Zdrawc Objavljeno Oktober 13, 2006 Opozori Objavljeno Oktober 13, 2006 :lol1: ka pol šparaš :? kup si Touratechove :OK:
bladzo Objavljeno Oktober 13, 2006 Opozori Objavljeno Oktober 13, 2006 par strani nazaj sem bral o ''težavah'' teh GSov, ampak naj bi bile bolj kot ne težave prvih serij. Ker se odločam o nakupu novega, me zanima ali kdo ve, če so pri novejših letnikih odpravili te zadeve - je kak lastnik letnika 2006??? Kaj je s porabo olja, ker se govori tudi cca 2 dl na 1000 km - kar se mi zdi full veliko, glede na to, da na yamahi ne rabim sploh kontrolirat v celih 10.000 km do naslednjega servisa, ker ne požre niti kapljice. tnx Nekaj težev so odpravili, nekaj se je pojavilo novih (recimo crkuje prikazovalnik prestav, rosi kakšen semering), ampak nič grozljivega, da bi ostal na cest! Vse stvari odpravijo brez težav v garancijskem roku! Naslednje leto 2007 dobi GS posodobljen zavorni sistem (takšen kot na novem R-u), ki bo odpravil možnost izpada servo ojačevalnika (ga ne bo več imel), možno pa bo doplačati tudi sistem proti spodrsavanju. Če te moti poraba olja, potem ne kupuj nobenega BMW bokserja. Sicer pa ne vem, zakaj je to tak problem, ko natočiš bencin, preveriš še olje in če ga fali, zliješ not kar pač majo na pumpi (če si slučajno kje daleč na poti), sicer pa ko prideš domov po vožnji preveriš in doliješ. Meni rabi olje od novega (cca 1-2 dl/1000), sedaj ima nekaj preko 70.000 km.
Barth Objavljeno Oktober 13, 2006 Opozori Objavljeno Oktober 13, 2006 bladzo, hvala za konkreten odgovor. Zdaj sem v fazi, ko me zanimajo vsi detajli, saj se odločam za nakup. Ker stane kar brdo denarja, sem bolj kot ne picajzlast, ampak ne toliko, da bi me poraba olja (če je to seveda normalno) odvrnila od nakupa. lp
TBoxer Objavljeno Oktober 13, 2006 Opozori Objavljeno Oktober 13, 2006 bladzo, hvala za konkreten odgovor. Zdaj sem v fazi, ko me zanimajo vsi detajli, saj se odločam za nakup. Ker stane kar brdo denarja, sem bolj kot ne picajzlast, ampak ne toliko, da bi me poraba olja (če je to seveda normalno) odvrnila od nakupa. lp Zgolj za info, v navodilih je navedeno, da je normalna poraba olja do 1L na 1000 km (vsaj pri mojem). lp
Barth Objavljeno Oktober 13, 2006 Opozori Objavljeno Oktober 13, 2006 še nekaj - je dal kdo na 1200GSa kake bolj cestne gume - npr. v stilu Pilot Road ali Pilot Power v velikosti vsaj 180 zadnja in 120 prva, kot je to standard pri naked in sport turing variantah. Enega takega sem letos videl v Dolomitih, ampak je menda imel na zadnji 190 Pilot Power mišelinko. Nisem bil dovolj pozoren, ali je moral menjat tudi feltne??? Če ima kdo IZKUŠNJE (ali pa zanesljiv vir), prosim za info tnx
bladzo Objavljeno Oktober 13, 2006 Opozori Objavljeno Oktober 13, 2006 (popravljeno) še nekaj - je dal kdo na 1200GSa kake bolj cestne gume - npr. v stilu Pilot Road ali Pilot Power v velikosti vsaj 180 zadnja in 120 prva, kot je to standard pri naked in sport turing variantah. Enega takega sem letos videl v Dolomitih, ampak je menda imel na zadnji 190 Pilot Power mišelinko. Nisem bil dovolj pozoren, ali je moral menjat tudi feltne??? Če ima kdo IZKUŠNJE (ali pa zanesljiv vir), prosim za info tnx Da, menjal je feltne! GS ima serijsko spredaj 19 col! Obstajajo pa od lani tudi cestne gume serijskih dimenzij (sport turing), kot si naisal Pilot Road, Bridgeston ma tud neki, pa Metzeler je obljubljal Z6 in ne vem, če je že prišla ta dimenzija. Če bi iz GS-a želel narediti supermoto, bi lahko uporabil feltne od R1200S ali R1200R, vse paše direkt. Potem se ti odprejo možnosti za vse mogoče gume! Vprašanje je zakaj bi to sploh počel, saj prideš že z serijskimi gumami do fizičnih mej motorja. Vožnja pa je po navadnih cestah lahko tako hitra, kot z ostalimi motorji! Z GS-om sem bil tudi že na grobniku (z Dunlop 607), hitro ugotovil, da tam nimam kaj počet. Na Marofu je bila čisto druga pesem, steza je bolj podobna cesti, ni tako hitra, tako sem z serijskim gumami (takrat Metzeler Tourance) zelo užival. Brez večjih težav sem sledil srednje hitrim cestakom, ki so se ob pogledu nazaj čudili, kaj jih to preganja :kva2: Popravljeno Oktober 13, 2006. Popravil bladzo
2384nsdf83 Objavljeno Oktober 13, 2006 Opozori Objavljeno Oktober 13, 2006 Jebiga, box mašina pobere nekaj olja Prvih nekaj tisoč km, potem se žretje zmanjša box mašina 750 v Uralu ni nič žrla :devil:
Zoolo Objavljeno Oktober 13, 2006 Opozori Objavljeno Oktober 13, 2006 še nekaj - je dal kdo na 1200GSa kake bolj cestne gume - npr. v stilu Pilot Road ali Pilot Power v velikosti vsaj 180 zadnja in 120 prva, kot je to standard pri naked in sport turing variantah. Enega takega sem letos videl v Dolomitih, ampak je menda imel na zadnji 190 Pilot Power mišelinko. Nisem bil dovolj pozoren, ali je moral menjat tudi feltne??? Če ima kdo IZKUŠNJE (ali pa zanesljiv vir), prosim za info tnx Skoraj bi si upal trditi, da je še najmanj kar je menjal samo feltna. Če se ne motim ima spredaj 19 zadaj pa 17, običajne cestne gume so delane na 17 colsko felgo, torej boš rabil za spredaj če ne drugega manjšo, za zadaj pa širšo felgo, saj je v originalu zadaj "samo 150". Res pa ne vem ali delajo omenjene gume, ali D220 in BT020 v teh dimenzijah, kot jih navajaš. Običajno lahko na isto felgo natakneš do kao max 20 mm širšo gumo. Ammm pa ne me križat če sem ga kaj usral. Zoolo :blink:
2384nsdf83 Objavljeno Oktober 13, 2006 Opozori Objavljeno Oktober 13, 2006 bladzo, hvala za konkreten odgovor. Zdaj sem v fazi, ko me zanimajo vsi detajli, saj se odločam za nakup. Ker stane kar brdo denarja, sem bolj kot ne picajzlast, ampak ne toliko, da bi me poraba olja (če je to seveda normalno) odvrnila od nakupa. lp Pa pazi - tudi bencin in gume ti bo žrl, pa zavorne ploščice. :devil:
Zoolo Objavljeno Oktober 13, 2006 Opozori Objavljeno Oktober 13, 2006 Prvih nekaj tisoč km, potem se žretje zmanjša box mašina 750 v Uralu ni nič žrla :devil: Legenda, ne primerjat Urala in BMWja, sploh pa ne Urala s prikolico, kjer je mašina vedno vzporedno s tlemi brez nagibanja ob parkiranju na štender. Za poglobljeno debato pa vpraši kakšnega BMWjaša.
corser Objavljeno Oktober 15, 2006 Opozori Objavljeno Oktober 15, 2006 jaz imam gs letnik 2006. nič olja ne pije in nič težav. do zdaj in upam tudi v naprej :OK:
point Objavljeno Oktober 26, 2006 Opozori Objavljeno Oktober 26, 2006 jaz imam gs letnik 2006. nič olja ne pije in nič težav. do zdaj in upam tudi v naprej :OK: Skoraj, da ti ne verjamem. Moj je bil 2005, pa je papcal olje.
cb1300 Objavljeno Oktober 26, 2006 Opozori Objavljeno Oktober 26, 2006 vsaka bokser mašinca papca olje....sploh pri novem prvih 5000km je še bolj izrazita poraba,potlej se pa malce umiri Je pa tale 1200gs huda makina, pa tud pelje se.............ceni primerno.Najbolj me je navdušil telelever,malo manj abs
mack Objavljeno Oktober 29, 2006 Opozori Objavljeno Oktober 29, 2006 Kaksno tank torbo maste na svojmu gs?? :? K ne pasejo lih vse, pa me mal zanima k jih ni tko zlo veliko pa se za pripet morajo bit! :hmm:
tomaž Objavljeno Oktober 30, 2006 Opozori Objavljeno Oktober 30, 2006 Skoraj, da ti ne verjamem. Moj je bil 2005, pa je papcal olje. V garaži imam dva. Eden papca olje cca. 0,3l/1000km, drugi pa nič! Zanimivo kajne?
motoristek Objavljeno Oktober 30, 2006 Opozori Objavljeno Oktober 30, 2006 Kaksno tank torbo maste na svojmu gs?? :? K ne pasejo lih vse, pa me mal zanima k jih ni tko zlo veliko pa se za pripet morajo bit! :hmm: Original, jaz jo bom naročil iz Nemčije. Lp
Guest Brumer Objavljeno Oktober 30, 2006 Opozori Objavljeno Oktober 30, 2006 Kaksno tank torbo maste na svojmu gs?? :? K ne pasejo lih vse, pa me mal zanima k jih ni tko zlo veliko pa se za pripet morajo bit! :hmm: Poglej na (sw-motech.de),če ti odgovarja jo lahko naročiš pri njihovem zastopniku za Slovenijo v Kozini jan.krebelj@gmail.com :OK: (jaz sem pred kratkim naročil ščitnike mašine in mi jih je celo dotavil osebno na dom res pohvale vredno. :OK:
mack Objavljeno Oktober 31, 2006 Opozori Objavljeno Oktober 31, 2006 Original, jaz jo bom naročil iz Nemčije. Lp kaj pa cena a je cenej kot v aktivu al pa kje drugje v slo!?
motoristek Objavljeno Oktober 31, 2006 Opozori Objavljeno Oktober 31, 2006 (popravljeno) kaj pa cena a je cenej kot v aktivu al pa kje drugje v slo!? 149eu.... Imaš katalog v pdf obliki tukaj Popravljeno Oktober 31, 2006. Popravil motoristek
Guest Brumer Objavljeno November 3, 2006 Opozori Objavljeno November 3, 2006 kaj pa cena a je cenej kot v aktivu al pa kje drugje v slo!? Jaz sam tank torbe neuporabljam(me zelo moti)slabši pogled na armaturo,stranske kovčke in pa zadnjo torbo sem kupil original,hotel sem ti samo povedati kje jo dobiš namreč v Nemčiji nemoreš naročiti pri Motehu ampak te usmerijo na njihovega poblaščenega prodajalca v Sloveniji cene so enake kot v Nemčiji. Posebnost te motehove tank torbe je v tem,da sloh ne nalega na sam tank ampak se privijači tam kjer so vijaki pokrova tanka nekakšna podkovica in na to podkovico natakneš torbo-zelo uporabno. :OK:
mack Objavljeno November 13, 2006 Opozori Objavljeno November 13, 2006 Sej jst bi tank torbo rabil predvsem za zemljevid pa kaksno drobnarijo, pa kolikor sem gledal se mi se najboljsa zdi od touratecha, k je zemljevid neodvisno zapet pa tudi A4 format lahko noter spravis ( pride prav pri kaksni karti s tiskalnika)!Naročil pa jo bom verjetno pri dirtbiku AU!
motoristek Objavljeno November 14, 2006 Opozori Objavljeno November 14, 2006 (popravljeno) Sej jst bi tank torbo rabil predvsem za zemljevid pa kaksno drobnarijo, pa kolikor sem gledal se mi se najboljsa zdi od touratecha, k je zemljevid neodvisno zapet pa tudi A4 format lahko noter spravis ( pride prav pri kaksni karti s tiskalnika)!Naročil pa jo bom verjetno pri dirtbiku AU! Katero boš vzel? To za 199eu??? Popravljeno November 14, 2006. Popravil motoristek
motoristek Objavljeno November 15, 2006 Opozori Objavljeno November 15, 2006 Danes kupil v Trzinu... :OK:
mack Objavljeno November 15, 2006 Opozori Objavljeno November 15, 2006 Danes kupil v Trzinu... :OK: jst bom verjetno naročil kar uno malo manjšo! Kaj ti mas ta veliko?? kaj bi s jo dalo vidt; al si že odjavil??
motoristek Objavljeno November 15, 2006 Opozori Objavljeno November 15, 2006 jst bom verjetno naročil kar uno malo manjšo! Kaj ti mas ta veliko?? kaj bi s jo dalo vidt; al si že odjavil?? Jaz sploh nisem prijavil..... imam original :OK: malo manj, ko 40 baksov :yea1:
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se