Skoči na vsebino

Mošeja v Ljubljani - razlog zakaj NE !!!


Alla

Priporočene objave

sploh nisem napisal da si ti čefur (te ne poznam). kako pa veš kaj meni beseda čefur sploh pomeni?

A ne bi rajs svojo temo odprl, kjer bos lahko vsem obiskovalcem foruma poimensko povedal ce so cefurji ali ne, potem pa se povedal, zakaj se ti gnusijo? Sigurno se bo vsaj se kdo strinjal s tabo in boste lahko nardil svoj mali krozek in nam ostalim dal mir. Mislim sej je bila ze prej ta tema dost strasljiva, preden se je zacel poimensko izbirat kdo je vreden s kom sobivat.

Ne razumem kaj ti ni jasno v tvojem citatu:

tudi mene je včasih sram da sem slovenec, ker imam isto državljanstvo kot kura oz. čefurji.

Pac, cloveku si reku da je cefur in da je to sramotno. Mislim mej pol vsaj zadost jajc da stojis za tako izjavo, ce si ze privoscis ljudi poimensko zalit.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

A veste zakaj obstajajo in se spoštujejo v demokracijah temeljni dokumenti ? (recimo ustava)

Zato da se ne klobasa o vseh mogočih stvareh v nedogled, tako kot to tu sedaj.

Dosežena raven pravic se mora spoštovati, ne glede na to, če drugje to ne počno.

Islamske države kjer osnovnih pravic človeka ne spoštujejo mora demokratični svet sankcionirat, da se sčasoma približajo in dosežejo to raven.

Predvsem pa tako kot je Sym lepo povedal.

Naj vsak za svojo osebno srečo poskrbi.

Za nesrečo drugih ni potrebno, jo ima vsak sam dovolj.

B)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

A sedaj je pa tema prerasla v zmerjanje s cefurji? Dejmo se drzat prvotne teme in napisati tehtne razloge za in proti.

Še nekaj proti, ker sem pac proti:

Ne govorimo o nekih cefurjih ampak o tem, da Islam ne spada v Slovenijo. Islama ni priznavala ze kraljevina SHS (Srbov, Hrvatov in Slovencev). Po vojni smo dobili umetno tvorbo Bosno. Cez priblizno 50 let se je potem zacela pizdarija.

Pred leti sem lahko posredno spoznal Muftijo. Lahko povem, da je ekstremni nacionalist in zahrbtnes. Deluje v stilu: sedaj bomo Slovenijo naredili muslimansko dezelo. To, da je nacionalist lahko pokaze ze to, da se v vseh teh letih ni hotel nauciti slovensko. Me zanima, ce je v Avstariji tudi govoril po svoje. Le zakaj mu je Avstralija prepovedala vstop ? Spominjam se njegovih izjav, da bo gradnja Islamskega centra v LJ le zacetek in da nameravajo z leti zgraditi se vec takih centrov sirom Slovenije.

Slovenci nismo nestrpen narod. Poglejte, kako smo v razmerju z Evangelicani in Pravoslavnimi (res, da sta ti dve viri zelo podobni Katoliski – isti prazniki, isti svetniki).

Primer:

Na zacetku Tivolija stoji majhma skormna cerkvica, ko se peljes mimo sploh ne opazis, da je nekoliko drugacna. V njej ze leta deluje pravoslavni duhovnik. Lepo se je naucil slovensko, otroka hodita v slovensko solo. Skoraj ne nastopa v javnosti, drzi se zase in s svojimi verniki opravlja obrede. Ne vtika se v politiko, npr. pri aktualnih Izbrisanih, loci cerkev od drzave.

Pa se nekaj nikoli ne omenja pravoslavnih Slovencev ampak zmeraj omenja pravoslavni verniki, in ni pomembna njihova narodnost.

Muftija pa drka z izrazom Slovenski muslimani. Od kje mu to? A je blesav? To pa cloveku dvigne tlak. In zato, ga folk ne prebavlja.

Pocakite, ko dobimo islamski center, ko bodo zahtevali da bi v solah pouk poteka po njihovo in v njihovem jeziku.

Poglejte v Francijo. Njihova vlada je sklenila, da naj se iz sole in javnih sluzb umaknejo vsi verski simboli (od krizev s sten, nosenja turbanov, naglavnih rut,…) In kdo se najbolj buni? Islamisti! In se pizdarija bo zaradi tega, boste videli.

Cudi me, kako zenski del (izjema je Lina) zagovarja to gradnjo, ko pa vsi vemo, kaksen nikakav odnost do zensk ima Islam.

Tadej

Popravljeno . Popravil Tadej
Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Koliko sprenevedanja in blebetanja in opravičevanja, zakaj đamija "ja" ali "NE".

Jaz pravim brez zadrege. Đamija NE in pika. To je moj austavna pravica, da tako mislim in pravim in ni se mi potrebno opravičevati, zakaj tako. Zato, ker mi pač to ni všeč. ENDE !!! :rolleyes: :rolleyes:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Koliko sprenevedanja in blebetanja in opravičevanja, zakaj đamija "ja" ali "NE".

Jaz pravim brez zadrege. Đamija NE in pika. To je moj austavna pravica, da tako mislim in pravim in ni se mi potrebno opravičevati, zakaj tako. Zato, ker mi pač to ni všeč. ENDE !!! :rolleyes: :rolleyes:

No da si MONA ne bom rekel, ker si že sam. :devil:

Ni tvoja ustavna pravica da nestrpnost zganjaš.

Tvoja ustavna pravica je da poveš kar misliš.

Delovanje v smislu nestrpnosti je pa že lahko sankcionirano.

B)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

vsako ljudstvo, še posebej majhno, potrebuje reden dotok svežega genetskega materiala, sicer je obsojeno na propad in izroditev ... v preteklosti smo dobili že kar nekaj takšnih "injekcij" od turkov, avstrijcev, italijanov ... vsak nas poriva iz svoje strani, ampak sedaj nismo zato nič manj slovenci ...

... na nas je, kako bomo ta genetski material kanalizirali in njegovo moč uporabili v svojo korist ... B)

P.S. tale post bom ponavljal in dopolnjeval, dokler se ne boste vsi strinjali z njim B)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Čefurji gor ali dol. Spoštujem vse, ki hodijo v službo in plačujejo davke in se trudijo v javnosti govoriti slovensko in ne jamrajo zakaj so za božič zaprte trgovine. Resnično je v Sloveniji ,,slabšalno,, biti slovenec in to je tisto kar moti mene. Poglejte ostale države po svetu vsak je ponosen na svoje korenine na svojo zemljo. Nihče ni boljši od drugih vendar je vsak drugačen in v tem ne vidim nič slabega. Tudi muslimanov ne sovražim in tudi njihove vere ne. Tudi če bi se jaz preselila v neko islamsko državo bi hodila pokrita, v gostilnah ne bi naročala krvavic in od delodajalca ne bi zahtevala, da za velko noč ne bom delala, ne bi jamrala, da me petje iz minareta moti. Bi se prilagajala zato tudi od tujcev pri nas pričakujem, da mi ne bodo vsiljevali svojih običajev ampak se bodo prilagodili slovenskim. Kulturni center za enkrat prinaša samo spor med slovenci samimi in med slovenci in muslimani tudi. Vendar to muslimanov ne moti in vstrajajo pri svojem---se vam to ne zdi čudno?

Čist tko me zanima---recimo da center bo in da ugotovijo, da se tu načrtuje teroristične akcije (da se to dogaja v islamskih centrih je dejstvo in nihče mi ne more garantirati, da bo pri nas drugače) kaj mislite, da se bo zgodilo?---Centra gotovo ne bodo zaprli ali celo podrli---kaj hudiča boste rekli,naredili takrat?

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Resnično je v Sloveniji ,,slabšalno,, biti slovenec in to je tisto kar moti mene. Poglejte ostale države po svetu vsak je ponosen na svoje korenine na svojo zemljo.

Prosim, če mi razložiš zakaj je bit v Sloveniji "slabšalno" Slovenec ... a se tako počutiš??? Jaz se ne, ne v Sloveniji, ne kje drugje.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

PLESKAVICA IN ČEVAPČIČI

Ta dva mesna produkta sta v Sloveniji že dolgo znana. Čevapčiče so kot nekakšno hitro prehrano prodajali že v tridestih letih prejšnjega stoletja. Rekli si jim “turške klobasice”. V času Titove Jugoslavije je bilo po Sloveniji mnogo restavracij in kioskov z jedmi z žara, a zdaj jih je veliko propadlo. Razlika med pleskavico in čevapčiči je v obliki in masi.. Čevapčiči so majhne klobasice, pleskavica je ploščata in okrogla. Masa za pleskavico je sestavljena v glavnem iz mletega testa ( mešanica ovčjega, svinjskega in govejega mesa) in drobno nasesekljane čebule. Potem je notri še poper, sol in pekoča paprika. V masi za čevapčiče je samo mleto meso, sol in poper.

Kuhinje Balkanaformat 24,5 cm x 17 cmobsega 360 straniCena priročnika7.950,00 SIT

Pred nami je knjiga o kulinaričnih čarovnijah balkanskih narodov. Že tisočletja pred našim štetjem so v stari Grčiji, zibelki evropske kulture, nastale zbirke kuharskih receptov. Narodi in narodnosti Balkanskega polotoka, kjer se skozi burno zgodovino srečujeta vzhod in zahod, so skozi tisočletja izoblikovali svoje raznovrstno kulinarično izročilo. Zaznamuje ga različnost kultur, tradicije in pestrost naravnih danosti.Izjemno razčlenjena geografska regija, ki obsega visokogorski svet, rečna in jezerska bogastva, rodovitne ravnice in Sredozemlje.Zavojevalci in popotniki so dodali svoj pečat, obogatili lokalne posebnosti, niso pa jih izbrisali. Jedi iz Balkana imajo mnoge sorodnosti, vsak narod pa jim daje s svojim koloritom, tradicijo in geografsko danostjo svojstven pečat in posebnosti, ki jih razlikujejo od drugih. Izbrali smo bogato bero najboljših in tudi najbolj tipičnih jedi narodov in narodnosti, tisto, kar nosi nacionalno identiteto in je poznano kot balkanska posebnost. S svojo raznolikostjo, izvirnostjo in bogastvom knjiga prav gotovo navdušila mnoge sladokusce in nam pomagala pri vsakodnevnem sestavljanju jedilnika in pri jedilnikih za posebne priložnosti.Knjiga s 360 strani, formata 24,5 cm x 17 cm, vsebuje naslednje teme:PREDJEDI …4Vojvodinska rulada z možganiJUHE IN ČORBE...GLAVNE JEDIZELENJAVA...ZELENJAVA Z MESOM...MESNE JEDI4Leskovaški čevapčiči4Lovski čevapčiči4Čevapčiči iz junetine4Makedonski čevapčiči4Bolgarski čevapčiči4Goveji čevapčiči – mititei4Užiški čevapčiči4Pleskavica iz jagnjetine4Srbska pleskavica4Pleskavica po romunsko4Osmanski ražnjiči4Vojvodinska pleskavica4Ražnjiči 1. 4Puranji ražnjiči4Mešani ražnjiči4Sjeniška pleskavica4Ražnjiči 2. 4Grški ražnjiči4Šiš kebab ali aradski ražnjiči 4Hajduški čevap 4Svinjski možgani v robčku4Prašniki na žaru 4Čevap4Niški čevap4Hajduški čevap v foliji4Ovčji čevap 4Hadžijski čevap4Češkek4Papaz – čevab4Vinogradniški čevap4Čevap z jajčevci4 4Ribji čevap 4Možganova solata4… RIBE IN ŠKOLJKE...SOLATE IN OMAKE… SLADICE...

Mal za malco! :D :lol1: :lol1:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

zakaj: Kar je slovensko ni dobro pa naj gre to za proizvode ali pa za hrano al za običaje,muziko al za karakter.

Osebno mene to ne prizadane samo ko pogledam mladino je pa žalostno za videt. Sej mogoče morajo samo zrast.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Ufa, debate pa pol, ni kaj <_< Sploh glede prerekanja o "cefurjih" :blink:

Sicer pa - glede dzamije ... das prst, oni bi komolec, boste videli :) Oziroma upam da ne bomo <_<

Vale - po svoje je res kar je lina napisala, ker pogosto tisti ki je bodisi ponosen na korenine, ali pa samo skusa ne-delati z jezikom kot svinja z mehom, velja za zaplankanega :) Par strani nazaj poglej ...

Mimogrede - Sym - ni Toporisic poosebljanje slovenskega jezika, je pa zelo verjetno ta mozakar kriv da se je marsikomu slovenscina in slovnica priskutila ...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Jaz sem proti ker nismo Bosna ali kaj drugega in ta zadeva ne paše v to okolje. Pizda bodo čefurji preplavili Ljubljano.

LP

Leteči

So jo že! Pa ne muslimani!

V Trebanjskem disku so grozili domorodcem, ki so jih nalomili ko vole: " Videt če te vi, kad dođete u našu Ljubljanu!"

Je potrebno še kaj komentirat, razen tega, da so ravno ovi iz naše Ljubljane najbolj nastrojeni kontra Đamiji. Neverjetno ... :angry: :angry:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Mimogrede - Sym - ni Toporosic poosebljanje slovenskega jezika, je pa zelo verjetno ta mozakar kriv da se je marsikomu slovenscina in slovnica priskutila ...

a maš skuto v glavi al kaj?

pa ne ponosa zarad korenin zganjat, kvečjemu zaradi samega sebe in svojih dejanj ... no, kokr češ. Lahk so tud korenine dobre, če druzga ni ...

Če malce teatraliziram - saj ko stopiš pred božje obličje te ne bo sodil po koreninah ampak po dejanjih. Tvoje korenine pa bo takrat verjetno že idividualno presojal, ko bodo k njemu prišli ...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Receno, storjeno :P

P.S.: lahko mi ocitate ignoranco ker ne vem a je to samo dzamija ali tudi kulturni center ... <_<

P.P.S.: baje je to ena od najlepsih novih dzamij. Jaz se vedno trdim da to ne pase v ta del Evrope, ampak heck, what do I know ... "se bomo prilagodili", bi rekel motomanijak :naughty:

Lepše kot npr. Eiflov stolp!!!

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

V Trebanjskem disku so grozili domorodcem, ki so jih nalomili ko vole: " Videt če te vi, kad dođete u našu Ljubljanu!"

Ja, dejmo jih za*jebat pa dzamijo direkt tja postavit! :)

(not ...). Je pa res da je tudi takim treba malo peruti pristrici, vprasanje je le kako ... Morda policistom povecati place za faktor dva ali tri, da jim ne bo vseeno za vse skupaj, zagotovo marsikomu je .... :huh:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Sym, daj - prihodnjic preberi malo bolj natancno kaj sem napisal, ok? Citiral si sicer cisto drug del na katerega potem napises komentar, ne vem a je to kaka novinarska fora ali kako ... Ampak - brigajo me korenine, name se je kvecjemu nanasal del o kolikor toliko pravilni rabi jezika (ce se ti tudi to zdi brez veze pojdi z najinim skupnim prijateljem na eno pivo ;))

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

zakaj: Kar je slovensko ni dobro pa naj gre to za proizvode ali pa za hrano al za običaje,muziko al za karakter.

Osebno mene to ne prizadane samo ko pogledam mladino je pa žalostno za videt. Sej mogoče morajo samo zrast.

Ne vem Lina, ne živim v takem krogu ljudi, da bi se s tem kdaj srečala. Sama nisem opredeljena s tem kaj je slovensko in kaj ne, ponavadi uporabljam, kupujem, priporočam tisto kar je dobro, pa naj bo švedsko ali kitajsko ali albansko. Jem tisto kar mi paše, pa naj so to čevapčiči, kebab, mesna štruca ali pa restan krompir in goveja juha. Poslušam od Avsenikov, do Doorsov, do Joksimoviča, odvisno od razpoloženja. Na Slovenijo sem ponosna in kadar grem v tujino imam v kovčku vedno kup prospektov, ki jih potalam naključnim sogovornikom. Mladino skušam ne "obsojat", ker mi je dvignilo pritisk v rani mladosti, ko sem poslušala kakšni smo in sem si takrat rekla, da jaz tega mladim ne bom nikoli očitala.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Sym, daj - prihodnjic preberi malo bolj natancno kaj sem napisal, ok? Citiral si sicer cisto drug del na katerega potem napises komentar, ne vem a je to kaka novinarska fora ali kako ... Ampak - brigajo me korenine, name se je kvecjemu nanasal del o kolikor toliko pravilni rabi jezika (ce se ti tudi to zdi brez veze pojdi z najinim skupnim prijateljem na eno pivo ;))

cyc, pa preber si mal svoje zabeleške, če pa tolk s koreninami opletaš po koprivah, pa s "tem delom Evrope"...

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Če malce teatraliziram - saj ko stopiš pred božje obličje te ne bo sodil po koreninah ampak po dejanjih. Tvoje korenine pa bo takrat verjetno že idividualno presojal, ko bodo k njemu prišli ...

Res Sym---kolikokrat si pa že stal pred božjim obličjem oz. kdo ti je povedal kako je tam?

More bit pa res dobr, ker še noben ni nazaj prišel.

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Lepše kot npr. Eiflov stolp!!!

To je pac tvoje mnenje ... :) Se pa verjetno oba strinjava da je tisti stolp zelo samosvoja zadeva - za omenjeni verski objekt pa tega ne bi mogli reci :) Nihce Zagreba ne pozna po tiisti dzamiji, eifflov stolp pa ... :)

Poleg tega ima uporabno vrednost - razgled. Imas pa seveda vso pravico da se ti zdi tisto lepse ;)

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Res Sym---kolikokrat si pa že stal pred božjim obličjem oz. kdo ti je povedal kako je tam?

More bit pa res dobr, ker še noben ni nazaj prišel.

mah vsako jutro stojim pred njim ... mi je ful podoben, tam ko me iz tistga špegla gleda :D

sicer pa - če kdo hoče, lahk organiziramo motoristično akcijo in gremo pomagat polagat "temeljac" za djamjo :D :lol1:

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

SymRu-ja na mesto Muftija B)

Lino pa za šefico kabineta Muftija in tudi glavo upraviteljico harema :D

Povezava do komentarja
Delite na drugih straneh

Gost
Ta tema zaprta in dodajanje odgovorov ni več mogoče.
  • Zadnji brskalci   0 članov

    • Noben registriran uporabnik, si ne ogleduje to stran.



×
×
  • Ustvari novo...

Pomembne informacije

Z uporabo te strani se strinjate z uporabo piškotkov in se strinjate s pravili o varovanju zasebnosti!