luxsa Objavljeno Marec 22, 2019 Opozori Objavljeno Marec 22, 2019 Moped je ze skor ulaufan,drugi teden prvi servis,napram prejsnjem modelu se malo bolj doterano podvozje in motor. Quest 1
Kugelschreiber Objavljeno Marec 22, 2019 Avtor Opozori Objavljeno Marec 22, 2019 5 hours ago, luxsa said: Moped je ze skor ulaufan,drugi teden prvi servis,napram prejsnjem modelu se malo bolj doterano podvozje in motor. Pa zlajfi? Ker hrupa in trolanja je blo res dost.... TakeALookAround 1
luxsa Objavljeno Marec 22, 2019 Opozori Objavljeno Marec 22, 2019 Zlajfi delajo u nulo,nobene razlike napram brembo. Quest, Kugelschreiber in TakeALookAround 3
Kawl Objavljeno Marec 24, 2019 Opozori Objavljeno Marec 24, 2019 Ob 23. 2. 2019 ob 8:45, vandrovec pravi: Če bi ga sam kupil se zihr neb tko vozu po šodru.
TakeALookAround Objavljeno Marec 28, 2019 Opozori Objavljeno Marec 28, 2019 Troli ja, They think they know, but they have no idea. ?
luxsa Objavljeno Marec 28, 2019 Opozori Objavljeno Marec 28, 2019 Moped ulaufan,prvi servis narejen,dela ko da je kawosaki,ko da ga japanac napravio.? DAMI34, skalar36, notranc in 3 others 5 1
DAMI34 Objavljeno Marec 28, 2019 Opozori Objavljeno Marec 28, 2019 pred 9 minutami, luxsa pravi: Moped ulaufan,prvi servis narejen,dela ko da je kawosaki,ko da ga japanac napravio.? abčutki? maus 1
gasperX Objavljeno Marec 28, 2019 Opozori Objavljeno Marec 28, 2019 pred 50 minutami, DAMI34 pravi: abčutki? Obcutki so bemflarski ? Ziher more bit hud k pajk luxsa 1
DAMI34 Objavljeno Marec 28, 2019 Opozori Objavljeno Marec 28, 2019 pa v bistvu me bolj zanima če sune pa če se bo sprijaznil s pokončno držo, ker vem da ima raje malce visenja naprej.
luxsa Objavljeno Marec 28, 2019 Opozori Objavljeno Marec 28, 2019 Dela opazno bolje kot prejsnji model,popeglana masina,popeglano podvozje,avtomatsko,hill holder, abs pro,itd, sedi se pokonc,jebiga to je cena udobja na dolge spure, malo me moti da je tako na uc ene 2 do 3 centi visji od starega na racun podvozja.? DAMI34, Kmet2, farang in 1 other 4
skalaprava Objavljeno Marec 28, 2019 Opozori Objavljeno Marec 28, 2019 pred 7 minutami, luxsa pravi: Dela opazno bolje kot prejsnji model,popeglana masina,popeglano podvozje,avtomatsko,hill holder, abs pro,itd, sedi se pokonc,jebiga to je cena udobja na dolge spure, malo me moti da je tako na uc ene 2 do 3 centi visji od starega na racun podvozja.? Kako to, da nisi novega R1250RS-a hotel ?
luxsa Objavljeno Marec 28, 2019 Opozori Objavljeno Marec 28, 2019 Prekratke roke,razdalja med zicom in balance je precej velika na RS tako da si precej stegnjen,po parih urah na mopedu so me zacele bolet roke in hrbet,drugace super moped.
TakeALookAround Objavljeno Marec 28, 2019 Opozori Objavljeno Marec 28, 2019 Morm probat tole cudo letos V sparovc bi pa ze dajal, ce bi mel.
Popularna objava IZTOK Objavljeno April 4, 2019 Popularna objava Opozori Objavljeno April 4, 2019 Jaz sem vceraj vozil testnega R1250 ADV, itaq z full opremo, se Akrapo je bil gor. Sem se podal na eno lepo vijugasto cesto z novim asfaltom, ki je policaji se niso nasli Kaj naj recem, moped se pelje odlicno. Po par ovinkih sem imek filing kot da ga imam v garazi ze leto dni. Udobna pozicija sedenja, ergonomija kot ulita zame ( 184 cm ). Igrivo poskocen in lahkoten kot pero za premetavanje. Moci ima skoraj ze prevec za lahkotno voznjo. Sicer tam pod 3000 potegne bolj slabo, vsaj v primerjavi z XT 1200 ima malo manj navora spodaj, zato pa bistveno raje vrti nad 4000 in se vozi povsem drugace od moje Yamahe. Rad ima malo vec preganjanja. Sipo sem povisal na maks. visino in je odlicno opravila delo. Celada je ostala v zaveterju. Piha pa precej po ramenih in rokah. Na AC pri voznji za npr kombijem motor manj motijo turbulence kot mojo Yamaho, ostane izredno miren. Bremze so odlicne, vsec mi je ker so predvidljive in omogicajo tekoco dinamicno voznjo brez nekih neprijetnih presenecenj. Brembo je bil bolj agresiven, primejo pa te nove enako, le mehkejse grabijo. Qick shifter + bliper nad 4000 dela odlicno, pri 3000 in manj pa je itak bolje kuplat rocno. In sklopja je mehka kot maslo. Menjalnik je mnogo bolj natancen kot sem od BMW pricakoval, vsaj vcasih je bil grob in glasen. Se vedno pa zropota pri saltanju v 1 in iz 1 v 2. Ampak nic dramaticno motecega in ko se bo ulavfal ( motor ima 700 km ) bo se malo bolje. Edino dve stvari sta me motili. Sprobal sem Road, Dinamic in Rain pa lahko recem, da je loputa za gas v vseh prevec nervozna za po mestu. Manjka en umirjen City mode. Potem pa stikalo za smernike, ne da nobenega filinga skozi rokavico. Sploh ne ves a si vklopil ali ne. Vedno sem preverjal na prikazovalniku. Drugace se pa pelje fantasticno. Bi pa rekel, da je bolj Sport touring in blizje naked segmentu kot pa potovalnik, vsaj po dinamiki voznje, ce ravno udobja ne manjka. Upam, da ne dobim pozdravnega pisma od Borutta igc1, vandrovec, ALEŠ M in 8 others 11
Quest Objavljeno April 4, 2019 Opozori Objavljeno April 4, 2019 pred 2 urami, IZTOK pravi: Sem se podal na eno lepo vijugasto cesto z novim asfaltom, ki je policaji se niso nasli In kje je ta cestica? Lahk tud na ZS
IZTOK Objavljeno April 4, 2019 Opozori Objavljeno April 4, 2019 pred 37 minutami, Quest pravi: In kje je ta cestica? Lahk tud na ZS Vitanje - Spodnji Dolič. Lani na novo asfaltirana, malo prometa in lepi ovinki. Samo pazi skozi naselja. Quest in Akito 1 1
IZTOK Objavljeno April 4, 2019 Opozori Objavljeno April 4, 2019 Pa se nekaj bi dodal k R1250 testu. Smerniki se izklapljajo avtomatsko. Res pohvalno. Pa DINAMIC ESA opravlja delo perfektno. Kljub sportno naravnanemu vzmetenju je to super udobno na slabih odsekih ceste. Motor kar plava preko grbin in se drzi podlage kot cek moje riti. Ko bom menjal bo definitivno v izboru. Skoda le, da so opremo razvrstili v pakete in moras k koristni in zazeljeni opremi hoces noces dodati se cel kup manj potrebne krame. Tako paketi kot celota precej podrazijo osnovo. Na koncu se mi zdi, da je ce zelis tiste bistvene stvari se najugodneje vzeti izvedbo Adventure kjer je ze vse razen kufrov in navigacije vkljuceno. Malo denarja to nikakor ni. Je pa motor vreden svoje cene. Odlocitev je torej predvsem a si kgo lahko privosci ali ne. schwantz, dkee46, ALEŠ M in 1 other 4
Quest Objavljeno April 4, 2019 Opozori Objavljeno April 4, 2019 pred 2 minutami, IZTOK pravi: da so opremo razvrstili v pakete pred 2 minutami, IZTOK pravi: precej podrazijo osnovo Prijatelj prodajal GS 1200 novega cca 3000 km triplle black brez praske. Ni imel vseh treh paketov, ker mu je bila določena oprama-dodatki nepomembni. Šparal je -varčeval zakaj če ne potrebujem. Ko so kupci spraševali o opremi in izvedeli da nima vseh treh paketov so enostavno odnehali. Se je kar namučil prodat, čeprav je bila cena ugodna. Samo informacija.
IZTOK Objavljeno April 4, 2019 Opozori Objavljeno April 4, 2019 Pravkar, Quest pravi: Prijatelj prodajal GS 1200 novega cca 3000 km triplle black brez praske. Ni imel vseh treh paketov, ker mu je bila določena oprama-dodatki nepomembni. Šparal je -varčeval zakaj če ne potrebujem. Ko so kupci spraševali o opremi in izvedeli da nima vseh treh paketov so enostavno odnehali. Se je kar namučil prodat, čeprav je bila cena ugodna. Samo informacija. Saj brez paketov nima smisla kupovti, potem ostane bolj malo od uzitkov. Samo ko pogledas, kaj vse so nametali v pakete res vidis, da te hocejo olupit kot banano. Recimo dnevna LED luc v paketu, dodatne LED luci pa v drugem itd. Potem imas ze dva samo da skompletiras luci. Malo bolj smiselne pakete bi morali ponudit, kot npr sport ( Dinamic ESA + Quick shifter + ECU mode ), pa recimo Comfort ( visje steklo, gretje rock, sedez in tempomat ), pa morda v Travel paketu zascite, nosilci kufrov in kufri. Poglej v konfigurator pa bos videl kaj mislim. Ta moderni marketing je hudic, te namamijo in oberejo do kosti
skalaprava Objavljeno April 4, 2019 Opozori Objavljeno April 4, 2019 pred 3 minutami, Quest pravi: Prijatelj prodajal GS 1200 novega cca 3000 km triplle black brez praske. Ni imel vseh treh paketov, ker mu je bila določena oprama-dodatki nepomembni. Šparal je -varčeval zakaj če ne potrebujem. Ko so kupci spraševali o opremi in izvedeli da nima vseh treh paketov so enostavno odnehali. Se je kar namučil prodat, čeprav je bila cena ugodna. Samo informacija. Recimo jaz za sebe vem, da ko bom kupoval spet drugega bemfla, ma da ima vso opremo, drugače me ne bo zanimal, pa lahko je rabljen brez praske in še v polivinil zavit - ne hvala! Še japočki so začeli počasi dajat gor gađete, pa jih nebi pri bemfli hotel imet.... pred 16 minutami, IZTOK pravi: Pa se nekaj bi dodal k R1250 testu. Smerniki se izklapljajo avtomatsko. Res pohvalno. Moj stari BMW R1200RT letnik 2007 ima že avtomatsko izklapljanje žmigavcev.......sam povem ALEŠ M in Quest 2
IZTOK Objavljeno April 4, 2019 Opozori Objavljeno April 4, 2019 pred 3 minutami, skalaprava pravi: Recimo jaz za sebe vem, da ko bom kupoval spet drugega bemfla, ma da ima vso opremo, drugače me ne bo zanimal, pa lahko je rabljen brez praske in še v polivinil zavit - ne hvala! Še japočki so začeli počasi dajat gor gađete, pa jih nebi pri bemfli hotel imet.... Moj stari BMW R1200RT letnik 2007 ima že avtomatsko izklapljanje žmigavcev.......sam povem Serijsko ali dokupljen modul? Ker tole brez senzorjev nagiba in pospeska, kar je zajeto ze v cornering ABS v bistvu ni izvedljivo. Motor mora nekako vedeti kdaj si nehal zavijati ali prehitevati.
skalaprava Objavljeno April 4, 2019 Opozori Objavljeno April 4, 2019 pred 2 minutami, IZTOK pravi: Saj brez paketov nima smisla kupovti, potem ostane bolj malo od uzitkov. Samo ko pogledas, kaj vse so nametali v pakete res vidis, da te hocejo olupit kot banano. Recimo dnevna LED luc v paketu, dodatne LED luci pa v drugem itd. Potem imas ze dva samo da skompletiras luci. Malo bolj smiselne pakete bi morali ponudit, kot npr sport ( Dinamic ESA + Quick shifter + ECU mode ), pa recimo Comfort ( visje steklo, gretje rock, sedez in tempomat ), pa morda v Travel paketu zascite, nosilci kufrov in kufri. Poglej v konfigurator pa bos videl kaj mislim. Ta moderni marketing je hudic, te namamijo in oberejo do kosti Bemfl je marketing in striženje naštudiral v nulo. Primer je pa prav ta novi model GS 1250. Vsak drug proizvajalec bi ob prenovljenem agregatu ponudil še prenovljeno zunanjo obliko, da bi se že na daleč razlikoval od modela 1200. Ampak ne, bemfel tega ni naredil, oni so samo novi agregat vstavili v staro obleko, zagnali marketing in prodajajo kljub temu ko zmešani. Ko se bo prah okoli 1250 malo polegel čez kake tri ali štiri leta, bodo pa zunanjost spremenili, agregata seveda ne bodo pipali in spet bodo zagnali marketing, kao novi GS je spet zunaj....prodaja bo spet skočila do neba. Potem bodo spet minila kaka 3 -4 leta, ko bodo agregat navili za novih 10 konjev, kar bi lahke seveda že sedaj (pred predstavitvijo je bilo veliko govora o 150KM), in spet bo zalaufal marketing, novi GS, blablabla.... no saj mene bodo tudi enkrat ostrigli, nisem izjema ALEŠ M, basbas, DAMI34 in 3 others 5 1
skalaprava Objavljeno April 4, 2019 Opozori Objavljeno April 4, 2019 pred 3 minutami, IZTOK pravi: Serijsko ali dokupljen modul? Ker tole brez senzorjev nagiba in pospeska, kar je zajeto ze v cornering ABS v bistvu ni izvedljivo. Motor mora nekako vedeti kdaj si nehal zavijati ali prehitevati. Serijsko, ampak ne deluje na nagib, ni še tako napreden, tega še ni bilo takrat. Deluje tako, da žmigovec deluje recimo nepretrgoma v križšču, dokler motor stoji na mestu, ali pri počasnem plazenju v koloni. Ko pa spelješ in presežeš neko določeno hitrost, se bo samodejno ugasnil. Če boš prehiteval recimo avto, pa bo žmigoveč po enih desetih utripih sam ugasnil, če ga nisi prej sam deaktiviral. Skratka, ne more se ti zgoditi, da bi se kar vozil z vklopljenim žmigavcem naokoli. Lahko se pa voziš naokoli z vsemi štirimi utripalkami, samo to je že druga stvar. IZTOK, Joker in MiNa 3
vandrovec Objavljeno April 5, 2019 Opozori Objavljeno April 5, 2019 pred 12 urami, IZTOK pravi: Na koncu se mi zdi, da je ce zelis tiste bistvene stvari se najugodneje vzeti izvedbo Adventure kjer je ze vse razen kufrov in navigacije vkljuceno. Morda cenovno, ker na nekem primerjalnem testu je dobil več točk navaden GS. Tudi zame je navaden idealen, Adv je že večja teža in morda primernejši za najvišje in najmočnejše motoriste? Nisem ju primerjal ampak sam bi izbral navadnega, čeprav sem pred nakupom iskal adv vendar sčasoma spoznaš, da je včasih bolje malo manj...moje mnenje
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se