Skoči na vsebino

MOTO kombinezon - primerjave, izkušnje, barvanje, nakup, vzdrževanje..

Priporočene objave

Objavljeno

Malo denarja malo muzike. Že na slikah se vidi da ni nek kvaliteten kroj. Lahko pa da se motim. Tale zadeva me spominja na situacijo, ko sem šel letos poleti v Hein Gericke probat kombinezon, ki je stal 200 evrov, zgledal je kul na prvi pogled, ko sem ga oblekel pa je blo vse kontra sešito, kroj zanič, šivi nekvalitetni, zelo trdo usnje in sploh se ni prilegalo. Zadrge so bile tako neumno prišite, da so te žulile, kolenčniki pa sploh niso bili na pravem mestu. Pa da ne bo gdo mislil da sem disproporcionalen. Po parih mesecih sem našparal še malo in kupil Berika. Zelo zelo zadovoljen., :OK:

Objavljeno

Priznana znamka ponavadi pomeni tudi več denarja , kot je roba vredna,kar pa ne pomeni , da znamka , ki se šele uveljavlja na trgu ne more biti kvalitetna(oziroma se prodaja po dostopni ceni.)

Objavljeno

Priznana znamka ponavadi pomeni tudi več denarja , kot je roba vredna,kar pa ne pomeni , da znamka , ki se šele uveljavlja na trgu ne more biti kvalitetna(oziroma se prodaja po dostopni ceni.)

No, sej tud Berik ni nek višek, cenovnega ranga

Objavljeno

A je Mercedes vreden denarja, ki ga moraš zanj plačat ??? Je, če ne gledaš preozko. Tud za kvaliteten kombinezon je treba odštet velik dinarčkov, zato mislim, da za 60K ne boš dobil dobre robe. :nono:

Za okrog 500 EUR se pa že dobi solidna roba :OK: .

Objavljeno

Večino usnjene opreme izdelijejo v Pakistanu in to tudi priznane znamke.Vmes so trgovci z velikimi maržami ter seveda imidž firme ,ki se plača.

Naprimer Alpinestar - solidna in priznana firma ima proizvodnjo jaken v Bosni.Enako jakno dobiš v Bosni, če zaobideš vse, ki imajo prevelik dobiček od preprodaje bistveno ceneje , kot v Evropi.......

Objavljeno

EJ RIHARD 123 a praviš da imaš Št 56 pa kje pa kdaj bi se dalo to probat kajti js sm mal bol čudnih mer pa bi mogu to probat. drugač sm pa js z dolenske.

Objavljeno

če koga zanima prodam kombinezon dainese k NOV !!! UGODNO ... http://www.(Zbrisano! Za pošiljanje tovrstnih povezav uporabite Privatna sporočila.)/2004/oprema/oglas.asp?id=1134807 to je link od oglasa je pa št.48 in je 110.000 sit cenje kot v trgovini ! LP

Kako je lahko ceneje kot v trgovini, če pa se ta model ne proizvaja že 5 let. Halo? :?

Kaj mi svetujete, Berik ali Spyke, oba sta dvodelna, cenovni razred cca 160 jurčkov, s popustom, cca 130 jurčkov.

Kje v Italiji so kakšne dobre trgovine, oz. ali se mi sploh splača vozit okrog, v SLO bo sedaj skoraj povsod cca 30% popusta...

Za tak denar že dobiš DAINESE v akciji v SLO.

Objavljeno (popravljeno)

Večino usnjene opreme izdelijejo v Pakistanu in to tudi priznane znamke.Vmes so trgovci z velikimi maržami ter seveda imidž firme ,ki se plača.

Naprimer Alpinestar - solidna in priznana firma ima proizvodnjo jaken v Bosni.Enako jakno dobiš v Bosni, če zaobideš vse, ki imajo prevelik dobiček od preprodaje bistveno ceneje , kot v Evropi.......

Žalostno je, da nekdo, ki se ima za motorista, na moto forumu napiše, da je meri lastno varnost s ceno. A v bolnici tudi prosiš, ko te polomljenega in poškodovanega, oblečenega v vrhunski pakistanski ponaredek, prinesejo na nosilih, de te zdravijo samo 30%, ker bi bilo zdravljenje na veterinarski postaji ceneje. Vsak resen motorist bi se moral zavzemati za čimvečjo pasivno varnostjo samega sebe. Namesto tega pa takšni kot ti reklamirajo na netu kombinezone za 60.000 SIT. Verjetno je tudi čelada za 20.000 SIT čisto ustrezna za na cesto? Pa tudi škornjev ne rabiš in rokavic tudi ne??? In ko se potem takšni kot si ti ponesrečite, objokuje cela družina nevedoč, da prvi, ki bi lahko kaj spremenili ste vi sami. Pa je bilo škoda denarja. Osebno sem poznal možakarja, ki mi je sredi sezone dejal, da bo njegova že povsem zlizana sprednja guma še vzdržala do konca sezone. Da je škoda denarja. Prav ta sprednja guma je kmalu za tem v nekem povsem nedolžnem ovinku zdrsnila in možakar se je ubil. Čez dobrih 14 dni smo ga pokopali. In privarčeval je 26.000 SIT. To pa je že kalkulacija, mar ne?

Popravljeno . Popravil gattolina
Objavljeno

In privarčeval je 26.000 SIT. To pa je že kalkulacija, mar ne?

Da! Je. B)

Objavljeno

Žalostno je, da nekdo, ki se ima za motorista, na moto forumu napiše, da je meri lastno varnost s ceno. A v bolnici tudi prosiš, ko te polomljenega in poškodovanega, oblečenega v vrhunski pakistanski ponaredek, prinesejo na nosilih, de te zdravijo samo 30%, ker bi bilo zdravljenje na veterinarski postaji ceneje. Vsak resen motorist bi se moral zavzemati za čimvečjo pasivno varnostjo samega sebe. Namesto tega pa takšni kot ti reklamirajo na netu kombinezone za 60.000 SIT. Verjetno je tudi čelada za 20.000 SIT čisto ustrezna za na cesto? Pa tudi škornjev ne rabiš in rokavic tudi ne??? In ko se potem takšni kot si ti ponesrečite, objokuje cela družina nevedoč, da prvi, ki bi lahko kaj spremenili ste vi sami. Pa je bilo škoda denarja. Osebno sem poznal možakarja, ki mi je sredi sezone dejal, da bo njegova že povsem zlizana sprednja guma še vzdržala do konca sezone. Da je škoda denarja. Prav ta sprednja guma je kmalu za tem v nekem povsem nedolžnem ovinku zdrsnila in možakar se je ubil. Čez dobrih 14 dni smo ga pokopali. In privarčeval je 26.000 SIT. To pa je že kalkulacija, mar ne?

Z gumami se res ne bi igral.Kar se pa tiče usnja , pa ne verjamem , da so evropske svinje ali krave, kaj bolj kvalitetne kot pakistanske, navsezadnje pa tudi a-testirani ščitniki v Pakistanskem usnju , ki je delano za EU-trg niso brez veze montirani.

Za vsk slučaj preveri na svojem dragem kombinezonu ali ni mogoče tudi ta narejen , kje na vzhodu, kot večina.

Objavljeno

Z gumami se res ne bi igral.Kar se pa tiče usnja , pa ne verjamem , da so evropske svinje ali krave, kaj bolj kvalitetne kot pakistanske, navsezadnje pa tudi a-testirani ščitniki v Pakistanskem usnju , ki je delano za EU-trg niso brez veze montirani.

Za vsk slučaj preveri na svojem dragem kombinezonu ali ni mogoče tudi ta narejen , kje na vzhodu, kot večina.

Veš, na tem forumu mrgoli takšnih, ki v dobri veri, da so pametni in razgledani, pametujejo, do nezavesti. Verjetno še nisi slišal, da najboljši in najkvalitetnejši proizvajalci investirajo milijone eurov v razvoj novih programov, novih materialov, novih načinov obdelave in da imajo tako zvane "testne steze", kjer svoje proizvode izpostavljajo največjim obremenitvam. Takšni potem točno vedo, kje je kombinezon šibek in kje ne. Kaj morajo popraviti in kaj ne. Ali sploh veš, koliko slojev ima goveja koža?

Objavljeno

Veš, na tem forumu mrgoli takšnih, ki v dobri veri, da so pametni in razgledani, pametujejo, do nezavesti. Verjetno še nisi slišal, da najboljši in najkvalitetnejši proizvajalci investirajo milijone eurov v razvoj novih programov, novih materialov, novih načinov obdelave in da imajo tako zvane "testne steze", kjer svoje proizvode izpostavljajo največjim obremenitvam. Takšni potem točno vedo, kje je kombinezon šibek in kje ne. Kaj morajo popraviti in kaj ne. Ali sploh veš, koliko slojev ima goveja koža?

Mislim, da si ti eden izmed takih...

Pa nimam nič proti tebi ali kej, samo način pisanja je tak... .)

Objavljeno

Kaj mi še svetujete oz. odsvetujete pri nakupu dvodelnega kombinezona, v cenovnem razredu do 130.000.

da raje vzami kakšen cenejši model bolj priznane znamke, kot pa dražji model manj priznane znamke. Za 130 jurjev bi že dobil tudi kak Dainese, Berik, Alpinestars mogoče.

Objavljeno

Mislim, da si ti eden izmed takih...

Pa nimam nič proti tebi ali kej, samo način pisanja je tak... .)

Ja tud men se zdi.Če bi bil prometni minister bi vsi morali vozili goldwinge z airbegi, kombinezone pa bi morali imeti iz kengurujeve kože.Da ne pozabim plače , ki bi morala biti vrhunska.Vse motorje , ki so starejši od 2 let pa bi stisnili na odpadu.

Objavljeno

da raje vzami kakšen cenejši model bolj priznane znamke, kot pa dražji model manj priznane znamke. Za 130 jurjev bi že dobil tudi kak Dainese, Berik, Alpinestars mogoče.

Se popolnoma strinjam. Bolje cenejši priznane znamke. Vem, da imajo pri Dainesu lastne laboratorije, kjer testirajo materiale in tudi zaščito, ki jo vstavljajo v kombinezone. Stestirajo celo kje mora biti šiv, da ne pride do poškodb tako motorista kot kombinezona. Na izpostavljenih delih imajo titanium zaščito.

Objavljeno

Tako delajo dobri. Ne more bit cena NO NAME KOMBINEZONA enaka takšnim, ki vlagajo v razvoj.

Normalno ,da ne.samo vsak se mora dati v svoj rang.Če bi naprimer jaz tekmoval in vozil po pisti, bi si kupil najboljši kombinezon, kajti prav nič me ne mika drseti pri 200 na uro par sto metrov. V realnem življenju na realnih cestah boš pri padcu drsel do prve ovire(ograja , drevo avtomobil) par metrov potem pa te ne reši niti obleka od supermena.Kombinezon bo verjetno ostal nepoškodovan ali z par praskami kaj bo z motoristom pa izveš v črni kroniki.Za normalno vožnjo rabiš soliden kombinezon z dobrimi ščitniki in odlično čelado.

Objavljeno

Se popolnoma strinjam. Bolje cenejši priznane znamke. Vem, da imajo pri Dainesu lastne laboratorije, kjer testirajo materiale in tudi zaščito, ki jo vstavljajo v kombinezone. Stestirajo celo kje mora biti šiv, da ne pride do poškodb tako motorista kot kombinezona. Na izpostavljenih delih imajo titanium zaščito.

ja, kombinezoni za 300k+

Objavljeno

Normalno ,da ne.samo vsak se mora dati v svoj rang.Če bi naprimer jaz tekmoval in vozil po pisti, bi si kupil najboljši kombinezon, kajti prav nič me ne mika drseti pri 200 na uro par sto metrov. V realnem življenju na realnih cestah boš pri padcu drsel do prve ovire(ograja , drevo avtomobil) par metrov potem pa te ne reši niti obleka od supermena.Kombinezon bo verjetno ostal nepoškodovan ali z par praskami kaj bo z motoristom pa izveš v črni kroniki.Za normalno vožnjo rabiš soliden kombinezon z dobrimi ščitniki in odlično čelado.

... potrebujes le "pamet", ta je zastonj. B)

Objavljeno

... potrebujes le "pamet", ta je zastonj. B)

Načeloma je pamet zastonj vendar je potrebno prdhodno v to veliko vlagati .)

Objavljeno

Veš, kaj?! Zakaj pa bi si za cesto sploh kupoval kombinezon? Kavbojke, majica s kratkimi rokavi in čelada iz Secondhand Store? Saj si itak mrtev, če padeš, mar ne? Ti si res bedak in to pravi. Moj prijatelj Tomomajster pa se še utruja s teboj.

Objavljeno

Ja, bravo, zdej že staviš leder kombinezon malo nižjega ranga in kavbojke+ kratke rokace v isti rang... Pa seveda da ne govorim o X-Lite čeladi in MDS čeladi za 2jurija(brez popusta)

Veš, kaj?! Zakaj pa bi si za cesto sploh kupoval kombinezon? Kavbojke, majica s kratkimi rokavi in čelada iz Secondhand Store? Saj si itak mrtev, če padeš, mar ne? Ti si res bedak in to pravi. Moj prijatelj Tomomajster pa se še utruja s teboj.

Da te razsvetlim :headbang:

Ustvarite račun ali se prijavite za komentiranje

Za objavljanje se morate najprej registrirati

Ustvarite račun

Registrirajte se! To je zelo enostavno!

Registriraj nov račun

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Vpišite se
  • Zadnji brskalci   0 članov

• Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!