bmwslo Objavljeno Maj 27, 2010 Opozori Objavljeno Maj 27, 2010 Evo res je bil zanič akumolator, sem ga dal notri iz drugega motorja in dela normalno. Akumolator je bil še prvi, star 3 leta. Čudi me edino da motor ni vžgal na kleme od avtomobila. Kje se splača kupiti akumolator, najraje bi vzel kar gel tako kot je bil sedaj? Akumulatorstvo Gajzar pri TC Motoshop-u v LJ jih ima. Kupil prijatelj pred 3 dnevi - poslano po pošti 90 € gel aku
alkatraz Objavljeno Maj 28, 2010 Opozori Objavljeno Maj 28, 2010 Evo res je bil zanič akumolator, sem ga dal notri iz drugega motorja in dela normalno. Akumolator je bil še prvi, star 3 leta. Čudi me edino da motor ni vžgal na kleme od avtomobila. Kje se splača kupiti akumolator, najraje bi vzel kar gel tako kot je bil sedaj? Varta
container Objavljeno Maj 29, 2010 Opozori Objavljeno Maj 29, 2010 tukaj v šiški v LJublani http://maps.google.com/maps?q=46.072278,14.488183&num=1&t=h&sll=46.073448,14.49156&sspn=0.006295,0.006295&ie=UTF8&ll=46.072066,14.488413&spn=0.002006,0.004479&z=18 je en zelo specializiran prodajalec baterij in akumulatorjev. Dobiš vse kar rabiš in še ful prijazen model je not, ki veliko ve.
5er_ Objavljeno Maj 31, 2010 Opozori Objavljeno Maj 31, 2010 v soboto sem sel na furo. po par km in nekaj stiskih sprednje zavore je le-ta popolnoma blokirala tako, da se motorja ni dalo več premakniti. "odzračil ventila" (nimam pojma kako se to strokovno reče) na obeh sprednjih čeljustih. zavora sprostila, nadaljeval z vožnjo in med vožnjo, pri menjavi iz 2 v 3 prestavo se zadeva ponovi (brez zaviranja). skoraj pogrnil. ponovil vajo z odzračenjem in uspel priti domov (ves prestrašen). motor je letnik 2007. ima ABS (ne vem katere generacije) in ima montirane ščitnike za roke na krmilu. je pa res, da je bil motor pred nekaj dnevi položen, sicer nič posebnega pač pri obračanju pri nizki hitrosti, in to na desno stran kaj narediti? lp 5er
Dolenc™ Objavljeno Maj 31, 2010 Opozori Objavljeno Maj 31, 2010 Na abs se ne spoznam. Da bi pa tako bremze zagrabile, lahko pride pa samo če ploščice pritiskajo ob disk, ko se tekočina segreje se stisnejo. Probej za začetek zamenjat tekočino, pa kolo obračaj, da vidiš če kje pritiska. S tem pa da so to bremze, ki te lahko kar oreng prestrašijo, mogoče ne bi bilo slabo če ti pogleda kakšen strokovnjak.
RSTDRIVER Objavljeno Maj 31, 2010 Opozori Objavljeno Maj 31, 2010 v soboto sem sel na furo. po par km in nekaj stiskih sprednje zavore je le-ta popolnoma blokirala tako, da se motorja ni dalo več premakniti. "odzračil ventila" (nimam pojma kako se to strokovno reče) na obeh sprednjih čeljustih. zavora sprostila, nadaljeval z vožnjo in med vožnjo, pri menjavi iz 2 v 3 prestavo se zadeva ponovi (brez zaviranja). skoraj pogrnil. ponovil vajo z odzračenjem in uspel priti domov (ves prestrašen). motor je letnik 2007. ima ABS (ne vem katere generacije) in ima montirane ščitnike za roke na krmilu. je pa res, da je bil motor pred nekaj dnevi položen, sicer nič posebnega pač pri obračanju pri nizki hitrosti, in to na desno stran kaj narediti? lp 5er ne vem, če je pri ABS-u enako ampak... ali ročka za zavoro ima predpisano zračnost? (ne sme namreč direktno nasedat na vzvod od batka, ker v tem primeru samo nabija zavorno tekočino, odmika jo pa ne...) (ne znam drgač napisat)
suzuki Objavljeno Maj 31, 2010 Opozori Objavljeno Maj 31, 2010 Hola mojster, če ti je prednja zablokirala tako da si skoraj padel, imaš pa ABS, potem ta očitno ne dela pravilno!!! IMHO najbolje da ga odpelješ na servis, da strokovno pregledajo delovanje celotnega zavornega sistema
bikez Objavljeno Maj 31, 2010 Opozori Objavljeno Maj 31, 2010 Ne se igrat z bremzami, pelji na servis, da ugotovijo napako!!!
Cegi Objavljeno Maj 31, 2010 Opozori Objavljeno Maj 31, 2010 Oj pred dnevi mi je sosed pojamral da ga je na BMW neki jebal ABS. pelu na servis, kaj je bilo ne vem, vem pa, da je sedaj dobil pošto, da od letnikov 2007 nazak kličejo zaradi ene napake. Mogoče ti bo ta informacija kej pomagala.
zmilan Objavljeno Maj 31, 2010 Opozori Objavljeno Maj 31, 2010 Mislim da se z zavorami ne hecat.Ćimprej na servis je edina opcija.Jaz imam tudi ABS, pa si me zdaj kar mal prestrašu,čeprav sem tudi jaz slišal da so z ABS pri BMW že bili problemi.Mel sem kolega , ki je pred leti z BMW na ridah trešču v ograjo, po cestišču pa se je videla kar dolga sled gume.
5er_ Objavljeno Maj 31, 2010 Opozori Objavljeno Maj 31, 2010 BTW, gre za 1200 GS, letnik 2007. lp 5er
danci1973 Objavljeno Maj 31, 2010 Opozori Objavljeno Maj 31, 2010 BTW, gre za 1200 GS, letnik 2007. lp 5er A je to (še) model s 'servo' zavorami? D. maco47 1
bmw Objavljeno Maj 31, 2010 Opozori Objavljeno Maj 31, 2010 A je to (še) model s 'servo' zavorami? D. NE......
danci1973 Objavljeno Maj 31, 2010 Opozori Objavljeno Maj 31, 2010 NE...... Potem pa res ne vem, kako bi lahko moped sam od sebe zaviral... Ampak ni edini BMW s to težavo. D.
5er_ Objavljeno Maj 31, 2010 Opozori Objavljeno Maj 31, 2010 kot sem omenil, je bil motor pred nekaj dnevi položen. nič posebnega. pri parkiranju me je prevagal in padel na desno stran. skoraj brez praske. sem pa kasneje ugotovil, da je bila premaknjena desna zaščita rok tako, da se je zavorna ročka dotikala zaščite rok. lahko je bil to razlog za težave. zaščito rok sem premaknil na svoje mesto in naredil par poskusnih km z vmesnim močnim zaviranjem. ni bilo nobenih težav. kljub temu grem k mojemu serviserju, da zadevo prečekira. lp 5er
MiNa Objavljeno Maj 31, 2010 Opozori Objavljeno Maj 31, 2010 kot sem omenil, je bil motor pred nekaj dnevi položen. nič posebnega. pri parkiranju me je prevagal in padel na desno stran. skoraj brez praske. sem pa kasneje ugotovil, da je bila premaknjena desna zaščita rok tako, da se je zavorna ročka dotikala zaščite rok. lahko je bil to razlog za težave. zaščito rok sem premaknil na svoje mesto in naredil par poskusnih km z vmesnim močnim zaviranjem. ni bilo nobenih težav. kljub temu grem k mojemu serviserju, da zadevo prečekira. lp 5er Podobno se na GS-ih dogaja tudi s ščitnikom na levi ročki. Ročica sklopke se dotika ščitnika in drsi sklopka. Če si imel probleme z zavorami preden si zaščito rok poravnal v pravilen položaj je to sigurno vzrok.
alkatraz Objavljeno Maj 31, 2010 Opozori Objavljeno Maj 31, 2010 kot sem omenil, je bil motor pred nekaj dnevi položen. nič posebnega. pri parkiranju me je prevagal in padel na desno stran. skoraj brez praske. sem pa kasneje ugotovil, da je bila premaknjena desna zaščita rok tako, da se je zavorna ročka dotikala zaščite rok. lahko je bil to razlog za težave. zaščito rok sem premaknil na svoje mesto in naredil par poskusnih km z vmesnim močnim zaviranjem. ni bilo nobenih težav. kljub temu grem k mojemu serviserju, da zadevo prečekira. lp 5er Drugače ti naj nalepijo to zadevo in boš videl kako mora stati zaščita rok. Lp njofra 1
Alesh Objavljeno Maj 31, 2010 Opozori Objavljeno Maj 31, 2010 Drugače ti naj nalepijo to zadevo in boš videl kako mora stati zaščita rok. Lp Tole so meni nalimali mesec dni nazaj, ko sem mel moped na 20k km na servisu, pa sem si mislu WTF! No, mogoče pa ni brezveze
RVT Objavljeno Junij 16, 2010 Opozori Objavljeno Junij 16, 2010 BMW R 1200 GS 30th Anniversary Special
bladzo Objavljeno Junij 16, 2010 Opozori Objavljeno Junij 16, 2010 (popravljeno) kot sem omenil, je bil motor pred nekaj dnevi položen. nič posebnega. pri parkiranju me je prevagal in padel na desno stran. skoraj brez praske. sem pa kasneje ugotovil, da je bila premaknjena desna zaščita rok tako, da se je zavorna ročka dotikala zaščite rok. lahko je bil to razlog za težave. zaščito rok sem premaknil na svoje mesto in naredil par poskusnih km z vmesnim močnim zaviranjem. ni bilo nobenih težav. kljub temu grem k mojemu serviserju, da zadevo prečekira. lp 5er Sigurno je tvoja težava posledica stisnjene zavorne ročice zaradi ščitnika rok. Zgodilo se je to tudi že meni! Enako se ti lahko pripeti tudi na drugi strani (sklopka) in če ne opaziš pravočasno, adijo sklopka. Problem so rešili od letnika 2008 naprej, ko so zamenjali ščitnike rok in je sedaj precej težje, da se ti zgodi kaj takega. Od 04-07 pa si se lahko že samo naslonil na ščitnik rok, ta se je nekoliko premaknil in je že rahklo stisnil ročico (levo ali desno)! Ne rabiš zaradi tega na servis! lp Popravljeno Junij 16, 2010. Popravil bladzo
Electric Objavljeno Junij 16, 2010 Opozori Objavljeno Junij 16, 2010 Sigurno je tvoja težava posledica stisnjene zavorne ročice zaradi ščitnika rok. Zgodilo se je to tudi že meni! Enako se ti lahko pripeti tudi na drugi strani (sklopka) in če ne opaziš pravočasno, adijo sklopka. Problem so rešili od letnika 2008 naprej, ko so zamenjali ščitnike rok in je sedaj precej težje, da se ti zgodi kaj takega. Od 04-07 pa si se lahko že samo naslonil na ščitnik rok, ta se je nekoliko premaknil in je že rahklo stisnil ročico (levo ali desno)! Ne rabiš zaradi tega na servis! lp Zgleda najboljša rešitev da motor pade levo in desno da se odlomijo ročke, s kratkimi ne bi smel imeti teh težav :naughty:
Costes Objavljeno Junij 16, 2010 Opozori Objavljeno Junij 16, 2010 Tole BMW trgovino sem najdu k iscem stange adventure type. ce koga zanima.. http://www.wunderlich.de/frame.php?MakeLang=wunderlich&MakeLangID=1&lay1=2&lay2=19&lay3=3&lay4=1&prodid=8160035
MariborBMW Objavljeno Junij 20, 2010 Opozori Objavljeno Junij 20, 2010 Za vse podobne meni, ki vas moti "rjav auspuh"; sem bil v Louisu in kupil EDELSTAHLREINIGER OPTI- GLANZ . Zadeva odlično deluje, točno tako, kot jo opisujejo. Torej pošpricati in po par minutah sprati z vodo. Potem malo krpice (tista od žene za čiščenje posode) in cev je spet dokaj normalna. Ali ima kdo podobne izkušnje ? Še link, da bo ja jasno kaj imam doma http://www.louis.de/_1025e588dff47311462f240304f329b334/index.php?topic=artnr&artnr=10004155
alkatraz Objavljeno Junij 21, 2010 Opozori Objavljeno Junij 21, 2010 Tole BMW trgovino sem najdu k iscem stange adventure type. ce koga zanima.. http://www.wunderlic...&prodid=8160035 Tukaj še malo ceneje in v Slo
alkatraz Objavljeno Junij 21, 2010 Opozori Objavljeno Junij 21, 2010 Za vse podobne meni, ki vas moti "rjav auspuh"; sem bil v Louisu in kupil EDELSTAHLREINIGER OPTI- GLANZ . Zadeva odlično deluje, točno tako, kot jo opisujejo. Torej pošpricati in po par minutah sprati z vodo. Potem malo krpice (tista od žene za čiščenje posode) in cev je spet dokaj normalna. Ali ima kdo podobne izkušnje ? Še link, da bo ja jasno kaj imam doma http://www.louis.de/...&artnr=10004155 To bi si jaz moral nabavit gre kdo v Lojza
Priporočene objave
Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje
Za objavljanje se morate najprej registrirati
Ustvarite račun
Registrirajte se! To je zelo enostavno!
Registriraj nov računPrijava
Že imate račun? Prijavite se tukaj.
Vpišite se