratnih informacijah zadnje, težje določam mejo oziroma občutim grip.
sesir Objavljeno Maj 10, 2017 Opozori Objavljeno Maj 10, 2017 pred 1 minuto, DAMI34 pravi: vsi pravijo, da Mitas drsi Kdo so to vsi? Tonček k je šel na Grobnik? Francl, k gre 2x letno na cesto? Nekak tako ne vem pa kje si najdu Grobnik... Al ima Grobnik zdaj urejeno uno gokart stezo poleg wcjev,da se tam vozi s supermoti in dirkalnimi skuterčki? Nihče ni rekel niti slučajno,da Mitas drsi! Mislim,da smo si tu vsi enotni,da Mitas dolgo drži...žal pa brez pravih upozoril spusti !
DAMI34 Objavljeno Maj 10, 2017 Opozori Objavljeno Maj 10, 2017 pred 5 minutami, sesir pravi: Nekak tako ne vem pa kje si najdu Grobnik... Al ima Grobnik zdaj urejeno uno gokart stezo poleg wcjev,da se tam vozi s supermoti in dirkalnimi skuterčki? Nihče ni rekel niti slučajno,da Mitas drsi! Mislim,da smo si tu vsi enotni,da Mitas dolgo drži...žal pa brez pravih upozoril spusti ! si vozil, da to veš? sicer me pa zanima, kaka opozorila rabi človek, da ve da pretirava na cesti
Tex Objavljeno Maj 10, 2017 Opozori Objavljeno Maj 10, 2017 21 minutes ago, sesir said: Hehe...Mitas ne odnaša,ko spusti si na tleh!Jaz kar se peljem do trgovine vse 5! malo više je video, kjer očitno moped ni na tleh, jo je "samo" odneslo .. mitas meni drži, snecerju kolko vem drži, damiju tudi drži .. komu pol tako strašno drsijo oziro kdo "vsi" tako zelo padajo z njimi? če pa govoriš samo za pisto, je pa zadeva drugačna .. 25 minutes ago, sesir said: Seveda je mnenje dirkačev brez pomena saj motosvetovi uporabniki vedo več! meni osebno mnenje dirkačev, kako se guma obnaša na pisti, ne pomeni kaj dosti .. še dosti manj pa verjetno recimo snecerju .. večina (nas) na pisto verjetno nikoli ne bo zapeljala, da bi vleklli maximum iz motorjev, ki za pisto tako ali tako niso namenjeni .. 1 hour ago, sesir said: .. Mitas pa je lahko po strokovnjakih motosveta popoln kompromis ena sama in čista katastrofa !!! po tem takem so vsi ne SS čista katastrofa .. kar hočem povedati, bv je motorje in gume ter ostalo ocenjevati po rezultatih na pisti .. ne vozimo vsi mopede zato, da bi dosegli čimkrajši čas na progi ali da bi čimprej prišli iz točke A do točke B .. DAMI34 in igc1 2
sesir Objavljeno Maj 10, 2017 Opozori Objavljeno Maj 10, 2017 pred 1 minuto, Tex pravi: kar hočem povedati, bv je motorje in gume ter ostalo ocenjevati po rezultatih na pisti .. ne vozimo vsi mopede zato, da bi dosegli čimkrajši čas na progi ali da bi čimprej prišli iz točke A do točke B .. Zato sem si jz kupo na skuter Mitas...poceni,dolgo držijo,lepo peljejo...za do trgovine zakon! Pač sam verjamem,da so Mitas vredi gume na motorjih,da se lepo pelje...za nor!alnega voznika...Ni pa to oh in sploh guma kot jo hvalite... Navsezadnje naredi snecer z njimi kilometrino turing gum...od njih pa verjamem,da je Mitas veliko boljši!
DAMI34 Objavljeno Maj 10, 2017 Opozori Objavljeno Maj 10, 2017 pred 3 minutami, sesir pravi: Zato sem si jz kupo na skuter Mitas...poceni,dolgo držijo,lepo peljejo...za do trgovine zakon! Pač sam verjamem,da so Mitas vredi gume na motorjih,da se lepo pelje...za nor!alnega voznika...Ni pa to oh in sploh guma kot jo hvalite... Navsezadnje naredi snecer z njimi kilometrino turing gum...od njih pa verjamem,da je Mitas veliko boljši! Napačno gledaš, nihče ne hvali, poskuša se jo realno oceniti, kje ma dobre, kje ma slabe lastnosti. Obstaja kup gum z boljšim oprijemom, kup gum boljših za dež, kup gum z večjo kilometrino. Še ena guma, kaj pa, nič posebnega. ampak če jo nekdo vozi jo lahko oceni. Lej, vsaj 8 kompletov sem porabil, tako, da jo že kr dobro poznam in nikjer nisem zapisal da je najboljša, razn v šali morda. Med drugim sem pa vozil večino Bridgestonk, nekaj Dunlopk, nekaj Pirellija, Conti, tako da si lahko izoblikujem eno svoje mnenje. Za normalnega uporabnika, bi bilo fajn, če bi zadnji dodali tršo sredico (kar gre sicer na račun oprijema) ampak s tem bi lahko bistveno podaljšali doseženo kilometrino. lucif3rka 1
Snečer Objavljeno Maj 10, 2017 Opozori Objavljeno Maj 10, 2017 pred 2 urami, sesir pravi: Vsi pravijo,da so Mitas ok gume dokler držijo,da pa žal nimajo opozorila preden spustijo ampak to nenadno naredijo! Pireli SC,ki sem ga "vedno" vozil ni več isti? Nič ne spustijo nenadno, celotno življenjsko obdobje enako držijo. Jaz pripomb nad Mitasko nimam.
sesir Objavljeno Maj 10, 2017 Opozori Objavljeno Maj 10, 2017 (popravljeno) pred eno uro, Snecer pravi: Nič ne spustijo nenadno, celotno življenjsko obdobje enako držijo. Jaz pripomb nad Mitasko nimam. Pri tvojih hitrostih tak še od apn gume ne spusti... Res,vedno enako?Pol so to edinstvene gume in si zaslužijo vpis v guinesovo knjigo rekordov..aja do 80kmh enako pol piši kot ti misliš,da je res in ne neki na blef!Men je apn šel po števcu drugega motorja več! Evo dami poveličevanja in hvaljenja Mitas kot oh in sploh guma! Popravljeno Maj 10, 2017. Popravil sesir
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se